רבע גמר ליגת האלופות - משחק ראשון - מפסידים 2:0 לאתלטיקו בבית לקראת גומלין עם הגב לקיר

מוכנים לעוד סיבוב? יאללה, הנה זה בא.

אחרי ניצחון החוץ בליגה, ברצלונה תתייצב לסיבוב נוסף, חמישי במספר העונה, מול אתלטיקו מדריד. בניגוד לתקוות ולשיטת האמונה הרגילה של ברצלונה ביכולת שלה להעפיל לשלב הבא באלופות, המשחק הראשון הוא זה שייערך בבית. מה שישאיר לאתלטיקו ולצ’ולו, הביתיים גם הם, אפשרויות לא מועטות לתקן בגומלין. ולכן המשחק מחר יצטרך להיות בגישה שונה ממה שברצלונה מכירה בצ’מפיונס, כלומר - חייבים לנצח במשחק הראשון, כי אי אפשר לסמוך על הבית במשחק השני.

אז מה הכלים שעומדים לרשות פליק במשחק החשוב הזה? כמעט כמו אלו שעמדו לרשותו במפגש הליגה לפני 3 ימים. ברנאל, שנקע את הקרסול במשחק הקודם, ייעדר, ופרנקי דה-יונג (שעדיין לא מתאמן עם הקבוצה) ימשיך להיעדר גם הוא (כאשר התכנון הוא לתת לו דקות מול אספניול בשבת, לקראת הגומלין). מה שמשאיר לפליק 2 אופציות לקשר שיעשה קולות של עזרה לפדרי אבל בעצם רק יכביד עליו יותר - אריק, וקסא…די נו, אין באמת סיכוי שהוא יפתח.

בהינתן אריק כקשר, בברצלונה מקבלים בברכה את חזרתם של המגנים באלדה ובמיוחד קונדה, מה שאולי יאפשר את הורדתו לספסל של אראוחו ופתיחה של הצמד קובארסי את מרטין במרכז ההגנה. האם באלדה כשיר כבר לפתוח בצד שמאל? האם קאנסלו התאושש מספיק כדי לפתוח גם הוא? מה פליק בכלל מעדיף - מהירות לתוך קיר באגף נטול ראפיניה, או פעולות מצוינות בשליש האחרון אבל חורים אינסופיים בשליש הראשון?

בקישור הקדמי ובהתקפה ההצבות ב-2 עמדות ברורות מאליהן, של ההוא שכועס בכל פעם שהוא יורד מהדשא (הפעם זה היה בצדק. או שלא. או שכן. כל יום יש דיווח אחר), ושל ראשפורד. 2 האחרות? סימני שאלה. האם פליק ראה כי טוב בשיטת ה"פעם פרמין פעם אולמו" מקדימה, או שאחרי מנוחה קלה - לבנדובסקי יחזור להרכב? ואם הפולני יחזור, מי יפתח מאחוריו, אאא"פ שחי על שטח או אולמו שחי על משככי כאבים?
בהיעדר ראפיניה, הרבה יונח על הכתפיים של ראשפורד, שאולי למד לשחק עם הקבוצה קצת יותר מאז שבת (והקבוצה איתו). אבל הרבה הרבה יותר יונח על הכתפיים הצנומות של לאמין, שהפעם יקבל שמירה קצת יותר רצינית, ואולי לא יוכל להסתפק הפעם במחמאות על משחק טוב מאוד, אלא גם יצטרך לספק מספרים.

