מחזור 18: הפסד נוסף, הפעם 1:2 לוזרי לאתלטיקו בדקה האחרונה במונז'ואיק (פדרי)

מתגעגע לאבידל?

מחצית ראשונה טובה מאוד, שרק במקרה לא נגמרה ביותר מ-1:0.

לחץ מאוד גבוה ומאוד אגרסיבי, בראשותו של גאבי, אבל בהשתתפותם של אשכרה כולם, מניב המון חטיפות והמון בלבול אצל הצ’ולואיסטים.

מעל כולם במחצית הזו יש את הפדרומטר, בפער, ואת ראפיניה, שלעיתים נדמה שהתחפש ללאמין והתחיל לרקוד על המגרש.

צריך להמשיך ככה גם במחצית השנייה, ולהתחיל לנצל יותר את המצבים. אחרת נסתבך.

מה שמדהים זה שזו אותה קבוצה מהמשחק הקודם. כשבארסה עולה עם רצח בעיניים היא מדהימה. השאלה איך גורמים לקבוצה לצאת עם רצח בעיניים כשהיריבה היא לא ממדריד או מגרמניה?

מערך מאוד מעניין היום של פליק. חזרה למקורות: 4-3-3 קלאסי.

קסאדו לבד אה לה בוסקטס (לא קל לו),
פדרי וגאבי אה לה אינייסה וצ’אבי (רק שפדרי אינייסטה וגאבי לא צ’אבי),
פרמין מחלטר משמאל אה לה אינייסטה (ומוריד את התלות הלא מבורכת של אגף שמאל שלנו בבאלדה) והברזילאי מחלטר בימין אה לה מסי 2009.

סך הכל תענוג צרוף. תוצאה לא מספקת ולא מספיקה.

מחצית מעולה שלנו. לחץ אדיר על כל המגרש, והגענו למצבים.
לא יודע אם פליק שטף את השחקנים כל השבוע, או שזאת סתם תוצאה של 6 ימי מנוחה מתוכם גם 2 ימי חופש.

הייתי ממשיך עם אולמו.

כל כך מתסכל.
היינו צריכים להיות בראש הטבלה עם פער של 10 נקודות אם היה צדק בכדורגל.

משחק טוב מאוד שלנו, בכל מקום למעט הקטע שבשבילו יושבים ובאים לראות משחק - לכבוש, ולא לספוג. שליטה מוחלטת באמצע, מאחורה, וגם מקדימה, שהסיבה היחידה שלא תורגמה לשערים היא שראפיניה החליט שלא בא לו. ופרמין, ולבנדובסקי, ואיניגו, ואפילו פדרי פעם אחת.

פדרי במשחק עצום, עצום, ששמור לבאמת גדולים, שלא רק חילק מסירות לקילומטר על מילימטר לראפיניה שהרס שוב ושוב, אלא גם החזיק את כל האמצע וניהל כמו שציפינו ממנו לנהל.

הבעיה היא, כרגיל, האופי. האופי המסריח והלוזרי שלנו, שחוזר על עצמו לא משנה מי המאמן ומי ב-11. לוזריות שנלמדת בלה מאסיה, ומהווה קריטריון להחתמת שחקנים מבחוץ. אין לי הסבר אחר. משחק שהיה אמור להיות עם 2-3 שערים לטובתנו רק במחצית הראשונה, אשכרה הסתיים בהפסד בשנייה האחרונה.

הבעיה הלא פחות גדולה היא שפליק פשוט לא מאמין בספסל שלו. אבל ממש. ויקטור, פרנקי, פאטי, אראוחו. אף אחד מהם לא ראה דקה, כשנשארו לברצלונה 2 חילופים. אשכרה אריק נכנס כקשר אחורי, ולא פרנקי, שלא ראה דשא גם מול לגאנס. זו חתיכת אמירה.

העונה הזו לא גמורה, ולא קרובה ללהיות גמורה. הפגרה הקרובה, שכוללת מבחינתי גם את הגביע והטיסה לסעודיה למשחק נגד בילבאו, מבורכת מאוד ונדרשת מאוד. כי הליגה עוד לא גמורה, והיא רחוקה מזה, אבל אם לא נתעורר במיידי - זה בדרך.

למישהו באמת היה ספק שאחרי מקבץ ההחמצות האלה מול השער לא נחטוף בכדור הראשון שאתלטיקו תבעט למסגרת?

הפסד מתסכל. איבדנו יותר מדי נקודות אף על פי שהיינו עדיפים בהרבה.

מתחרים בסיטי מי קורס יותר חזק…

לא ראיתי את המשחק אז אני לא יכתוב יותר מידי. איזה מבאס.

