חבר, אני לחלוטין לא דוחף את זה בכח. בשנה שעברה שנראינו נורא נגד דורטמונד ושפדרי נכנס בדיוק אחרי הגול המקרי שלנו שהפסיק את הפיק ברכיים ונראינו כמו קבוצת כדורגל לכמה דק, אני טענתי שאין שום קשר לפדרי, ובדיוק אחרי שספגנו עוד אחד נראינו זבל כמו לפני כניסתו.
היום, כפי שכתבתי בהודעה הקודמת, נראינו טוב רק במחצית הראשונה. במחצית השנייה נראינו פחות טוב, אבל אחרי שפדרי יצא זה כבר ממש לא היה כוחות. פערים עצומים. עד שיצא במחצית השנייה זה היה משחק לא טוב של בארסה אבל תחרותי.
דבר אחרון - המועדון נמצא בסיטואציה בה הוא לא מסוגל לשלם אף סכום רציני על אף שחקן בזמן שקבוצות באנגליה לדוגמא משלמות 100 מיליון יורו על כל שחקן שנותן שני פסים מוצלחים, מעביר שחקנים בבקרה ברגע האחרון כאילו היינו בני סכנין ואנחנו משחקים בלי אצטדיון ביתי כבר שנתיים וחצי.
ועדיין, ציפינו להיות טובים יותר הערב מהקבוצה הכי טובה ועשירה בעולם כי נתנו לנו לא מעט סיבות להאמין שאנחנו יכולים. מגיעות הרבה מחמאות לכל הצוות המקצועי שהקבוצה בכלל נמצאת בסיטואציה כזאת ביחס למצב המועדון.
היו לי תקוות לנצח בגלל מכת הפציעות שעוברת PSG. גם פתחנו מצוין , הגענו למצבים, הבקעונו שער והכל היה נראה טוב.
בסדר, ספגנו גול. אני לא מבין מה קרה אחר כך. הפסיקו לשחק את המשחק שלנו, התחילו האיבודים והכל נראה זוועה. אהבתי את החילופים, אבל במקום להתעורר זה גרם לעוד פחות יכולת. לא מבין מה קרה.
פליק אומר שהסיבה העיקרית למחצית שניה מזעזעת היא עייפות. בגלל זה הוחלפו פדרי, ראשפורד ואריק. אין פציעות.
בכל מיני חשבונות של אוהדים רצה הטענה שהשער השני נכבש מנבדל וזאת שערוריית ואר. אל תאמינו לאידיוטים האלה. השער היה חוקי, והקו שהראה את ראמוס והכדור זה מה שקובע במקרה הזה, לא המיקום של הבלם האחרון.
A player is in an offside position if:
any part of the head, body or feet is in the opponents’ half (excluding the halfway line) and
any part of the head, body or feet is nearer to the opponents’ goal line than both the ball and the second-last opponent
עייפות? או שזה תירוץ גרוע, או שזה ניהול מאמצים גרוע. אין שום סיבה שנהיה יותר עייפים מפסז’ (שיחקו משחק פחות העונה, אבל גם נחו פחות בקיץ אחרי אליפות העולם למועדונים), בטח ובטח לא ברמה של ההתבטלות המוחלטת במחצית השנייה.
אני דווקא מאמין לפליק. הוא לא אחד שמתלונן ומחפש תירוצים.
גם אריק ודה יונג אמרו את אותו הדבר אחרי המשחק.
אני לא בדקתי את הלו’'ז של psg, אבל הם יכולים לעשות רוטציות ולא להתאמץ בליגה. זה לא המצב אצלינו, אל תשווה.
בעניין אחר, הסתכלתי על ברנאל מאז שנכנס. הוא בקושי רץ, נמנע ממגע כלשהו ולא שמר על אף אחד כשהם שטפו אותנו. ממש לא בכושר.
בטח שאני משווה.
יכולת הרוטציות שלהם נמוכה יותר מהרגיל אצלם, בעקבות הפציעות, כמו שאצלנו נמוכה מהרגיל ביחס אלינו. אנחנו שיחקנו את המשחק התשיעי שלנו העונה, מאז ה-16/8 אז העונה שלנו התחילה, והם את התשיעי מאז ה-13/8 אז היה להם הסופר-קאפ נגד טוטנהאם. ושוב, זה בלי לדבר בכלל על זה שהם נחו רק חודש אחרי סוף גביע העולם למועדונים.
אם השחקנים שלנו שופכים מנוע בדקה 35 מול פסז’, במשחק ה-9 של העונה, זה לא סימן טוב. עזוב הפסד, זה שטויות וקורה ובטח מול קבוצה ברמה הזו. לי הפריעה ההתבטלות המוחלטת. בקושי הצלחנו למסור כדור מעבר לקו מחצית המגרש, כמעט ולא זכינו במאבקים על מהירות, היו המון חורים בהגנה שנבעו מעייפות, ולמרות שהיו שטחים פתוחים בחצי של הצרפתים - לאמין לא הצליח לפתוח מבערים, ראשפורד שרף את הפתיל מוקדם, קונדה נראה מותש וכו’. שיישמרו כוחות כמה שהם רוצים בליגה, אבל זה לא שפריז נתנה אתמול איזה משחק עילאי שלא יכלנו להתמודד איתו פיזית וטקטית. לא משהו שברצלונה, גם אם קצת יותר עייפה מהיריבה, לא אמורה להיות מסוגלת להסתדר איתו. ובטח שלא להיראות ככה.
ההתבטלות שלנו היא תוצאה של קישור שלא מתפקד. אתם יכולים עד מחר לספר שפרנקי היה טוב אבל פעם אחר פעם הוכח שכשפרנקי ואולמו משחקים אין לנו קישור. כשאין לנו קישור אנחנו לא בארסה. ההפסד אתמול לא היה של בארסה. לא היה שם שום דבר שהזכיר את בארסה.
