לא דומים, פחות טובים, 3 בישולים ו 3 שערים פחות שהם 35% פחות.
אבל כפי שכתבתי לך זה לא מה שמשנה, סלאח הראה הרבה יותר מאשר סתם מהירות, אפשר היה לראות שיש לו יכולות שאפשר לשפר ולהפוך אותו לשחקן טוב יותר, נראה היה כשחקן שעם הזמן יתפתח לשחקן טוב, אי אפשר היה לנחש שיהפוך לבין הכי טובים בעולם אבל אפשר היה לצפות שיתפתח לשחקן טוב ברמה של וויליאן לדוגמא.
וניסיו לא מראה כלום, זה לא רק ההחמצות, הטכניקה שלו מאוד מוגבלת(בלשון המעטה), ראיית המשחק בקנטים, בעיטה כמו ילדה בת 6, יש לו רק מהירות, בשאר הדברים שהוא חלש בהם אימונים וניסיון יכולים לשפר רק במעט, אי אפשר ללמד שחקן “נגיעה ראשונה” בכדור, אי אפשר ללמד אותו טכניקה, אי אפשר ללמד אותו ראיית משחק, אי אפשר להשתיל לו מוח.
אחד השחקנים הכי שנואים עליי בריאל היה די-מריה, שהוא אולי השחקן הכי מוכשר ששיחק בריאל מאז רונאלדו וזידאן, אבל היה לו מוח של ציפור לכן לא סבלתי אותו, וניסיוס הרבה יותר טיפש מדי-מריה ואין לו 4% מהכישרון שהיה לארגנטינאי, מבחינתי אפשר לוותר עליו כבר מאתמול.
הסיפור עם ויניסיוס פשוט מאוד. אנחנו כל כך נטולי מחץ בצד ההתקפתי (האזר פצוע / בלוף, אסנסניו לא פוגע מאז הפציעה ורודריגו לא מקבל מספיק הזדמנויות) שהברזילאי הפך להיות הדבר הבא שכולנו רק מחכים שיפרוץ.
ויניסיוס חייב ללכת להשאלה שנתיים. בקבוצה קטנה הוא יכול להעלות את הערך של עצמו ובנוסף נקבל מספיק זמן על מנת להבין האם יש פה סיכוי לשחקן רוטציה לגטימי עבור ריאל או שצריך להעיף אותו לכל הרוחות. אני לא בעד לפסול אותו על הסף כבר עכשיו, אבל אין ספק שמלבד מהירות הוא לא הראה יכולות של ילד פלא (קבלת החלטות, סיומת, קור רוח מול השער, מסירה או בעיטה טובה…) וכל השוואה בין סאלח הצעיר לבין ויניסיוס היא עוול, הוא לא הראה שום יכולת למעט מהירות. שחקנים מהירים לא חסר גם בליגת העל. המזל שלו שהוא ברזיאלי עם ג׳וניור בסוף השם.
אז במה כדורגלן כן משתפר?
שחקן שיבעט בלי סוף ברגל החלשה ישתפר בה.
שחקן שיעבוד עם מאמן שיראה לו מה לא בסדר בטכניקה ויעבוד על זה ישתפר בזה.
היכולות הפיזיות יותר בנויות על מאפיינים מולדים, טכניקה היא משהו שמתאמנים עליה ומשפרים אותה.
תחשבו עליכם בגיל שבו למדתם כדורגל. האם השתפרתם בדברים שהם לא יכולות פיזיות (שהשתפרו עם הגיל)?
אני אישית יכול להגיד שהדיוק שלי בבעיטה היום טוב בהרבה מבגיל 6 (לא מדבר על עוצמה).
אם עכשיו אקח את עצמי ואצא להתאמן בבעיטות יום יום הן גם ישתפרו עוד. למה אני יכול וויניסיוס לא?
אז נכון שהכל בהשוואה לגיל, אבל זה רק מעצים את השיפור האפשרי! אם יש לו בעיטה של ילדה בת 6 אז גם אם יסיים כמו נער בן 15 זה שיפור עצום. עם מהירות כזו הוא לא חייב לבעוט כמו רונאלדו.
אגב, תשווה את די מריה לבייל החכם יותר, אני אוהב את השחקנים המבלגנים. מבחינתי די מריה > בייל
אגב,
אם בסופו של דבר כל הבילד-אפ והיח״צ המלאכותי שפרז בונה סביב ויניסיוס הוא בשביל להכניס אותו כחלק מעסקת אמבפה, כאשר ח׳אליפי ״מרגיש״ שהוא לא נדפק, והרי קיבל את הדבר הבא בגרסה הברזילאית -
דיינו.
אז אתה היחיד, בייל כשיר טוב בלפחות 3 רמות מדי-מריה.
מה זה שחקנים מבלגנים ? מה יותר מבלגן משחקן של 20 שערים ? בעונה הכי גרועה של בייל בריאל הוא הבקיע יותר מהעונה הכי טובה של די מריה בריאל, אז למה אתה מעדיף את די מריה ?
אי אפשר ללמד טכניקה, אי אפשר ללמד לעצור את הכדור קרוב לרגל, אי אפשר ללמד נגיעה ראשונה, אי אפשר ללמד ראיית משחק, כי אם אפשר היה ללמד אז מסי לא היה מסי.
