מחזור 19: מתרחקים מהפסגה עם תיקו 0 מול סוסיאדד

לקראת סוסיאדד| לאחר הקאמבק בדרבי, ריאל מדריד רוצה להמשיך את המומנטום ו את ‘אפקט הברנבאו’ כשתארח מחר (ראשון, 22:00) את המדורגת שלישית בטבלה, לא פראיירים בכלל, למשחק קשה מאוד. קמאבינגה צפוי לפתוח כמגן שמאלי, אסנסיו או רודריגו בכנף ופדה באמצע. כל ההכנות לקראת המשחק - רק כאן.

image

סטטוס אלופת אירופה:

ריאל מדריד מגיעה למשחק אחרי הרמונטדה המרגשת בדרבי וה-1:3 על אתלטיקו מדריד בסנטיאגו ברנבאו ברבע גמר הקופה דל ריי. כעת היא שמה הכל בצד, כולל כל השטויות מצד הקבוצה שמעבר לכביש והתלונות חסרות השחר שלה (“הגיע לנו לנצח, אנחנו מאושרים ואני לא רוצה לדבר על שאר העניינים”, הבהיר קרלו אנצ’לוטי), חוזרת להתרכז בליגה בתקווה לצמצם את הפער מברצלונה. ריאל בהחלט רוצה לרכוב על ‘אפקט הברנבאו’. “האוהדים עוזרים לנו מאוד. בעונה שעברה היו לנו רגעים מאוד יפים כאן והם עוזרים לנו ודוחפים אותנו בזמנים של קשיים”, אמר קרלו אנצ’לוטי בעניין. המשחק בשנה שעברה, למשל, היה אחד החשובים ביותר העונה, שם נוצרו ההכנות לרמונטדת הענק נגד פריז סן ז’רמן. בליגה העונה ריאל השיגה רק 17 נקודות מתוך 21 אפשריות ואסור לה להחליק כפי שקרה נגד ג’ירונה. הסגל עדיין לא מתמלא, צריך לחכות עד למשחק הבא, אבל זה מה יש ועם זה ננצח.

“זו קבוצה שמשחקת טוב מאוד, יש לה דינמיקה טובה וזהות ברורה, זה משחק קשה”, אמר קרלו בהתייחסות לריאל סוסיאדד. “בהשוואה למשחק נגד אתלטיקו מדריד, עלינו לשפר את המחצית הראשונה. יהיה חשוב להציג משחק שלם, שתי מחציות טובות, התקפית והגנתית”, הבהיר קרלו. האיטלקי שוב התייחס לעניין הסגנון: “גם בעונה שעברה אמרו שאנחנו לא משחקים טוב ולבסוף זכינו בליגת האלופות. לריאל אין זהות ברורה (סגנון משחק אחד) כי אני לא רוצה שתהיה לה. אני רוצה קבוצה שיודעת לעשות הרבה דברים, יש לנו כמה דרכים לשחק כדורגל”, אמר והתייחס למשבר שמאחורינו כביכול: “עובר לי בראש שבכדורגל יש רגעים של קשיים ואז אתה חייב להיות קריר בראש ולעשות ביקורת עצמית. זו עבודת צוות, גם מצדי וגם מצד השחקנים והמועדון. הכדורגל נותן לך את ההזדמנות לצאת מהר מרגע רע וגם צריך לדעת שרגע חיובי יכול להפוך מהר לשלילי. אתה צריך להיות מרוכז כדי שזה לא יקרה”.

גם ליריבה יש מכת פציעות רצינית אבל בואו נעשה לכם סדר. דני קרבחאל התאמן אמנם אבל הוא יחזור לסגל רק נגד ולנסיה וכך גם אורליאן טשואמני ודויד אלאבה שנגרע ברגע האחרון מהדרבי. לוקאס ואסקס בחוץ כמובן וכך גם פרלאן מנדי אבל אולי מעז יצא מתוק. קבלו את המגן השמאלי החדש: אדוארדו קמאבינגה שמטריף את האוהדים ואף זכה לכינוי “ביצ’נטה ליזארזו” מצד לוקה מודריץ’ וחברים אחרים. בזמן שארבעה מגינים מושבתים, הצרפתי לקח צעד קדימה והוסיף הרבה מהירות ופיזיות בעמדה הזו. הסטתו אחורה פותחת מקום נוסף בקישור – לדני סבאיוס שסביר להניח שיחזור להרכב אחרי המופע שלו בדרבי (“אתה פשוט גדול”, פירגן לו לוקה, והספרדי כבר כמעט הכפיל את מספר הדקות שלו בהשוואה לעונה שעברה). פדה ואלוורדה שלקח קשה את החלפתו – בלי דרמות או תלונות אבל בהחלט פנים נפולות, אמור לזוז למרכז. כפי שאנחנו מכירים את קרלו, מודריץ’ יסופסל אחרי 120 דקות בגביע והניסיון לשלב בינו לבין טוני קרוס לא ממש זהר.