בול.

שום זהירות במשחק שלנו, אשכרה יש הרגשה שפליק החליט לשים זין על ההגנה העונה ולסמוך על זה שנבקיע יותר מהיריבה. אנחנו סופגים שערים יותר מידי קלים, זה פשוט לא נורמלי. עם גישת משחק כזאת יומרנית נצא מהמאבק מאוד מהר.

אה, ופדרי אלוהים. חבל במיוחד בשבילו שבמשחק כזה הוא יוצא מופסד.

אני יודע 2 דברים:

1. יותר מדי משחקים בתקופה האחרונה שאתה לא צופה בהם.
  2. יותר מדי משחקים בתקופה האחרונה שברצלונה מפסידה.

4010b268c062b44c55033133cbe595f3_w200

הזוי שצריך לדבר על המשחק הזה בתור הפסד.
בארסה שלטה באופן מוחלט ונתנה משחק נהדר, באמת, קבוצתית כמעט אין תלונות.
פליק הבריק עם ה 433 שעזר להקשות על קו ההגנה של אתלטיקו, וגם ניצל את גאבי ופדרי יחד למקסימום, במקום שיהיו מוגבלים לאיזור אחד במגרש.

הגענו להמון מצבים ומצד שני אתלטיקו קיבל מתנה מקסאדו ואז כדור חינם מול אין הגנה מראפיניה(מה שהיה לעזאזל). פשוט לא יאמן.

ברמה התחרותית זו מכה. אחרי כל כך הרבה איבודי נקודות, להפסיד ככה ראש בראש יכול לגמור את העונה.
מצד שני, בקיץ לא חלמנו שזה יהיה המצב ובעיקר התפללנו לחזור לשחק כדורגל טוב. אז היום פליק עשה שינויים חשוב ראינו התקדמות וכדורגל ממש טוב. וזה הדבר היחיד שאפשר לקוות לו, ומה שבסוף יביא את התוצאות רצויות.

וכמו שאייל כתב יפה במחזור הקודם - הייתי מוכן לקבל גם את ההפסד הזה כי שיחקנו טוב התקפית ונראינו סוף סוף כמו קבוצה בהתקפה, אבל כשאנחנו עם ניצחון אחד ב7 מחזורים ושלושה הפסדי בית רצופים זה חד משמעית לא מתקבל על הדעת. הפקרות מוחלטת.

זה מסכם את כל המשחק. 5-0 היה משקף הרבה יותר מה-2-1 ההזוי הזה.

לבנדובסקי וראפיניה עם החמצות איומות, קסאדו עם טעות גדולה ופנייה שלא מסוגל לעצור כדור סטטי מלחדור לו לרשת.

הייתי מקבל בשמחה את ההפקרות בהגנה אם היינו כובשים את השערים שהיינו צריכים לכבוש.
גם היום היו איזה 5 מצבים של 1 על 1, משקוף, ומה לא.
אני בא בטענות להתקפה , לא להגנה. לבנדובסקי מפספס ולא מסוגל לעצור כדור, פראן לא הורגש בכלל, וראפיניה לא יכול לעשות הכל לבד.

הנה ה xG גם מראה את זה. גם big chances

באופן אישי לא מבין את הטענות להגנה.
בגול של דה פול השחקנים עטו כמו חיות בשביל להגן על הרחבה.
בגול השני כבר שלחנו את כולם קדימה וראפיניה לקח החלטה מזעזעת שהובילה למתפרצת מול כלום.

חוץ מזה היה משחק הגנה מצוין. אי אפשר לסגור את כל ההתקפות, בטח לא מול אתלטיקו.

בגדול אתה צודק - ההגנה הייתה אחלה על הנייר, ומה שבאמת הכריע את המשחק זה שפשוט אי אפשר לנצח בלי לכבוש. ראפיניה במחצית הראשונה רקד כמו לאמין, ובמחצית השנייה הרס כמו מרטין, ולבנדובסקי? הוא בכלל בעולם אחר כרגע. נדבק בפראנת.

אבל בבאמת גדול זה לא פראן ולא לבנדובסקי, ובטח שלא אסאדו. זו הלוזריות, זה יותר מהמועדון.

זה בדיוק מה שדיברתי עליו, אני לא רואה סיבה שבתור המוליכים, במשחק מול המקום השני, נתאבד על הניצחון הזה כשלהפסד יהיה פה משקל הרבה יותר משמעותי. ההחלטה להפקיר לגמרי את ההגנה לא היתה נכונה לטעמי.

ובכללי דיברתי על רוב הגולים שאנחנו סופגים בחודשיים האחרונים - רובם קלים מידי.