אפשר לתרגל עם וניסיוס בעיטות לשער ואז זה ישתפר מעט, קבלת ההחלטות גם תשתפר מעט עם הזמן, אבל בגלל שנקודת המוצא של הילד הוא כ"כ בעייתי גם אם יהיה שיפור זה עדיין יהיה הרבה מתחת למה שמצופה משחק סגל בכיר בקבוצת צמרת בספרד.
שחקן סגל סביר ונחמד בלבאנטה תהיה הצלחה בשבילו.
שאבין, מחליף שיכול להיות הרכב פותח בבנפיקה או פורטו הוא מחליף גרוע? מה עדיף? מי אתם חושבים יושב לנו על הספסל היום? מיליטאו הוא בדיוק הבלם הטוב מפורטו (ואנחנו מצפים ממנו ליותר כי הרי היה בלם פותח בפורטו).
כל שחקן שלא נהיה הרכב פותח הוא כשלון? תגידו את זה לואסקז.
טיטי, לא צריך להתקטנן, ברור לכולנו שלא כל אחד נהיה מסי. אבל משום מה מרגיש לי שזה עובד רק לכיוון אחד. גם מה שיש לויניסיוס הוא מיוחד בדרכו. אחרת שוב תסבירו איך ויניסיוס כובש ומבשל יותר משחקנים הטובים ממנו בכל דבר למעט התכונה האחת שויניסיוס עושה טוב יותר.
אגב, רק מזכיר שבעקבות המשחק שלו הרווחנו גם לא מעט שערים עצמיים (אם אני זוכר נכון) שלא נכנסו לו לסטטיסטיקה.
מחליף כמו ויניסיוס על הספסל, עם יותר ניסיון וטכניקה (שאמרנו שישתפר עם הזמן גם אם לא הסכמנו לגבי מהי מידת השיפור) הוא מחליף לא רע בכלל, בטח בהתחשב בכך שיתן לנו משהו שונה מכל המחליפים הרגילים שלנו, שמכניסים לנו בעיקר מחויבות הגנתית וחיבה מתוך היותם מדרידיסטה. אם נרצה להכניס שחקן שונה מואסקז/אסנסיו שיודעים להגן ויודעים לא לאבד כדור אבל כנראה שלא יבקיעו (תסלחו לי למרות הפורמה הטובה של ואסקז) אז ויניסיוס הוא אחלה אופציה.
בנוסף מרגיש לי שהרבה מהמצב של ויניסיוס הוא עבודה מנטלית. קשה לי להאמין שבאמת הטכניקה עד כדי כך גרועה, מאמין שללחץ יש הרבה תפקיד שם, לדעתי זה עוד סיבה לכך שהוא יכול לשפר זאת.
מה הבעיה בו? שהוא לוקח את הדקות של ילד הפלא המדרידיסטה אסנסיו? זה לא שיש לנו את אמבפה על הספסל, זה לא שיש הצעה של 100 מיליון עליו. יש מספיק דקות לילדים, ומי שמבחינתי גונב דקות הוא אסנסיו שצריך להפסיק לקבל כאלו באגף.
מה קשור אסנסיו ורודריגו עכשיו? אתה פשוט יורה לכל הכיוונים בתקווה לפגוע במשהו.
אנחנו מדברים על וניסיוס והאם יצא ממנו משהו, לא יצא ממנו כלום לדעתי, ואסנסיו החלש מאוד בריאל יעזוב בקרוב את ריאל ובסוף הקריירה תהיה לו אחת הרבה יותר טובה מילד הסמבה שכל ראיון דואג להדגיש שהוא מחזיק מעצמו זוכה כדור זהב פוטנציאלי בעתיד.
כי הדיון איתי התחיל על כך שהגבת לי על הנושא הזה בדיוק!
אולי זה פשוט בדיוק מה שטענתי כל הזמן, שלקחת משפט מתוך משהו שאמרתי, הוצאת אותו מהקשרו וסתרת את הטיעון שלא טענתי.
מעולם לא טענתי בדיון הזה שאני חושב שויניסיוס הוא איזה נער זהב שיש לשמור עליו בכל מחיר! היו רגעים במהלך עונה שעברה (מזמן) שטענתי שאני מעדיף אותו על רודריגו, דעה שאני כבר לא שותף לה, ולא החזקתי בה בשום שלב של הדיון הנוכחי הזה.
מה שכן טענתי זה שאני מעדיף אותו על אסנסיו הלמלמ. עם ויניסיוס דברים קורים, אסנסיו הוא מבחינתי חילוף למשיכת זמן (כשואסקז כבר על המגרש או לא בסגל).
בשום שלב בשיחה לא אמרתי שאני חושב שויניסיוס יהיה כוכב. אמרתי שהוא לא פוגע באף שחקן אחר כך שאין שום סיבה לא ללכת עם הסיכוי הקלוש שכן יצא ממנו משהו.
אמרתי בנוסף שאני עוד לא אמרתי נואש לגביו.
רוצה לדון על למה אני מעדיף להשאיל ולא למכור למרבה במחיר (מבחינתי בדיון הזה מכירה עם אופצית קניה חזרה זה שווה ערך להשאלה) אז בכיף, גם ככה לשם הדיון התפתח ונתתי סיבות ללמה אני לא חושב שהוא מקרה אבוד עדיין.
ושוב, זה כמובן תלוי מה זה המרבה במחיר, ברור שאסכים תמורת סכומים מסוימים, פשוט סכומים שממש לא ריאלי שמישהו ישים על ויניסיוס, בדיוק מאותה סיבה שאתה לא תופס ממנו.