מחזור 2 בספרד: 0:3 על אוביידו וקאסורלה בהרכב מפתיע| כבשו: אמבפה-2, ויניסיוס

לקראת אוביידו

סטטוס ריאל מדריד:

ריאל מדריד של צ’אבי אלונסו מגיעה למשחק נגד אוביידו קצת יותר רגועה ושלווה אחרי ה-0:1 על אוססונה בפרמיירה של המאמן בליגה – ניצחון שהיה מרשים בעבודה ההגנתית אך הכדורגל עצמו היה די חלש – כמעט ולא היו שום מצבים. בריאל מרוצים, מבטיחים להשתפר והקולות מצד המועדון – כך לפי המארקה – המשחקים הקרובים הם עדיין כמו הפרה-טמפורדה – קדם עונה מזורז. המטרה ברורה: לצאת לפגרת הנבחרות עם עוד שני ניצחונות, להשלים 9 מ-9 ואחר כך באמת להתחיל להתחבר. ריאל שוב משחקת אחרי ברצלונה וצריך לקחת את זה בחשבון. היא תפגוש יריבה שככל הנראה תשחק אחרת ותנסה לתקוף, ומצד שני יש כאן מבחן מנטאלי כי המוטיבציה של היריבה תהיה בשמיים ומצד ריאל? זה לא כמו בסנטיאגו ברנבאו.. ריאל ניצחה בשני מחזורי הפתיחה שלוש פעמים ברצף בין 2021 ל-2024, והרצף נקטע אשתקד, וסה"כ עשר פעמים בשנות ה-2000. חשוב לציין כי ריאל פישלה אשתקד בשני משחקי החוץ הראשונים שלה – תוצאות תיקו 1:1 הן עם מאיורקה והן עם לאס פלמאס. אלונסו הבהיר, כשנשאל עד כמה ריאל נמצאת מאחורי ברצלונה: “אני בכלל לא מודאג ולא חושב על זה כרגע. אני מסתכל רק על הקבוצה שלי ובכל משחק יש לנו הזדמנות להשתפר ולצמוח”.

אלונסו יודע היטב את חשיבות המשחק:“אחרי שפתחנו עם ניצחון בבית, חשוב מאוד לנצח ולהמשיך להתקדם כקבוצה גם במשחק חוץ. אנחנו רוצים להיות תחרותיים ורציניים, יציבים, בכל משחק. זה יהיה השבוע השלישי מאז שהתחלנו להתכונן אבל אנחנו כן מוכנים ומתרגשים”. על היריבה: “זה בהחלט משחק מיוחד עבור אוביידו משתי סיבות – עצם החזרה לליגה הראשונה אחרי כל כך הרבה זמן ומשחק בית ראשון, וגם משום שמגיעה קבוצה גדולה כמונו”. אלונסו הבהיר כי לריאל מדריד יהיו כמה שיטות משחק וזה עוד מוקדם. על סאנטי קאסורלה: “לא הספקתי לדבר איתו, הייתי טרוד אחרי המשחק הראשון בלהתכונן למשחק הבא. התמקדתי בזה ופחות בנושא חברתי שגם כן חשוב. יש לי זיכרונות נפלאים ממנו. הוא שחקן על, גם אם תפקידו כיום שונה. אני שמח עבורו על מה שהוא עושה באוביידו”.

המשחק מחר יהווה ככל הנראה נקודת אל-חזור מצד רודריגו שלא שותף ולו לדקה אחת במחזור הראשון, ראה שני שחקני התקפה צעירים עולים על פניו והתקשורת “חוגגת”. נראה שאם הברזילאי שוב לא יקבל דקות – זה הסוף. העמדה בכנף ימין היא העמדה שפתוחה, בטח כשברהים דיאס לא הרשים. הברזילאי שיחק רק 14.7% מהדקות מאז הגיע אלונסו, כלומר 93 מתוך 630. אלונסו אמר את המצופה ממנו: “עבר בסה"כ משחק אחד, וכל ההחלטות האלו הן שלי. אני שוקל אותן יחד עם הצוות. זה הדבר הכי טוב לקבוצה. ברור ששוחחתי איתו, כמו עם כולם”. הוא הבהיר שוב כי כולם חשובים, כי זה לא ריאלי לצפות ששחקנים ישחקו את כל הדקות. “יהיו דקות לכולם, לכל אחד יהיה את התפקיד שלי. תמיד יהיו לנו שחקנים פצועים”. לפחות לפי ה-AS – אם ברהים יוחלף מי שייכנס למשבצת הוא פרנקו מסטאנטואונו. נכתב כי אלונסו מרוצה מהארגנטינאי הצעיר שהפגין ניצוצות ולקיחת יוזמה בעיקר, והספרדי שלא חושש לשלב צעירים – שוקל “לזרז עוד יותר את התהליך שבין-כה מואץ”. אלונסו לא מגלה. “ראיתי אותו עושה עבודה טובה מאוד, הוא השפיע, נכנס עם אנרגיה. מאחר שהוא בסגל, יש סיכוי, גם לו, כמו לכולם – לשחק כבר מההתחלה. הוא יכול לשחק בכמה עמדות”.