בסוף לוקחים ליגה קודם כל דרך הגנה חזקה ואין לנו את זה בכלל. וגם ההתקפה הנוכחית שלנו לא יכולה לפצות על זה כרגע.

מדהים איך כמעט צ’ולו סימאונה הפסיד לברצלונה על השמרנות ההזוייה שלו. הרגע ביחד בו אתלטיקו נראיתה עדיפה במשחק הזה הוא רק בתמונת הסגלים. מתחילת המשחק עד סופו בארסה הייתה טובה יותר וזה התחיל מהתכנון לקראת המשחק. אתלטיקו על כל כליה ההתקפיים משחק עם 4-4-2 עקר דווקא בארסה משחקת 4-3-3 עם פיבוט אחד.

ברור שהמטרה של צ’ולו הייתה לחנוק את האמצע שאנחנו ללא לאמין, אבל פדרי פשוט נתן משחק ברמה של קשר מ 08/09 כשגם שומר הראש של ליאו לא הצליח לעמוד מולו. ההימור על פניו השתלם כמעט לאורך כל המשחק, כשקסאדו בעיקר אכל מורים כשהיה פיבוט בודד וזה בסוף נפל על חודו של עקב רשלני בהרחקה. זה כמובן משהו שחייבים לקבל בקבוצה עם צעירים. מקווה שזה לא יחזור.

אם כבר העקב, בגדול הוא היה חלק מרצף פעולות זחוחות בקבוצה, שהתחילו בבחטאות ברשלנות של ראפיניה. כלומר, חבל לי להגיד את זה עליו כי הוא נתן משחק מצויין על העמדה של לאמין, אבל הוא וגם פרמין לוקחים חלק מסך ההחטאות וביזבוז המצבים בקבוצה למרות שהם גם דאגו לייצר לא מעט.

כמובן שאפשר לדבר על הפיל הגדול בחדר, או אולי החור השחור של המצבים שנמצא במרכז הרחבה. התחרות הייתה דיי רצינית שזה נוגע למי היה השחקן הכי חלש בבארסה, אבל פשוט לבה הסריח את הדשא. אני לא יודע מה כבר עוד יכול לקרות כדי שהוא פשוט ישים כדור ברשת. לא יודע מה עובר עליו, זה לא עיניין של סגנון או רק ביטחון. זה משהו שהוא יודע לעשות וזה לא קורה.

זאת קבוצה בבנייה, וכנראה ששון שלושה חודשים ראשונים מדהימים ישנו את זה. עם כל הרצון הטוב של כולם, זו כנראה לא קבוצה טובה מספיק לקחת תארים.

אני דווקא חושב שמשחק ההגנה שלנו הוא אחד מהסיבות להצלחה העונה. אנחנו משחקים עם לחץ מאוד מאוד גבוה, וזה מאפשר הרבה שטחים מאחורה, אז תמיד יהיה סיכון אבל המשחק בכללי טוב מאוד.
מה שקרה מאז ריאל יותר קשור לעניינים של מוטיבציה, כושר וריכוז מאשר למשחק. ההגנה עצמו.
מול לגאנס פשוט לא הופענו למשחק, בלי קשר להתקפה או הגנה, אז הם שמו גול מול קבוצה רדומה.

היום? האמא-אמא של הפוקסים.
אם נשחק ככה בהמשך אז אנחנו נחזור לנצח וברצף.

@Eyal, ראינו דברים טובים בתחום הזה מול באיירן, ריאל ודורטמונד.
בעבר היה לנו את קרויף, אחרי זה שוב קרויף כמאמן, אחר כך רונאלדיניו ואז פפ. כל פעם מגיע מישהו עם אמונה חזקה/ביטחון עצמי גבוה שמצליח להביא לשינוי בתחושה של המועדון. אולי גם פליק יצליח, בהתחשב במצב הכלכלי וגילאי הסגל, יש לו זמן.

ברור שזה פתיר, וזה כבר נפתר בעבר. אבל כל פעם מחדש אנחנו חוזרים להיות קבוצה עם סף שבירה נמוך מאוד, או חוסר יכולת לגמור משחקים שכבר אצלנו בידיים.

לא סתם כשריאל מדריד בפיגור, האמונה הרווחת היא שהיא תצא מזה, וכשאנחנו מובילים - האמונה הרווחת אצלנו היא שאיכשהו הקבוצה היריבה תצא מזה. זה משהו מובנה ב-DNA. של המועדון, של האוהדים, וואטאבר.

כל מה שאני אומר זה שמעבר לעבודה על הסגל, והמערך, והכסף, לפליק/לאפורטה יש לא מעט עבודה מנטלית. והיא לא פחות חשובה מהדברים האחרים.