ליגת האלופות - מחזור 2: מפסידים לראשונה העונה - 1:2 לפסז' בבית (כבש: פראן. בישל: ראשפורד)

לא מסכים. ציון זה סך הפעולות האישיות של השחקן. מה שאני מדבר עליו זה לא מה שסטטיסטיקה מודדת.

ועדיין, חלק מניהול העומסים של מאמנים כולל גם לדעת באיזה משחק לא לתת הכל. כנראה הפציעות הפכו את המשחק הזה לעוד פחות קריטי לניצחון.

עד כאן מה שבשליטה של המאמן שלנו, בלי קשר לזהות היריבה שהיא מספיק איכותית ועמוקה, בפני עצמה, בלי להשוות לאף קבוצה אחרת.

השילוב של האיכות של היריבה והעייפות ורמת האינטנסיביות הנדרשת מהמאמן במשחק הזה הביאו לשליטה הברורה של פריס במחצית השנייה. זה בבירור פער פיזי.

התכנית של פליק היתה לפתוח חזק את המשחק ולנסות להכריע אותו מוקדם, זה היה בדרך לשם, אבל לא קרה בסוף. מה שאני אומר זה שהורדת ההילוך במחצית השנייה היתה מתוכננת. זה רק משחק במחזור השני בשלב הליגה.

הסגל של פריס מספיק עמוק כדי לשחק ברמה גבוהה נגד יריבות כמו בארסה, בלי קשר כמה הם נחו לפני חודשיים. וכן, בליגה הם מסוגלים לשחק באינטנסיביות נמוכה ולהכריע משחקים לרב.

פעולות שעוזרות לקבוצה. לא דיברתי על סטטיסטיקה דיברתי על ציון שאנשים נותנים על סמך צפיה במשחק. ציון על סמך סטטיסטיקה מנסה לאסוף סטטיסטיקות רלוונטיות אבל ברור שזה לא יהיה תחליף מדויק לציון על סמך צפיה במשחק.

מה זה השיטה הברסאית?
פליק משחק בשיטה הברסאית?
כי הכדורגל שלו זה ממש לא טיקי טאקה. ואם לזה אתה מתכוון אגב, פרנקי מתאים בול.

אבל זה בדיוק מה שאני אומר ליאור, שאתה אפילו מודה שהוא משחק סבבה, פשוט אומר שאתה בכל מקרה חושב שהוא לא מתאים בגלל סיבות מעורפלות שקשורת ל"שיטה".

לדעתי זה כבר סתם איזשהו הרגל שצריך לשחרר ממנו. אני מרגיש שהתפתחה קצת כת אנטי פרנקי שקצת התנתקה מהמציאות.

הוא לא קדוש מעונה, הוא עושה טעויות ולגיטימי לחלוטין לבקר אותו, אבל זה קצת מעיק כבר גל הביקורות כלפיו בלי שום קשר לאיך הוא משחק וההאשמה שלו על כל דבר רע שקורה גם כשהוא לא קשור.

לדעתי הוא עדיף על קאסדו בכמעט כל מצב. אולי לא על ברנאל. הזמן יגיד.

אני לא “מודה” שהוא משחק סבבה. אני לא חושב שהוא היה טוב אתמול. אני חושב שהוא שחקן מאוד מאוד מוגבל. זו לא אשמתו.

התפקיד של 3 הקשרים במשחק הברסאי זה להשתלט על המשחק באמצעות מסירות קצרות, תנועה והיות אופציה תמידית למסירה. זה הבסיס למשחק של הנעת כדור ושליטה. כל פעם שפדרי עם הכדור אפשר לראות כמה הוא לבד. כל פעם שפרנקי עם הכדור אפשר לראות כמה נגיעות מיותרות הוא מייצר. גם קריאת המשחק שלו, יש בו משהו כל כך נונשלנטי שזה פשוט בלתי נסלח לקש"א.

התוצאה תמיד אותה תוצאה - כשפרנקי ואולנו יחד אין קישור. אין ניהול. יש הברקות של לאמין או תאכלס של לבנדובסקי. הרבה פעמים זה מספיק. כשזה לא מספיק זה מתסכל.

אגב הטענות שלי הן בעיקר לפליק הרבה פחות לפרנקי.

אני מסכים שפרנקי לא מדהים הגנתית.
אבל הנעת הכדור והשליטה שלו בכדור מצויינות. לא מבין על מה אתה מדבר בהקשר הזה, והוא עובד עם פדרי אחלה. אני ממש לא רואה את פדרי “לבד”

תפריד מאולמו, שלאחרונה הוא רע מאוד.

גם רצה התמונה הזאת, עם הטענה שב-VAR לא מתחו את הקו ברגע המסירה.

אין אפשרות לצפות בזה כרגע, אלא רק לחכות לשידור החוזר בערוץ הספורט. אם זה נכון, אז נשדדנו חד משמעית.

וזה בלי לדבר באופן כללי על השיפוט הלא טוב במחצית השניה, כולל הצהוב השני שנונו מנדש היה חייב לקבל.

