הקדמה ממחזור 19: מנצחים 3:1 את אתלטיקו בקאמפ-נואו (כבשו: ראפיניה, אולמו, פראן. בישלו: פדרי, באלדה)

תראו מה זה כדורגל - לפני כמה שבועות/חודשים, הדיבור היה שאתלטיקו מדריד יצאה ממאבק האליפות בשלב מוקדם מאוד, אחרי רצף תוצאות לא טוב שהביא אותה למרחק קשוח מהיריבה העירונית ומברצלונה, ואיכשהו למחזור ה-19 (שבא אחרי המחזור ה-14, ולפני ה-15, כי ספרד וסופר-קופה וסעודיה) הקולנצ’ונרוס מגיעים במרחק של ניצחון בודד מהמקום הראשון.

אז נכון, גם אם זה יקרה זה יהיה עם משחק יותר מוויאריאל, וזה גם בתנאי שריאל מדריד לא תנצח את בילבאו ברביעי, אבל אם תפסיקו להיות קטנוניים רגע ותתנו לראות שחורות בשקט, אז תבינו שזה אומר שהדברים מתחילים להתחבר לצ’ולו וחניכיו. לפחות בינתיים. מה זה אומר מבחינת הנתונים היבשים? מאז התבוסה לארסנל באלופות, ב-21.10, אתלטיקו רצה ל-7 נצחונות רצופים (בליגה ובצ’מפיונס), כולל על אינטר בבית, וחטאפה ובטיס בחוץ, כשבזמן הזה היא סופגת 3 שערים בלבד, וכובשת 16. וכל זה כשלנגלה לפעמים מוצא את עצמו בהרכב, כן?

אז אי לכך, ובהתאם לזאת שבעונה הקודמת כל 4 המפגשים בין ברצלונה לאתלטיקו היו כיפיים לצפייה עבור האוהד הנייטרלי (17 שערים במשחקים האלו), ובתוספת מצב ההגנה של ברצלונה? להאנזי דיטר פליק יהיה לא פשוט למצוא פתרונות מחר לחוליאן אלבארס ושות’.

בברצלונה מתחילים לצבור חזרה שחקנים (אפילו מאטס חזר להתאמן עם הקבוצה, לקראת סט הצילומים הקרב הבא), בשיטת “2 צעדים קדימה, צעד אחורה”, כי למה שדברים יעבדו חלק לאיזה יומיים ככה?
מה זה אומר? זה אומר שפדרי, שחזר מול אלאבס מפציעה, אולי יפתח מול אתלטיקו, אבל פרמין עדיין ייעדר, מה שישאיר את אולמו לנסות ולהמשיך בגרף העלייה שלו. זה אומר שפרנקי, שלא שיחק מול הבאסקים הכחולים בגלל עניינים משפחתיים, יחזור לסגל וכנראה להרכב, אבל אראוחו ימשיך להיעדר בגלל המנוחה הכפויה/מרצון (עד להודעה חדשה, כנראה) שמעניק לו המועדון אחרי אירועי צ’לסי.

אז בקיצור - אריק יפתח. השאלה היחידה היא האם כבלם, או כמגן לא תוקף במקומו של קונדה שחייב מתישהו להתאפס על עצמו. אם כמגן, אולי נזכה לראות את אלון עושה צחוקים מול חולי וסורלות’, כי קובארסי לא מסוגל להתמודד פיזית עם הג’מוס הנורבגי.
בהתקפה כולם כשירים, כולם בריאים, כולם יודעים שבארדג’י לא יראה דשא גם תמורת חנינה לביבי (לא שיחק בכלל ב-4 המשחקים האחרונים, כשבאלו שלפני כן שיחק 16 דקות. במצטבר(*) ), וכולם יודעים שלאמין ידרבל את עצמו לדעת בקו האמצע ולא יבואו לעזור. האם פליק יפתיע ויפתח עם ראשפורד במקומו של לבנדובסקי? האם פראן ישתחל להרכב ולצ’אט אוהדי ברצלונה בפורום כהקדמה למילה “האפס”? נגלה מחר.

ברצלונה תתחיל במשחק הזה רצף משחקים קשוח מאוד בליגה, שיסגור את הסיבוב הראשון, ושיכול להכריע עונה שלמה - אתלטיקו (בית), בטיס (חוץ), אוסאסונה (בית), ויאריאל (חוץ), אספניול (חוץ).

(*) - ברדוגו, כמובן. לא ביבי.

הסגל של ברצלונה -

ייעדרו -
מאטס, גאבי, פרמין, אראוחו

עדכון חם - פרנקי לא בסגל, כי יש לו חום.

הסגל של אתלטיקו מדריד -

ייעדרו -
יורנטה, לה-נורמן

מועד המשחק: שלישי, 22:00
אצטדיון: 40% מספוטיפיי קאמפ נואו
שופט: ריקרדו דה-בורגוס
שידור: One

משחק קשה מאוד שתמיד נפסיד בו כשהכסף על השולחן.