בין אם אלונסו יבחר בזה או בזה – הציפייה היא משני שחקני ההתקפה האחרים שמקומם לא מוטל בספק. קיליאן אמבפה היה טוב נגד אוססונה וסיפק את ההברקה שסיפקה את הנקודות, הוא גם הגיע למוערבות של 50 שערים בריאל. אלונסו התייחס: “אני מנסה לעזור לו, אני מנסה לגרום לקבוצה לעזור לו, אני מנסה לעזור לו לנצח משחקים, ושירגיש בנוח, בגלל המשקל שלו וההשפעה שלו על הקבוצה אך זה הולך ביחד”.. מי שנשאר בצד הוא ויניסיוס ג’וניור. עוד תצוגת נפל והביקורת בצדק לא פוסקת. שימו לב, ויניסיוס, אגב, לא כבש בליגה כבר שבעה משחקים. במשחק חוץ? כמעט שנה, מאז אוקטובר(!) נגד סלטה ויגו בבלאידוס. נראה שהברזילאי צריך משחק טוב יותר מכל. וכמובן ששיתוף הפעולה עם אמבפה לא עובד. אם הוא כן יבקיע, הוא “יתנתק” מגארת’ בייל ויישאר לבדו במקום ה-17 בטבלת הכובשים של המועדון. “מונדיאל המועדונים הוא טורניר שונה. אני לא מודאג מ’ההמולה’ סביבו. העונה רק התחילה, זה היה משחק אחד, צריך לקחת את הסטטיסטיקה בעירבון מוגבל”.

לסגל יחזור הבלם אנטוניו רודיגר שבשעה טובה סיים לרצות את עונש ההשעייה, זכר להתפרעות שלו בגמר גביע המלך. בספרד הרימו לו כשהזכירו עד כמה היה דומיננטי בשנתיים הקודמות. זה לא ישפיע על ההרכב הראשון. מקומם של אדר מיליטאו ובעיקר דין האוסן – מובטח, והגרמני חוזר ככל הנראה לנקודת ההתחלה, כשגם בעונה בה הצטרף היה עליו להרוויח את מקומו. כאמור, אל תתפלאו אם ה-11 מול אוססונה יחזרו, למעט שינוי אפשרי בכנף ימין. אדוארדו קמאבינגה עדיין לא מתאמן עם הקבוצה וייעדר שוב בשל פציעה (זוכרים שדיברו על כך שיחמיץ רק את אוססונה?) וגם אנדריק וג’וד בלינגהאם לא חוזרים. “אם אחשוב שלא יהיו לנו פצועים שוב לאורך העונה – אהיה נאיבי. נצטרך לחיות ולהתמודד עם הפציעות”. אלונסו דיבר גם על מצבים נייחים: “עדיין לא הצלחנו לעבוד על זה יותר מדי, אבל יש לנו את השחקנים עם האיכות”. גם זו דרך לפתוח משחק.

ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| טרנט אלכסנדר-ארנולד, דין האוסן, אדר מיליטאו, אלבארו קארראס| אורליאן טשואמני, פדה ואלוורדה, ארדה גולר| ברהים דיאס (פרנקו מסטאנטואונו), ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה

מה המצב אוביידו?

