הקדמה מהמחזור ה-19: מטיילים ל-5:1 בסון מוש של מאיורקה (פראן, ראפיניה 2X, פרנקי, פאו ויקטור)

זה לא נחשב כי הציונים פה מוטים מכל מיני שערים ובישולים שיצאו לו בטעות.

אתה צוחק, אבל…תראה שוב את השער שהבקיע, הוא פיספס את הכדור וזה פגע לו בטעות בפקקים של הנעל ונכנס.
יש לו בעיטות פגז הבחור, אבל רוב השערים דרדלה.

זה בסדר גמור מבחינתי, שימשיך לבעוט דרדלה ולהבקיע 16 שערים ב20 משחקים…

אם ימשיך ככה כל העונה (ויביא תארים כמובן), לא תלוש מהמציאות גם שיקח כדור זהב.

אם יביא תארים.

כל מה שקורה העונה בברצלונה מבחינת השיטה ויכולות השחקנים בסגל מתאים בול ליתרונות של הברזילאי ולזכותו של ראפינייה הוא מוציא מזה את המקסימום האפשרי ועוד קצת.

לי די מזכיר את פדרו ליד מסי, שניהם עשו את הנזק מתנועה סופר חכמה, שניהם לא מפסיקים לנוע לשטחים ושניהם קטלניים מול השער אבל רק אחד מהם עושה זאת עם דרדלות :sweat_smile:

אבל, יש לציין שבלי ימאל לא הצלחתם לייצר כמעט כלום, רוב השערים בלי לאמין היו מטעויות גסות של שחקני הגנה, חזר ומיד חזרתם לייצר מצבים, אם תקחו תארים אז ימאל הרבה לפני ראפינייה ולא משנה כמה יבקיע.

שימו לב לנתון הזה:
אנחנו רק בתחילת דצמבר וראפיניה רחוק רק 2 שערים/בישולים מהכמות של ויניסיוס בעונה הקודמת.

(רק בליגה).

ראפיניה החדש הוא דווקא דיי 10. משחק במרכז המגרש מאחור לבה ולא באגף. רק כשלאמין פצוע

רק שכולכם טועים. מס’ 10 יהיה יתום בעונה הבאה עד שיגיע ללאמין בזו שאחריה.

כפי שכתבתי בפוסט כדור הזהב, וכפי שאוריה כתב פה הבוקר - לאמין הוא השחקן הכי טוב בעולם בשנת 2024. זה הזוי, זה לא נורמלי, אבל זה מה יש.

אין מה לפחד מהעתיד או מנאחס. יכול להיות שעוד שנה במסיבת 18 הוא יתמכר לאלכוהול ויפרוש מכדורגל. יכול להיות שהוא ישאיר אבק לרונאלדיניו בתואר בן האנוש הכי גדול שלבש בלאוגרנה. תתרגשו מזה שהוא פאקינג בן 17, ושהוא התופעה הכי משוגעת שהכדורגל העולמית ראה בעשור האחרון.

ראפיניה, למרות שפתח את העונה בכושר מפחיד (הנתון שאריאל הביא לא נורמלי), עדיין צריך להוכיח את עצמו לאורך זמן. כרגע הוא נהנה מקבוצה שמתפקדת כמו מכונה*. לבנדובסקי לדוגמה, כבר כבש באירופה יותר ממה שכבש בעונה הראשונה, ותכף ישווה את שתי העונות הקודמות ביחד, ובקצת יותר משליש ליגה רחוק רק שמונה שערי מהשיא שלו בברצלונה. נכון שלבנדובסקי שחקן היסטורי, ועצם ההשוואה לראפיניה היא מחמאה לברזילאי, אבל ראפיניה עוד ידרש להראות שהוא יכול לקחת את ברצלונה על הגב בלי לאמין אם הוא רוצה לזכות בכדור הזהב.

• מכונה שבכל פעם שמתקלקל בה חלק צריך להדביק דברים עם מסטיק וסיכת ביטחון, אבל כשכל החלקים במקום היא חתיכת מכונה.

צרות של מדמיינים. מספר 10 יש רק אחד וצריך להוציא את השימוש בו מהחוק.

ועכשיו לכמה פרות שדורשות שחיתה (להפוך לאסאדו) ולכמה מחשבות:

לאמין שחקן סופר אגואיסט שמקבל קרדיט מוחלט וזה עלול להרוס לו את הפוטנציאל. הוא לא מסי והוא לא יהיה מסי וכדאי שיהיה שחקן יותר קבוצתי.

טומטום במעט ששיחק מראה שכשבארסה לוחצת ומשחקת אינטנסיבי כקבוצה אין לו שום דבר לתרום.

אולמו שחקן שחסרה לו נוכחות. מזכיר את גונדואן. פה ושם הברקה אבל בשוטף למל"מ שלא משפיע על המשחק. היה לו משחק גרוע מאוד אתמול ותוך כדי שהוא מחרבן את המגרש הפרשן ב50 משתפך עליו.

