אז הפעם שיחקנו טוב אבל זה לא באמת רלוונטי.
בשורה התחתונה אנחנו לא קבוצה מספיק טובה ומאד מאד קשה לנו עד בלתי אפשרי להבקיע שער.
מאמין שעוד איבוד אחד ומתחילים לשמור את הרגליים לאירופה.
על איזה קירור שמפניות כולם מדברים? ראיתם את המשחקים של ברסה בתקופה האחרונה? ראיתם מה קורה לה כל שנה במרץ ואפריל? אנחנו עוד לא סגרנו סיבוב ראשון והדרך עוד ארוכה.
לא שאנחנו מרשימים בלשון המעטה, אבל עם איך שזה נראה עכשיו זאת תחרות של מי הכי פחות גרוע.
הבעיה לא שלא הבאנו את הלאנד, הבעיה שהגענו למצב שבנזמה וויניסיוס הם UNTOUCHABLES, לא משנה כמה גרועים יהיו, אין מי שיחליף אותם בסגל. תוסיפו לזה את ה- DEAD WEIGHT שנמצאים בסגל (אודריסולה, מריאנו והזארד) ותקבלו את מה שאנחנו רואים שבוע אחרי שבוע.
בקשר למשחק, רודריגו וסבאיוס מפתיעים לטובה. הראשון מתבשל לדעתי כשחקן טופ קלאס, והשני עשה איפוס והחזיר את היכולת מבטיס. מקווה שימשיכו לקבל דקות.
לעומת זאת, וואלוורדה ממשיך לאכזב. לא יודע מה עובר עליו אבל זה התחיל כבר מהמונדיאל, את הבישולים והשערים הוא יחזיר,אני בטוח, רק שיחזיר קודם את הגרינטה שאפיינה אותו כל כך.
השחקן הכי יציב לדעתי העונה אצלינו. אפילו אתה שמחפש אותו בנרות, כבר תקופה שלא מצליח להפיל עליו כלום.
מצטער שאני לא חולק אתכם את אותה גישה פייסנית אבל איך אפשר לקבל את מה שקרה אתמול? זה לא שאנחנו קבוצה שבדרך כלל מחלקת רביעיות ליריבות והפעם פשוט לא הלך לנו,יש לנו בעיה ברורה בהתקפה,חוסר עומק משווע,אני לא מוכן לקבל בהבנה יותר את העובדה שהקבוצה הזו לא מסוגלת לשים גול ולשמוח מזה שהגענו לכמה מצבים.
בנוגע לאנצ׳לוטי-אחלה הרכב אבל מה זה הניהול משחק המזעזע הזה? למה חילוף ראשון תמיד בדקה 70+? החילופים שלו גמרו לנו תמשחק,איבדנו את השליטה בקישור לגמרי,לא יכלנו ללחוץ יותר וסוסיאדד שלטה והגיעה למצבים,פשוט מאמן חלש.
מי בא לים?
אי אפשר לטמון את הראש בחול. הבעיות ההתקפיות שהיו לנו לא נראו אתמול בכלל ועם אחוז ניצול מצבים קצת יותר סביר היינו מנצחים את המשחק הזה די בקלות. ולא שיחקנו נגד נמושה אלא נגד קבוצה שלגמרי שייכת כרגע לטופ. בסך הכל נדמה שאנצ’לוטי כן ניסה ללמוד והקבוצה תקפה אתמול עם הרבה הרבה יותר שחקנים מבדרך כלל.
לגבי החילופים - מצחיק לראות שמצד אחד מתלוננים על החילופים המאחורים ומצד שני על זה שהם היו חילופים גרועים. אז היה עדיף שהחילופים הגרועים יבוצעו מוקדם יותר? הסיבה שאנצ’לוטי המתין אתמול היא שהקבוצה נראתה טוב מאוד עם ה-11 שעל המגרש וכל שינוי טמן בחובו סיכון להפסקת המומנטום (כפי שאכן קרה). בנוסף, מה כבר הוא יכל לשנות? בשלישייה הקדמית הוא לא היה צריך לגעת, וכל מה שנשאר זה להחליש את הקישור ולהכניס שחקני התקפה נוספים (ומודריץ’). זה מה שהוא ניסה לעשות, מה שכמובן לא הצליח. דווקא אתמול, האלנטרנטיבה הטובה היחידה הייתה לא לבצע חילופים בכלל.