אנצ’לוטי טוען שהכל טוב. “המחויבות של השחקנים שלי מצוינת, כולם מבינים את ההחלטות ואף אחד מעולם לא התלונן על שום דבר. הם תמיד מראים כבוד”. רק עמדה אחת נותרה פתוחה, גם בהתחשב בכך שההרכב הרגיל עם פדה בכנף ממש לא עבד בדרבי, וידוע שריאל צריכה עוד שחקני התקפה בהרכב ויפה שעה אחת קודם. האם נראה 4:2:3:1? קשה לנו להאמין, אבל קרלו נתן שואו במסע"ת: “רודריגו? אהבתי את השימוש בו כחלוץ שני. אנחנו חושבים על זה, זו ללא ספק העמדה הטובה ביותר עבורו”, אמר אנצ’לוטי. הברזילאי כבש גולאסו ענק וזכה להשוואות לשער של האידיול רונאלדו ב-2003-04. רודריגו סבל מאי נוחות מסוימת אך התאמן לחלוטין. אם אסנסיו יועדף על פניו אולי זו הסיבה היחידה. מי שגם כן כבש הוא ויניסיוס ג’וניור, שאם יעשה זאת גם מחר ירשום ציון דרך גדול. השער הבא שלו יהיה ה-50 במדי ריאל מדריד. “הוא התכונן לדרבי כמו כל המשחקים, מרוכז ולהוט לשחק. ראיתי אותו במיטבו. הוא רץ הרבה, עשה טעויות והחטיא אבל בסוף כבש”. ויני לא צריך התנצלות של אף אחד ‘מבחוץ’ – לא מצד אתלטיקו מדריד או אוהדיה, לא מצד לה-ליגה וגם לא מצד השופטים. יש לו את האהבה של הברנבאו והציפיות שוב עולות.

ריאל מדריד - אתלטיקו מדריד - 28-01-2023

חוגגים העפלה לחצי הגמר. להמשיך את ‘אפקט הברנבאו’

ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| נאצ’ו פרננדס, אדר מיליטאו, אנטוניו רודיגר, אדוארדו קמאבינגה| טוני קרוס, פדה ואלוורדה, דני סבאיוס| רודריגו (מרקו אסנסיו), ויניסיוס ג’וניור וקארים בנזמה

מה המצב סוסיאדד?

ריאל סוסיאדד של אימנול (עונה רביעית כבר בקבוצה) מגיעה למשחק בכושר מצוין בליגה – עם חמישה ניצחונות רצופים שהקפיצו אותה למקום השלישי בטבלה. היא נחושה לשים מאחוריה את ההדחה המתסכלת ברבע גמר גביע המלך נגד ברצלונה בקאמפ נואו אחרי שנכנעה 1:0 ונתנה פייט גם בעשרה שחקנים. הבאסקים השוו את הרצף שלהם מספטמבר-אוקטובר ושניצחו יריבות לא פשוטות כמו סביליה (1:2 בפיחואן), ראיו וייקאנו בחוץ (0:2) ובעיקר ‘הביאו ת’דרבי’ לאוהדים עם 1:3 גדול על אתלטיק בילבאו לפני שבועיים. כדי לקבל פרופורציה עד כמה זו עונה גדולה שלה – סוסיאדד עם 38 נקודות בשלב הזה, ההישג הכי גדול שלה בשנות ה-2000 פרט לעונת 2002-03 ההיסטורית בה סיימה במקום השני בטבלה. “סוסיאדד מסתערת על שמי הליגה ואין ספק שהיא מגוונת ויש לה הבזקים רבים של קבוצה גדולה”, נכתב במארקה לאחר הניצחון האחרון. שישה ניצחונות רצופים לא השיגה הקבוצה מאז אוקטובר 2020. וכמובן שזה יהיה קשה עבורה.

