מחזור 19 בספרד - הוקדם: 0:3 גדול בסאן ממס| כבשו: אמבפה - 2 (גם בישל) וקמאבינגה

לקראת בילבאו

סטטוס ריאל:

ריאל מדריד מגיעה למשחק ‘שבורה’. חודש נובמבר מזוהה עם Black Friday ואין ספק שעבורינו הוא היה שחור משחור. שני ניצחונות בלבד בשישה משחקים, איבוד פער מבטיח בפסגה, וריאל רק שנייה אחרי התיקו החלש נגד ג’ירונה (1:1) – משחק ליגה שלישי ברציפות ללא ניצחון. חודש חדש וחיים חדשים? הבעיה: עוד משחק חוץ ואף פעם לא קל בסאן ממס על אף מאזן טוב ושקרי בשנים האחרונות (חמישה ניצחונות בשישה משחקים), הנחמה היא שזה משחק חוץ אחרון בשרשרת. במחזור הזה (מספר 19) שהוקדם בשל הסופרקופה הספרדי, ברצלונה פוגשת כבר הערב את אתלטיקו מדריד – לטוב ולרע ואולי זו תהיה נקודת מפנה במירטץ. אבל לפני שמסתכלים על קבוצות אחרות ועל הטבלה – צ’אבי אלונסו צריך לבדוק טוב-טוב מה קורה בקבוצה שלו. בשמונת משחקי החוץ בליגה העונה ניצחה ריאל רק בארבעה, ויש לה בדיוק את אותו מספר נקודות כמו באותו השלב בעונה שעברה. רצף של ארבעה משחקי ליגה ללא ניצחון לא היה לנו חס וחלילה מאז הכאוס עם ז’ולן לופטגי ששילם על כך במשרתו. “המשחק מחר? זה משחק ליגה קלאסי ותמיד יש אווירה נהדרת. אנחנו צריכים לשחק עם הרבה אנרגיה וריכוז. הגיע הזמן להשתפר עכשיו, ואז נצא לדרך”, אמר צ’אבי אלונסו שהבהיר כי שוחח עם הנשיא והוא כלל לא חושש למעמדו.

בעיות לא חסרות. למשל: השלישייה ההתקפית לא מתפקדת כטריו, הרבה מאוד שחקנים מתחת לרמתם, במוקד פדה ואלוורדה שממש לא מצליח לתת כמעט כלום, וג’וד בלינגהאם. קישור רך מאוד, יריבות ששולטות בכדור יותר מדי. הרי ריאל פישלה נגד יריבות מאמצע הטבלה והתחתית. אלונסו פירט את מה שקרה לאחרונה לדעתו: “קשה לשמור על רמה גבוהה בלוח זמנים אינטנסיבי אבל אנחנו יכולים להשתפר. הלחץ, העקביות. השחקנים מבינים מה אנחנו רוצים לעשות”. הוא לוקח את המחצית השנייה נגד ג’ירונה כדבר חיובי למעט השער שהיה חסר ואומר: “אם אתה לא תוקף טוב אתה לא מגן טוב – ולהיפך”. הוא הודה כי הקבוצה מאז הקלאסיקו איבדה קצת אנרגיה כנראה, קצת איכות. אלונסו הודה כי ריאל מתקשה לנצח בחוץ, “אבל אנחנו יכולים לעשות את זה מחר”.

המאמן מצפה לתגובה, בקיצור, ולפי המארקה החרב לא מונחת על הצוואר, אין חלילה “אולטימטום”. וכלים יש - הסגל למשחק יהיה דומה למען האמת, למעט הקאמבק המבורך של ראול אסנסיו. דין האוסן לא התאמן, אבל ראול עשוי להחליף את אנטוניו רודיגר שרק חזר מפציעה ועדיין מוקדם עבורו לעמוד בקצב המשחקים הזה, אם כי בספרד מניחים שהסיכוי לכך לא גבוה. גם אלבארו קארראס יחזור ל-11 לאחר ששיחק רק דקה כמחליף נגד ג’ירונה. אהה, וכן, יש גם את פרלאן מנדי ששבר שיא והספיק להיפצע וכנראה ייעדר לשארית 2025. גם דויד אלאבה לא כשיר אף פעם, שיהיה.