יש לי אינסוף ביקורת על אנצ’לוטי, אבל לא על אתמול. הוא עשה בערך כל מה שיכל, והוא לא אשם שויניסיוס לא מסוגל לשים גול עם 3-4 מצבי אחד על אחד.
דעתך לגיטימית מאוד. ריאל סוסיאדד בלי תשעה שחקני סגל הגיעה למשחק, זו מכת פציעות והיעדרויות מאוד רצינית. כמובן שלא כולם שחקנים בכירים אבל המגן הימני הבכיר שלהם אנדוני גורוסאבל, מיקל מרינו, ג’ון פאצ’קו - עוד בלם, דויד סילבה לא שיחק וכן הלאה. ברצלונה יכולה לנצח את כל קבוצות הצמרת הלגיטימיות האלה ואנחנו לא? זו גם ביקורת כללית על רוב העונה וזה אירוני כשדווקא כשמשחקים טוב אנחנו לא מנצחים. אגב, הרף של כולנו ל’משחק גבוה’ ירד פלאים, זה 0:0 שבעונת הדסימה היו רוצים לזרוק את אנצ’לוטי, כנ"ל ב-2014/15.
הקבוצה ביזבזה זמן יקר כשהיא פתחה עם הרכב מצוין ובמחצית הראשונה למעט מבצע סולו של ויניסיוס לא עשינו הרבה, לא הגענו למצבים.
ויניסיוס ג’וניור היה צריך לרדת לספסל קצת הרבה לפניכן ואם לא לחלוטין אז כן להיות מוחלף בכמה משחקים בדקה ה-60, אסור לאף אחד להרגיש כל כך בטוח במקום שלו. לא חושב שהיו כאן כאלה שרצו לראות את מריאנו או אדן הזאר עולים לכר הדשא. אבל אפשר היה להיות יצירתי ולהזיז את קמאבינגה לקישור כשנאצ’ו בשמאל. גם קרוס חטף אתמול כמה כדורים אבל זה לא יותר מפוקס. אם מודריץ’ היה עולה במקומו בדקה 65 היה קורה משהו? גם את פדה לא הייתי מוציא כי הוא רץ הרבה אתמול וכן מפעיל לחץ גבוה.
קרוס היה במשחק מעולה ולא הפסיק לתקל. למה להוציא אותו?
שאלת השאלות. גם כשהוא הכי גרוע הוא השחקן הכי מסוכן שלנו. מתי אדן הזאר עדה משהו? יש הרבה יותר סיכוי שויניסיוס יצרום במשחק רע מאשר שהזאר יתרום במשחק טוב.
הפייסנות זה כי הגענו להמון מצבים. זה לא דומה לאיבודי הנקודות הקודמים בהם נראינו כמו קבוצת תחתית.
בסוף אף קבוצה לא מסיימת עם 114 נקודות, זאת אומרת שגם בסנריו הכי וורוד של כל אחד פה אנחנו מאבדים נקודות. מבחינתי לעשות תיקו כשאנחנו שוטפים את הדשא מול קבוצת טופ 4 זה איבוד לגיטימי, בניגוד לאיבודים הקודמים שלנו בהם לא נראינו ככה (וויאריאל, ג׳ירונה וכו).
אז כן חילוף או לא חילוף? אם החילופים היו רעים אז הוא לא עשה אותם מאוחר מידי.
אני חושב שזו קצת נוסטלגיה מוגזמת. גם בקריטריון של אז לא חרבנו על הדשא, פשוט לא היינו מתלהבים מהפסד כזה כי הוא לא היה נחשב למשחק טוב.
אני לא מצפה ‘להרוויח’ את אדן הזאר העונה, מבחינתי אם היינו מקבלים הגרלות נורמליות בגביע או קבוצות ליגה ראשונה פחות חזקות אז כן הוא היה משחק בקופה דל ריי. המטרה הייתה לאפס את ויניסיוס ג’וניור. כמו שיש שחקנים שיש להם את האטרף הזה להבקיע בכל פעולה אז לוויניסיוס היו ימים שהוא חיפש לתת בין הרגליים ולכדרר, הוא שחקן מאוד מתסכל, תעזבו את המשחק של אתמול.
טוני קרוס היה בסדר גמור אתמול הגנתית, התקפית נדמה לי שהייתה לו בעיטה אחת שהיא לא מספיק חזקה והייתה קצת לפינה, מודריץ’ הוא שדרוג התקפי יחסית על פניו.