אצל אתלטיקו הדברים השתפרו מאז ההפסד בליגה - לא רק שיורנטה יחזור, בניגוד למשחק הקודם בו היה מושעה, אלא שגם הקאדר ההתקפי המאוד מרשים של לוצ’ו נח לגמרי (ואפילו באאנה, גריזמן וסימאונה יצאו בדקה ה-61). מה שיגרום למשחק מחר, ככל הנראה, להיות הרבה הרבה יותר מאיים מבחינתם של הקטלאנים. חוליאן אלבארס, לוקמן וסורלות’ מגיעים למפעל בו הם יכולים עדיין לזכות, ובפעם הקודמת שזה קרה (אומנם במדריד, אבל עדיין) - זה נגמר ברביעייה לרשת של ז’ואן גרסיה. במחצית.
השאלה הגדולה היא איך סימאונה מתכנן לשחק מחר - האם ינסה להעביר את ההכרעה למטרופוליטנו בשלישי הבא? או שהוא יילך על כל הקופה כדי לנסות להכריע את המשחק כבר בקאמפ-נואו?

במשחקים הקודמים העונה:
ליגה - בית - ניצחון 3:1. כבשו: ראפיניה, אולמו, פראן. בישלו: פדרי, באלדה
גביע - חוץ - הפסד 0:4
גביע - בית - ניצחון 3:0. כבשו: ברנאל 2X, ראפיניה. בישלו: לאמין, קסאדו
ליגה - חוץ - ניצחון 2:1. כבשו: ראשפורד, לבנדובסקי. בישל: אולמו

מועד המשחק: רביעי, 22:00
אצטדיון: הקאמפ נואו
שופט: אישטוואן קובאץ’
שידור: SPORT 5

הסגל של ברצלונה -

ייעדרו -
כריסטנסן, פרנקי, ראפיניה, ברנאל

בסכנת השעייה מהגומלין -
מרטין, קסאדו, לאמין, פרמין

הסגל של אתלטיקו מדריד -

ייעדרו -
אובלאק, באריוס, חימנס, קרדוסו

בסכנת השעייה מהגומלין -
לה נורמן, לנגלה, יורנטה, רוג’רי, פוביל, באריוס, אלמאדה, ג’וליאנו סימאונה

מי צריך לפתוח מחר במרכז ההתקפה -

• אולמו ופרמין
  • פרמין ולבנדובסקי
  • אולמו ולבנדובסקי
  • פראן ופתק בכותל
0 מצביעים

משחק בית ולכן הייתי עולה עם רוברט לבנדובסקי בחוד, יצא לנו לדבר עליו קצת בפרק האחרון בפוד קלאסיקו, היה רעב לטרף, עלה מהספסל וכבש את שער הניצחון בשבת. אולי נוכחות שלו כ-‘9’ אמיתי שמעסיק את הבלמים כל הזמן ולא דני אולמו שהוא לא פראייר אבל שחקן אחר - גם תעזור לשחקן כמו פרמין שמומחה מקו שני [ראפינייה גם טוב בתנועות האלה אבל הוא איננו]. לבנדובסקי בברצלונה לדעתי הוא הצלחה מסחררת ומביא את הגולים שוב, גם עכשיו, בתקופה שפראן לא מסוגל לתת גול אפילו באימון לדעתי.

יש איזה רצון לנקמה על הפעמיים הקודמות שאתלטיקו הדיחה את ברצלונה בליגת האלופות לא? גביע המלך לא באמת חשוב עד כדי כך. אני לא חושב שקבוצה אחרת הייתה יכולה להסתדר מול ברצלונה בעיקר זו “המשודרגת” של 2015/16 עם לואיס סוארס בפריים.

לאמין עדיין לא נתן גול במשחק גדול באמת העונה למעט ניוקאסלX2. אני לא אומר את זה כדי לנגח אותו, הוא מרשים, זה הפוך מהעונה שעברה, ולאמין הרי שיפר את המספרים וניצח הרבה משחקים שהם משחקי ליגה חשובים. הסטטיסטיקה הזו חייבת ‘להתיישר’ ולדעתי הפעם זה יהיה הערב שלו גם באספקט הזה.

