מחזור 18: נפרדים מ-2023 עם ניצחון דרמטי 0:1 באלאבס| סנטה-לוקאס

אחלה סיקור…
אני חושב שיש משקל גדול באיך שנראינו לעובדה שאלאבס היו מצויינים הגנתית פשוט. ממושמעים טקטית, צפופים במקומות הנכונים, חנקו את קרוס (מנעו מאיתנו לשלוט בכדור) ונתנו סגירה על סף המושלמת על ג’וד (ובכך ניתקו את ההתקפה שלנו מהקבוצה). רודריגו וברהים כאילו שיחקו לבד כל פעם נגד 3-4 שחקני אלאבס.

קרלו כמובן עזר להם בכך שלא עלה עם חוסלו. ראינו כשהוא עלה איך זה עזר לדלג על היתרון הטקטי שלהם בלחץ על ג’וד מה שגרם לאלאבס להגן נמוך יותר ונתן שליטה לקרוס על הכדור.

עזר גם שבמחצית השניה פדה באמת לקח על עצמו יותר ועזר לשחרר את קרוס.

מההרחקה פדה היה מצויין ועזר המון להתקפה, אבל קרוס היה פשוט אדיר, ממשחק מנומנם שלו עד ההרחקה הוא פשוט עשה סוויץ’ לקרוס של רבע/חצי גמר ליגת אלופות, שמר על הכדור והניע אותו וכמעט העלים את הנחיתות המספרית.

אלאבס פשוט שיחקו חזק, הלכו עד הסוף עם הכניסות כולל כניסות מאוחרות מעצבנות על גבול הצהוב, פשוט שיחקו משחק פיזי וקשוח שלא נתקלנו בו בתקופה האחרונה, לא המשחק הנאיבי של היריבות האחרונות שלנו, במשחק כזה מודריץ’ שגם ככה חלש מאוד העונה פשוט הופך להיות נטל.

בנוסף מחסור בחלוץ שמשחק עם הגב לשער, שחקן כזה הוא נכס במשחקים האלה, יכול לשחרר אותך מלחץ גבוה בכך שאתה מוסר לו כדור ארוך והוא פשוט שומר אותו עד שהקישור מצטרף.

בקיצור, מול קבוצות נושכות אנחנו בבעיה, במיוחד עם הסגל הדליל הנוכחי, עם חזרתם של קמאבינגה, ויני ונאצ’ו אחרי ההרחקה(מה שישחרר את צ’ומה לקישור) יהיו לנו יותר כלים להתמודד, והכי חשוב שסבא מודריץ’ ישב על הספסל ליד דון קרלו.

ובראהים, היה טוב במשחקים האחרונים, אתמול חזר להיות בראהים הישן והרע, כל כדור שמקבל אופציה ראשונה ויחידה זה לעשות דריבל ולעבור שחקנים, אין משחק של נגיעה אחת, אין דאבל פסים אין משחק עם קצת מחשבה, היה בלתי נסבל.

תחזור בך. היחיד שתפקד אצלנו אתמול מקדימה במחצית הראשונה, חזר אחורה בכל פעם וגם חיפה על חזרה איטית של ואסקז לא אחת. הוא כלי טקטי מעולה.
אתמול האופציה היחידה שלו למסור בנגיעה הייתה רק אחורה. את זה היה מספיק שחקנים שעשו. הוא לקח על עצמו וגילה אחריות. זה דבר חיובי ולא שלילי.

היה הגרוע על המגרש אחרי מודריץ’, כל כדור שהגיע אליו איבד, הרס כל התקפה.
לטעון שבראהים זה ויני לעניים זאת מחמאה ענקית כלפי בראהים.

לקח על עצמו הרבה וזה נכון, רק שחבל שעשה זאת, אם היה לוקח פחות על עצמו היה עוזר הרבה יותר לקבוצה.

לפעמים אני תוהה איזה משחקים אתה רואה…

100% מסירות מדויקות, ולא מעט לשחקן התקפה ביום שהקבוצה לא תפקדה. פעמיים בלבד איבד כדור, חילץ 3 פעמים. אני לא יודע על מה אתה מדבר.