אין פייסנות, קח נתון ידוע: ברצלונה הפסידה לנו בקלאסיקו 3:1 ומאז בעצם, בהתחשב בכך שהפער היום הוא חמש נקדות - הם אגרו שמונה נקודות יותר - ובתשעה משחקים. אוי ואבוי שאלו התגובות, אני מתגעגע לימים של העצבים והזעם שבאו אחרי שרצף של שבעה-שמונה ניצחונות נעצר ולא הגיע הניצחון הבא, היו ימים. גם המשחק אתמול ממש לא היה שלם, כמעט לא עשינו כלום במחצית הראשונה. היה פיק של 20 דקות אם תרצה. אם תרצה - זה תסכול מצטבר על עונה עם כדורגל גרוע והבנה שלא נחגוג השנה בסיבלס. אולי את הקופה דל ריי. אגב, שום התייחסות לדברים שכתבתי על ריאל סוסיאדד. הם קבוצה טובה, נכון מאוד. זה היה משחק בית שלנו, והם הגיעו בלי 4-5 שחקני הרכב ראשון.
@jrm, ברצלונה הרבה יותר רעבה לתואר הזה מאיתנו. הם לוקחים הרבה משחקים בשיניים. הניצחון על אוססונה בעשרה שחקנים, ה-0:1 הסופר-דרמטי נגד ולנסיה, הם ניצחו את אתלטיקו בלי לבנדובסקי. הם יותר רציניים. אנחנו עלולים לשחק נגד ולנסיה ביום חמישי כשהפער כבר עצום. גם אנחנו לא משחקים טוב. אנשים לוקחים פה את הקלאסיקו בקאמפ נואו כאילו אלו שלוש נקודות בטוחות. בשנים האחרונות בדרך כלל זה לא נורא כלכך, אז מה. מסורתית, היסטורית, קבוצת הבית מנצחת הרבה יותר בקלאסיקו. זה בערך 50% לקבוצה הביתית ו-20% במקרה הטוב לאורחת.
אתמול בתוספת הזמן 3 איבודי כדור מטומטמים שלו נתנו אפשרות ליריבה לשרוף 3 דקות מתוספת זמן של 5 דקות.
בראשונה הוא החזיר כהרגלו כדור חזק מדי ומקפץ לקורטואה שהיה תחת לחץ שבקושי השתלט והרחיק.
בשנייה אחרי שחטפנו כדור והנענו אותו ב 3 מסירות קצרות ומהירות והכדור הגיע אליו כשכבר שברנו את הלחץ וכל מה שנותר זה להעביר את הכדטר שמאלה לרודיגר וממנו לקמא ויוצאים להתקפה, הוא הרחיק בלי שום צורך בנגיעה אחת ישירות ליריבה.
בשלישית כבר מיליטאו הקלאסי שמקבל כדור תחת לחץ קטן נכנס לפאניקה ומרחיק בצורה מוזרה את הכדור החוצה, בדרך כלל הוא מחליק תוך כדי למזלנו לא הפעם.
יכול להיות שזה מספיק מבחינתכם, אבל בלם שמפחד מהכדור ונכנס כל פעם לפאניקה כשהכדור מתקרב אליו לא לרמה של ריאל, כאילו יש לו אלרגיה לכדור המשחק.
וכן, גם וראן היה חלש במשחק הרגל, אבל היה טופ עולמי בכל השאר בשיאו אצלנו.
קרוס שיחק כקשר האחורי. לא חושב שיש סיבה לשפוט אותו בצורה שאינה הגנתית. גם בהנעת הכדור וניהול המשחק הוא היה נהדר, דחף קדימה ולא איבד שום כדור. בקיצור ראינו ממנו אתמול את כל הדברים שבגללם בעבר קיוויני שהוא יכול להיות קשר אחורי נהדר.
אתה שופט את מודריץ’ כקשר התקפי מול קרוס כאחורי, זו לא השוואה הוגנת. מודריץ’ לא היה תורם התקפית אם היה עולה במקום קרוס כמו שהוא תרם לצד קאסמירו וקרוס.
אני בהחלט איתך בדעה שאת התפקוד הזה שקרוס עושה כאחורי גם מודריץ’ יכול לעשות,
הם כמעט אותו שחקן במילא ולא רואה תכונות שלקרוס יש ולמודריץ’ אין, אבל זה לא איזה חילוף שהייתי עושה כשקרוס במשחק מצוין שלו ומודריץ’ בפורמה רעה.
