הקדמה מהמחזור ה-19: מטיילים ל-5:1 בסון מוש של מאיורקה (פראן, ראפיניה 2X, פרנקי, פאו ויקטור)

אחרי נקודה מ-9 בשלושת משחקי הליגה האחרונים, ברצלונה יוצאת למאיורקה כדי לנסות להחזיר את המומנטום החיובי מאוקטובר, אבל קודם כל - כדי לחזור לנצח.

המאזן והיכולת במשחקים האחרונים היו…איך נגיד את זה בעדינות…לא ממש מתוכננים, בטח בהתחשב במשחקים שקדמו להם. אולי עכשיו, למרות שריאל (בפעם הראשונה לעונה) ובאיירן (לכו תדעו) מאחורינו, מגיע המבחן הבאמת אמיתי אמיתי של פליק וחניכיו - היכולת לצאת מהבוץ.

הבעיות הן אותן בעיות - קובארסי ואיניגו משחקים כאילו הם לברון ג’יימס ששתה ממעיין נעורים בעלות של מיליון דולר ליום, כי אין ממש ברירה עד שאראוחו חוזר (וכריסטנסן, אבל אף אחד לא באמת יודע מה קורה איתו). פדרי, קונדה, לבנדובסקי, לאמין וראפיניה לא יכולים לרדת מהדשא גם הם, כי המחליפים שלהם או פצועים, או לא ברמה, או פראן. ועם כל הכיף הזה - ברצלונה פשוט חייבת לצאת מהפורמה הרעה, בעיקר לקראת רצף המשחקים הקרוב (שכולל גם את בטיס, דורטמונד ואתלטיקו).

בצד החיובי - מי שיחזור לסגל, לאחר שריצה עונש הרחקה מול לאס פאלמאס, הוא מארק אסאדו, שייתן לפרנקי את האפשרות להמשיך לשחק 2-3 דקות בערב, ולגאבי להמשיך להבין מה התפקיד שלו על הדשא, אבל לא תוך כדי שהוא על הדשא. אולמו ולאמין צפויים לחזור להרכב גם הם, אלא אם שוב הראשון ירגיש שלא נוח לו.

בצד הפחות מעודד - השופט הערב יהיה חיל מנסאנו.

בצד של היריבה - מאיורקה מגיעה למשחק מהמקום השישי (!!!), והיא מחזיקה הגנה לא רעה בכלל עד עכשיו (ספגו 13 שערים). קל זה לא יהיה, בטח אם ניגרר לשלהי המחצית השנייה ללא כיבושים.

הסגל -

ייעדרו -
RFA, כריסטנסן, פאטי, מאטס, ברנאל

משוערים -

1000109493

לא צריך להכביר במילים היום.
אוי ואבוי אם לא ננצח ולא תהיה תגובה משמעותית לשלושת המשחקים האחרונים.

אני מרגיש שיש לנו תקרת זכוכית. פליק הצליח בכל מיני דרכים לייצר כריך מצויין עם מינוט סטייק, אבל זה לא פתאום יהפוך לתפילה מיניון. קשה לבטא בטענות כי כמו שאיילוש כתב, הסגל שלנו מוגבל מאוד וכל חיסרון בו משמעותי.

מקווה שיפתיעו, זה הולך להיות רצף קשה לקראת הפגרה הגדולה.

אני אסתפק במינוט סטייק כמו שהיה קודם כשחילקנו רביעיות וחמישיות לכל מי שבא.
לחץ אינטנסיבי, ניצול מצבים, חוש השערים של לבנדובסקי, יעילות של ראפיניה ואולמו, לאמין אחד שמושך את ההגנה אליו, קישור שעושה גם הגנה וגם ניהול משחק, מה כבר ביקשתי? כל זה היה בנמצא במשך חודשיים, ופתאום נעלם.

הוכחנו שאנחנו יכולים.
לפי כל הדיווחים עולים היום עם הרכב מלא, ויש לנו את גאבי ופראן גם בספסל בניגוד לתקופה המוצלחת מקודם.

בפוקוס מלא אנחנו צריכים לנצח.

ההרכב של פליק -

הפתעה - לבנדובסקי פותח בספסל, ופראן מתחיל במקומו.

מי יהיה החלוץ? האם יהיה חלוץ? נגלה בקרוב

וואו , הפתעה ענקית.
דווקא מול לאס פלמס, החלשה כביכול, הייתי מצפה שינוח, אם בכלל.
אולי זה לא בגלל מנוחה מתוכננת מראש, אלא בגלל שהיה ממש גרוע מול לאס פלמס.

השאלה מה הביצה ומה התרנגולת - אם היה גרוע נגד לאס פאלמאס בגלל עייפות, אולי היה עדיף שינוח שם, ולא נגד המקום השישי בחוץ.

לא משוכנע שאני מסכים עם ניהול הדקות של פליק. ולא רק במקרה הזה.

למה לא לתת צ’אנס לויקטור?
חבל.

זה מה שאני תהיתי גם.
אולי פליק לא ציפה שהוא יהיה כל כך חלש.

אני חושב שהאחראי על התלבושות שלכם הוא שריד מתקופת ברתומאו.

גם בתקופת לאפורטה היו מדי חוץ איומים. נייקי מתעללים בנו כבר עשורים עם מדים זרחניים מחרידים.