מה שמטריד את סוסיאדד זה מצב הסגל הקצר. דויד סילבה שלדעת רבים מציג את הכדורגל הטוב ביותר שלו מאז הגיע, נפצע בסולאוס במהלך האימון כבר לפני מספר ימים ונעדר גם מקאמפ נואו. אף אחד מהפצועים לא מתקאמבק ומספר הנעדרים היציב הוא תשעה(!). הקשר המרכזי מיקל מרינו, עומר סאדיק (החלוץ שהגיע בקיץ מאלמריה), אנדונדי גורוסאבל המגן הימני – זו רשימה חלקית בלבד. אנדר ברטקסה הוא הפצוע הטרי, היה אמור לשוב בהרכב אך לא השתתף באימון המסכם (“זו פגיעת שריר חסרת מזל, חשבנו שזה מאחוריו”, אמרו במועדון) וייתכן שאסייר ייראמנדי יחליף את פאבלו מרין הקאנטראנו הצעיר. אריץ אלוסטונדו ימשיך בעמדת המגן הימני. והחלק הקדמי ישמור על הצורה שלו. בין היתר אפשר למצוא שם את טאפקוסה קובו שכבש שלושה שערים ובישל עוד חמישה, היה מצוין בדרבי. מיקל אויארסבאל, גולר לא רע ברמת הליגה הספרדית, סבל מקרע נוראי ברצועה בעונה שעברה, חזר לשחק בחודש האחרון ולאט לאט מקבל עוד דקות משחק.

בניגוד לקבוצות צמרת רבות שדי מאבדות את זה בחוץ, סוסיאדד ניצחה בשבעה מתשעת משחקיה והיא הקבוצה השלישית הכי טובה בספרד. אפילו בסנטיאגו ברנבאו היא משיגה תוצאות לא רעות לאחרונה. העונה סוסיאדד, למעט כישלון ותבוסה נגד ברצלונה במחזור השני – מקשה על הגדולות. היא סיימה בתיקו ביתי נגד אתלטיקו מדריד, גברה על ויאריאל החמישית וכן הלאה. אולי בעונה כזו גם מקום בליגת האלופות אפשרי לראשונה מאז 12-13. המוציא לפועל העיקרי הוא אלכסנדר סורלות’ שבכל העונה שעברה היו לו שמונה שערים והעונה יש לו כבר 12 בכל המסגרות, והוא מצליח יחסית להשכיח את אלכסנדר איסק שעבר לכסף הגדול של אנגליה. גם בראיס מנדס בעונה פנטסטית – עשרה שערים לקשר שהגיע הקיץ מסלטה ויגו, והוא שחקן השדה עם הכי הרבה דקות. בשורות טובות בהחלט יש מצדו של איגור זובליידה שעבר הסבה די מוצלחת לעמדת הבלם ויחגוג את הופעתו ה-200 שלו במועדון דווקא בסנטיאגו ברנבאו. אני מרגיש שמח וגאה שהצלחתי לעשות את הופעת הבכורה שלי עם הקבוצה הראשונה של ריאל, באותו זמן לא חשבתי שאוכל להגיע למספר הזה של משחקים, אבל העבודה והמאמץ הגדול השתלמו. היו הרבה רגעים וכולם טובים כי מהפחות חיוביים למדתי".

המאמן אימנול מצר כמובן על הפציעות הרבות ‘במשחק שהוא גם ככה מסובך’, כמו שהיה בקאמפ נואו (“חבל שלפני חודש התלהבתי שכל הסגל כשיר”), אך מנסה לשמור על אופטימיות. “לא נצליח להגיע כמו שרציתי אבל אני מבטיח שנתחרה כמו שהוכחנו בגביע, בידיעה שהיריבה הזו היא הטובה באירופה. אני אוהב את השחקנים שנעדרו כי הם חשובים לסגנון המשחק שלנו כמובן, חשוב לנו לשמור על זה, ככה האוהדים מכירים אותנו, גם להם אכפת איך הקבוצה משחקת”. הוא החמיא לשחקני הקאנטרה והבהיר כי במקרה של כרטיס אדום צריך להיות זהירים". על ריאל הוא אמר: “זו קבוצה שמסוגת ללחוץ למעלה כי הם ינצחו בדו-קרב, ובשתי מסירות הם מסוגלים להבקיע. יש להם כל כך הרבה איכות ודרך להבקיע. אני אוהב בריאל מדריד את הגן התחרותי שלה, זה מה שגורם לה תמיד לנצח. זו הסיבה שבעטייה ריאל זכתה כל כך הרבה פעמים באליפויות ובליגת האלופות. זה מה שמבדיל אותה מבין כל הקבוצות”. אימנול מאז נובמבר 2014 נמצא בחבל הבאסקים. כמאמן קבוצת המילואים ולאחר מכן בקבוצה הבוגרת. הוא איש מועדון ויודע מהי זהות.

השחקנים המציאותיים נותנים אימנול מכות, לפני ...