אני בעד, אבל במקום להוריד אותו לספסל עדיף שיפתח מהספסל. גם משדר מסר יותר חזק מחילוף בדקה 60-70, וגם נוכל להעלות אותו מהספסל כשהיריבה גמורה.
שמשחק הבא יפתחו עם רודריגו בשמאל ואסנסיו בימין.
מה הקשר? הסיבה שברצלונה הפכה פיגור של 3 ליתרון של 5 היא ממש לא רק בגלל אתמול. בדרך היו לנו עוד איזה 4 איבודים. אני לא מדבר על העונה שלנו בפייסנות ולא מדבר על שאר האיבודים בפייסנות. מדבר נטו על אתמול. יש איבודים שאני מוכן לקבל ואתמול זה אחד מהם. בניגוד למשחקים בהם לא סיכנו את השער כלל.
זה גם ההבדל העיקרי בינינו לבין ברצלונה העונה, הם הצליחו לנצח את המשחקים הצמודים ואנחנו לא. המשחק האחרון שלהם לדוגמה.
מה אני אמור להגיד על זה?
אני לא הפכתי את התיקו אתמול להצלחה. רק כתבתי שזה לא סוף העולם כי נראינו טוב לפחות. הוספתי את העובדה שסוסיאדד קבוצה חזקה אבל בגדול גם מול חטאפה הייתי מגיב בצורה הזו אם ככה היינו מאבדים נקודות.
אני לא מתנחם בעובדה שסוסיאדד קבוצה טובה, אני מתנחם בעובדה שנראינו טוב. נמאס לי ממשחקים בהם אני בפלאפון חצי משחק.
אני גם מאמין שהמשחק הזה יחזק את הרצון של אנצ’לוטי להמשיך עם קאמבינגה, סבאיוס, פדה ורודריגו.
די אחי. מילא בתחילת העונה. היום הוא הבלם הכי טוב שלנו בסגל שכל קבוצה הייתה מתה לבלם כזה. אם כבר רודיגר הוא הבעיה שלנו, גם עם הכדור וגם בלעדיו. גם רודיגר בסדר גמור דרך אגב.
שמרנו את סוסיאדד בלי הרבה מצבים וזה כשאנחנו בלי קשר אחורי ותוקפים בחמת זעם.
הפכתם אותנו לחטאפה, זה התחיל עם מנדי.
זה שהוא הבלם הטוב בסגל אומר הרבה דווקא על הסגל.
אני חייב להגיד- זו אחת העונות הצפויות שאני זוכר בתור אוהד, הדברים היו ברורים עוד מהקיץ והיחידים שלא שמו לב אלו אותם אוהדים שהסתנוורו מהפיניש המדהים שהיה והיללו את ההנהלה, גם פה היו כאלה.
מבלי להיכנס למה האסטרטגיה הנכונה לפעול בה אלא רק על העובדות: מצד אחד יש קבוצה ששידרה מההנהלה, דרך המאמן ועד לשחקנים שהעונה הזו היא הולכת אול אין וזה להיות או לחדול.
ברצלונה מכרה חלקים של המועדון, הביאה רכישות בחינם רק כדי לסתום חורים ורק כדי למכור אותם עונה אחר כך והכל הכל בשביל לקחת את האליפות הזו.
מהצד השני יש קבוצה שניכר שלא ממש מעניין אותה מה קורה בעונה הזו: את פלורנטינו כרגע מעניין יותר האיצטדיון, הסופרליג או לשמור כסף לאמבפה וכו ואת השחקנים שלנו יותר עניין לשמור על הרגליים לפני המונדיאל.
לא ישכנעו אותי שפרז, אנצ’לוטי, סנצ’יז והאחרים ישבו בסוף הקיץ ואמרו לעצמם שזו הקבוצה הכי טובה שיכלו להרכיב אלא אמרו לעצמם שאנחנו אחרי עונה של צ’מפיונס ואליפות וננסה עוד עונה במינימום השקעה ואם יצליח מצויין ואם לא אז לא קרה כלום וזו ירידה טבעית אחרי העונה שעברה.
הדברים ברורים לגמרי ומספיק עוד איבוד אחד כדי שנתחיל לשמור רגליים לצ’מפיונס.
בפן המקצועי- בקבוצה צריכה 4-5 שחקני הרכב לכאן ועכשיו ויהיה על מה לדבר בכל החזיתות.