אלונסו נשאל על ג’וד וגם על ארדה גולר. מסתמן קשר בין הדעיכה של הטורקי לכניסת האנגלי ל-11? “בלינגהאם? אני רואה אותו מצליח, יום-יום, והוא מלא מוטיבציה. הוא שותף לתחושה של כולם של חוסר שמחה על כך שלא ניצחנו. אבל זה חלק מהלחץ. הוא רוצה לעזור לכולנו, ואנחנו רוצים לעזור לו להיות טוב ולהרגיש שמח”. אלונסו משוכנע שהם יכולים לשחק יחד, ומחר זה לא ישתנה. “אחרי הקלאסיקו אף אחד מכם לא שאל את השאלה הזו”, אמר. פרנקו מסטאנטואונו שב לסגל נגד ג’ירונה אך לא שותף. הוא לא היה טוב במשחקיו האחרונים אבל אי אפשר לקחת לו את האנרגיה, הנמרצות, והוא מפעיל הרבה לחץ על הכדור. אולי גם הכאבים מהם סבל – השפיעו עליו. הפתעה של אלונסו ברגע האחרון? לא נראה, אבל אולי כקלף מהספסל. אף אחד לא באמת השתלט על המקום בכנף ימין.

קלף מהספסל גם היה יכול להיות גונסאלו גארסיה. ולא בדקה ה-89. הקולות בספרד מתרבים בנוגע לעוול. אלונסו ש"בנה" אותו גם די “הרס” אותו. קשה להבין. אלונסו הרבה בשבחים ואמר הרבה אבל בעצם כלום: “ההופעה שלו בגביע העולם למועדונים הייתה מרהיבה. אבל לא היה לנו את קיליאן אמבפה. עכשיו יש לנו את קיליאן. גונסאלו אולי לא משחק את כל הדקות שמגיעות לו, אבל הוא מאוד אינטליגנטי, יודע את התפקיד שלו, ותמיד מוכן..”. לתת גולים זו האחריות של היתר. ויניסיוס ג’וניור כבר עם תשעה משחקים ללא גול וגם נגד ג’ירונה היו לו הזדמנויות והוא שוב ניסה לסובב לחיבורים. הוא פוגש את בילבאו אגב מולה לא כבש אף שער ב-13 משחקים - נגד אף יריבה אין לו מספרי אימה כאלה. ויניסיוס הוא המבקיע השני בטיבו של ריאל עם חמישה שערים בלבד כשאמבפה כבש כמעט פי חמישה ממנו. רודריגו היה חותם על המספרים של ויני. אלונסו נחלץ להגנתו של מי שעתיד להשוות את רצף הדקות הארוך ביותר ללא שער עבור שחקן התקפה בריאל.." אנחנו חייבים לסמוך על רודריגו, יש לו מספיק איכות ואף אחד לא מטיל בכך ספק. אנחנו מחכים לו ומקווים שהוא יוכל לשבור את השפל הנוכחי שלו עם שער". לסיום אלונסו החמיא לאמבפה: “ההופעה שלו טובה מאוד. אבל אי אפשר שרק בזכותו נבקיע והוא נותן לנו הרבה יותר”. בשנה שעברה אמבפה סבל מרגע שפל בסאן ממס. הפעם הוא רוצה כותרות אחרות בעיתונים. “ריאל צריכה לחשוב טוב היכן הייתה ללא אמבפה העונה”, כמו שאמר חורחה ואלדאנו.

ריאל מדריד - הרכב משוער: טיבו קורטואה| טרנט אלכסנדר-ארנולד, אנטוניו רודיגר, אדר מיליטאו, אלבארו קארראס| אורליאן טשואמני, פדה ואלוורדה, ארדה גולר, ג’וד בלינגהאם| ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה

מה המצב בילבאו?