אווירה טובה באימון סוסיאדד בצל הסגל החסר

ריאל סוסיאדד – הרכב משוער: אלכס רמירו| אריץ אלוסטונדו, איגור זוביילדה, רובין לה נורמנד, דייגו ריקו| מרטין זובימנדי, אסייר ייראמנדי, בראיס מנדס| מיקל אואירסבאל, טאפקוסה קובו, אלכסנדר סורלות’

היסטוריה ומפגשי עבר::

יש הרבה דרכים לספר על היסטוריית המפגשים בין ריאל מדריד לבין ריאל סוסיאדד בסנטיאגו ברנבאו. היריבה ניצחה לראשונה רק במפגש ה-47 לדוגמא. היא עושה זאת פעם ב-20 משחקים בערך. מעולם לא הצליחה סוסיאדד שלא להפסיד במקדש במשך שלוש שנים ברציפות. כמו כן לריאל היה רצף מעולה של 14 ניצחונות ליגה ביתיים רצופים נגד הבאסקים מאמצע שנות ה-50 (1955-56) ועד לאמצע שנות ה-70 (תיקו 1:1 ב-1973-74). בקיצור, כשסוסיאדד בברנבאו, בדרך כלל זה באנקר, טפו-טפו-טפו. ב-1958-59 זה נגמר ב-1:6 וכעבור כמעט עשור ריאל ניצחה 1:9 בעונת 1967-68 עם צמדים של אמאנסיו ופירי וגם שלושער של מנואל ולאסקס. עוד ניצחונות גדולים הם 2:7 ב-1950-51 והיה גם עוד משחק עם עשרה שערים – 4:6 לריאל ב-1941-42. והרי המאזן, ב-75 המשחקים בהם ריאל אירחה את ריאל – 54 ניצחונות (72%), 17 תוצאות תיקו (23%), רבעה הפסדים (5%), יחס שערים 67:197 לטובת ריאל.

בעונה שעברה במחזור ה-27 ריאל אירחה את סוסיאדד רגע לפני הגומלין נגד פריז סן ז’רמן והביסה אותה 1:4, משחק שנתן לה אנרגיות ואמונה. אויארסבאל כבש בפנדל מוקדם, אבל קמאבינגה ומודריץ’ עם שתי בומבות מחוץ לרחבה – ביצעו מהפך תוך שלוש דקות (40, 43). בנזמה הבקיע בפנדל משלו ואסנסיו חתם. התחושה היא שסוסיאדד לאחרונה קצת מסתדרת בברנבאו כשניצחה 0:2 ב-2018-19 החשוכה במשחק בו לוקאס ואסקס הורחק, ובעונת 2020-21 זה נגמר ב-1:1, אבל ריאל עדיין שולטת ביד רמה. בעשרים השנים האחרונות ריאל ניצחה 14 פעמים, ארבעה משחקים הסתיימו בתיקו והיו שני הפסדים, אחד צורם בעונת הקיירוש (4:1 ב-2003-04). והיה גם משחק עונה ב-2002-03 שהסתיים ללא שערים. ב-2004-05 ריאל ניצחה ב’משחק שבע הדקות’ בזכות פנדל של זידאן לאחר שהמשחק המקורי הסתיים לפני תום המועד החוקי בשל חשד לפצצה במקדש. במשמרת של אנצ’לוטי ריאל השיגה גם 1:5 יפה בעונת הדסימה (צמד של כריסטיאנו) ו-1:4 בעונה לאחר מכן. היו חמש רביעיות נגד סוסיאדד, וגם 3:4 משוגע ב-2012-13 כשאנטוניו אדאן שהחליף את איקר קסיאס, כמה הזוי – הורחק בשלב מוקדם ואז איקר שב למקומו הטבעי. רונאלדו שכבש פעמיים ענד את סרט הקפטן.

Three answers and three questions from Real Madrid's win over Real Sociedad - Managing Madrid

קמאבינגה חוגג עם חברים את הבומבה לחיבור בעונה שעברה

ניצחון 0:2 בעונת 1955-56 החל את אחד הרצפים הכי מרשימים של ריאל בבית, אני מניח, זה עם 14 הניצחונות הרצופים. הקינטה דל בויטרה הצליחה לרשום רצף די יפה ולא אופייני לריאל, עם שלושה 0:1ים רצופים ב-1986, 1987 ו-1988, משחקים ללא ספיגה כמובן. ‘התפוצצות’ הגיעה באוקטובר 1996 עם 1:6 בעונת הפאביו קאפלו הראשונה, כששער יתרון של סוסיאדד בדקה העשירית נמחק עוד לפני ההפסקה. דאבור שוקר כבש שלושער, לפדג’ה מיאטוביץ’ היה צמד. ב-1990-91 הגיע הפסד הבכורה של ריאל בביתה לסוסיאדד, 3:2 אכזרי בדקה ה-90 כשאוריה כבש את שער הניצחון. רונאלדו-פנומנו כבש את שערו המאה נגד ריאל סוסיאדד בתיקו 1:1 בברנבאו ב-2005-06, שער מהאוויר אחרי הרמה של דיוויד בקהאם. לאחר התיקו, הגיע הרצף השני הכי טוב שלנו עם תשעה ניצחונות רצופים, כזה שנעצר ב-18-19. ואם כבר ציוני דרך, לוקאס ואסקס הבקיע את שער הבכורה שלו בריאל ב-1:3 על סוסיאדד עוד עם רפא בניטס על הקווים ב-2015-16. כריסטיאנו כבש צמד. בסה"כ 150 משחקי הליגה, המאזן הוא 26:85 לריאל בניצחונות, 182:325 לריאל ביחס השערים.