קובארסי כמו לאמין, מקבל הרבה יותר מידיי קרדיט (אילוצים אני מבין וזה) וככל שמשחק יותר כך פחות טוב. גיל 17 זה לא גיל להיות בו שחקן אונסה.

מבין קאדר הקשרים שלנו יש אחד שמוסיף משהו שאין לאחרים וזה פרמין. הוא חייב לקבל המשכיות כדי שזה יבוא לידי ביטוי. כרגע הוא עסוק מידיי בלקנות את המשחק הבא וזה גורם לו לאבד את המשחק הנוכחי.

תצרחו כמה שאתם רוצים על פראן, מבחינתי הוא המחליף של לבנדובסקי והוא חייב לקבל דקות משמעותיות כדי שיוכל להיות רלוונטי במקרה הצורך (ויהיה צורך)

באלדה הכניס 2 כדורים מדויקים לרחבה במשחק אחד. האם הגיהנום קפא?

איניגו קפטן בנשמה.

אם לדעתך אין צורך שהמחליף של לבה יעשה פעולות שוליות כמו לשים את הכדור ברשת בהזדמנויות שכל חלוץ אמור לשים, אז הוא יכול להיות המחליף.

מבחנתי המחליף צריך להיות ויקטור ופראן יכול לעלות במשחקי גביע אחרי שהמשחק גמור.

לגבי לאמין, לא כל-כך מבין מה אתה רוצה.
ברור שהוא לא שחקן שלם ויש לו עוד המון להתפתח אבל כמות הבישולים ומסירות שמעמידות למצב לגול שלא תורגם לגול קצת סותר את האגואיסטיות שאתה רואה.

בלעדיו לא הצלחנו ליצור (שזה מדאיג מאוד אבל בטח לא נקודה לרעתו)

רק משתף את הבאסה שלי. לאמין לא אשם. יש לנו סגל מחורבן שתלוי בילדים בני 17 וזה הורס את הפוטנציאל שלהם.

זה לא בריא לשחקן שהקבוצה תלויה בו.

עם זה אני מסכים, אבל כתבת שהוא סופר אגואיסט ואני לא רואה שום דבר כזה אצלו.
לפעמים להפך, הוא צריך לבעוט ומוסר.

יש מהלכים מסוימים בהם הוא מחפש מסירה (כשהוא לא באופציה לשער) אבל כשיש מצב שקורץ לו ושחקן אחר ממוקם טוב יותר הוא בוחר בעצמו. כשמסי עשה את זה זה היה בגלל שמסי ממצב קשה מסוכן יותר משחקן אחר במצב קל. לאמין לא עד כדי כך טוב שזה מוצדק.

נתקלתי בקטע הזה כשחיפשתי מידע על כתבה על לחץ גבוה שעשיתי לפני שנים.

לאמין צריך את החופש הזה כי זה משהוא נותן לך, וזו המהות שלו והוא כנראה השחקן היחיד בסגל שנותן לך יתרון איכותי באחד על אחד ויכול לתת לך יתרון מספרי בעקבות זה ביציאה קדימה. אתה חייב לתת לו לנסות דריבל, ואתה צריך לאפשר לו להיכשל ולכפר על זה. חלק מהיופי במה שהוא נותן לך זה הגיוון, ובשביל שישאר לא צפוי הוא צריך גם להתעקש על דריבל ולעשות למגינים שלו את המוות.

גם אני חושש שבקלות הוא יסיים אפס כמו ניימאר, והוא לא מסי מבחינתי, אבל אפילו מבחינת האפשרויות של הקבוצה שלך הוא היחיד שיכול לתת לך כמה פעולות בשחקן אחד ובמהירות גבוהה.

במה בעצם המצב של לאמין שונה משחקנים גדולים אחרים בהיסטוריה?

לא מבין איך אפשר להגדיר את לאמין כאגואיסט. לדעתי זה סתם סטריאוטיפ כי יש לו דריבל והוא צעיר. חלק ממה שעושה אותו כזה מיוחד בגיל הזה זו העבודה שהוא ממש ממש לא אגואיסט, ומחפש רוב הזמן את המסירה במקום את הדריבל.

אותי זה אגב מעצבן לצד השני לפעמים - תפסיק למסור, קח את המגן באחד על אחד כבר!

זה פשוט על בסיס מה שעיניי רואות. יש המון מצבים במשחק שהוא הולך לבד כשמסירה מתבקשת.

ראפיניה, פדרי, פראן, לבה…המון שמות חמודים ויפים. הם לא סוארס, ניימאר איניסטה ובוסקטס. הקבוצה של מסי יכלה להסתדר בלעדיו תקופה מסוימת, הקבוצה הזאת הוכיחה שבלי לאמין הם תקועים כמו שאני תקוע על האקסית שלי.

זה המצב, זה מה שיש. אני עדיין עצבני על הפנדל שלא נשרק מול לאס פאלמס ואיכשהו ריאל קיבלה כבר 7 פנדלים נראלי ו0 נשרקו נגדה?