אתלטיק בילבאו של העונה לא דומה לקבוצה של העונה הקודמת שסיימה במקום הרביעי והייתה כפסע מזכייה בתואר אירופי. החלום לחזור לליגת האלופות אחרי זמן ולהציג קמפיין ראוי בהובלת הכוכב ניקו וויליאמס שסירב לברצלונה וחתם על חוזה דומה ל"חוזה לכל החיים" במועדון – לא מתממש בכלל. בילבאו מהווה סוג של שק חבטות באירופה, והעומס מהמפעל היוקרתי משפיע עליה גם בליגה. דווקא פתית העונה הייתה טובה עם שלושה ניצחונות דחוקים על סביליה (2:3) וראיו וייקאנו (1:2) בבית ואז על בטיס בחוץ (0:1). ומאז? בעיות. אמנם בעונה שעברה בילבאו הייתה בסה"כ עם שלוש נקודות יותר, אך גם הפסידה רק שלוש פעמים לעומת שש השנה והיא רק שמינית. למעשה מאז חודש אוגוסט לא הצליחה בילבאו לרשום שני ניצחונות רצופים. היא היוותה שטיח לברצלונה בקאמפ נואו (4:0), אך התאוששה ביום ראשון האחרון עם ניצחון חוץ 0:2 בלבאנטה - ניצחון חוץ ראשון מזה שלושה חודשים. רוברטו נבארו כבש שער כבר בדקה השלישית וכך הכל יותר קל, וניקו וויליאמס הכפיל לפני השריקה למחצית. החתום על שני הבישולים: אלכס ברנגוור. “אתלטיק בילבאו מחייכת סוף-סוף אחרי שלא ניצחה בחוץ מאז אוגוסט. זה קרה בזכות ניקו שהוא שם נרדף לאושר, כשזרח נגד לבאנטה”, נכתב בסיקור המשחק האחרון במארקה.

הרבה דברים עברו על בילבאו העונה. אולי ציפיות מופרזות, פציעה של הכוכב ניקו כאמור, גם אחיו אינייאקי שתמיד היה חסין – נעדר זמן רב במצטבר ואפילו לא הגיע לאלף דקות העונה (נפצע בניצחון על קרבאח – היחיד של הקבוצה בליגת האלופות העונה ורשם רק 850 דקות), יכולת חלשה של השוער אונאי סימון שמחלק מתנות, ועוד-ועוד. ארנסטו ואלוורדה שהודה שהקבוצה לא במיטבה – צריך למצוא פתרונות וכדאי שזה יקרה השבוע. “בילבאו עומדת בפתחו של שבוע מטורף, יותר מאשר בגביע העולם למועדונים”, נכתב במארקה. ככה זה עם מפגשים מול ריאל מדריד, אתלטיקו מדריד ופריז סן ז’רמן. ברור - אסור לזלזל בבילבאו. היא קטעה רצף ארוך מאוד אשתקד נגד ריאל ללא ניצחון, בסאן ממס היא נותנת אקסטרה. היא פשוט צריכה משחק גדול נגד יריבה חזקה. העונה זה לא הולך, היא הפסידה גם בדרבי לריאל סוסיאדד 3:2 ממש בתוספת הזמן (אם כי בחוץ). ונכנעה בליגת האלופות לארסנל ולבורוסיה דורטמונד. אשתקד הבית היה מבצר עם שני הפסדים בלבד, אחד מהם במחזור הסיום נגד ברצלונה, וסה"כ 39 נקודות, אחרי שהמקום הרביעי הובטח. העונה בילבאו עם מאזן ביתי 4-1-2. ואלוורדה דיבר על הרצון לנצח קבוצת צמרת. “אלו אותן שלוש נקודות כמו נגד לבאנטה אבל מתחיל לו שבוע נהדר. אנחנו רוצים לנצח יריבה חזקה כי זה נותן לך דחיפה ואנרגיה משמעותיים. אנחנו יודעים שזה קשה אבל יכול לתת לנו הרבה”.

ניקו וויליאמס אומר את מה שמצפים ממנו להגיד ומשרה ביטחון: “אנחנו הולכים לשחק עכשיו נגד הקבוצות הגדולות בעולם – ונראה להן שאתלטיק בילבאו לא פחות טובה”. שלושה שערים ושני בישולים יש לו עד עתה והוא הוסיף: “אני מקווה שנראה את ניקו שבשיאו”, דיבר על עצמו בגוף שלישי ולדעת רבים השער שלו היה גם שער המחזור. מה שבטוח שהוא רעב להחזיר. אשתקד ב-45 הופעות רשם 11 שערים ושבעה בישולים כך שהמספרים גם לא היו וואו, אבל האנרגיות וההתלהבות, יצירת המצבים..הוא עדיין לא היה במאה אחוז. מי שלא יהיה במשחק הוא אויחאן סאנסט שהורחק נגד ברצלונה לשני משחקים. רוברט נבארו שכבש שער והפגין שיפור, פצוע אף הוא. אלכס ברנגוור יפתח בכנף ימין, לגורקה גורוזטה חלוץ החוד שער אחד בלבד העונה בליגה כך שחובת ההוכחה עליו. בילבאו בעיקר רוצה להיות קבוצה ששוב בה השלם גדול מסך חלקיו.