משחק מאוד חשוב היום, לא היינו כה צמודים אליהם בטבלה מאז 2002-03 המיתולוגית. כמובן שחשוב קודם כל לנצח ולהחזיר את הפער לשלוש נקודות אבל אי אפשר למדוד את ריאל מדריד מבחינתי, בטח במשחק בית – רק בתוצאה. אי אפשר לסמן V על הניצחון אם וכאשר וזהו זה. קרלו אנצ’לוטי צריך לעזור לקבוצה שלו ולשחק עם עוד שחקן התקפה נוסף – רודריגו לדוגמא, ואם פדה ואלוורדה יחזור לאמצע אולי זה יעזור לו אפילו לחזור לעצמו – הפסים הפשוטים, עוד תאקל מוצלח, ללכת בהתחלה על בטוח…

אני מצפה לראות את ריאל מדריד פותחת משחק בתשוקה ובמטרה לכבוש שער מהיר, זה עדיין לא קורה. עם אנרגיות שצריכות וחייבות להגיע במשחק בית ובטח אחרי שהיריבה הגדולה ניצחה. לראות אותה מייצרת יותר מצבים, אולי גם מבצעת לחץ גבוה וזה יכול להתקיים בהרכב מסוים.

פה ושם כן ראינו שינויים בהרכב אצל קרלו. בדרך כלל מה שקורה – רודריגו או מרקו אסנסיו עולים מהספסל כמו אלופים, זוכים באשראי ב-11 ואז אנחנו מתחרטים ונזרקת איזו אמירה של ‘יותר קל להם לעלות מהספסל’. רודריגו צריך ליצור המשכיות, למשל היום. אני לא אנתח את המשחק שלו רק לפי גולים או בישולים אלא גם הדריבלים באגף, מסירות חכמות, קילומטראז’ וכן הלאה. ואם כבר הרכב, עסקנו בזה הרבה – דני סבאיוס ב-11 ויפה שעה אחת קודם, מבחינתי לוקה מודריץ’ מוטב שינוח. אדוארדו קמאבינגה בצד שמאל – אנחנו מחכים לזה.

במשחקים האחרונים כן קיים שיפור בהגנה שלנו, אנחנו פחות מתחילים משחק ב-1:0. זה נובע מהנוכחות של נאצ’ו שהוא ‘השחקן הפסימי’ שסוגר גם מעולה לאמצע, זה נובע מהחודש פיק של אדר מיליטאו המהיר-פיזי-עוצמתי, אולי קצת יותר אחריות של היתר.

אין לנו מה להיתלות בעניין הסגל, יש 11 מספיק טובים ועוד שתיים-שלוש אופציות מהספסל, סוסיאדד עם כמעט חצי קבוצה מושבתת, כנ"ל דויד סילבה, מי אנחנו שנתלונן. לא לחפש תירוצים אלא לחפש את הדרך הנכונה. הדרך שאותה מבחינתי עדיין לא מצאו קארים בנזמה (מסוגל ליותר) ו-ויניסיוס ג’וניור (השער שלו בדרבי היה מרגש אבל מאוד-מאוד בגארבץ’ טיים). כשוויני מנסה לא ללכת על הקו אלא לחתוך לאמצע ואני לא מדבר על הבעיטה – זה מפתיע את היריב וזה לא פחות מסוכן. עם רודריגו אפשר לראות קצת חילופי מקומות, באמת כל דבר שיוציא אותנו מהשבלונה הרגילה שלנו.

בעונה שעברה אותו 1:4 על ריאל סוסיאדד היה אחד מרגעי העונה, שם ‘נולדה’ הרמונטדה נגד פריס סן ז’רמן לדעתי כשהשחקנים כבר ירדו לחדר ההלבשה ואז עלו בחזרה ונוצר מעין חיבוק ואמון מחדש עם האוהדים. הסנטיאגו ברנבאו צריך להיות הר געש. חד משמעית משחקי הבית צריכים להיות קרנבל. האללה מדריד!

ההרכב להיום:

שמח מההרכב. נראה שסוף סוף קרלו הבין שבכושר הנוכחי קרוס ומודריץ׳ לא צריכים לפתוח יחד.
הבחירה בקרוס הגיונית בהתחשב שהוא הכי קרוב לקשר אחורי כאשר קאמבינגה בצד שמאל.
סוף סוף פדה בקישור.