אני ראיתי משחק חלש שלו, תקע התקפות, לא שיחרר את הכדור בזמן, הלך בכוח לדריבלים, והיו לו איבודים לכן מפתיע אותי הסטטיסטיקה שהבאת.
בכל מקרה, חלש מאוד ומעצבן.

שוב, אין לי מושג מה ראית. אני ראיתי אותו מנסה לעזור לשחרר את הקבוצה מהלחץ, מדויק, אחראי, ולא מפתיעה אותי הסטטיסטיקה שהעמיד בסיום המשחק.
בכל מקרה, ברהים הוא הפתעת העונה מבחינתי, ואתמול הוא המשיך בקו הזה.

עוד משהו ששווה לשים לב אליו זה עד כמה פדה היה גמור פיזית אתמול, היו רגעים שהסתכלתי עליו והוא פשוט בקושי עמד / נמנע מלעשות תנועה מרוב עייפות

אלאבס סגרה מעולה לא רק את ג׳וד אלא את כל הצירים של ההתקפה שלנו, אם לא לחצו את קרוס אז פשוט מנעו ממנו להניע את הכדור לשחקן התקפי, כמו שכבר אמרו כל פעם שהכדור הגיע לרודריגו/ברהים אז הם היו מוקפים ב3-4 שחקנים וללא אופציה של מסירה קדימה כשגם ג׳וד נוטרל בתנועה. וכל זה זעק להכניס את חוסלו, ראינו כמה עזרה הכניסה שלו וחבל שזה קרה מאוחר מדי

ואסקז ראוי להמון מחמאות גם על הדמות, ההשקעה וכמובן גול הניצחון, אבל נתן מחצית שניה חלשה מאוד

אני מאוד מקווה שלא יתמכרו שם בהנהלה ל״טשואמני יכול להיות בלם טופ״ - נכון, מבחינת נתונים זה כמובן שנכון אבל זה עמדה קריטית שהוא לא רגיל אליה ולא למד ושיחק בה באמת מעולם, הדבר הזה יכול לעלות לנו בנקודות יקרות. ובאותו עניין - נאצ׳ו אמור להיות מורחק למשחק אחד או יותר? גם אדום ישיר וגם פעם שניה העונה זה להשפיע?

ולי אין מושג איך ראית משחק טוב שלו, כנראה הושפעת יותר מדי מויני.
גם אם יש לו 300% דיוק במסירות לא אומר שהיה מדוייק, אם כל פעם הוא מוסר מאוחר מדי כשההתקפה נתקעה זה לא אומר כלום, בכדורגל הדיוק בתזמון יותר חשוב.

לא הושפעתי מויני, אני פשוט לא בא עם סיכום המשחק עוד לפני שהתחיל, ואם המשחק לא הולך טוב אין לי אשמים שסימנתי מראש.

אם אתה ממש רוצה למצוא שחקנים לבקר אתמול אז רודריגו היה רע ואיבד המון (2/8 דריבלים מוצלחים), פדה שהתחיל לשחק רק אחרי ההרחקה, מודריץ’ (שאותו אתה מאוד שמח לבקר כי זה מתאים לנרטיב שלך), וכמובן נאצ’ו שגם לפני ההרחקה עשה שטויות. אבל עזוב, למה להתאמץ למצוא את האשמים האמיתיים אם יש נרטיב שקשה לוותר עליו.