מעבר לזה זה לא באמת משנה מי עולה בהרכב או באיזו שיטה קרלו משחק, אנחנו פשוט לא מספיק טובים כרגע.
אין לי המון מה להוסיף לדיון פה, מתסכל שיכולת טובה כזו לא תורגמה לנקודות. מילה טובה בהקשר הזה לאסנסיו שנתן כמה כדורי עומק מעולים שרק הוא מסוגל לתת בסגל הזה. הבעיה היא שהוא גם כנראה הפינישר הטוב בסגל (ואולי הטוב ביותר בכושר הנוכחי של בנזמה). הייתי שוקל לנסות שני חלוצים עם בנזמה-אסנסיו ולתת לויני קצת ספסל, למרות שאני בספק גדול מאד לגבי ההיתכנות של כל אחד משני הדברים הללו.
מעבר לזה, זה מה שהסגל הזה שווה. לאט לאט, כל החוליות הגיעו למצב שהן חייבות חיזוק אם לא מהפך. עד סוף העונה נותר לסמוך רק על חואניטו ועל הדרן של בנזמה, אחרת אני לא רואה אותנו לוקחים אליפות עם היציבות שבארסה מציגה. בסוף יש הרבה רעש מסביב, אבל זה בעיקר לבנדובסקי מול בנזמה והעונה זה פשוט לא כוחות. העובדה שההגנה שלהם הרבה יותר יציבה משלנו גם מוסיפה, קשה לקחת אליפות עם שלוש עמדות מתוך ארבע במצב בינוני-קשה.
אני מאוד מכבד אותך אבל זה כבר ביביזם,להגיד שהתלונות על חילוף מאוחר לא צודקות רק כי הוא בחר בחילוף הכי גרוע שיכל לעשות?
אני מצפה ממאמן בריאל מדריד שידע לעשות גם חילופים בזמן וגם חילופים נכונים,מה אני אגיד לך,יש לי קצת ציפיות ממי שמחזיק בתפקיד המאוד בכיר הזה.
לגבי ויני הילד לא התדרדר בסיומת שלו, זה פשוט נותר מה שהיה וזה סיומת שהיא לחלוטין מכנית ולא מותאמת למצב שהוא הגיע אליו. הוא עובד על מצבים באימונים ואז מביא את הסיומת ״מהבית״. יש לו 0 אינסטינקט מול השער ולכן אין לו ברירה אלא לבעוט בצורה הזאת. זה ימשיך להראות ככה תמיד, לפעמים זה יכנס ולפעמים נתפוס את הראש על הטמטום המוחלט.
זאת החבילה של ויניסיוס לטוב ולרע, אני הייתי מעדיף את רודריגו על הבלטה שלו פי אלף אגב. קצת פחות זריז ומהיר אבל הרבה הרבה יותר חכם ועם סיומת מעולה.
קרוס ומודריץ’ לא צריכים לשחק דקה אחת ביחד. היינו טובים עד החילופים הגרועים של קרלו שגמרו לנו את הסיכוי לנצח את המשחק. ייאמר לזכותו שהוא עבר ל4-2-3-1 אבל מודריץ’ וקרוס לא יכולים להחזיק קישור של שניים. אפילו בשלישיית קישור הם כבר ציוות בעייתי.
ההחמצות של ויני מתסכלות. מאכזב גם שבנזמה בורח מהרחבה ולא מגיע לשום מצב הבקעה. אנחנו תלויים יותר מדי ביכולת אישית של ויני ורודריגו כדי לייצר מצבים. חייבים עוד הצטרפות של שחקנים להתקפה וכאלה שגם יודעים מה לעשות כשהם מצטרפים…
קרוס, סבאיוס ומודריץ’ מסיימים חוזה הקיץ. אם הייתי צריך לבחור רק אחד להאריך לו חוזה הייתי בוחר בסבאיוס, עם כל האהבה למודריץ’. בכל מקרה מוכן לוותר על שלושתם אם מחתימים את בלינגהאם.
אני חושב שניהול המשחק של קרלו היה בסדר גמור. ההרכב עשה את העבודה, שלט במשחק והגיע להרבה יותר מצבים משאנחנו מגיעים ברוב המשחקים. כמו שראינו החילופים רק פגעו בנו ואני חושב שכל חילוף היה גורם לכך.