מתי טשואמני ואלאבה צפויים לחזור?

איזה כיף יהיה אם קרלו יפתיע עם 3 בלמים, קאמה ופדה בכנפיים ורודריגו מתחת לחלוצים

נראה לי שנראה את פדה בימין, רודריגו משחק חופשי מתחת לבנזמה וכל השאר כצפוי.

אנחנו משחקים טוב בעיני. הגענו להרבה מצבים ובאמת שלא רואה לשנות בנתיים כלום.

קמאבינגה בניגוד למנדי מפעיל מצויין את ויניסיוס, הרבה מצבים הגיעו ממסירה טובה של קמא לויני, אבל עדיין ביזבוז בתפקיד המגן השמאלי.

שוב חוזר על זה, מעבר ל 3 בלמים יעזור לנו לעשות עוד יותר טוב את הדברים הטובים שעשינו במחצית זו

מחצית מסוכנת מאוד, השחקנים עלולים לעלות שאננים כי הם בסך הכל נראו טוב וירגישו שהשער “עוד יגיע”.
יקבלו גול דקה 85 ונבכה על המשחק הזה עוד הרבה.

שמישהו ישבור לבנזמה איזה אצבע, הוא נראה מאוד לא מפוקס

סבאיוס נראה כמו זידאן. כמה כישרון יש לו.

קמאבינגה מחייה את ויניסיוס. זאת התרומה הגדולה ביותר.

אפילו פפ כבר הבין שחלוץ זה הכרחי…

משחקים מהסוג הזה מזכירים לי למה כדורגל הוא המשחק הפופולארי ביותר.
לא (רק) בגלל הקצב הנהדר. אלא בעיקר בגלל שהמשחק הזה מראה (שוב), עד כמה מורכב ולא מובן מאליו, לעשות את הפעולה הבסיסית ביותר במשחק - להבקיע שער. כל-כך הרבה פעולות צריכות להסתדר באופן הרמוני מושלם, כדי לאפשר את התופעה הנדירה הזאת. לא די בדריבל אחד נפלא. גם אם באה אחריו מסירה מצויינת, הסיפור לא נגמר. החלוץ שמקבל את המסירה צריך לדייק, תוך חלקיק שניה, ולהחליט וגם לבצע באופן מושלם את הפעולה האחרונה. ולפעמים גם זה לא מספיק.

ומצד שני, בדיוק כמו שבדמוקרטיה - קול של אדם אינטילגנט שחשב הרבה על ההצבעה שלו, שווה בדיוק כמו קול של אדם דביל ששלף מהבטן, או יותר מזה - כמו קול של אדם שטעה בהצבעה שלו - ככה גם בכדורגל, הספורט העממי ביותר - אותו גול פלאי שתיארתי קודם, הנובע ממלאכת מחשבת של שחקנים מוכשרים, שווה בדיוק כמו גול של שחקן דביל, שנבע בפשטות משגיאה גסה בהגנה. ובסופו-של-דבר - מי שמבקיע, משפיע.

נ.ב. איזה שחקן זה קמאבינגה. מבחינתי הוכיח במשחק הזה שלא חסר לו כלום. אם למד כ"כ מהר את תפקיד המגן (רבאק, אפילו מלכודת נבדל הוא יודע לעשות כמו מגן ותיק), אז הוא בסה"כ צריך עוד קצת זמן כדי ללמוד את התפקיד הכי מורכב על כר הדשא. אבל זה יבוא, אין שום ספק בעניין.
נ.ב.ב. בפעם ה-1000 - חייבים לעבוד על קרנות ובעיטות חופשיות באימונים. לא יכול להיות ש-20 כדורים חופשיים יתורגמו לבקושי חצי מצב אחד נורמלי.

יוצאים מהמירוץ?| אז מה, ברצלונה מקררת את השמפניות כבר? המועדון ידוע ברוח הרמונטדות שלו והיציאה ממצבים בלתי אפשריים במפעל המרגש שחוזר בחודש הבא, לא בליגה. סיכוי לא גבוה למחוק את הפער הזה ובטח לא כשהקלאסיקו בקאמפ נואו (ולא שברצלונה משחקת ‘וואו’, היא יותר רעבה ויודעת לנצח משחקים). זה אמנם מרתיח שהם כל הזמן משחקים לפנינו אבל אני יותר כועס על הקבוצה ולא מחפש תירוצים מסביב. אנחנו לא יודעים איך לקחת אליפויות, אנחנו לא טובים מספיק.