אתה לא יכול ש"מלכודת נבדל" תהיה טקטיקת המשחק ההגנתית היחידה שלך, בטח כשכולם עייפים. זה גם הימור עצום, כי גם אחרי 7374 הצלחות מספיק כישלון אחד, וגם זה דורש ריכוז ואתלטיות שיא, שזה “קצת” קשה כשלקו ההגנה שלך אין רוטציות.

פראן הרס גולים בטוחים, אבל זה מוכר. לעומתו - אולמו חלש מאוד באופן קצת פחות צפוי.

• אולמו עם מהלך אחד מצוין, וכל השאר תחת. מקווה שזו סתם חלודה ולא הנורמה.
  • צריך לדבר על הביטחון העצמי של ראפיניה. כשהוא יודע שהוא משחק בזכות ולא בגלל שהמאמן הפסיד בהתערבות, כל שפת הגוף שלו שונה. הייתי יותר שקט בפנדל שלו מאשר בפנדלי הפרקינסון של לבנדובסקי.
  • חיל מנסאנו עיוור, אבל עיוור באופן מאוזן ל-2 הצדדים, אז…סבבה?
  • פרנקי דה יונג - המצטרף מקו שני הטוב בעולם אם לא שומרים עליו ולא שמים גוף והוא לא משחק יותר מ-19 דקות כי זה מוגזם.
  • פראן זו כבר תופעה שיצטרכו לחקור. מדעית. לא מבין איך שחקן ברמה הזו מגיע לוולנסיה, סיטי ואז ברצלונה, ועוד אשכרה מקבל דקות. פאו ויקטור, בחמישית מהזמן, עשה ובעיקר ניסה הרבה יותר.
  • סוג של גוליאדת שקר. לא כי לא הגענו למצבים, אלא כי במשך לא מעט דקות, בעיקר במחצית הראשונה לפני שמאיורקה נפלה מהרגליים ומוחיקה מכר את המשחק, זה לא היה רחוק מלהיות שידור חוזר מסלטה/לאס פאלמאס. נכון שאלמלא פראן, וגם ראפיניה בהחטאה מוזרה אחת, זה היה נגמר מוקדם יותר, אבל זה חלק ממה שנעלם במשחקים שעברו - החדות.

מקווה שהתוצאה תשפר את היכולת. הלאה לבטיס.

כבשנו 48 גולים ב-16 מחזורים. ממוצע של 3 גולים למשחק. אף קבוצה אחרת לא כבשה יותר מ-30.

בעיניי גוליאדת השקר הזאת היא המייצגת, כי מול סלטה פשוט איבדנו את העשתונות עם 2 צהובים ושתי ספיגות תוך 8 דקות, ומול לאס פאלמס החמצנו כמויות של מצבים.

הבעיה היא שאין לנו עומק בסגל. אם פראן היה חצי שחקן כדורגל, אז הוא היה יורד עם רביעייה.

אני לא מסכים, כמעט כל שריקה גבולית הלכה נגדינו, במיוחד במחצית הראשונה.
פנדל שרק טיטי היה מגדיר כגבולי לא מתקן את זה.

מסכים עם כל שאר הסעיפים.
הייתי מוסיף גם את המשחק הטוב של באלדה, בסטנדרטים שלו. אני לא סובל אותו, אבל כשהוא משחק מעל המצופה ממנו, אני מפרגן.

קוברסי נראה לי תיכף מתפרק, הוא חייב לנוח.

פאו ויקטור מיובש זה מחדל. גם על הספסל הוא תורם יותר מפראן על המגרש (אין לי משהו אישי נגד הבחור כל הכבוד לו על ולנסיה)

ראפיניה ואני כותב את זה בלי קשר למה שיקרה עד סוף השנה, זה בנתיים השחקן הכי טוב שלנו.

אני מקווה שימאל נכנס לכושר עם הבישולים האחרונים, זקוקים לו.

ראיתי רק מחצית שניה אז לי מושג מה קרה בראשונה. אבל בסהכ נהנתי.

במשחק שהוא לא מחרב לנו את המשחק זה נחשב תצוגת שיפוט טובה ומאוזנת שלו. אז אין לי טענות אליו הפעם. הפתיע לטובה.

אולי, אבל היו דריכות (מקוה שלא הערתי עכשיו את דיון השיפוט שוב בגלל שכתבתי את המילה הזו) של לאמין ופראן שזכו להתעלמות.

בכל מקרה - חיל מנסאנו שופט אותנו ואין אדום לשחקן ברצלונה שלא קשור לכלום? זה הכי מאוזן שהוא יכול.

דרך אגב עצם זה שאנחנו רגועים ולא כועסים אז זה כבר תצוגת שיפוט טובה. סוף סוף.

מנזאנו השופט הספרדי הכי טוב וזה אומר הכל על הרמה של השיפוט הספרדי…

*אני ציני

אתה לא ראית את המחצית הראשונה כשהמשחק היה צמוד. הוא נתן צהוב לקסדו על כלום, ויתר על כמה צהובים למיורקה, וויתר על הרבה עבירות שלהם.
אני כן כעסתי עליו. לא כועס עכשיו כי ניצחנו ואף אחד לא נפצע, אבל זה יכל להיגמר אחרת.