מי שהייתה ההגנה הטובה בליגה כבר מזמן לא כזו. אשתקד ספגה בילבאו 29 שערים כל העונה וכעת 17, כששמונה קבוצות עם רקורד טוב ממנה. הבלם ייראי אלבארס פרש מהאימון בשלב מוקדם והוא בכלל מושעה על ידי אופ"א בשל סיפור הזוי. ואימריק לאפורט שחזר הביתה בקיץ – נלקח בתוכניות, גם הוא סבל מפציעות. בכל מקרה, עם דני ויויאן (היציב אולי מבין שחקני הקבוצה) ופארדס ההגנה עובדת הכי טוב, הם היו הצמד בארבעה מחמשת המשחקים בהם סימון לא ספג העונה. ואלוורדה דיבר על ההגנה: “עלינו להיות עירניים לגבי אמבפה, בוודאי. יותר מהכל משום שהוא מהיר וזריז, חד להפליא. אבל כמובן שאנחנו לא יכולים להזניח את האחרים כמו ויניסיוס ג’וניור. ריאל יכולה להבקיע בכל שנייה ובכל רגע, כל אחד מהשחקנים שלה יכול להכריע משחק”. בילבאו עוד לא הציגה משחק אחד העונה ביכולת ההגנתית של העונה שעברה.

לוןאלוורדה היה חשוב להבהיר: “התקופה הזו של ריאל? אני לא מתרשם. היריבות שלה שיחקו טוב, הן היו נחושות. ריאל כבשה רביעייה נגד אולימפיאקוס וזה אומר שהכל יחסי. ריאל בטח לא משחקת גרוע. צ’אבי אלונסו מאמן נהדר. בריאל מדריד דורשים שתנצח בכל משחק. הוא ניצח בעשרה מתוך 14 משחקי ליגה וסיים עוד שלוש בתיקו. אני בטוח שהיא תהיה במיטבה העונה ואם אפשר אז עדיף אחרי מחר”. המאמן דיבר גם על החזון של הקבוצה והמחויבות: “אנחנו מועדון עם היסטוריה עשירה בליגה, עלינו להגן עליה. אנחנו תמיד מאוחדים, מתחרים בצורה שונה. יודעים את משמעות הסמל של המועדון. באירופה אנחנו בונים את עצמינו, עדיין ללא הישגים גדולים, אבל אנחנו רוצים להתקדם לשם. אנחנו מנסים לוודא שכל יריבה שתשחק כאן אצלינו בבית – תסבול”. למאמן הוותיק רקורד לא רע נגד ריאל, גם בשל תקופתו כמאמן ברצלונה כמובן. הוא ניצח את ריאל עשר פעמים ב-35 משחקים. יש לו גם הישג יפה עם האריות של שלושה ניצחונות רצופים ב-2004-2005.

אתלטיק בילבאו - הרכב משוער: אונאי סימון| חסוס ארסו, דני ויויאן, איימריק לאפורט, יורי| מיקל וסגה, מיקל חאורחיסר, איניגו רואיס דה לגארטה| אלכס ברנגוור, ניקו וויליאמס וגורקה גורווזטה

היסטוריה ומפגשי עבר:

המשחק מחר יהיה ה-95 בין ריאל מדריד לאתלטיק בילבאו בסאן ממס בליגה הבכירה - וזה מדבר בעד עצמו על ההיסטוריה העשירה. אותו מספר משחקי ליגה כמו הקלאסיקוס שכן מדובר בשלוש הקבוצות שלא ירדו ליגה. לריאל מאזן שלילי בקתדרלה כמו במעט מגרשים בספרד, אבל 20 שנה פנומנליות הביאו לצמצום אדיר של הפער. למשל, ההפסד המדכא 2:1 בדצמבר במחזור ה-19 אשתקד בא אחרי רצף פנטסטי של חמישה ניצחונות רצופים. אחרי מחצית מאופסת אלכסר ברנגר הבקיע. ג’וד בלינגהאם השווה, מה שלא הצליח אמבפה לעשות כשהחטיא פנדל, אבל גורקה גורוזטה ניצח את המשחק אחרי שגיאה של פדה ואלוורדה - 1:2 לבילבאו. ריאל ניצחה שבעה משחקים בסאן ממס בעשור האחרון ו-14 ב-20 השנים האחרונות שזה מטורף, לעומת שלושה ניצחונות בלבד של אתלטיק בילבאו. המאזן ב-94 משחקים עומד על 36 ניצחונות לריאל (38%), 18 תוצאות תיקו (20%) ו-39 ניצחונות לבילבאו (41%), יחס שערים 144:138 לבילבאו. הניצחונות של ריאל בעשור הזה היו צנועים. 0:2 טוב וחשוב במחזור הפתיחה ב-2023-24 - רודריגו כבש ראשון אחרי חטיפת כדור של דני קרבחאל, וג’וד בלינגהאם הבקיע את שער הבכורה אחרי בעיטת קרן. ב-2022-23, קארים בנזמה כבש ראשון וטוני קרוס הכפיל ממש לפני שריקת הסיום. בכלל, קארים היה הסיוט של האריות מבילבאו. הוא כבש צמד אדיר בניצחון 1:2 ב-2021-22, תוך שבע דקות. מחזור אחד לסיום 2020-21, נאצ’ו השאיר את חלום האליפות בחיים עם שער מכל הלב בדקה ה-68. באליפות הקורונה, פנדל מאוחר של סרחיו ראמוס סידר שלוש נקודות.