לא משנה באיזה הרכב אנחנו עולים והפעם קרלו אנצ’לוטי בחר מעולה מבחינתי – אנחנו לא מסוגלים לשחק כדורגל טוב מספיק כבר מההתחלה ואנחנו עושים מעט מדי. ובטח שלא לפתוח משחק כמו שצריך, וכאילו לא חסרים שחקנים על כר הדשא שצריכים ‘לטרוף’ ולשחק כאילו זה המשחק האחרון שלהם. חסרות סיבות למוטיבציה מעבר למשחק בית וצמצום הפער בפסגה? זה מטריף אותי כל פעם מחדש. משחק בבית צריך להיות חוויה.

במחצית הראשונה היו מעט מאוד התקפות נורמליות, תמיד קבלת החלטות גרועה של אחד מהשלישייה הקדמית. כשצריך למסור לכיוון מסוים הם בחרו אחרת, כשצריך לבעוט איחרו בשנייה. בכל מקרה ויניסיוס עשה בהמשך כמה מהלכים עוצרי נשימה אבל הסיומת שלו ממש קטסטרופלית, לא החמצה אחת אלא שלוש, ממש כאילו הסיומת שלו היא שוב כמו ב-2018/19. קבלת החלטות איומה כמו הניסיון המטופש להקפיץ כאילו אנחנו ב-0:3 והוא רוצה עוד קטע יפה לווידאו סיכום העונה. הוא גם כידרר ה-מ-ו-ן. שום תירוצים אין, ריאל סוסיאדד לא מכסחת יותר מדי ביחס לקבוצות אחרות והיא משחקת התקפי, הרבה מאוד התקפות שלנו היו במתפרצות, עם השטחים. רודריגו כידרר נהדר אבל צריך לסיים משחק כזה עם שער. סוסיאדד חסרה המון שחקנים. כל מי שמרוצה כנראה הרף שלו ירד לאשפתות.

הכדורים החופשיים שלנו הם בושה וחרפה כבר הרבה זמן וכך גם הקרנות, עם כל הכבוד לשער של אדר מיליטאו שהיה שווה לשלוש נקודות נגד חטאפה. גם ניהול המשחק של קרלו היה יכול להיות טוב יותר. הכניס את מרקו אסנסיו שבולט ביכולת המסירה שלו בניגוד לשאר והכניס את לוקה מודריץ’ למצב מעולה - מאוחר מאוד.

הנה הנתונים שאתם ‘אוהבים’ - ראיתי את זה כטיעון ‘בכיר’ כביכול בפורום לא מעט פעמים, כנראה שלא היינו צריכים לכבוש חמישייה:

וואלה אני חי בשלום עם איבוד הנקודות הזה. שיחקנו טוב, התקפי, לא כבשנו אבל לפחות הכוונות היו טובות ואין לי את מי להאשים.
היחיד שאפשר לבוא אליו בטענות הוא ויני, שהיה חייב לחסל את הסיפור בלא מעט הזדמנויות שהיו לו, אבל הוא בתקופה כזאת שאני שמח לראות שיש לו בכלל דופק כי המצב איתו היה נראה לא מזהיר בלשון המעט בתקופה האחרונה.

לפעמים לא הולך. אין לי הרבה תלונות כי שיחקנו טוב. אבל ככה זה כשמחמיצים.

חילופים רעים של קרלו, עד החילופים שטפנו את המגרש. היה חייב גול אבל הוציא לנו את כל האנרגיות ממרכז המגרש, חבל.

אלה איבודי נקודות שאני מוכן לקבל. שיחקנו נהדר ותקפנו בלי סוף והכדור פשוט לא רצה להכנס.

סבאיוס ענק. משחק כמו שהיינו רוצים שמודריץ׳ ישחק. גם קאמבינגה ענק. ההגנה במשחק טוב גם כן.
אין לי מישהו לציין לרעה, אולי ויניסיוס, אבל גם הוא ייצר המון מצבים והיה מסוכן, זה ממש חא המשחקים שאני מתבאס עליו בהם.

בקיצור, באסה, אבל הלוואי שככה נראה בהפסדים, בניגוד לכל הקודמים.

שיחקנו טוב אבל חלאס אי אפשר להחמיץ ככה
אפשר להבין החמצות וחוסר ניצול מצבים, יש ימים כאלה
אבל רבאק היו איזה 3-4 אחד על אחד במשחק הזה ו-ויני היה חייב לשים פה גול

קמאבינגה עם עוד משחק נהדר, בעיקר הלחימה שלו על כדורים שאף שחקן אחר לא חושב עליהם בכלל והוא מצליח לקחת

אנצ׳לוטי איחר עם החילופים לדעתי, וגם היה מקום להוציא את ויני/בנזמה שבכלל לא היה מורגש

על המשחק באופן כללי: אני חייב לומר שמאוד נהניתי ממנו והוא הזכיר לי קצת את המשחקים של הליגה הספרדית מלפני כמה שנים עם יריבה שבאה לשחק כדורגל ולא מתבנקרת, משחק התקפי עם הרבה מצבים וגם די פתוח

