מחזור 19 :: המשבר מחריף. מפסידים לראשונה בברנבאו לויאריאל 0-1

@Raulito-7, אין פתרונות קסם.
מי שמבקיע גולים לא מתפקד. ברגע שראש החץ יחזור לתפקד/יוחלף בראש חץ מתפקד אחר, כל האחרים ישובו להסתדר סביבו. זה בכלל לא רלבנטי אם זה שלושת הקשרים, ארבעתם או חמשתם. הגענו לנקודת אל חזור (יש שיגידו כבר מזמן), עכשיו אנחנו מחכים לשינוי שמתישהו יגיע.
מצד שני, בכדורגל מומנטום יכול להשתנות בשניה. לכן, עם כל הטענות שיש לי לקרוס ומודריץ׳ (והעונה יש הרבה), אני מסרב להגדיר אותם כבעיה. אני יודע שבהינתן שחקנים אחרים קדימה, הם יכולים שוב להיחשב כשלישיית הקישור הטובה בעולם. חוצמזה, זה בכלל לא מדאיג אותי אם זה קרוס או סבאיוס או קובא - יש לנו מספיק איכות בעמדות האלה. מישהו כבר יתאים את עצמו למי שיביאו בהתקפה. אותו דבר לגבי הרבה עמדות אחרות. קח את בארסה המהוללת של ואלורדה, תוציא ממנה את מסי, וקיבלת קבוצה הרבה הרבה פחות טובה. אז אפשר יהיה לדבר על כך שבוסקטס וסוארז לא מצליחים להוביל את הקבוצה, אבל העובדה היא שהוצאת את מסי. אותו דבר אצלנו. לכן התיקון הוא לא מאד מסובך, בהנחה כמובן שמשלימים עם זה שנגמר עידן המפלצות וחוזרים לשחקנים רגילים.
אחרי שיהיה שחקן התקפה טוב (לפחות אחד) אפשר יהיה להרחיב את הרוטציה ולהחזיר את הרעב. עד אז בואו נקווה לצלוח את פריז בעזרת המסורת, הגאווה, ההתעלות והמזל. אולי אפילו נצליח להביא גביע, ואז לפחות נצא עם משהו מהעונה הזו. מסכים עם גיא, אין לי שום תקווה שמיוראל וואסקז יצילו לנו את העונה הזאת.

במובן יותר פילוסופי, שווה לנו לשלם על עונה אחת גרועה במיוחד (לא מחשיב את העונה הקודמת בגלל איך שהסתיימה) של רונאלדו, בתמורה לעשור של דומיננטיות. בכל ענף ספורט ובכל קבוצה, אם יש ספורטאי ששובר כל שיא אפשרי, אז משלמים על זה בעונה אחת-שתיים חלשות (ואף יותר). כבר הזכרתם דוגמה כזו בתרד הזה. נשאר לנו רק לשאת עיניים לפלורנטינו, שהוכיח בעבר שהוא מסוגל לשחוט פרות קדושות. שיעופו 2 מתוך ה- 3 בסוף העונה ויש פה בסיס להתחלה חדשה.

נ.ב
מדברים על זה (בפרק האחרון של ׳בכל יום נתון׳, למשל) ששיחררנו את מוראטה וחאמס. חייבים להשלים עם זה שמצב שבו יש לך את מוראטה וחאמס על הספסל הוא היוצא מהכלל, ולא סתם הוא התפרק לנו בסוף העונה. היה לנו מזל במשך עונה-שתיים, אבל אחד כמו חאמס בטווח הארוך ירצה לשחק. צריך להגיד ׳כיף שהיה׳, אבל ספסל כזה הוא לא משהו לבנות עליו.