מבין את הבאסה, באמת מפגן לוזרי מוגזם וחוסר מזל. חייבים שיניים כדי לקחת אליפות וזה בינתיים נגמר בערך מהמחצית בקלאסיקו. חשבתי שפליק עלה בהרכב קצת הגנתי מדי לנוכח הבונקר הצפוי ממול. 0:3 היה משקף יותר טוב. ההרכב, אז מילא בלי פראן אבל אולמו שחקן מסוכן שיוצר דברים. גם בלי לאמין ברצלונה הגיעה להמון מצבים. פדרי היה במוד אינייסטה. אני חושב שראפינייה במשחק הזה היה כמו השחקן של העונה שעברה אבל מותר לו גם לפשל. לטעמי העונה הוא השחקן הטוב באירופה מבחינת עבודה-יציבות-מספרים. עונת בלון ד’אור.
לטעמי אין לכם ברירה אלא לשנות “חשיבה” לגבי הרביעייה האחורית ומשחק ההגנה בכלל.
ובכל זאת אתם חזק במירוץ כי אם תמשיכו לשחק ככה לא יימשכו הפסדים שלומיאליים כאלה. לדעתי ריאל מדריד הפחות טובה מהשלוש כרגע.
כרגע אין יותר מדי אופציות לשנות פרסונלית את הרביעייה האחורית, בדומה לחוליה ההתקפית, למעט החזרתו של RFA. ואז השאלה היא “במקום מי?”, כי אז מפסידים את הנעת הכדור/מסירות ארוכות של איניגו או קובארסי (אם כי כמובן שמרוויחים דברים אחרים, אבל פה נכנס השיקול של “מה פליק מצפה מהבלמים שלו?”, שלא ברור עד עכשיו, כי היו לו רק 2 כשירים).
בגזרת המגנים קונדה נעול להרכב, לטוב ולרע, ובאלדה אומנם צריך השתלת מוח וניתוח הפרדת זהויות מאקוניה, אבל עדיין זה או הוא או מרטין אז…
טקטית - אתה צודק. כמובן ששוב, יכול להיות שפליק דוגל בקו הגנה גבוה ומלכודת נבדל עד המוות כי אלו הכלים שהיו לו עד עכשיו ואולי זה ישתנה בקרוב, אבל נכון לכרגע קבוצות כבר הבינו את הקונספט, בעיקר הקבוצות הספרדיות, ולא בטוח שבמאזניים הכף של ה"נגד" לא מתחילה להיות נמוכה יותר.
חד משמעית. אבל זו בדיוק הבעיה - שאין את הגישה הזו שהייתה אתמול נגד קבוצות שהן לא אתלטיקו (ודומות לה). אחרת המשחקים מול לאס פאלמאס, לגאנס, סלטה וכד’ לא רק היו נגמרים בנצחונות, אלא בנצחונות מהירים שהיו גם מאפשרים מנוחות ורוטציות, ואולי אפילו אי נפילה מנטלית חוזרת שאנחנו רואים בשבועות האחרונים (שזו תגובת השרשרת ש- @Oleguer23 היטיב לתאר אחרי מונאקו ואוסאסונה).
אני חייב לציין כאן שאני לא מחזיק מאולמו בכלל, בגדול הוא השחקן הכי מסוכן של ברצלונה כשהוא במרכז 30 מטר עם הפנים לשער, יכול לייצר משם קסמים והוא גם יודע להתמקם נכון בין הקווים כדי להגיע למצב שהוא עם הפנים לשער, אבל הבעיה שהוא בזבזן, הוא מאבד המון כדורים באיזורים שמשם יכולים להיות מתורגמים בקלות להתקפות מסוכנות של היריבה, הוא גם מסוכן רק מהמיקום הנ’'ל, כלומר לא יכול לתרום באספקטים אחרים של המשחק, מזכיר קצת את קוטיניו, יכול להצליח בקבוצה בינונית שרוצה להפתיע.
מול קבוצות חלשות אפשר לעלות איתו בכייף, אבל במשחקים הגדולים הוא מסוכן יותר לברצלונה מאשר ליריבה.