בטעות ובגלל פציעות התפלק לקרלו הרכב מצויין, אתלטי טכני ולוחץ, הוא כמובן חייב להרוס עם חילופים מטומטמים.
פדה גם אם חלש קריטי למשחק הלחץ, סבאיוס היחיד בקישור שמצליח להניע כדור באיזורים החשובים.
ברגעים שהצעירים השתלטו על המשחק נראינו מצויין, כשהוותיקים שלטו וניהלו את המשחק זה נראה גרוע, כל עוד קרוס ובנזמה לא הפריעו לצעירים והיו כינור שני זה נראה טוב, ברגעים שהם התחילו לנהל הקצב ירד ונראינו רע.
ברגע שמודריץ’ נכנס במקום סבאיוס וגם פדה יצא זה היה גמור.

מה שהכי מעצבן בוניסיוס זה לא 2 ההחמצות ממצבים בטוחים, ולא החיוך הדבילי, זה שפעם אחר פעם החברים שלו רצים ולוחצים והוא כמו דביל מסתכל ואפילו לא סוגר את נתיב המסירה למגן מהצד שלו, זה מלמדים בילדים א’.

מיליטאו עם עוד משחק מצויין, אבל לא יהיה מרוצה ממני אם ימכר מחר.

את קרוס צריך לספסל ולו רק בשביל שיפסיק לבזבז את כל הקרנות…

רק שני חילופים מאוחרים (שהיו כמובן מוטעים) אחרי שלפני 3 ימים שיחקת 120 דקות?! לעומת זאת סוסיאדד השתמשה בשחקני מילואים כדי לרענן את השורות וכמעט גנבה ניצחון. האלרגיה של קרלו לצעירים מקסטיליה עולה לנו בנקודות.

אפשר להתלונן על מודריץ’ בבקשה? דקה 95, מודריץ’ מקבל כדור באמצע ובימין אסנסיו פותח לו אבל מודריץ’ בוחר להרים כדור לצד שמאל. על פניו אין לי בעיה עם זה. הבעיה שלי עם מודריץ’ (וזה למה אני קצת פחות מתחבר אליו מרוב חברי הפורום) זה שהכדורים שלו כמעט תמיד חסרי מעוף/כוח - דרדלה. בין אם זה הרמות או בעיטות לשער, אני פשוט לא אוהב את הכדורים החלשים האלה.

בקשר למשחק, האמת שסה"כ שיחקנו לא רע בכלל אבל הבעיה הכי גדולה שלנו זה פשוט הסגל הדל. אני בעיקר חושב שהיינו צריכים חלוץ מחליף לבנזמה. קשה לי להתלונן על הקישור כי בנו על פדה שימשיך להיות נהדר, שקאמבינגה ימשיך להשתפשף, שקרוס ומודריץ’ יתנו את הפוש והניסיון - ופקאינג הביאו את טשואמני. כנ’‘ל בהגנה, יש לנו את מיליטאו ואלאבה ובצד ימין חשבו שקארבחל ו-ואסקז יספיקו (על פניו אמורים להספיק) ואז מצד שמאל חשבו שאפשר להסתדר עם מנדי שבעיניי הוא סה’'כ סבבה. אכן נגר לא מעט פעמים וטועה ומאבד כדורים, אבל הוא לא הבעיה שלנו. בנוסף לכל זה עוד עיבו את ההגנה בדמותו של רודיגר, כשבסוף בסוף יש לנו את נאצ’ו כמחליף ואיזה ואייחו אם איכשהו ממש צריך.

בקיצר, רק בהתקפה נעשה מחדל של ממש. ציפו שבנזמה ימשיך להיות בנזמה ושויני יישאר באותה יכולת ואף יותר. ואז, איכשהו (?) ציפו שרודריגו יעשה את קפיצת המדרגה כשבפירוש הוא לא באמת משחק בעמדה שלו ואז אולי יהיה לנו את אסנסיו כגיבוי. זהו… לא זה מספיק. לא מבין למה לא יכלו להביא איזה חלוץ סטייל קבאני/ז’ירו/סוארז לעונה-שתיים שנטו יעלה מהספסל.

*זה כמובן על קצה המזלג, במיוחד כשברקע אנצ’לוטי ביקש חיזוקים ולא קיבל.

לא מבין למה אנחנו זורקים עוד תואר ככה לפח. מה זה הזחיחות הזו? לא מתאים :man_shrugging:

חלוץ של 62 שערי ליגה בעונה בספרד היה על המדף, אני התחננתי פה כל יום להחתים אותו בכסף על פני אמבפה בחינם, חיכו וחיכו ושניהם לא הגיעו.
עם האלאנד האליפות מזמן הייתה סגורה.