ליגת האלופות - מחזור 2: מפסידים לראשונה העונה - 1:2 לפסז' בבית (כבש: פראן. בישל: ראשפורד)

הפורמט הזה ממש יחזק את החזקות, הרבה יותר משלב הבתים שהיה לפני שתי עונות. מה שכן, משחקי הבית העליון יהיו הרבה יותר מעניינים ומשחקי הבית השני יאבדו עניין. כך גם הקטנות הרבה פחות יראו את הקבוצות הגדולות, ואלו שכן- זה כנראה יהיה לשני משחקי פליי אוף, ומקסימום עוד שלב, בטח לא הרבה מעבר.

כלומר מצד אחד נקבל 8 משחקים נגד קבוצות כמו סיטי ופריז במקום כל מיני מכבי חיפה למיניהן, שזה נחמד (אבל מוסיף לעומס הגם ככה גדול מדי על השחקנים), ומצד שני 16/18 עולות ולכן אני חושש שכמו בפורמט הנוכחי, יהיה קשה להשתחרר מהתחושה שמדובר במשחקי ידידות.

מה שכן, הטבלה תהיה יותר אינדיקטיבית לעומת הפורמט הנוכחי אם אני מבין נכון - כי בפורמט הנוכחי, אתה אולי במקום נמוך בטבלה כי שיחקת כבר את שני המשחקים שלך נגד קבוצות בכירות, מה שרומז שהמשחקים הבאים שלך יהיו קלים יותר, אבל בפורמט החדש, אתה משחק רק נגד בכירות (ללא חלוקה פנימית ביניהן?), ולכן המיקום בטבלה הוא אינדיקציה לא רעה למיקום הסופי בטבלה.

מה זה משנה אם לאורך הדרך המצב בטבלה משקף פחות או משקף יותר את המיקום האמיתי? מסכים שנחמד יותר לעשות השוואות משקפות יותר כדי לדעת את הכוח היחסי של כל קבוצה. אבל לפחות בעיני יש מקום לתת לכל הקבוצות סיכויים סבירים להצליח. בשלב הבתים הישן היה סיכוי לקבוצה קטנה להעפיל לשמינית, כרגע להערכתי (לא אמפירית) הסיכוי גדל למרות שיש יותר משחקים, כי לגדולות הוסיפו עוד משחקים פנימיים ולקטנות נתנו עוד צ’אנס עם קבוצות באותה רמה. בטכניקה החדשה נרוויח הרבה משחקים גדולים, לבטח כל שבוע יהיו כמה בלוקבאסטרים, אבל סינדרלות יעלמו.
טוב או לא? כל אחד והעדפותיו.

אנחנו פשוט זוחלים לעבר לסופרליג.
לא מספיק הרגו את גביע אופ’'א והמציאו איזה טורניר עלוב לדרג השלישי שכולל קבוצות מליגות בינוניות, עכשיו גם מתכוננים ליצור עוד הפרדה בתוך ליגת האלופות עצמה.

השינוי הזה יהרוג את הליגות המקומיות.

אני חושב שיש פה עוד אתגר מובנה, מעבר לניתוק מהקבוצות הקטנות.

יש פחות מ-16 קבוצות גדולות באירופה. ולכן אם אנחנו מפגישים בתדירות גבוהה קבוצות גדולות בשלב הליגה (בכל פורמט שהוא), זה אומר בהכרח אחד משני דברים, ששניהם שליליים:
א. שנאבד קבוצות גדולות לפני שלב הנוק אאוט, ובמקומן יהיו בשלב הנוק אאוט קבוצות קטנות.
ב. שהמשחקים בין הגדולות בשלב הליגה יהיו משחקי ידידות, במובן שאף קבוצה לא בסכנת הדחה ממשית.

פתרון אפשרי לזה, שספק אם הוא מוצלח או כלכלי, זה ששלב הנוק אאוט הראשון יהיה של 8 קבוצות (כלומר ישר רבע גמר). אני מזכיר את המילה כלכלי, כי בסוף אנחנו מדברים פה על שיקולים ספורטיביים, אבל מה שמעניין את אופ"א ואת יוזמי הסופרליג זה בעיקר כסף. לכן גם כנראה משתלם להם מאוד פורמט שכולל הרבה משחקי ידידות בין גדולות. ושהשחקנים יהיו חזקים, או ייפצעו בשקט.

אני תמיד בעד עוד משחקים טובים אבל כל עוד בהמשך יש נוקאווט המשחקים האלה אף פעם לא יהיו בפול פאוור. הקבוצות הגדולות יודעות ש90 אחוז שהן יהיו בשלב הבא גם אם יפסידו את המשחקים הגדולים.

אני בעד פורמט שהוא ליגה לאורך כל הדרך (ואם אפשרי אז בנוסף גם גביע).

למה?
כדי להגיע לליגת האלופות, עדיין צריך לסיים גבוה בליגה. איך פורמט שונה בתוך ליגת האלופות משפיע על הליגה המקומית?

אני משוכנע שהקבוצות הגדולות לא יזלזלו במפגשים נגד גדולות אחרות גם אם הבטיחו את המקום ב 8 הראשונות או בפליי אוף. גאווה מקצועית ורצון לנצח יריב חזק , משהו כזה. אני בעד כמה שיותר מפגשים בין הגדולות, פחות מעניין אותי חמישיות לקייראט ויאנג בויז.

כל דבר שפיפא או אופא קשורים אליו הופך לחרא.