והיו גם ניצחונות גדולים. זכורה המאניטה בסאן ממס בעונת 2008-09 החלשה, אחרי הביזיון באנפילד. אריאן רובן פתח בשער גדול, גם קלאס יאן הונטלאר וגונסאלו היגואין הבקיעו, וגם גבריאל היינצה שכבש גם שער עצמי. בין 2010 ל-2013 ניצחה ריאל שלוש פעמים ברציפות 0:3 - די הזוי. כולנו זוכרים את השלישייה בעונת 2011-12, משחק שהיה אמור להתקיים במקור במחזור ה-20 ובסוף היה זה משחק ההכתרה שלנו. גונסאלו היגואין בעט בסיבוב מכל הלב, וגם מסוט אוזיל וכריסטיאנו רונאלדו הבקיעו. הניצחון הכי גדול היה 0:5 הזוי ומטורף דווקא בעונת 1995-96 שהסתיימה רק במקום השישי. במחזור ה-23, איבן זאמורנו כבש כבר אחרי ארבע דקות. צמד למיכאל לאודרופ ושערים של ראול ומיצ’ל. ברבע השעה האחרונה השתוללנו. כמה מוזר? על הקווים מאמן החירום ויסנטה דל בוסקה.. אפשר לומר שהמשחק שהוציא אותנו לדרך חדשה בסאן ממס היה 0:2 בעונת 2005-06, שקטע בצורת. כעבור שנה, 1:4 עם צמד של רוד ואן ניסטלרוי בתוך מירוץ האליפות המשוגע. לפניכן, מ-1999-00, הופעת הבכורה ההיסטורית של סאן איקר והגולאסו של סטיב מקמנמן (2:2), ועד עונת 2004-05 - ריאל לא ניצחה בקתדרלה, שישה משחקים. אסייר דל הורנו נהג להתעלל בה. עד להפסד אשתקד, ריאל החזיקה מעמד עשור. ב-2014-15 היה ההפסד הקודם, היא נכנעה 1:0 לשער של אריץ אדוריץ’ ואיבדה את הפסגה עם קרלו. בעונת הדסימה רק תיקו 1:1 מאכזב כשכריסטיאנו רונאלדו מורחק.

המשחק הראשון בין הקבוצות נערך לפני כמעט מאה שנה, במחזור ה-19 ביוני 1929. בילבאו ניצחה 0:2. היא ניצחה גם במשחק לאחר מכן. ב-1930-31 ריאל ניצחה 2:4, ניצחונה הראשונה, והוסיפה עוד ניצחון ב-1933. בשנות ה-30-40 פתחה בילבאו פער עם שבעה ניצחונות רצופים. בשנות ה-60 החזקות ריאל השיגה לראשונה חמישה ניצחונות רצופים על בילבאו, רצף שהחל עם 1:3 בעונת 1959-60 - צמד לפרנץ פושקאש וגול של פפילו. ב-1969-70 ספגה ריאל את הפסדה הגדול בסאן ממס - חמישייה ללא מנעה, ובשנות ה-70 בכלל שבעה הפסדים רצופים ואפס ניצחונות - מזעזע. שנות ה-80 בהן הבאסקיות היו על הגל, נפתחו עם תיקו, ולאחר מכן 1:2 לריאל ב-1981-82 וניצחון 2:4 בעונת 1982-83. הקינטה דל בויטרה ניצחה פעמיים בסאן ממס. אחרי 1:4 בעונת 1991-92, הגיעו שוב כמה שנים עקרות ללא ניצחון. בדרך כלל נופלים שערים במשחקים בין בילבאו לריאל גם אם לא תמיד הרבה. ה-0:0 האחרון היה בעונת 2017-18 במחזור ה-14, עונת ליגה חלשה מאוד של ריאל מדריד שהסתיימה רק במקום השלישי. בנזמה שהוזכר אגב – כבש 18 שערי ליגה ב-27 משחקים נגד בילבאו. בסה"כ מפגשי הליגה - 188 עד היום - המאזן עומד על 99:52 לטובת ריאל ועוד 37 תוצאות תיקו.

