לקראת לבאנטה | שוב צריך לחכות עד שעה מאוחרת וריאל של אנצ’לוטי רוצה ניצחון חוץ נוסף הפעם מחר (ראשון) במגרשה של לבאנטה המסוכנת (23:00). קרבחאל חוזר לסגל, אנצ’לוטי הולך עם הגווארדיה הוותיקה והאם אסנסיו בדרך לעמדה חדשה במרכז השדה?
סטטוס ריאל:
ריאל מדריד מגיעה למשחק רגועה למדיי אחרי שפתחה את העונה עם 1:4 יפה באלאבס (את המחצית השנייה יש לשמר, בבקשה). אנצ’לוטי ירצה לפתוח את העונה עם 2 מ-2, מה שלא קרה מאז עונת הדאבל שלנו (2016/17), וכל זה על רקע אינסוף הדיבורים סביב קיליאן אמבפה, אליהם נדרש במסיבת העיתונאים כמובן ונקווה שלא נכנסו יותר מדי לחדר ההלבשה. ברמת הסגל הרי שדני קרבחאל מתקאמבק אחרי לא פחות מ-116 ימים (לא שיחק מאז ה-27 באפריל נגד צ’לסי) וצפוי לקבל דקות מהספסל. מעבר לכך, טוני קרוס עדיין פצוע ולא ישחק כמו גם פרלאן מנדי, ואל רשימת הפצועים התווסף לוקה מודריץ’ שסובל מפגיעה לא חמורה. היעדרותו של הקרואטי פותחת את הדלת לאחד מהשניים - איסקו או אסנסיו, הספרדים המאכזבים - מעניין מאוד.
בספרד דווח הבוקר כי אנצ’לוטי שוקל לשנות עמדה עבור אסנסיו, בטח לאור ההיעדרויות - וצפוי לנסות אותו במרכז השדה, מעין אנחל די מאריה בעונת הדסימה - אז היה מדובר בהברקה גאונית. לאסנסיו אין את המהירות כדי לשחק בכנף. הבעיטה מרחוק עדיין שם וגם ראיית המשחק וזה ניסוי שיכול להיות מעניין. איסקו, שהתאכזב ששותף לדקות ספורות במחזור הפתיחה, גם בא בחשבון. אנצ’לוטי פירגן לשניהם, איך לא. “איסקו לא נהנה בשנים האחרונות. אני רואה אותו בכושר טוב, עם מוטיבצייה ורוצה לשחק. הוא יכול לפתוח או לא, לשחק או לשחק פחות, אבל אני מצפה לו, הוא הבין את זה והוא עובד היטב”. המאמן התייחס גם לאסנסיו: “הוא שחקן טוב שיהיה חשוב לנו, נראה מה יעשה בעמדה אחרת. אני בודק אותו כקשר שלישי באמצע. הוא יכול להצליח”, אמר והתייחס גם להיעדרויות: “החיסרון של מודריץ’ קריטית, אבל יש לנו קבוצה שיכולה להתחרות גם בלעדיו וללא קרוס. הנוכחות של קאסמירו חשובה וגם פדה היה טוב נגד אלאבס”.
פרט לכך תמשיך ‘הגווארדיה הוותיקה’. אדן הזאר שזכה לשבחים על יכולתו ועל רגע הקסם עם העקב - חוזר למגרש האימה בו ספג את הפציעה הקשה השנייה שלו במדריד, אי שם בפברואר 2020 - בתקווה שהפעם זה יהיה אחרת. “אדן עדיין לא ברמה אופטימלית, אבל קרובה לכך. אני לא רואה שחקן שמפחד במגרש מעבירות ומאבקים. אני רואה שחקן שרוצה להראות את האיכות שלו”, אמר הדון. בצד ימין ישחק גארת’ בייל, ועל הספסל ימתינו הברזילאים הצעירים, כמובן. בחוד? הדובדבן. בנזמה, כמובן, שהאריך את חוזהו עד 2023. לחלוץ תשעה שערים ב-18 משחקים נגד לבאנטה ואחרי הצמד הנהדר במחזור הפתיחה, האתגר שלו הוא לכבוש שער נוסף – קארים מעולם לא הצליח להגיע לשלושה שערי ליגה תוך שני מחזורים בלבד. בנזמה ישתווה לפירי במקום התשיעי בטבלת ההופעות עם משחקו ה-561 (בליגה זו תהיה הופעתו ה-385).
“עלינו לחזור על מה שעשינו נגד אלאבס, בעיקר השיפור במחצית השנייה – להיות אינטנסיביים ומהירים עם הכדור. אני רואה קבוצה שבכושר טוב”, אמר אנצ’לוטי ששיבח את הסגל הקיים מיליון פעמים והבהיר: “השחקנים לא חושבים על אמבפה, אלא מתרכזים במשחק הקרוב. אני לא יודע אם הוא יגיע או לא, ולא אכפת לי, יש לי הרבה כוכבים ושחקנים גדולים ולא אמנה את כולם – קורטואה, נאצ’ו, אלאבה, הזאר, בנזמה, מודריץ’ ועוד”. הוא הבטיח כי האווירה מצוינת ושהרעיון שלו ושל המועדון לגבי השוק הוא זהה. האיטלקי סיכם: “בריאל אתה צריך לשלב בין איכות ואופי חזק, זה השתנה בשנים האחרונות והפך לקיצוני וחשוב לדעת איך לנהל את זה. בריאל אתה חייב להיות חסר פחד”.