אוביידו הקטנה חיכתה כל כך הרבה זמן לרגע הזה, לחזור לליגה של הגדולות, כמעט 25 שנה, והסיפור שלה של עונת 2024-25 הוא סיפור מהאגדות, אולי הכי יפה בכדורגל הספרדי בשנה האחרונה. עם סאנטי קאסורלה שלעת זקנה סגר מעגל לפני הפרישה ובאהבת המשחק (מרוויח סכום זעום). עם ניצחון 1:3 על מיראנדס בפלייאוף בגומלין (משחק בו פיגרה) אחרי הפסד 1:0 במשחק הראשון… בדקה ה-103 באותו ערב פרנסיסקו פורטיו הביא לישועה. פתיחת העונה שלה משוגעת, שכן לא רק שריאל מדריד הגדולה היא היריבה הראשונה במשחק בית – אוביידו פתחה עם משחק ענק אחר, כשבמחזור הראשון נכנעה 2:0 לוויאריאל במשחק שהיה קשה והסתבך עבורה די מהר. “אין ניסים בליגה הראשונה. עם כל הכבוד לסימפטיה לאוביידו, אחרי 25 דקות כאלה, עם כל כך הרבה טעויות, אין לך סיכוי להשיג משהו ועוד נגד קבוצה טובה כמו ויאריאל”. החמצת פנדל, שחקן מורחק אחרי דקה 25 בצהוב שני..

זה כבר היסטוריה. תבוא בטירוף לקראת המשחק ואין לה מה להפסיד. בדרך כלל העולה החדשה, לבטח אחת כזו שלא הייתה בלה-ליגה שנים רבות - מסומנת כיורדת בטוחה, אבל לכו תדעו. במשחק הקרוב אוביידו תחסר את ריינה שהורחק אבל הקבוצה עובדת יפה ומנצלת את הימים האחרונים של החלון למקצה שיפורים. הבלם אריק באי עם עבר עשיר בליגה, בעיקר בוויאריאל – קיבל שיחת טלפון מהמאמן והשתכנע להגיד. גם הקשר הבלגי ליאנדר דנדונקר שעזב את אסטון וילה. עוד שם חדש הוא קשר הכנף הקרואטי ג’וסיף ברקאלו, שחקן הרכש ה-11. השוער ארון, אגב, אמר שאמבפה הוא השחקן שהכי מדאיג אותו, והבטיח ‘מחווה’ עבור אל צ’ירינגיטו אם יצליח להדוף פנדל שלו או של כוכב אחר. המאמן הוא וליקו פאנובויץ’ שהצטרף לקבוצה בשלבי ההכרעה אשתקד ויש לו חלק עצום בהיסטוריה. במשמרתו הקבוצה הפסידה משחק ליגה אחד בלבד ב-14 בליגת המשנה - משחק הפלייאוף הראשון נגד מיראנדס.

כמובן, שני שחקנים בסגל מושכים את העין. על קאסורלה, שסיפר אגב שהיה בשיחות עם ריאל מדריד כמה וכמה פעמים – מיותר להרחיב. הוא זכה למחווה נהדת בלה-סרמיקה מוויאריאל, וגם, אגב, לפסלון מתנה מריאל מדריד בערב המיוחד בו אוביידו ציינו מאה שנה להיווסדות המועדון. כדורגל יש לו, והוא לא ישחק את כל הדקות. השני הוא החלוץ סלומון רונדון – אולי לא מרגש כמוהו, אבל גם הוא מסוכן. בגיל 35, 13 שנה אחרי ששיחק במלאגה – החלוץ חוזר לליגה הספרדית, כשהוא בכושר הטוב בקריירה שלו. הוא נחוש לכפר על החמצת הפנדל במחזור הראשון. עבור רונדון זה יהיה מפגש שלישי נגד ריאל מדריד תוך שמונה חודשים - אחרי ששיחק פעמיים במדי פאצ’וקה, בתבוסה 3:0 בגביע הבן יבשתי וכן בהפסד 3:1 בגביע העולם למועדונים אז גבר על ראול אסנסיו - סחט פנדל והבלם הורחק. “אני בשיא הקריירה ויש לי הזדמנות פז. קיבלו אותי בצורה נפלאה ועליי להתחרות ברמה הגבוהה ביותר”. החלוץ, ששיחק בתקופה קצרה בריבר פלייט, החמיא לפרנקו מסטאנטואונו אבל בעיקר לריאל: “המשחקים נגדם אינטנסיביים. חשבנו שאחרי האדום של אסנסיו - הכל בשליטה, אך הפסדנו 3:1. נגדם אי אפשר להירגע לרגע. יש להם שחקנים נהדרים”. רונדון יצטרך להיות התשובה לעזיבתו של החלוץ הברזילאי אלמאו שסיים את השאלתו, הוא היה מלך שערי הקבוצה עם 14 כיבושים.