רודריגו לא היה טוב אבל הוא משחק כדורגל, אתמול לפחות ניסה, האיבודים שלו היו כשהוא מנסה לשחק מהר קדימה, מסירה מהירה, דריבל לשטח מסוכן, ניסיון לדאבל פס, בראהים כל כדור שהגיע אליו מזמז אותו, החזיק אותו יותר מדי ותקע את מהלך המשחק, יש לו iq כדורגל ששואף לאפס, אני לא מחזיק משחקים כאלה, במיוחד לא בתצוגות כמו אתמול שראינו כל מה שרע בבראהים.
פדה היה בסדר גמור גם לפני ההרחקה, רק שאחרי ההרחקה בגלל המחסור בשחקן התקפה היה חייב לקחת על עצמו יותר התקפית, אם צ’ומה או קמא ישחקו איתו גם מהמיקום היותר אחורי שלו הוא יוכל להעיז יותר במשחקים אחרים.
נאצ’ו כבר כתבתי שהפעולה שלו היא הכי מטומטמת האפשרית במשחק כדורגל, לא רוצה איזה עוד ביקורת אני אמור להעביר.

אין לי אשמים שסימנתי מראש, כששחקן טוב אכתוב שהוא טוב, כמו קרוס שהוא לא מהחביבים עליי בתקופה האחרונה וזאת בלשון המעטה, אבל אתמול מההרחקה הוא היה ענק, קיבל את השבחים שלו.

אני פשוט לא אוהב שחקנים מטומטמים, וכשמשהו משתבש זה בדרך כלל באשמת השחקנים המטומטמים, זה לא שסימנתי אותם זה פשוט שחקנים שרוב הסיכויים שהם אלה שיהרסו.

טוב אני לא מסכים איתך. גם אני חשבתי בתחילת העונה שמדובר בשחקן מטומטם, בינתיים הוא הוכיח לגמרי אחרת וכך גם אתמול. אני לא ראיתי אותו תוקע התקפות, היו כמה פעמים שהוא החזיק בכדור וחיכה שיצטרפו עוד שחקנים להתקפה, אבל לא משהו קריטי. לגבי איבודי הכדור שדיברת עליהם מקודם, הוכחתי לך סטטיסטית שזה לא נכון.

כשצריך למסור קדימה במהירות הוא יודע לעשות את זה, כמו הבישול שלו לג’וד מול בטיס.

עכשיו אחרי כל הדיון הזה, אני חושב שאחרי תצוגה כזאת זו טעות פנדמנטלית להתחיל למצוא שחקנים שאשמים באיך שנראינו. לא רודריגו שהיה מאוד חלש, לא פדה, לא נאצ’ו, לא ג’וד. אנחנו כשלנו אתמול כקבוצה, והיריבה נתנה לנו נוקאאוט טקטי. צריכים להתחיל משם הרבה לפני שמתחילים למצוא שחקן כזה או אחר שהיה לא מספיק טוב, בטח שרק כמה ימים לפני אותה חבורה כיסחה קבוצה כשהמשתנה היחיד הוא היריבה, וצריך להתחיל במה הקבוצה היריבה עשתה נכון כדי למצוא איפה לא היינו טובים.

אנחנו כמעט תמיד משחקים אותו הדבר, הרבה תלוי ביריבה, אם היא באה לשחק כדורגל פתוח והתקפי אנחנו הרבה יותר כישרוניים ואם היא באה כמו אתמול אנחנו בבעיה כי המאמן שלנו מיושן.
אתה לא אוהב שאני מדבר על בראהים, אבל במשחק כמו אתמול חשוב לשחק מהר, הכוונה לא לרוץ מהר אלא לשחק, לשחרר את הכדור מהר, לחשוב מהר, לבצע מהר את הפעולה, זאת בעיה קבועה שלי גם עם ויני, אבל לפחות ויני הוא הכי טוב במה שהוא עושה, בראהים לא מדגדג את הרמות האלה.
בנוסף, מודריץ’ כבר לא מצליח לבוא לידי ביטוי בסוג משחק כזה, זה כאילו משחקים עם שחקן פחות, מול קבוצות חביבות בברנבאו אפשר לתת לו לשחק כי יקבל שטח וזמן להראות את הקסם שנשאר, אבל מול קבוצות שבאות לנשוך עדיף שלא ישחק.
וחלוץ, חלוץ כמו חוסלו הוא יתרון גדול במשחקים כמו אתמול.