לגבי היריבה, אני מאוד מופתע מהקו האחרון שצ’ולו סיגל לעצמו מבחינה המערך ששונה מאוד משנים עברו. לא משנה אם אנטואן גריזמן נניח על המגרש משחק בעמדה מאוד אחורית משום שאתלטיקו לא תיגע בכדור, אבל עדיין מבחינתי זה ארבעה שחקני התקפה מובהקים. אם זה יקרה גם בליגת האלופות זה יפתיע. כאילו צ’ולו הבין שגם אם יש לו שחקני הגנה טובים - זו לא אותה הגנה של דייגו גודין ומיראנדה וכדומה וגם קוקה קצת מעבר לשיאו, אז הוא חייב לתת דרור לשחקני ההתקפה שלו. מעבר לכך מרקוס יורנטה שנעדר ממשחק הליגה נגדכם שחקן מאוד חשוב, דומה לפדה ואלוורדה אצלינו.

לפי ה-AS יאן אובלק כן אמור להיות כשיר למשחק - שב לאימונים. השוער המחליף מוסו היה לא רע בכלל לדעתי למעט אותה שגיאה.

אני מאוד מודאג מפערי הכושר הפוטנציאלים בעקבות המשחק הקודם. במיוחד כי המשחק הזה יותר חשוב עבורנו מאשר עבור אתלטיקו.
גם הפציעה של ברנאל והיכולת של אראוחו במשחק הקודם לא אופטימלים.

הרבה תלוי גם בסגנון משחק שאתלטיקו תגיע איתו הפעם.
בבית הם לחצו גבוה עד שקיבלו אדום, הפעם במשחק חוץ יותר סביר שיחפשו להסתגר, לעקוץ ולהעביר את ההכרעה לבית.

בשני המקרים אני מעדיף את אולמו בחוד שוב.
התרומה שלו לשבירת הלחץ הגבוה הייתה מכרעת, מול יריבה שמסתגרת אין הרבה שמסוגלים לקבל כדור תחת לחץ כמו שהוא עושה.
נקווה גם שקאנסלו יגיע במצב רוח טוב. אס מהשרוול.

Nope.
ישפוט רומני עם שם הונגרי , אישטוואן קובאץ’.
אחד השופטים הבכירים ביותר, שפט את הגמר בשנה שעברה.
יש לו מאזן אנקדוטלי עם שתי הקבוצות - לא בארסה ולא אתלטיקו לא ניצחו אף פעם כשהוא שפט. בארסה - תיקו והפסד, אתלטיקו - תיקו ו 4 הפסדים.

מחילה, הוטעיתי על ידי קריאה לא נכונה בבארסה מאניה.

אח של פישונט, שאלוי והאמר?

דוד של אישטרם שמ-לה.

הבטולה הידועה מהונגריה.

דל”פ (?)

מעדיף ניצחון דחוק היום או אפילו תיקו מאשר 3-1 ומעלה. מצטער, הטראומה ממשחקי הגומלין בחוץ גדולה עליי ואחרי יותר מעשור של בהלה במשחקי חוץ מסוייטים אני באיזשהו מקום מעדיף שהשחקנים יבואו בשיא הריכוז לגומלין בידיעה שיש להם משימה לעשות, ושזה לא יהיה רק לשמור על התוצאה.

סאש, למה אתה מלחיץ את המערכת?!.. זה מחר! כמעט עשית לי התקף לב…

חג, מלחמה, כל הימים כבר התבלבלו לי… מחילה, יצאתי פראן :face_in_clouds:

אין אפילו שחקן אחד בסגל שחווה את התבוסות על בשרו.
בארסה של פליק הייתה בפיגור אינספור פעמים, בדרך כלל חזרה ונצחה.
In Flick we trust
אנחנו קבוצה גרמנית באופי.

חימנס, אובלאק, באריוס וג׳וני מחוץ לסגל של אתלטיקו.

לא שמוסה היה רע נגדנו אבל תמיד נחמד שזה לא אובלאק.

הרכבים משוערים -

מקווה מאוד שלאמין מכין למימונה כל מיני מטעמים. בהיעדר ראפיניה והיכולות המוגבלות של פראן ולבה, הוא הולך להיות קריטי למשחק הזה.