קאסורלה נרגש מאוד. הוא זוכר היטב שער גדול שלו במדי מלאגה נגד ריאל בברנבאו איי שם ב-2012. “משחק בית ראשון נגד ריאל? זה אומר הרבה דברים. לפני כמה שנים אוביידו שיחקה נגד ריאל מדריד ג’. זה נהדר להתמודד איתם. המשחקים האלה נשארים איתך. אני מצפה למשחק קשה מאוד. יש להם שחקנים יוצאי דופן”. הוא רותם את האוהדים: “אנחנו זקוקים להם ונעשה הכל כדי להקשות על ריאל”. על צ’אבי אלונסו אמר: “הוא תמיד היה חבר קבוצתי נהדר. היה לי ברור שהוא יהיה אחד הטובים בעולם. אתן לו חיבוק בתחילת המשחק אבל אני רוצה לנצח. דיברנו לא מזמן בשיחת ווידאו והוא לא אמר כלום על ריאל מדריד – ממזר”. נגד ויאריאל קאסורלה עלה חמש דקות לסיום. אשתקד היה שחקן הרכב בהתחלה ובסוף ובאמצע הייתה פציעה אכזרית.

אוביידו – הרכב משוער: ארון אסקנדל| נאצ’ו וידאל, דני קאלבו,אויר לונגו, רהים אלחסנה| קוואסי סיבו, ילאיש חאריה, ליאנדר דנדונקר, סאנטי קאסורלה| פדריקו וינאס וסלומון רונדון

היסטוריה ומפגשי עבר::

בקיץ 2012 עם ז’וזה מוריניו פגשה ריאל מדריד את אוביידו הקטנה למשחק הכנה וניצחה 1:5, אבל כדי לחזור למשחק הרשמי האחרון ביניהן נלך אחורה בזמן עד עונת 2002-03, ניצחון 0:4 של ריאל מדריד בגביע עם צמד של חאבייר פורטיו ואחד נוסף של טוטה החלוץ שנחשב גם כן לפוטנציאל גדול וממש לא הצליח. ובליגה? חזרנו 24 שנה, עד יוני 2001. מחזור אחד לסיום העונה, אחרי שריאל הבטיחה את האליפות, היא הגיעה לאוביידו עם הרכב חזק אמנם אבל בלי הרבה מוטיבציה. חאיימה פרננדס כבש שער גדול בסיבוב לחיבורים של סזאר סאנצ’ס, וסנטיאגו סולארי השווה די במזל אחרי משקוף של פדרו מוניטיס. תיקו 1:1 הייתה גם התוצאה בעונת 1999-00, כשראול כובש בדקה ה-75 אבל היתרון לא החזיק מעמד כי חואן גונסאלס השווה (83). יחד עם עוד שתי תוצאות מאכזבות בסוף שנות ה-90 - תיקו 1:1 ב-1997-98 והפסד 1:0 בעונת 1998-99, הרי שריאל לא ניצחה בארבעת מפגשיה האחרונים נגד אוביידו. הניצחון האחרון הושג ב-1996-97 עם פאביו קאפלו על הקווים, יתרון 0:3 כמעט חמק וזה נגמר רק ב-2:3. דאבור שוקר, פדג’ה מיאטוביץ’ ו-ויקטור סאנצ’ס כבשו במחצית הראשונה. המפגשים מול אוביידו צמודים – צמודים מדי כשהיריבה היא המארחת.

עד היום ב-38 משחקים, ריאל ניצחה 15 פעמים בלבד (39%), 12 מפגשים הסתיימו בתיקו (32%), ו-11 פעמים היריבה ניצחה (29%), יחס שערים 50:45 לטובת ריאל. המפגש הראשון נערך ב-1933-34, אוביידו ניצחה 2:3, ריאל נקמה עם 0:3, כעבור שנה שוב אוביידו ניצחה - 0:1, ריאל ענתה ב-0:2. בשבעת המשחקים הראשונים כל קבוצה ניצחה שלוש פעמים. בכל מקרה, שנות ה-40 היו קשות. ריאל רשמה שמונה שנים ללא ניצחון, כשהיא חוטפת רביעייה ב-1945 ושביעייה(!) ב-1947-48. “הקללה” נשברה עם רביעייה במחזור הרביעי בעונת 1953-54, עונת הבכורה של אלפרדו די סטפאנו. הדון דווקא לא הבקיע והשאיר את הבמה לוסיטו ולואיס מולווני שכבשו צמדים. בשנות ה-60-70 ריאל העבירה הילוך וניצחה ארבע פעמים ברציפות, כשהיא רושמת שמונה שנים ללא הפסד. הניצחון הגדול האחרון היה 0:4 בעונת 1992-93, עם שערים של אמיליו בוטראגיניו, פרננדו היירו וצמד של איבן זאמורנו. בסה"כ המפגשים בליגה - 76 במספר, ריאל מובילה 46:14 בניצחונות.