וכמובן פיזיות, הפעם אי אפשר לבוא בטענות לקרלו כי חלק גדול מהאתלטים שלנו פצועים וזה כולל את צ’ומה שרק חזר, עם כל הסוסים כשירים זה היה אמור להיות יותר קל.

בואו נשפוט את ברהים דיאס ביחס לשאר שחקני ההתקפה. זה היה המשחק הכי חלש של ג’וד בריאל מדריד לדעתי והסברתי למה. אני לא זוכר איום שלו על השער או מסירה, אולי דריבל אחד באיזור מסוכן| רודריגו היה פעיל במחצית השנייה וזהו-זה| ברהים היה מעורב במצב הראשון שלנו כבר אחרי דקה, לדעתי שחקני אלאבס די קיצצו אותו. הוא פשוט השחקן שהכי קל להוריד לספסל (לא אומר שאתמול זו לא הייתה החלטה נכונה). משחק לא רע בכלל שלו, הוא כן השתחרר וכידרר ולטעמי שיחק קצת לבד.

לגבי אלאבס: הייתי מחמיא להם בשמחה והם גם עצרו אותנו עם ארבעה שחקני הגנה בניגוד לכל התחזיות - זה היה נראה מובן מאליו שהם ישחקו עם שלושה בלמים אבל כולם נפלו בפח. אבל קצב המשחק שלנו היה מזעזע וגם חוסר מוטיבציה. גם אם הייתה עזרה לכל שחקן כנף ושני שחקני ההתקפה לחצו בטירוף - זה היה שנ"צ מאוחר של ריאל מדריד.

בסופו של דבר נראלי שהשחקנים רק רצו לסמן וי על המשחק הזה ולצאת לחופשה, ואנחנו פה משקיעים בזה מחשבה כשהם שכחו בכלל ששיחקו אתמול :rofl::rofl:

תשמע אבל זה תלוי גם במי עולה על כר הדשא. לוקאס ואסקס יודע שכל דקה חשובה, גם נאצ’ו פחות או יותר, לברהים דיאס אין סיכוי לשחק אחרי שוויניסיוס ג’וניור יהיה בריא. ללוקה מודריץ’ אף פעם לא נמאס לשחק וגם הוא לא יישאר שחקן הרכב זמן רב. אני יכול להגיד את אותו הדבר על פראן גארסיה. ג’וד ורודריגו היו נראים שבעים יחסית, טוני קרוס היה בסדר וגם סידר את הפוני. אבל אולי כן אנחנו כאוהדים מצפים בכל משחק למוטיבציית שיא וזה בלתי אפשרי. מה שהיה אתמול בסדר גמור מבחינתי, בזמן הזה מוכן לפרשן תוצאה.

אנחנו מרוצים מהתוצאה ומוכנים לסלוח על תצוגת הנפל, אבל…מה אם לוקאס לא היה מבקיע ? במקום לצאת לםגרה מהמקום הראשון ו 7 מברצלונה היינו יוצאים לפגרה עם טעם מר.
אוהדי ברצלונה לא יודו בזה, אבל אחרי שבקושי ניצחו את אלמריה הם ישבו אתמול והחזיקו אצבעות שהמשחק יסתיים בתיקו, זה היה מוריד את ההפרש ל 5 וגם ג’ירונה אבדה נקודות וזה היה מחזיר אותם למירוץ, יש פגרה הפצועים יחזרו ואולי יפגעו שוב בול בפגרה ויבוא איזה אובומיאנג ולך תדע מה יהיה בסיבוב השני.

לכן זה משחק שאסור היה לנו להיראות איך שנראינו, הזדמנות לעלות למקום ראשון רגע לפני הפגרה ולתת מכה מורלית ליריבה האמיתית, נראינו כאילו משחקים בלי חשק במקום לבוא ולטרוף את המגרש, חבל, זאת בעיה קבועה בקבוצות של קרלו שיש נפילות כאלה, אצל פפ וקלופ אין כמעט נפילות מתח, תמיד משחקים בפול גז גם אם לא הולך.