1. לצערי פדרי חוזר. כיף לכדורגל, אבל לא לי.
  2. יאמאל, אני בטוח, יחליט לשחק קבוצתית ובאחריות ולא כמו ניימאר.
  3. פראן יתחבר לקיין הפנימי שלו, ראפיניה יהיה פסיכולוג גם על המגרש והגרסיה הזה יציל מינימום שני שערים בטוחים.
  4. למרות קו ההגנה המצחיק/חסר האחריות/חסר הכבוד של ברסה, אני לא חושב שיש לנו מספיק מהירות כדי לנצל את כל המתנות שהפליק המיואש והעצוב ייתן לנו.
  5. אנחנו לא באמת מרשימים: אנחנו עדיין סופגים בקלות גדולה מדי לטעמי, מתקשים לכבוש למרות החולי ובאלופות אנחנו בסכנה ממשית בכושר הנוכחי.
  6. העובדה שאתלטי הכי גרועה של צ’ולו אשכרה חוזרת למאבק האליפות זה רק בזכות ריאל וברסה פתטיות ברמות. מצערת אותי העבודה שהליגה הספרדית התדרדרה כל כך והנחיתות מול האנגליות לעולם לא הייתה כל כך גדולה וברורה. כמעט בכל התבוסות המשפילות של שלושתן לאנגליות זה נראה כמו נשים מול גברים.
  7. האב סייד ד’את, אני לא רואה אותנו מנצחים בקאמפ כי אנחנו לא מנצחים את ברסה בלגיה כשיש על מה לשחק.
  8. ואגב, בגלל הפתטיות המשפילה מול האנגליות המשחק מחר מרגיש לי כמו “Guerra tra poveri”, ביטוי איטלקי שהמשמעות שלו ’מלחמה בין עניים’, זה כמו לריב על להיות הטופ בליגה ב’, לא כיף אחרי שנות הדומיננטיות. אשמח להתבדות אבל זה לא זה.

הרכבים משוערים -

פרנקי לא בסגל היום.
זה כבר מתחיל להיות חשוד.

אולי אראוחו הדביק אותו בדלקת קרום החשק…

פרנקי הוא קרום אחד גדול.

לפי המועדון - להולנדי יש חום -

רק אומר שאם זה באמת היה חשוב לו, הוא היה דוחף 2-3 זריקות ע"ש מרטנס ובניון, ועולה.

הם צמד חמד מימים ימימה.
סיפור דומה.

ההרכב של ברצלונה -

מרטין פותח כבלם, לצידו של קובארסי, כאשר באלדה וקונדה ישלימו את קו ההגנה.

שאריק הוא זה שמחליף את פרנקי בקישור, והוא יצטרף לפדרי (פותח לראשונה מאז שחזר מהפציעה) ולאולמו.

בהתקפה - ראפיניה, לבנדובסקי ולאמין.

ההרכב של אתלטיקו מדריד -

לנגלה פותח, בהיעדרו של לה-נורמן.

סורלות’ ימתין על הספסל כדי לתקוע אותנו לקראת סוף המשחק.

זה כבר לא מצחיק. מארטין שוב בלם, מול אתלטיקו.

מול אלאבס זה לא חוכמה, הם עברו את החצי 4 פעמים כל המשחק. מול אתלטיקו זה מבחן אמיתי.

פדרי פטתח זה חדשות אדירות, הוא כנראה כשיר כבר ל 60-70 דקות.

אני כבר הספדתי את אתלטיקו כשהפער מריאל היה 9. צריך להעמיד אותם במקומם , על 6.

אותו אחד שדפק את ריאל בז’ירונה לפני 3 ימים. מקבל ריאל ובארסה ברצף. כנראה נחשב לשופט הספרדי הבכיר היום

השמיכה קצרה דימה. אין כריס, אראוחו ופרנקי. אנחנו מקבלים את “מערך בילבאו” כצפוי בשביל להימנע ממשחק על קו גבוה.

מקווה שפדרי יחזיק, שאולמו ילחץ, ושראפיניה שילם למכשפה.

למה אין כריס? יש, אבל לא נספר.

יש גם את קסאדו כדי לפנות את אריק להיות בלם.

פליק כנראה רואה במארטין משהו שאני לא רואה. אה, כן, הוא שמאלי.

רגע, למה הקדימו את המשחק?

איך משפט אחד יכול לגרום לך להיות כל כך אומלל וכל כך מאושר בפער של כמה שנים?

כל המכים על חטא להתכנס.

ראפיניה :heart::blue_heart:

קובא רע בכל עמדה, קונדה ביום סביר, גם מרטין. באלדה מתחת לכל ביקורת. משחק רע שלו.

לבה יחזור לריקוד בפנדל.

מי אמר שראפיניה לא יודע לדרבל? עבר את אובלק כאילו לא היה שם.

קונדה עם מחצית שמזכירה את שנה שעברה.

מארטין בינתיים טפו טפו טפו.

אני דווקא אהבתי את המשחק של באלדה. הוא בכושר טוב. קבלת החלטות בשליש האחרון אף פעם לא היה לו, זאת בעיה.

כשאולמו בכושר וראפיניה על המגרש החלק ההתקפי שלנו זה עולם אחר.

גם מרטין במחצית בלי תקלות והרבה בטחון עצמי עם הכדור.

טוב אולי יש משהו בסגנון של לבה…

פדרי וראפיניה זה ההבדל

לצערי ותודה לפולני זה מזכיר במשהו את מפגש מולם שנה שעברה מקוה שאני טועה

קונדה ומרטין אכן מפתיעים לטובה.

לדעתי המחצית הכי טובה שלנו השנה.

אולמו היום זה “בכושר”?

אני אוהב את לאמין היום. עושה את הפעולות שלו יותר קרוב לשער של אתלטיקו, במקום ליד השער של ז’ואן גרסיה, יותר מחפש שחקנים, יותר קליל, ובעיקר מרוויח המון מהתנועה האינסופית של ראפיניה לשטח.

כן. עושה תנועה טובה, מקבל כדורים תחת לחץ, עוזר להניע את הכדור מאחורי הקישור של אתלטיקו.

הוא רחוק מדי מפדרי ואריק (שפשוט לא קשר, אגב), ולא עוזר להם בהנעת הכדור. ברבע השעה האחרונה הוא בהחלט שיפר את זה, אבל הוא התחיל את המשחק כאילו הוא לא החליט אם הוא שחקן קישור או התקפה, ותקע את שניהם.