צ’אבי אלונסו במסיבת העיתונאים לקראת המשחק מחר נגד אוביידו: “ברור שדיברתי עם רודריגו”, עוד אמר: “להמשיך לצמוח, גם במשחק מחוץ לבית - זה מאוד חשוב”.

“זה בהחלט משחק מיוחד עבור אוביידו משתי סיבות. בגלל החזרה לליגה הראשונה אחרי כל כך הרבה שנים, ועכשיו בגלל שזה משחק הליגה הראשון שלהם בבית ואנחנו היריבה כקבוצה גדולה. אחרי שפתחנו את הדרך עם ניצחון בבית, חשוב מאוד לנצח ולהמשיך להתקדם כקבוצה גם מחוץ לבית. אנחנו רוצים להיות תחרותיים ולהופיע טוב בכל מקום בו נשחק. זה יהיה השבוע השלישי מאז שהתחלנו, אבל אנחנו מתרגשים לקראת המשחק של מחר”.

“אם אני חושב שלא יהיו לנו שחקנים פצועים שוב לאורך כל השנה, אהיה קצת נאיבי. נצטרך לחיות עם פציעות, כמו שיש לנו עכשיו עם ג’וד, קמאבינגה, אנדריק ומנדי. הן יקרו גם בעתיד. אנחנו לא יכולים לחשוב רק על שחקנים קבועים; אין אף אחד שישחק כל דקה. כולם יתחלפו ברוטציה, ויהיו דקות לכל השחקנים, לכל אחד יהיה את התפקיד שלו. אחר כך, פחות או יותר, הן יחולקו”

כמה רחוק ריאל מדריד נמצאת מאחורי ברצלונה: “אני בכלל לא מודאג. אני מסתכל כרגע רק על הקבוצה שלי ולא על הטבלה או על קבוצות אחרות. כל שבוע אנחנו יכולים להשתפר ולצמוח כקבוצה”.

על רודריגו: “רק משחק אחד עבר, וכל ההחלטות לגבי המשחק הן שלי. אני שוקל אותן יחד עם הצוות. אנחנו חושבים שזה הדבר הכי טוב לקבוצה. ברור ששוחתי איתו”.

הופעת הבכורה של פרנקו מסטאנטואונו: “ראיתי אותו עושה עבודה טובה. הייתה לו השפעה טובה ואנרגיה טובה. מאחר שהוא בסגל, יש לו סיכוי, כמו לכולם, לשחק מחר כבר מההתחלה. הוא יכול לשחק בכמה מקומות”.

על סאנטי קאסורלה: “לא דיברתי איתו. אחרי המשחק הראשון, הייתי טרוד בלהתכונן למשחק הבא. התמקדתי בנו יותר מאשר חשבתי על נושאים חברתיים. יש לי זיכרונות מרהיבים ממנו, לא רק כשחקן אלא גם כחבר לקבוצה. ביורו 2008, כל האנשים שהגיעו יצרו חדר הלבשה נהדר. יש לו תפקיד שונה עכשיו, אבל הוא שחקן חשוב. מבחינת כדורגל, הוא שחקן יוצא דופן. אני שמח בשבילו על כל מה שהוא עשה, בהיותו שחקן מפתח באוביידו”

הסטטיסטיקות של ויניסיוס ג’וניור שבדעיכה: “אני חושב שמונדיאל המועדונים הוא טורניר שונה. אני לא מודאג מ’ההמולה’ סביבו. העונה התחילה נגד אוססונה, ושיחקנו רק משחק אחד, אז צריך לקחת את הסטטיסטיקות בערבון מוגבל. כולם ואני סומך על כולם. מהרגע שנקבע סגל ועד הרגע שאנחנו קובעים את ההרכב הפותח, כולם יכולים להיות חשובים”.

מצבים נייחים: “עדיין לא הצלחנו לעבוד על זה יותר מדי, אבל יש שחקנים עם הרבה איכות: ארדה, טרנט, מסטאנטואונו, קיליאן… לא הצלחנו לעבוד על זה כי עדיין יש לנו מה לעשות, אבל יש לנו לא מעט אפשרויות”.

