לוקאס-סאנטה!| איזו מתנה מרגשת של השחקן החביב והמדרידיסטה הענק הזה לכבוד חג המולד, הפער בין התסכול כבר מהאדום שנאצ’ו ספג ועד לדקה האחרונה לעומת השמחה וגם ההפתעה בשער הזה – זה ענק, זו מהות הכדורגל. בעצם עשינו ניצחון עם ה-DNA המנצח של ריאל מדריד והגיע לנו, וגם קצת ברצלונה של העונה שעברה – כדורגל עלוב אבל 0:1 והנקודות מצטברות, מעין “הכלבים נובחים והשיירה עוברת”.
אם הייתי צריך לבחור מי יבקיע את השער וזה יהיה הכי מרגש אז כמובן לוקאס ואני עומד מאחוריו כמעט כמו אב גאה, כי אני מאלה שתמיד לצידו גם ברגעים הקשים. טוב מאוד שמעונת 2023-24 יזכרו ממנו לו את תצוגת הנפל בדרבי אלא את שער הניצחון הזה. למען האמת אני בכלל לא הבחנתי שהוא ברחבה והיו כל כך הרבה אפשרויות טובות ממנו להרים להן את הכדור: אורליאן טשואמני (הגול נגד ג’ירונה, זוכרים?), אנטוניו רודיגר שדורס כל מה שזז, חוסלו הגבוה, ג’וד בלינגהאם שניצח כבר כל כך הרבה משחקים כאלה. ובסוף לוקאס. כל כך מגיע לו. על העבודה הקשה, זה שהוא נאמן לסגל, תמיד נמרץ, משחק נגד אלאבס כאילו זו מנצ’סטר סיטי. נכס לסגל, לא מדבר על חדר ההלבשה וזה שהוא גבר-גבר אלא מבחינת הכדורגל. הוא לא מוערך מספיק לדעתי. תמיד אפשר לסמוך עליו. תסתכלו כמה מעט הוא שיחק העונה.
עוד מוקדם להשתמש במונח של “ניצחון של אליפות” אבל אין ספק שיש לו משמעות גדולה, הניצחון הזה עם הגב אל הקיר, החזרה לפסגה. ריאל הרדומה של 2022-23 לא מנצחת משחק כזה ואפילו הייתה מפסידה על אף הפאסיביות והעליבות של אלאבס. הפער מברצלונה ומאתלטיקו מדריד מרגש מאוד ובינתיים ניתן קרדיט לג’ירונה הפנטסטית. “חשיבותה של רצינות”, כתבתי תמיד. והעונה הזו לצד רגעי קסם של גאון כדורגל כמו ג’וד, הזון של רודריגו, ויניסיוס פה ושם או איזו מסירת אומן של טוני קרוס – יש גם את הרגעים האלה של האפורים, של שחקני המשנה, נקודה בה “פעם” היה נאצ’ו אבל העונה הוא מאוד מאכזב. חוסר אחריות, טיפשות, איזה שד נכנס בו. למה?
אף אחד לא חשב שזה יהיה קל והתגובה של הקבוצה ראויה לציון לשבח אבל מה שראינו קודם לכן בלתי מתקבל על הדעת. אפילו לא הכדורגל הדל שלמעט בעיטה של פדה ואלוורדה בדקה הראשונה – אלא הגישה. באמת שהיה קשה לשרוד את המחצית השנייה וזה לא החמישי שמח שהבטחתם לי. בטוח שאבא לא שרד ונרדם. הקבוצה הזו לא מספיק מוכשרת וטובה כדי לנצח משחקים ברוורס. איפה המוטיבציה לצאת לחופשה מהמקום הראשון בטבלה? אם לחץ גבוה עבד נהדר נגד ויאריאל שיש לה מוליכי כדור טובים יותר מאלאבס – למה זה לא קרה? להיפך, פתחנו לא רע, גם אם בלי מצבים, והייתה נסיגה גדולה במשחק שלנו עד לדקה ה-60.
מזל שהיה לנו גיבור אחר במשחק הכי חלש של ג’וד השנה, הוא היה עצבני ומתוסכל וכמעט לא הגיע לרחבה משום מה. ברהים דיאס פתח נפלא בעיקר במהלך הראשון, היו לו כמה השתחררויות נפלאות אבל לא מעבר לכך. רודריגו מסוגל ליותר. ג’וד צריך להבין שינסו להוציא אותו מפוקוס. הוא אינטיליגנט וצריך להיות מוכן לזה. קרלו אנצ’לוטי היה ממולכד כי מצד אחד עשרה שחקנים ומצד שני צריך את חוסלו, כמובן שהיו חייבים ‘להמר’, וברהים מצד שני היה שחקן ההתקפה הטוב ביותר שלנו לטעמי.
לא אומר שאורליאן טשואמני יהיה פה איזה פאביו קנבארו אבל אני לא מאלה שעפים על הנוכחות שלו בקישור, משהו חסר לי, בינתיים אולי הוא יהיה סותם חורים לא רע בכלל. אנטוניו רודיגר שר ההגנה, רק תהיה בריא. באיחור של שנה וקצת קיבלנו את הבלם הטוב ביותר בעולם.
מילה אחת לגבי פדה, הטירוף שלו ממש ריגש אותי אחרי השער, לבדוק שהוורידים אכן במקומם. הוא מקריב מעצמו הרבה העונה. אני לא זוכר שום איבוד כדור שלו. הוא נראה פתאום כמו “הפסימי בקישור”. הוא מחלץ הרבה כדורים, רץ ללא הפסק ולא לוקח סיכונים. מסקרן לראות אותו בעמדה יותר גבוהה.
אולי יהיה לנו פרק סיכום חצי עונה בפוד קלאסיקו אבל בינתיים בואו נחשוב על זה רגע, ריאל ביחס ליתר הקבוצות באירופה. באיירן מינכן עם ליגה בינונית מאוד ויסלח לי צ’אבי אלונסו| פריז סן ז’רמן משחקת נגד עצמה ולעתים מפסידה| ליברפול נהדרת אבל אין לה אירופה על הראש, ארסנל בסדר גמור ואולי היא טוענת לגיטימית לכתר, אבל מנצ’סטר סיטי למשל? התקרה שלה הכי גבוהה אבל היא לא מפסיקה לפשל. גם אינטר קבוצה ששווה אזכור. אבל איפה ריאל מדורגת? לאו דווקא מבחינת הכדורגל היפה, אנחנו לא דורסים ובתחילת העונה היה קצת סירחון – אבל ריאל מוציאה את המקסימום כמעט – תוצאות+כדורגל סביר+הסגל כל כך חסר. ואם כבר חסר, אתם תהיו חסרים לי בשבוע הזה בפגרה. האללה מדריד!