לא הייתי קובר את קרלו על כך שלא הוציא את נאצ’ו למשל ונשאר ב2 שחקני הגנה, או שלא עבר לשחק עם 3 בלמים והוציא את קרוס (שהיה אחד הטובים על הדשא).
באמת שלא רואה שחקן מהקישור ומעלה שלא תרם למשחק ושהיה צריך לוותר עליו.
בכל מקרה, ניהול משחק מזעזע זה לא היה. הגענו לכמות מצבים שבדרך כלל אנחנו צריכים כמה משחקים כדי להגיע אליהם. חוסר דיוק וחוסר מזל.
קרוס ומודריץ’ לא סתם מקבלים המון דקות, ובגדול ריאל מדריד עדיין לא פתרה את הבעיה שהם באים לפתור ליום שאחרי: קישור אגרסיבי בלבד זה לא מספיק, וצריך קצת שכל שם. “הנעת כדור” זה לא סתם סיסמא ויש לזה חשיבות עצומה, בטח ובטח בעידן של הלחץ הגבוה. נכון לעכשיו, לריאל מדריד אין אף שחקן שמסוגל לתת את האספקט הזה בסגל למעט קרוס ומודריץ’, וזה מן הסתם מה שבלינגהאם אמור לפתור.
כל עוד הוא לא נרכש אי אפשר לוותר על אף אחד מהם. גם לאחר שיירכש יהיה אפשר לוותר רק על אחד מהם (סביר להניח שמודריץ’), פשוט מכיוון שבלינגהאם לא יכול לשחקן כל הזמן. ככה שבתכלס, אנחנו זקוקים גם לרכש איכותי נוסף מעבר אליו של שחקן קישור שמסוגל לנהל את המשחק ולחלק מסירות מפתח. לא טשואמני, לא קמאבינגה ולא וולאוורדה הם כאלה. זה גם למה אין שום סיכוי שבעולם שהרכב שכולל את כל ה-3 יכול להיות מוצלח לאורך זמן, זה הרבה הרבה הרבה יותר מדי נגריה.
לגבי סבאיוס, הוא סתם נהנה עכשיו מרצף של משחקים טובים וציפיות נמוכות. אפילו עכשיו, “בשיאו” בריאל מדריד, ההשפעה שלו על המשחק באמת (ולא במהלכים בודדים שלא ציפית ממנו שיבצע) אפסית. מדובר בלמל"מ על פי הגדרת כל מילון למל"מיות אפשרי. אני לא מתנגד להאריך לו חוזה כי יש לו ערך כשחקן קישור שביעי סותר חורים (כמו שרואים בשבועות האחרונים), אבל אוי ואבוי לנו אם מישהו עוד יתבלבל לבנות עליו לתפקיד יותר מרכזי מזה.
אין לי יותר מדי מה להוסיף למה שנכתב פה בידי שאר הכותבים.
הראינו יכולת נהדרת, מצער מאוד שזה לא נגמר בניצחון וביום חולה נוסף של השוער של סוסיאד מולינו.
זה לא שאנחנו כה גרועים לעומת הדבר החריג שמתרחש בבארסה. אני מאמין שנראה ירידה טבעית ביכולת של טר שטגן, הבנאדם יושב על ממוצע עצירות לא יאמן בליגה ובסוף הסטטיסטיקה מתיישרת[ספגו 7 שערים מאינטר+פלזן, צמד מבטיס. אבל רק 3 מקבוצות בליגה שאינן ריאל. זה משהו חריג בצורה מדהימה].
לא לשכוח שעוד לא עברה חצי עונה[חסר משחק לכל קבוצה], יש קלאסיקו לפנינו.
הפנים לחמישי למשחק מול ולנסיה.
זה תלוי שיטה. במצב הנוכחי כשההתקפה שווה במקסימום גול למשחק ולא מסוגלת ללחוץ זה לא יעבוד. בעולם היפותטי עם שלישיה התקפית שעושה את העבודה שלה… זה נשמע לא רע בכלל. ליברפול בשנים הטובות שלה שיחקה עם פאביניו-ווינלדום-הנדרסון, לשלושתם ביחד אין חצי מהטכניקה של קמאבינגה או וואלורדה. גם נאפולי הנוכחית משחקת עם שלישיה די נגרית, דורטמונד בימי קלופ, מונאקו עם בקאיוקו וג’ואו מוטיניו. כל עוד התפקיד של הקישור הוא לקדם את הכדור להתקפה, להגן וללחוץ זה יכול לעבוד.