גמישות בשיטת המשחק: “אנחנו מדברים הרבה על המשחק, על איך אנחנו יכולים להשתפר. עם כמה משחקים בלבד, יש לך מעט מידע, ואנחנו צריכים לנתח. יש משחקים שנהיה במערך אחר אבל, לשמור על רעיון ברור ואיך אנחנו רוצים לעשות דברים. אנחנו יכולים להיות גמישים”.

החשיבות של קיליאן אמבפה: “אני מנסה לעזור לו, אני מנסה לגרום לקבוצה לעזור לו, אני מנסה לעזור לו לנצח משחקים, ואני מנסה לגרום לו להרגיש בנוח. זה קשור לקבוצה, וקיליאן הוא חלק מהותי מהקבוצה, בגלל המשקל שלו וההשפעה שיש לו על שאר הקבוצה. ככל שהשחקנים ישתפרו וימצאו את הרגליים שלהם, זה יהיה אחד המפתחות לעונה, שיאפשר לנו לשחק כקבוצה, עם השחקנים הטובים מאוד שיש לנו, אבל מעל הכל, זה הכוח שלנו”.

הסגל של ריאל מדריד למשחק:

אנטוניו רודיגר כמובן סיים לרצות את עונש ההשעייה, טיאגו פיטראץ’ הקאנטרו הצעיר (קשר) - שוב מחזק את הסגל. אין חדש בגזרת הפצועים: אדוארדו קמאבינגה לא מתאמן עם הקבוצה, וכך לא גם אנדריק, פרלאן מנדי וכמובן ג’וד בלינגהאם.

אשכרה המאמן שלהם שיחק בהרכב ב-1:1 בין אוביידו לריאל מדריד ב-2000/01, זכרתי קצת מהמשחק וראיתי תקציר שלו, איזה “עולם קטן”, אחלה אנקדוטה. הם קיבלו פוש רציני מרגע שהמאמן הגיע.

הכי חשוב מחר שוב לנצח, גם אם בכדורגל דומה מאוד למה שהיה נגד אוססונה, והעיקר “להמשיך לצמוח” כקבוצה כמו שאמר צ’אבי אלונסו, ברמת התוצאות. ברצלונה שוב משחקת לפנינו, אין מה לעשות, זה האתגר.
למען האמת אני צופה משחק אחר. אוביידו תשחק יותר התקפי, לעיני הקהל שלה, היא לא תחנה אוטובוס. ומצד שני כמובן שזה מבחן מנטאלי עצום עבורינו. לשחקנים שלה יש ריאל מדריד פעם אחת בקריירה, הם ירוצו כאילו זה המשחק האחרון בקריירה שלהם, פסגת כל החלומות, ואצלינו? זה לא כמו לשחק בבית, אבל צ’אבי אלונסו לא ייתן להם לחפף.

ריאל מדריד של העונה שעברה, ואני זוכר את לאס פלמאס שוכבת לנו על השער בדקות הראשונות - הייתה עולה חצי קלאץ’, מקבלת גול, לוקח לה מחצית שלמה להיכנס לעניינים וזה לא מתאים. אסור שזה יקרה. סלומון רונדון הוא מהחלוצים האלה ששווים עשרה שערים בליגה, מאוד חזק גם בגילו, לא פראייר, מהווה סכנה. להערכתי סאנטי קאסורלה לא יפתח אבל עם החוכמה שלו יכול להיות אחלה מחליף.

כנף ימין זו הדלת המסתובבת אצלינו העונה והפעם “הפור” נפל על רודריגו לדעתי. בהחלט הייתי נותן לו לשחק, עוד צ’אנס לחזור להוכיח את עצמו, להראות דרייב, ניחוח של קסם. ברהים דיאס איכזב מאוד אז קל להגיד ופרנקו מסטאנטואונו? לאט, יש עונה שלמה. אם רודריגו משחק, כן, גם אם לא באגף שם הוא עושה קסמים - זו כן זריקת עידוד וככה שווי המנייה שלו צונח פחות, זו הפרשנות שלי.

במשחק הקודם ראינו את ריאל מדריד מתמסרת ללא הכרה ובועטת מקילומטר. בעיטות מרחוק זה אחלה ויש לנו מספיק שחקנים שטובים בזה, אם זה קיליאן אמבפה שההצלחה שלו בדריבלים הייתה מעודדת מאוד, אם זה פדה ואלוורדה, גם ארדה גולר שהוא לוקח לו קצת יותר זמן לבעוט כי הוא לא זריז, אפילו טרנט. אבל לא דין האוסן ואדר מיליטאו צריכים לעשות את זה. אפשר לבקש גם יותר חדות משחקני ההתקפה ויותר הצטרפות לרחבה.