התוצאות שלנו בעשור האחרון בסאן ממס היו משהו חריג לגמרי. תמיד קשה לשחק שם. נכון שהעונה אתלטיק בילבאו חלשה אבל אני לא אופטימי. אנחנו לא מסוגלים לעשות שום דבר במשחק חוץ, הביטחון בריצפה ואנחנו משחקים אחרי הקרב ברצלונה-אתלטיקו מדריד. הסיבה היחידה שאולי יש שננצח? - הרי זה צריך להסתדר מתישהו ואפילו בפוקס. לא האמנתי גם בסיוטים שנבעט ככה בדלי ועוד במשחקים כאלה.

אני חושב שריאל מדריד של תחילת העונה עם משחק הלחץ, הגנה יציבה עם פחות טעויות - לא הייתה סופגת נגד אלצ’ה וג’ירונה, לא נלחצת וסביר שכן הייתה מצליחה לנצח בזכות הברקה בחלק הקדמי.

לא שהכדורגל העלוב שלנו הוא בסדר, אבל אני קודם כל רוצה לראות מחר עולים 11 שחקנים למגרש שהם מבינים את גודל השעה, לראות שחקנים שאכפת להם, שהם מבינים מה קורה, לראות מישהו שעושה הכל כדי להוציא את העגלה מהבוץ. ולא לוותר על העונה הזו כביכול. כמו איך שמשחק ראול אסנסיו תמיד עם כל הלב, כמו פדה ואלוורדה של העונה שעברה, כמו קיליאן אמבפה שלדעתי היה חלש מול ג’ירונה אבל היה מאוד נחוש (אפילו הגול הפסול ביד - שער שנפסל בצדק אבל הוא היה נחוש ממש). כאילו אין ספק שבילבאו תעלה מחר בטירוף כאילו זה משחק על עתיד המועדון. זו קבוצה עדיין מהירה ואתלטית ומסוכנת.

כמובן שאין לנו מספיק כישרון כדי לנצח משחקים בהליכה, הקבוצה צריכה להתאמץ. נגד אלצ’ה זה לא קרה, נגד ג’ירונה רק במחצית השנייה אבל זה לא נחשב כי זה באינסטיקנט להתחיל לרוץ מהר בדקה ה-80. גם נגד ראיו וייקאנו היינו לא באירוע.

אין לנו בכלל כדורגל קבוצתי. אז נקווה ליום טוב של קיליאן אמבפה שיבקיע את השני מצבים שיגיע אליהם. נמאס לי לספור משחקים בלי גול לוויניסיוס והוא מעולם לא הבקיע נגד אתלטיק בילבאו ב-13 משחקים. אני חושב שהמשחק שלו נגד ג’ירונה לא מספיק. פנדל ודי. הוא צריך לצפות את האנטי של הקהל כלפיו מחר, לשים את זה בצד ולעזור לקבוצה. פדה ואלוורדה (לא בועט לשער, לא מנצח מאבקים, לא מוסר קדימה) וג’וד בלינגהאם (קבלת החלטות, ויש דקות שהוא רץ נפלא ויש דקות שהוא לא זז) חייבים להרים את הרמה שלהם דחוף. אני מאמין שבילבאו לא תסתגר כך שכן יהיו לנו שטחים.

מבחן עבור אורליאן טשואמני. פתח את העונה טוב, חזר להיות למל”ם למעט חילוצי כדור טובים פה ושם. הפעם הוא נראה טוב ממש רק כאשר משווים אותו לאדוארדו קמאבינגה. שיוסיף גליצ’ים באמצע, אחריות, יהיה זמין לקבל את הכדור ולא ינסה לכדרר.