צריך לזכור שאולמו קשר התקפי, ככזה הוא תורם פחות להנעת כדור ומנגד אמור לספק מהלכים בשליש ההתקפי. כקשר 10 המעורבות שלו בהנעת הכדור סבירה פלוס, מכיר הרבה קשרים התקפיים שנותנים הרבה פחות במובן הזה. אני חושב שבמחצית הראשונה הוא היה סביר בהקשר הזה, לא מדהים אבל גם לא צריך לתלות אותו. הבעיה שלי היא שהתקפית הוא נותן מעט מאוד, מתקשה להיזכר באיזושהי פעולה התקפית טובה שלו אתמול.
אז מצד אחד גם אתמול קצת יצאתי עם התחושות שלך לגביו אבל בתאכלס זו לא הבעיה האמיתית איתו ואם רוצים לקבל שחקן נוסף שבאמת טוב באמצע צריך לשחק עם עוד קשר אמיתי כמו דפאריז משחקת.
כמו שאמרתי, גם אחרי שפרנקי יפרוש מכדורגל ויעבור למיאמי לפנסיה אני אמשיך לשמוע פה שהוא אשם בהכול. הוא היה בין הטובים אתמול ולא קשור להפסד.
קובראסי היה רע מאוד, והוא לא טוב כבר כמה משחקים. מארטין היה חלש, אולמו היה לא טוב. קונדה נתן משחק חלש. ראשפורד התחיל מבטיח ואז נעלם וגם לאמין קצת נעלם לקראת סוף המשחק.
זה משחק 11 העונה וה 9 ב 32 ימים, מאז 31.8 . הם משחקים גם בנבחרות, ואין מנוחה.
אני לא יודע למה קבעת שיש ל psg פחות רוטציות. אתה עוקב אחריהם בליגה?
הסתכלתי על הדקות של ויטיניה מול פדרי. שניהם לא נחו , לא בקבוצה ולא בנבחרת. ויטיניה נח 45 דקות באיזשהו משחק, פדרי בכלל לא, אבל שיחק משחק אחד יותר. גם ויטיניה היה גרוע אתמול, אשם בגול ובכלל היה צל של עצמו.
לא מסכים לחלוטין.
בליגה אסור למצמץ, ריאל בקושי מאבדת נקודות.
באלופות זה המשחק היחיד בו איבוד הנקודות לא קריטי. גם אם כולם היו נחים מול סוסיידד לא בטוח שהיינו מנצחים. חוץ מהגאווה שלנו לא הפסד קריטי.
חייבים לנצח את מה שחייבים על הנייר, כלומר 5 מתוך 6, מלבד צ’לסי. זה ייתן לנו 18 נקודות ומקום ב 8 הראשונות. שנה שעברה הספיקו 16 נקודות. אם ננצח גם את צ’לסי, נאבק על מקום גבוה מאוד בשלב הליגה.
תקרא מה כתבתי - קבעתי שיכולות להיות פחות רוטציות מהרגיל אצלם, כלומר פחות ממה שהם בדרך כלל יכולים - בגלל הפציעות. אין צורך לצפות במשחקים שלהם כדי להבין את זה. זה נכון לכל קבוצה שיש להם שחקנים פצועים.
גם פה - אם אתה לא קורא את מה שאני כותב, אז למה אתה מתווכח?
לא אמרתי שברצלונה צריכה לשמור כוחות בליגה, אלא שהתירוץ שפסז’ יכולה לשמור כוחות בליגה לא רלוונטי למקרה הזה, בו אנחנו רק בתחילת העונה וכבר אחרי שליש משחק רוב השחקנים שפכו מנוע. אין פה איזושהי צבירת מנוחה של כמה חודשים מצד הצרפתים, ביחס לקריעת תחת מתמשכת שלנו, שאמורה להסביר את הבדלי הכושר והעייפות האלו.
הוא לא אשם בכלום לדעתי. הוא פשוט לא שחקן שיכול לשחק בשיטה הברסאית. גם כשהוא מציג יכולת אישית טובה, במאקרו הקישור של בארסה לא מתפקד. אנחנו כבר כמה שנים סובלים מהנוכחות שלו ומהקרדיט המוגזם שהוא מקבל מיותר מידי מאמנים.
ובאופן כללי קצת נמאס לי ששופטים שחקן על בסיס יכולת אישית. שחקן כדורגל הוא שחקן שמשחק בקבוצה והוא לא משחק בשביל ציון אישי אלא בשביל תפקוד קבוצתי.
חשבתי שאתה מדבר על טענות העייפות אצלינו לעומת אי עייפות שלהם . על זה ניסיתי לענות.
יחס הרוטציות שלהם מול עצמם לא מעניין אותי. אם זה הדיון, אני מוותר , ואתה צודק. פשוט לא חשבתי שבזה אתה מתרכז.
קראתי שוב את מה שכתבת שם, ונראה לי שהתגובה שלי רלוונטית. “שיישמרו כוחות כמה שהם רוצים בליגה” נראה שמתיחס לברצלונה, ועל זה הגבתי. אם זה היה ביחס ל psg אז אני מסכים, הם לא נתנו משחק גדול.
אני לא בדקתי כמה רוטציות הם עשו לעומת שלנו. אולי הם באמת בכושר יותר טוב, אולי רובם צבר פחות דקות, לא בדקתי. צריך לספור גם את הנבחרת. נתתי את הדוגמא של ויטיניה, שבקושי נח העונה ונתן משחק חרא. אז אני לא מתפלא שרוב השחקנים שלנו נתנו משחק חרא מרוב עייפות. אריק למשל היה מעולה, אבל הוא נח בפגרת הנבחרת.