אנחנו לא רואים את המשחק דרך אותם משקפיים…

אין קשר בין התמונה הימנית והשמאלית. תסתכל על יד ימין של ראמוס.
רואים גם בצבע של הדשא, ברגע המסירה ראמוס נמצא על החלק הכהה יותר, ובתמונה השמאלית הוא נמצא על החלק הבהיר יותר. בדקתי בעצמי בריפליי, התמונה הימנית היא הנכונה.
מישהו מנסה ליצור פרובוקציה מכלום.

יש גם כאלה שאומרים ש archivo VAR “הוכיחו” שנדפקנו. בפועל הם אומרים שהפריים שהוצג בטלויזיה היה שגוי, אבל הגול עדיין חוקי. תמיד עדיף לבדוק במקור.

לא ראיתי את המשחק ואפילו לא תקציר אבל מסכים לגמרי עם הנקודה הזאת.

שנה שעברה היינו במחזור השני באותו מאזן רק שההפסד היה לקבוצה צרפתית פחות מוצלחת (אם כי היה בחוץ) והקבוצה השניה היתה יאנג בויז.

עכשיו אנחנו אחרי ניוקאסל ופסז, אז מצבנו סה״כ בסדר.

לא מתפלא על היכולת, ככה זה שמשחקים בכיפור :winking_face_with_tongue:

לי הפריע שלא קיבלנו זוית טובה למסירה אל חאקימי, אבל אני דיי בטוח שהוא לא היה בנבדל.

רק לי מפריע ששוב בליגת האלופות מתעלמים מפנדלים בעד ברצלונה, בעיטה ברורה באריק ושמנדש היה צריך להיות מורחק אבל השופט תירץ את זה שהעבירה בכלל של רואיז.

ראיתי את השידור החוזר, אנסה להוסיף את השנקל בנקודות:

• אין לי טענות לאריק, מרטין, פדרי ופראן טורס. כל אחד מהם נתן את המקסימום בעמדתו.

• למי יש לי הרבה טענות? קונדה, אולמו וקובארסי שהיו משמעותית מתחת לרמה שלהם.

• כל היתר הם כאלו שאני עוד יכול לחשוב על טיעון הוגן ללמה שיחקו כמו שהם שיחקו.

• העונה שעברה סיחררה הרבה צופים. בארסה הזאת עם סגל מאוד קצר, לא מאוזן ולא אתלטי בשיט. זו קבוצה שלא יכולה פתאום לנעול את השער, זו קבוצה שהשחקן הכי אתלטי שלה (קונדה) נראה הכי איטי מול שחקני היריבה מפריז וזו קבוצה שלא היו לה פתרונות אמיתיים מהספסל, רק ניסיונות לרוטציה. כל ניסיון של נונו מנדש לדחוף קדימה נגמר או בפאלו או בשער, לבסוף גם השני השני הגיע מחכימי. איפה אנחנו ואיפה הם בכל הנוגע למגינים תוקפים?

• מי אשם יותר? לא יודע. פליק לא הכין טוב את הקבוצה כך שגם מלכודת הנבדל וגם הלחץ לא תמיד היה אפקטיבי, מנגד בכל הנוגע למצב הסגל לא ראיתי הרבה פתרונות טובים. צוות האימון אולי לא הצליח לשמור אותם ברפורמה טובה לרצף המשחקים הזה, ואולי זה דקו שדאג לאתגר יותר את פליק עם בארסה חלשה מזו של העונה שעברה. בכל מקרה בארסה תצטרך להתמודד עם העובדה שהיא כבר לא הקבוצה המפתיעה של שנה שעברה, אלא אחת שהגדולות באות מוכנות אליה.

נ.ב

זוכרים את נאום ההכנה של לוצ’ו לקראת אראוחו? אז הפעם זה היה קונדה.

תשמע ביחס לבעיות שיש לריאל מדריד אני עדיין רואה את ברצלונה פייבוריטית בבירור לזכייה באליפות, היא מייצרת גולים בקלות גם ללא לאמין ימאל וכדומה. פראן טורס מתחבר נהדר, מרקוס ראשפורד נותן את שלו וייתן וכשרוברט לבנדובסקי משחק פחות הוא שומר על הרעב והוא עדיין רעב. יש לברצלונה גם יתרון פסיכולוגי גדול עלינו.

גם לי הסגל נראה מאוד קצר למעט העמדות בקישור שם גם יש אופציות רבות כמותית וגם בפן האיכות והשחקנים לטעמי גם שונים זה מזה במאפיינים שלהם ויש הכל מהכל. קצר על גבול ה-“האנסי פליק קוסם”.

אני אוסיף - דני אולמו (אתה פחות דיברת עליו) מומחה בלהצטרף מקו שני, אמרתי בזמנו שהוא כמו ססק פברגאס בעניין הזה אבל כמובן ‘לייט’. הוא שחקן חכם אבל הנעת כדור וניהול משחק זה לא הפורטה שלו לדעתי. אם יש ‘מחנות’ לגבי פרנקי דה יונג אז אני מאלה שאמנם לא אנטי אבל פחות מעריכים אותי מקצועית אגב.