אם אופ"א עדיין יהיו קשורים למפעל זה היה בעיני אכזבה.

הסופרליג מתה. נשארו רק 2 קבוצות.
פלורנטינו ברוב חוכמתו מתעקש על נגריירה, אז גם לפורטה הולך לעזוב את הסופרליג.
בוא נקווה שלפני שתמות, הסופרליג תצליח להכניס כמה שינוים מבורכים לליגת האלופות.

הטעות הכי גדולה של הסופרליג שזה הגיע מפלורנטינו וזה בסוף מה שהרג את הפוטניצאל. עשה להם את העבודה.

המשחקים האלה יהיו בעלי חשיבות גדולה יותר עבור המועדונים. זה יבוא על חשבון אינטנסיביות בליגה ו/או סגלים גדולים יותר שיבואו על חשבון הקבוצות הבינוניות ומטה.

קהלים, זכויות שידור, ניצחונות, תדמית. הכל יהיה שווה יותר בסופרליג הזאת. מועדונים וקהלים לא חיים לפי רציונאל, הם יעדיפו עונה טובה באלופות על חשבון נקודות בליגה ששוות עונה נוספת.

כל מה שכתבת אפשר להגיד על הצ’מפיונס של היום.
השינוי שתיארתי ישפיע על 4 משחקים בלבד בשלב הבתים.

זה לא ה-4 משחקים. זה מה שיקרה מסביב בגלל אותם 4 משחקים.

זה לא בדיוק מה שקורה בין הגדולות ב-NBA. שם הבעיה כמובן חמורה יותר כי העונה הרגילה ארוכה בקטע מופרע.

אז במקום רוטציות במשחקים חד צדדיים בליגת האלופות, יהיו רוטציות בכ 4 משחקים בליגות המקומיות.
אני בסדר עם זה, אפילו שזה ייתן יתרון נוסף לבאיירן או psg.
אני רוצה יותר משחקים מעניינים. ביום רביעי היו 9 משחקים ואף אחד מהם לא מעניין אותי. אופ’'א כבר עברו כל גבול בהתרחבות ליגת האלופות, צריך להחזיר אותם למשהו נורמלי.

בכל מקרה, הדיווח המקורי הוא על הצעה בלבד. עוד יהיו שינוים, אם בכלל יש אמת בדיווח ואם אופ’'א ירצו שינוי. גם מדובר על עונת 27/28, לא על העונה הבאה.

יחסית למי שכתב כאן לא מעט על המשחק מיום רביעי עם פסז זו טענה קצת מוזרה. :grinning_face:

כבר כיום יש חלוקה ל-4 דרגים. מה שצריך לעשות זה לתת לכל דרג לשחק רק בינו לבין עצמו, מה שייצור לנו 4 בתים.

4 הראשונות בכל בית יעלו לנוקאאוט, כשבית 1 מצטלב עם בית 4 ובתים 2-3 אחד עם השני.

בשמינית:

• מקום ראשון בבית 1 תקבל את מקום רביעי בבית 4.
  • מקום שני בבית 1 תקבל את מקום שלישי בבית 4.
  • מקום שלישי בבית 1 תקבל את מקום שני בבית 4.
  • מקום רביעי בבית 1 תקבל את מקום ארבע בבית 4.
  • מקום ראשון בבית 2 תקבל את מקום רביעי בבית 3.
  • מקום שני בבית 2 תקבל את מקום שלישי בבית 3.
  • מקום שלישי בבית 2 תקבל את מקום שני בבית 3.
  • מקום רביעי בבית 2 תקבל את מקום ארבע בבית 3.

ברבע:

• מקום ראשון בבית 1 תקבל את המנצחת מבין מקום רביעי בבית 2 ומקום ראשון בבית 3.
  • מקום שני בבית 1 תקבל את המנצחת מבין מקום שלישי בבית 2 ומקום שני בבית 3.
  • מקום שלישי בבית 1 תקבל את המנצחת מבין מקום שני בבית 2 ומקום שלישי בבית 3.
  • מקום רביעי בבית 1 תקבל את המנצחת מבין מקום ראשון בבית 2 ומקום רביעי בבית 3.

בחצי:

• המנצחת מבין מקום ראשון בבית 1 למקום הרביעי בית 2 / מקום ראשון בבית 3 תפגוש את המנצחת מבין מקום רביעי בבית 1 למקום הראשון בבית 2 / מקום רביעי בבית 3.
  • המנצחת מבין מקום שני בבית 1 למקום השלישי בית 2 / מקום שני בבית 3 תפגוש את המנצחת מבין מקום שלישי בבית 1 למקום השלישי בבית 2 / מקום שני בבית 3.

זה ייצור שלב ליגה אינטנסיבי, בתמורה לוויתור על שלב הפלייאוף המעפן, ומנוחה בשלב שמינית הגמר. החל משלב הרבע, נקבל כבר משחקים טובים - והכי חשוב, זה יתגמל הישגיות, אבל לא על חשבון ה"שיוויון" שכל כך חשוב לאידיוטים שצופים איתנו בענף. גם קבוצה מדרג נמוך שתנצח הרבה תוכל להגיע גבוה.

זכותך, אותי זה מתיש שהכל מתכנס לקראת סופרליג.
כבר עכשיו אני מרגיש שלא באמת פתחנו את העונה כי לא מעט מהיריבות לא דורשות מאיתנו יותר מדי.

הליגות המקומיות לא צריכות להיות פחות חשובות משחקים בינלאומיים. מבאס.

חח תפסת אותי.
יום שלישי.