עוד לפני שבמארקה חשבו על זה - נשבע לכם - זכרתי שוויניסיוס לא כבש שער חוץ בליגה המון זמן. כבר עשרה חודשים, לכו תספרו כמה גולים ראפינייה הבקיע בזמן הזה וגם לאמין ימאל. ויני צריך להראות משהו. שוב נתקוף דרך צד שמאל כי זה יותר בטוח לנו. אסור לו לאבד את הניצוץ, חייב להיות מהיר וחד, לעשות בלאגן שם בכנף. כשהוא לא טוב קשה לנו ליצור מצבים. האללה מדריד

המלצות על קישורים לצפייה ברשת למשחק היום?

הלינק הטוב ביותר בפער לדעתי
שנים אני רץ איתו כשאני לא מול טלוויזיה. אומנם השדר מדבר ברוסית, אבל האיכות טובה, בלי פופ אפס ובלי תקיעות.

https://k350.liveball.st/

הארגנטינאי בהרכב!

אני חושב שיש לו פוטנציאל גדול אבל מרגיש לי מוקדם מדי. עדיף להיות זהיר איתו.

התמונה שיש כאן לא נכונה - הנה ההרכב הרשמי: מברוק למסטאנטואונו, רוטציות בהגנה כשבעצם רק מרכז השדה נשאר - ו-ויניסיוס ג’וניור על הספסל.

בשנה שעברה ההרכבים היו מפורסמים שעתיים לפני, בתחילת העונה הזו וגם בגביע העולם למועדונים זה ירד לקצת פחות משעתיים, ועכשיו חיכינו הרבה מעבר לצפוי - והיה שווה.

לפני המשחק היו לי ציפיות נמוכות ברמת הכדורגל, אחרי פרסום ההרכב וואלה זה משתנה, דבר אחד בטוח - יהיה מעניין. מבחינתי אלונסו מנסה “להגיע” לכולם, להכניס עוד שחקנים לפורמה. אם ויניסיוס היה השחקן הבכיר היחיד שעל הספסל אולי זה היה מסר מהדהד יותר. גם אני הייתי מעדיף שמסטאנטואונו לא יפתח עדיין אבל ברהים איכזב. ובעיקר: רודריגו הוא זה שצריך לעלות ולטרוף! לתת את השואו שלו מצד שמאל. הבמה שלך

לא בטוח שאתה טועה, אבל נלך עם התחושות של המיסטר. היו שמועות במהלך השבוע שרודריגו הבהיר שהוא רוצה לשחק כקיצוני שמאלי, והנה הוא עולה על חשבון ויני

אם זה הרכב רוטציות או לא רוטציות, צ’אבי אלונסו, אני אוהב אותך.

יומיים לפני. מאז שאלונסו בתפקיד הם מייבשים אותנו.

אני אוהב את הרוטציות האלה. הערב אמור להיות משחק קל, זמן להכניס עוד שחקנים לעניינים, ולתת איתות לויני שהוא לא באנקר בהרכב.

מעניין אם קרלו אנצ’לוטי היה עושה אותו הדבר במרץ למשל אם היה משתנה משהו באנרגיות, בעבודה, ביכולת, מת להיכנס לראש שלו. הוא עד כדי כך לא מבין?
אני לא מסכים עם ה-“משחק קל” כי זה בכל זאת משחק חוץ, הקבוצה מבולבלת ולא בטוחה. אנחנו לא שם. הם יבואו לתת מיליון אחוז ואנחנו פחות. לא ננצח בהליכה ואין גוליאדות כבר שנים. הלוואי שאחרי חצי שעה של משחק וצמד של רודריגו תצחקו עליי אבל אני לא רואה את זה ככה, וגם לא רמונטדה ברורה חלילה אם נצטרך

טוב עדיין לא מחצית אפילו אבל אני חייב לצעוק את זה: טשואמני פשוט חיית טרף היום. אם ימשיך עם הביטחון העצמי הזה לאורך כל העונה…

תגובה פחות אופטימית במחצית.

מרגיש כאילו פדה לא מוצא את עצמו במערך הזה.

