לגבי הבעיטות מרחוק - רודריגו עלה עם מוטיבציה ורצה להוכיח ופדה ואלוורדה מחוץ לרחבה מרגיש לי עם סיכויים טובים מאוד, הוא אומן בזה. פשוט אתמול עדיין התותח שלו לא היה מוכן. זה לא הרגיש לי כמו במשחק הראשון אז ראינו את הבלמים בועטים ומהחצי. אולי רק אורליאן טשואמני צריך לנסות פחות.
לגבי פרנקו מסטאנטואונו - התקשורת ממש מגזימה. הניסיון היה נחמד ואין לי תלונות, שיעז. רק עוד כמה וכמה זמן נדע אם הוא מהמעטים שהם פורצי בונקרים. זוכרים את הופעת הבכורה של רוביניו? זה היה מופע. והיום לא הרבה זוכרים אותו.
השחקנים שלנו נמרצים אבל עדיין לא זזים מספיק, אין תנועה חכמה ורצינית ומסוכנת. וכשקיליאן אמבפה עוזב את הרחבה ובטח כשיורד אחורה מדי..
לטעמי הבעיה המרכזית במשחק שלנו היא שאין חלוץ שיכול לקבל את הכדורים באזור הרחבה/עם הגב לשער.
אמבפה עשה את זה פעמים בודדות, וכאשר הוא עשה את זה גולר מצא אותו וזה הסתיים ברשת.
חלק נכבד מהמשחק שיחקנו לרוחב, בעוד יש לנו חומר שחקנים שמחפש לשחק לעומק - שחקנים כמו פדה, גולר, האוסן, טרנט וקרראס.
אלונסו יצטרך לפתור את הבעיה הזו כי לטעמי אם יהיה חלוץ שיקבל את הכדורים ויציק לבלמים באזור הרחבה זה ישדרג אותנו עשרות מונים.
בין כה וכה אין שחקן בפרופיל הזה בסגל, גם גונזאלו הוא לא איזה 9 פיזי ואגרסיבי. אני חושב שאמבפה מתחיל יותר ויותר למצוא את עצמו אבל כן, חד משמעית, הוא ירוויח מאוד משחקן שייקח ממנו תשומת לב ברחבה. לא סתם בתור הספורטינג דייקרטור בפריז הוא התעקש להשאיר את קבאני ולאחר מכן על גונזאלו ראמוש.
בנוגע לבעיטות מרחוק- זה לא באג, זה פיצ’ר. מלבד המגנים ורודריגו כל שחקן שדה שעלה בהרכב אתמול מסוגל לשחרר בעיטות חזקות מרחוק וזו אחת הדרכים הטובות ביותר לשחרר בונקרים. אין ספק שכרגע שיקול הדעת לוקה בחסר- ככה זה אחרי 5 שנים בהן מלבד אמבפה, ג’וד ופדה אף אחד לא ניסה- אבל הרעיון טוב וזה ישתפר.
אני מבסוט על קרארס, אין לו את הקסם של האוסן אבל יש לו סולידיות- ציון 7-8 בהכל, מזכיר לי את קרבאחל בעונת הדסימה. ימים יגידו אם הוא יהיה המגן שלנו לטווח הרחוק אבל הוא נראה כמו פתרון מיידי וטוב.
המינימום זה לדאוג לשחקן שישחק באזור הרחבה, יעסיק את הבלמים ויעשה תנועה לעומק. יש בקבוצה נטייה טבעית כבר במשך כמה שנים טובות להעביר את מרכז העומס לצד שמאל, בעוד האמצע נשאר די חלול.
עם בנזמה וכריסטיאנו/ויני זה עבד, כי בנזמה ידע למצוא את עצמו באזורים האלה. עם אמבפה עושה יותר רושם שהוא מנסה לברוח כרגע.
ייתכן שאלו הוראות מאלונסו שמנסה למצוא לו את התפקוד האידיאלי.
אותי בעיקר מעניין לראות איך נראה מול יריבה שבאה לשחק כדורגל ולא רק להתגונן. שם אני מניח שנראה את השיטה באה יותר לידי ביטוי.