מפנטז על גונסאלו גארסיה כחלק מהחולייה הקדמית ואפילו מחלטר קצת בצד ימין כשאנחנו בלי הכדור כדי להפעיל לחץ, ומצטרף לרחבה לאיזו הגבהה של טרנט אלכסנדר-ארנולד, אבל בטח זה לא יקרה. לפחות שצ’אבי אלונסו יידע להגיב בזמן בניהול המשחק, למרות שלפני תחילת העונה החזקתי יותר מהספסל שלנו. אפרופו פדה, לפחות שיעזור בסגירה על ניקו, הוא יחגוג מול טרנט.

אגב למשחק כזה הייתי מחזיר את קארים בנזמה, כמה שהוא אימלל את בילבאו, באמת, לשחק איתו נגד בילבאו זה להתחיל משחק ב-0:1. גול גדול-גדול-גדול בעונת הדאבל האדירה שלו ב-2021-22, גם גולאסו ענק ב-2012-13. הרקורד שלו נגדה פשוט מרשים.

מבחינתי זה משחק של להיות או לחדול מבחינת אלונסו. כל תוצאה שהיא לא נצחון תערער את הקרקע מתחת לכסאו לרמת פיטורים.

בידיוק משחק שיקבע לאן העונה הזאת הולכת.

אם מסטה כשיר הייתי פותח איתו בימין

אחרת כנראה נראה עוד מאותו דבר.

יש הרכב למשחק נגד אתלטיק בילבאו - שריקת הפתיחה ב-20:00| ריאל מדריד חייבת לחזור לנצח בליגה אחרי שלוש תוצאות תיקו בחוץ, כדי לא לתת לברצלונה לברוח ולהחזיר את הפער לנקודה כמו לפני המחזור. צ’אבי אלונסו מחזיר להרכב כצפוי את אלבארו קארראס בצד שמאל. אנטוניו רודיגר ואדר מיליטאו ממשיכים במרכז ההגנה. ההרכב דומה ל-11 שסיימו ב-1:1 נגד ג’ירונה אם כי אדוארדו קמאבינגה במקום ארדה גולר. פדה ואלוורדה בקישור, ג’וד בלינגהאם יחד עם קיליאן אמבפה ו-ויניסיוס ג’וניור בחלק הקדמי. תנו לנו את זה! האללה מדריד.

ההרכב: קורטואה, טרנט, מיליטאו, רודיגר, קארראס, טשואמני, ואלוורדה, קמאבינגה, בלינגהאם, ויניסיוס ואמבפה

ארדה גולר לא פיזי מספיק למשחק כזה ובהחלט הוא בכושר מזעזע. אבל אנחנו באים במוד להתבנקר ואני לא אוהב את זה, יש עוד שחקנים בעולם, אולי ברהים דיאס. רוצה לומר: קצת נמאס לי מאדוארדו קמאבינגה וזה הרכב שמציג קישור עם כמעט אפס כדורגל ברגליים. אנחנו בשליש עונה ואני לא זוכר משחק טוב אחד של פדה ואלוורדה, מהלך אחד שלם שלו בהתקפה.

מתי חילוף כששום דבר לא יעבוד והקבוצה לא באה לשחק? רודריגו יעלה דקה 70? גונסאלו גארסיה דקה 89? פראן גארסיה?

אגב ברצלונה לא כל העונה הבריקה כמובן אבל הם ידעו לקחת נקודות בכוח ולהימנע מלהיכנס למשבר. שלושה משחקים בלי ניצחון זה יותר מדי. קבוצה גדולה צריכה לדעת לקחת משחק בשיניים. הגיע הזמן. זה אחד ההבדלים בין קבוצה גדולה לקבוצה לא גדולה.

זה ה’’ההרכב שלי’’, הרכב האתלטים, הרבה תלוי בפדה וקמאבינגה שחייבים להיות בכל מקום, פדה כנראה וישחק בימין, חייבים ללחוץ ולא לתת להם לנשום

עם מיליטאו ובלי ארדה? אח יקרר

גם ארנולד פה, אכן, לא הכי אידיאלי מבחינתי, ההרכב “שלי” יותר מבחינת רביעיית הקישור ושני החלוצים, בלי ארדה למרות שאוהב את ארדה, היום ההרכב הזה מצויין לדעתי.

אם אני ארנסטו ואלוורדה, אני מתאים את הקבוצה כך שתשחק עם קו הגנה נמוך. כבר הוכח מספר פעמים העונה שאנחנו מתקשים במצבי המשחק האלה. אני מאוד מקווה שהם יבואו “לשחק את המשחק שלהם” ולא יתבנקרו כי אחרת אין לנו סיכוי, וגם ההגנה שלנו לא כל כך הרמטית.