כמו כן, סוף סוף אגף שמאל לא תקוע…

האוסן לא מסוגל למסור מסירה קצרה אחת. מוציא רק חיצים חזקים שלא פעם גוררים איבוד כדור

גול כמעט אחד לאחד כמו נגד טירול, ארדה גולר בכדור לשטח (עד אז לא הייתי שבע רצון ממנו), קיליאן אמבפה בסיבוב ובנגיעה השנייה בועט, איזה קילר. בשנה שעברה עד פברואר הוא לא היה ככה. מפלצת.

מה שכן כשאין גונסאלו גארסיה או משהו כזה - וג’וד בלינגהאם עוד חודשיים בחוץ הרי - הוא חייב לבלות יותר ברחבה. כשהוא יוצא לשמאל או הולך אחורה - לבלמים אין תעוסקה.

הקצב שלנו קצת יותר טוב מאשר במשחק נגד אוססונה, המחויבות זהה וגם הסגנון של אוביידו שתוקפת עם סלומון רונדון וזהו בערך. אבל, למרות חילופי המקום וכדומה - זה מרגיש שמאוד קשה לנו ליצור מצבים, כל אחד כזה הוא כמעט כמו לידה, היו חצאי מצבים וזהו למעט הבעיטה של רודריגו. הרבה בעיטות מרחוק שהן לא מספיק טובות. צ’אבי אלונסו אולי יודע את זה ולכן בחצאי מצבים ראינו אותו ממש בטירוף על הקו כאילו זה הדסימה. צריך שהגול הזה ירגיע אותנו ולא נהיה לחוצים, אבל בהחלט לחפש את השני.

וואלה אפילו לרודריגו קצת התגעגעתי, נוגע המון בכדור, הדריבל טוב, כמעט הבקיע, היה עדיף לנו אפילו אם הוא היה עושה את ה-0:1. אלא אם כן קורה משהו חריג - שישחק לפחות 75 דקות.

פלוס: אורליאן טשואמני עם חילוץ מעולה לא רק בגול, היו לו עוד כמה גליצ’ים טובים, שבר שיא לדעתי| מינוס: פדה ואלוורדה בחצי שעה ראשונה כמעט לא נגע בכדור, לא אופייני לו| שאלת תם: מתי אחוזי החזקת הכדור הכה גבוהים יבואו לידי ביטוי במצבים תאכלס?

פרנקו מסטאנטואונו? עושה תרגילים יפים ליוטיוב בעיקר, בא ליהנות מהמשחק, מחויב, היה לו חילוץ כדור יפה. אני מחכה למשהו תאכלס אבל כמובן שאני סבלני כלפיו.

סטטיסטיקת מחצית:

כמה המספרים לעתים משקרים. כבשנו שער אחד ממצב מסוכן, היה לנו עוד מצב טוב, ועוד חצי מצב נניח. אבל אין דבר.

אמבפה השחקן הטוב בעולם, בפער. בפער אני אומר לכם

מה לעזאזל קרה לצואמני? מי זה השחקן הזה? פשוט מדהים.
מחצית טובה שלנו, יש ממש התקדמות ועם הזמן ההתקפה תזרום יותר.
רודריגו מאוד מעורב אבל הוא מנסה יותר מדי, אפשר לראות שהוא רוצה להוכיח לאלונסו שמקומו כן במדריד.

הכדורגל הטוב עוד יגיע ובגדול, כרגע בונים את הבסיס שעליו נבנה כדורגל טוב ואיזה בסיס אלונסו התחיל לבנות פה, דברים שלא ראינו פה שנים.
גם אם לא נשחק מדהים מספיק שנמשיך בקצב הזה ופשוט נטחן קבוצות עד שיתפרקו בסוף.

דבר ראשון יש פה קבוצה. מרגישים את זה, זה לא רק אוסף שחקנים.

דבר שני, אמנם אי אפשר לפספס את העליה בקצב של המשחק שלנו, אבל זה עדיין לא אומר שאנחנו משחקים כדורגל טוב. אנחנו חונקים אותם קרוב לשער עם שחקנים שאוהבים לשחק על שטח. לא פלא שהשער וההתקפה הכי מסוכנת שלנו לאורך כל המחצית (מלבד הפאשלה שהובילה למצב של גולר) הגיעו ממשחק מהיר ולא כשחנקנו אותם.

אז כן, יש שיפור משמעותי בכל האסקפטים של המשחק, והאווירה הרבה יותר טובה, אבל לאלונסו עדיין יש עבודה.