לגבי העניין של “לנעול את השער” - לעתים נראה שאין אמצעים, אבל בעיקר אני חושב שאין את ‘הרצון’ הזה-ההוראה מלמעלה נקרא לזה ככה, או המחשבה של המאמן עכשיו להוריד את קו ההגנה קצת יותר נמוך, לא לתקוף בחמת זעם עם כל כך הרבה שחקנים וכדומה. זה פשוט מזכיר לי קצת גם אם לא אחד-לאחד את המשחקים מול אינטר ואתלטיקו מדרידX2 (המשחק הראשון בליגה וה-4:4 בגביע).

המשחק שהיה הוא חד משמעית קצת סטירה קלילה לאגו ולא יותר. הפסדים כאלה תמיד עדיף בשלב הליגה ובספטמבר\תחילת אוקטובר. בכל מקרה משלל סיבות - בעיקר פציעות - ברצלונה לא קרובה לשיא שלה, ואף קבוצה למעשה.

קשה לעכל את המשחק הזה.
היו בו כל-כך הרבה חורים מבחינת הסגלים, הכושר משחק, הסיטואציה על הדשא(למה לעזאזל כולם היו סחוטים אצלנו?).
מצד אחד פתחנו טוב וימאל היה נראה כאילו בא לטרוף את מנדש ואת פסז’, מנגד הם השתלטו על המשחק בשלב מסוים וזה היה נראה כאילו אנחנו שוב ב-10 שחקנים עם ימאל מוחלף.

בסוף הקטארים הם הקבוצה הטובה באירופה(בפער) ואפילו בלי דמבלה וקווארצחליה זה התבטא על הדשא כי השחקנים המשמעותיים באמת עדיין היו שם(מנדש, חאקימי, ויטיניה).

הניהול משחק של פליק לא שינה את המשחק, אבל אני גם לא בטוח אילו אופציות היו על הספסל כדי להתמודד עם מה שקרה על הדשא.
הדבר היחיד זה שאראוחו היה חייב להיכנס ומוקדם, וזה לא קרה בכלל.

לנעול את השער צריך גם יכולת. אני יודע שיש קו מחשבה כזה שמשחק הגנה זה רק לנגרים, אבל קבוצה כמו פריז צריך לדעת איך לשמור. בארסה הנוכחית ושחקני ההגנה שלה לא יודעים לעשות זאת. את קובא פירפרו, באלדה לא איזו מפלצת הגנתית, קונדה ביום אישי רע, ולא ממש היה מספיק גיבוי הגנתי מקו הקישור.

בארסה, בדומה לשנה שעברה, היא קבוצה מוגבלת, והשנה אף יותר.אם ריאל עדיפה? לא פוסל בכלל. יש לכם עוד חסרונות, אבל לפחות ניסיתם לייצר פתרונות. לא ממש הצלחנו לפתור בעיות עד כה.

דווקא בארסה הוכיחה השנה מול ניוקאסל ובעוד כמה משחקים שהפכתם בליגה הספרדית, שהיא יודעת להרוג את המשחק כשצריך. זה שדרוג יפה - ומעצבן מבחינתי - יחסית לעונה שעברה. אמנם פדרי היה על המגרש אז, אבל ניוקאסל לא נגעה בכדור בכל תוספת הזמן.

העניין הוא שבמשחקים ההם שמרתם על יתרון. פה, כמו שנאמר, לא הסתפקתם בתיקו.

אצה גורם לזה להישמע כאילו דחפנו קדימה ותקפנו. סתם נפלנו מהרגליים. לא לחץ ולא משחק הגנה.

MD מדווח על מו’‘מ מתקדם בין סופרליג לבין אופ’‘א.
הסופרליג מציעה שינוי בליגת האלופות, בפורמט ובשידורים. השליטה עדיין תישאר של אופ’‘א.
ההצעה נוגעת לשלב הבתים. 36 קבוצות ישחקו בשני בתים של 18 קבוצות על סמך הדירוג של אופ’'א. כל קבוצה תשחק 8 משחקים בתוך הבית שלה. מהבית הבכיר 8 הראשונות יעלו אוטומטית, ו 8 הבאות ישחקו בפליאוף מול 8 הראשונות של הבית השני. זה יעלה את כמות המשחקים בין קבוצות בכירות, וגם המשחקים יהיו יותר שוויוניים.
אחרי שלב הבתים יהיה שלב הנוקאאוט כמו עכשיו.

בעניין השידור, הסופרליג מציעה לאמץ את הראיון שלה. פלטפורמה חינמית לצפיה עם פרסומות, ותשלום תמורת ביטול הפרסומות. לטענתם, זה יעלה את ההכנסות בצורה משמעותית.

אני לא יודע לגבי השידורים, אבל אהבתי את הפורמט שהם מציעים. יותר משחקים בין הגדולות זה מה שרציתי.

כל דבר יהיה יותר טוב מהזוועה שיש לנו היום.