ההרכב מאוד מסקרן מכיוון שעל פניו כמעט אין פה גימיקים כמו ארדה או מסטה, מלבד טרנט שלדעתי הוא נטל טקטי אבל אפשר לחיות עם אחד כזה בהרכב.

אני הייתי רוצה לראות מערך יהלום עם ההרכב הזה. כנראה שפדה עוד הפעם יתפקד קשר שמאלי כי הרבה פתרונות יצירתיים אנחנו לא רואים מאלונסו…

באנרגיות כאלה צריך לפתוח כל משחק.

ככה גם התחלנו בפתיחת העונה. הרגרסיה במשחק הלחץ לא מובנת בכלל.

איך התגעגעתי לרודיגר יא אללה. קצת תחושת בטחון ומנהיגות שמקרינה על כל הקבוצה.

20 דקות ראשונות טובות, ברגע שבילבאו התחיחה לצופף מאחור נעלמנו לגמרי.

מה שמייאש הוא ששני המצבים של בילבאו הגיעו לגמרי מטעויות פשוטות שלנו, שתי מתנות.

לפעמים אני תוהה האם מה שרואים מכאן לא רואים משם…

תודה צ’אבי.

כתבתי על זה כמה פעמים, זה הבעיה של קבוצות כמו בילבאו, ולנסיה, ויאריאל וסיביליה, הן רואות את עצמן קבוצות גדולות ולכן לא מרשות לעצמן לשחק כפי שאתה מציע ולכן באופן שנראה פרדוקסלי דווקא נגדן יותר קל לריאל וברצלונה.

אחלה תוצאה, עדיין לא מתלהב מהביצועים של הקבוצה
אבל זה כן נראה טיפה יותר טוב מהמשחקים האחרונים… אהמ אהמ גולר

אכן, גם זה וגם העובדה שלקבוצות הקטנות יותר יש מגרשים קטנים וצפופים יותר ששם אנחנו מתקשים.

אני עדיין לא ממהר להתרשם מהמשחק הזה. כמו מול היוונים, המשחק הזה הוא לא אינדיקציה לאיך נתפקד מול בונקר. עם זאת, אני מזהה כמה תבניות התקפה מעניינות (ויני ואמבפה שמשחקים באמצע ומייצרים מקום באמצע ומשתמשים בעקיפות של המגנים למשל). השאלה היא גם האם זו בשורה אמיתית וגם איך זה יתפקד מול הקבוצות הקטנות בליגה.

כמובן, יכנס לכושר, ישחק טוב אפילו יבקיע ומיד יפצע.

טרנט נפצע!!!

ובנימה פחות אופטימית ויני עוד הפעם מוצא דרך לייצר רעש סביב הקבוצה במשחק שאמור להביא שקט. חילוף מעולה של אלונסו שגם מנע כאן בלאגן, וגם השיג מנוחה לויני ואמבפה.

אלונסו היום עם הרכב נהדר וניהול משחק נהדר, עלינו עם שני קשרים דפנסיבים ובלי שטויות של קאמה בימין, למרות שבילבאו כן לחצו בהתחלה אבל לאט לאט כן שלטנו באמצע טוב מאוד.
גם ההגנה שלנו עמדה יחסית יפה היום, שני המצבים של בילבאו היום הגיעו מטעויות שלנו בהגנה, איבוד שלומיאלי של ואלוורדה והחלקה של מיליטאו( ד"ש לטיטי).
עד מתי הפציעות אצלנו בהגנה? מה זה הדבר הזה? יש שם משהו מאוד דפוק.
ואלוורדה ממשיך עם הסדרה של משחקים לא טובים, איבודי כדור שלומיאלים, מסירות לא חכמות, לא יודע מה עובר עליו אך אני מקווה שיחזור לעצמו .
לארנולד יש רגל כל כך נקייה והמסירות הארוכות שלו מעל ההגנה פשוט מדהימות, הוא מסננת הגנתית אבל יש לו יתרונות עצומים.
השיתוף פעולה בין ויני לאמבפה מתחיל להיות מעניין והם מתחילים ליהנות ביחד, ויני היום היה חייב לסיים עם שער, 2 החמצות שלומיאליות שלו( וכמובן ימשיך לעצבן את הקהל).

אני מוותר לו הפעם, הוא בתקופה טובה.

לפעמים כשכלום לא הולך ואתה בתקופה לא טובה הכי חכם זה לעלות עם רביעיית הכותשים בקישור, ומפה אמבפה כבר יתקתק לך שערים.