דרך אגב, הזכרתי בדיון על המחזור שעבר נגד אתלטיקו שברסה כמעט זרקה פער 10 נקודות בפסגה בעונת 15/16. במקרה גם הודחנו נגד אתלטיקו ברבע גמר באותה עונה. קצת מלחיץ אותי הדמיון בעונת 25/26.

מקווה שלא כמו במשחק הליגה, שכל הכדורים הלכו רק אליו בעדר ראפיניה.

משחק הלחץ יקבע איך המשחק יראה אם הם ישתחררו ממנו הם יגיעו להרבה מצבים.

מההרכבים המשוערים, אני ספרתי רק 3 שחקני שדה של אתלטיקו שפתחו נגדינו בליגה. זאת קבוצה אחרת לגמרי.

נראה גם שהעיתונים סגורים בינם לבין עצמם על ההגנה ועל הקישור, אבל לא על ההתקפה. חוץ מלאמין, יש את כל הקומבינציות של 2 מתוך אולמו, ראשפורד ולבה. פראן לא מופיע.
אני כרגיל נגד לבה. לא שינה כלום הגול המקרי שלו בליגה. צריך לשחק מישהו יותר זריז. שייכנס שוב דקה 75 אם צריך.

בסוכנויות ההימורים, יחס העליה לחצי הגמר בערך 70-30 לטובתנו.

הייתי פותח עם ראשפורד בשמאל, פרמין ופראן כחלוץ. אפשר גם אולמו ופראן באמצע, קאנסלו ווינגר בפועל וראשפורד חלוץ.

חושש מאוד גם מהסיטואציה בקישור.

פסימי לגבי היום.

אני חושב שהוא ישחק את 9 המזויף אם אולמו כדי לאפשר לקאנסלו לקחת את כל קו שמאל ושאריק יכנס לעמדת הבלם במקום מרטין שיכסה את השמאל של קאנסלו.

ליצור תנועה מתמדת של פרמין ואלומו לכיוון הרחבה כאשר בכל פעם אחד עושה תנועה ןהשני נשאר לתמוך בלחץ עם פדרי למקרה של איבוד כדור.

מודה שאני פסימי לקראת היום, למרות ואולי בגלל המגרש הביתי.

לדעתי יש המון לחץ על ברצלונה לנסות ולנצח בצורה מוחלטת הערב, כדי להגיע למטרופוליטנו בראש שקט יותר, וזה יכול להוביל לחוסר אחריות מאחורה (מה שהתקפת אתלטיקו כבר הוכיחה שהיא מסוגלת לחגוג עליו). וזו במיוחד בעיה בעולם בו קאנסלו וקונדה קיימים. שלא לדבר על אראוחו.

ללא האינטנסיביות של ראפיניה, וללא העזרה של ברנאל לפדרי באמצע, הרבה יותר מדי שחקנים יצטרכו לתת היום הופעת על גם בצד ההגנתי, ועל הדרך גם להיזהר מצהובים.

ההרכב של ברצלונה -

קונדה חוזר לעמדת המגן הימני, במקומו של אראוחו, כאשר קובארסי, מרטין וקאנסלו ישלימו את חולית ההגנה.

בקישור - אריק ופדרי פותחים מאחורי אולמו, מה שמשאיר את אאא"פ בספסל בפתיחת המשחק.

בהתקפה - לבנדובסקי חוזר להרכב. לאמין וראשפורד מ-2 הצדדים שלו.

ההרכב של אתלטיקו מדריד -

5 שינויים בהרכב של סימאונה, ביחס לזה שפתח בליגה בשבת -
יורנטה, אלבארס, לוקמן, רוג’רי והאנצקו פותחים בהרכב הלילה.

סורלות’ ובאאנה ימתינו על הספסל.

זה הרכב אנטי בונקר. השאלה אם יהיה כזה, ואם כן, אם זה יצליח.

קונדה כשיר באמת? נקווה שלא יתפוס את הירך דקה 17.