עמדה חדשה במרכז השדה? אסנסיו
ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| לוקאס ואסקס, אדר מיליטאו, נאצ’ו, דויד אלאבה| קאסמירו, פדה ואלוורדה, איסקו (מרקו אסנסיו)| גארת’ בייל, אדן הזאר וקארים בנזמה
מה המצב לבאנטה?
לבאנטה פתחה את העונה עם תיקו 1:1 אכזרי במשחק החוץ בקאדיס כאשר ספגה עמוק-עמוק בתוספת הזמן (90+7) ושער יתרון של חוסה לואיס מוראלס לא הספיק. בקבוצה מתרגשים מחזרתם של האוהדים מהמשחק הקרוב על אף שנהנו מכניסה של מעט אוהדים כבר אשתקד ורוצה לשבור את הקרח – הקבוצה לא ניצחה מאז המחזור ה-30 בעונה שעברה ויצאה לחופשה, מלכת התיקו של הליגה פרט לוויאדוליד. הקבוצה של פאקו לופס שממשיך כמובן, סיימה במקום ה-14 והייתה מעין קוטלת הענקיות עם ניצחון ותיקו על אתלטיקו תוך פרק זמן קצר מאוד, וגם את ריאל היא הצליחה לנצח, זו השנה השלישית ברציפות, עם אותו 1:2 באצטדיון די סטפאנו.
החלוץ הוותיק רוברטו סולדאדו שהצטרף כדי להעמיק את האופציות בהתקפה – הרכש המשמעותי של הקבוצה הקיץ – פצוע ויחזור עוד כחודש עד חודש וחצי – לא הפתיחה לה פילל. מה שמעסיק את הקבוצה מעבר לכך הוא העתיד של הקשר חוסה קמפנייה שייפגש עם הנהלת המועדון בשבוע הבא. הבלם סרחיו פוסטיגו ייעדר אף הוא בינתיים, בחזרה לחלוץ הספרדי, איך נאמר בעדינות – לא צריך אותו. אותם 11 ששיחקו במחזור הפתיחה צפוי לחזור גם הפעם.
הצמד-חמד של העונה שעברה ממשיכים בחוד. הקפטן מוראלס רשם ציון דרך כשכבש את שערו ה-50 בלה-ליגה במחזור הפתיחה. אשתקד היו לו 13 בליגה ו-14 בכל המסגרות, אחד יותר מרוג’ר מארטי שותפו, ברור מי השחקן המסוכן ביותר בקבוצה. “השער הראשון שכבשתי, נגד ולנסיה ועזר לנו לשרוד – הוא זה שאני בוחר בו”, אמר והבהיר: “המטרה שלנו הייתה לשמור על הסגל, כמה שזה נשמע דומה, השחקנים הוכיחו שהם מסוגלים לעמוד בקצב של הגדולות”. על המשחק הקרוב: “ריאל קבוצה חזקה, תמיד, על אף השחקנים שעזבו, והיא מסוגלת להבקיע בכל רגע. אבל הקבוצה מסוגלת לנצח משחקים כאלה”. החלוץ מתוסכל מהבעיטה שלו לקורה מהמחזור שעבר…
גם המאמן לופס מדגים את הטירוף בקבוצה: “זה לא עוד משחק אלא ערב מרגש, כולם מחכים ליום ראשון בלילה – השחקנים והאוהדים, אנחנו בהתלהבות רבה. המספרים מראים שהצלחנו מאוד בבית, במיוחד בסיום העונה. אנחנו רוצים להיות קבוצה ביתית אף חזקה יותר. אני חושב שזו עדיין ריאל, לא נחלשה ממש, ובמיוחד שיש כל כך הרבה איכות בקבוצה. ראינו אותה מנצחת די בקלות את אלאבס בחוץ וזה מגרש לא קל, אבל כן, הרווחנו ריספקט מקבוצות כאלה”. המאמן הבהיר כי אין מחלוקת עם וזו על דקות המשחק אלא הרמוניה מוחלטת ושיש תחרות בקבוצה. “חשוב שלא נטעה במשחק הזה, ושהם יהיו ביום לא טוב. זה שניצחנו את ריאל בשנים האחרונות לא אומר שיהיה קל”. נזכיר כי בשנה שעברה לבאנטה נכנעה בביתה חמש פעמים בלבד.
מוראלס. לבאנטה מסוכנת מאוד
לבאנטה – הרכב משוער: איטור פרננדס| סון, אוסקר דוארטה, רובר פייר, קרלוס קלרק| חורחה דה פרוטוס, גונסאלו מלרו, חוסה קמפיינה, אניס בארדי| רוג’ר מארטי וחוסה לואיס מוראלס
היסטוריה ומפגשי עבר :
זוכרים את זה? המחזור החמישי בעונה שעברה, כדור קרן נהדף מההגנה לוויניסיוס שעוצר, מכוון ומסובב באלגנטיות כפי שלא סובב מעולם. עמוק בתוספת הזמן בנזמה תפס את ההגנה לא מוכנה וקבע 0:2 לריאל על לבאנטה. זו הייתה ‘מיני-נקמה’ על העצב הגדול מעונת האליפות אז ריאל הפסידה 1:0 בלבאנטה רגע לפני הקלאסיקו, איבדה את הפסגה ובעיקר את הזאר שנפצע והוחלף במשחק השני שלו אחרי שחזר מפציעה ארוכה. עם אנצ’לוטי על הקווים רשמה ריאל שני ניצחונות גדולים בלבאנטה. הראשון היה דרמה של ממש בעונת הדסימה, קצת אחרי הדרבי. לבאנטה הובילה פעמיים, כולל בדקה ה-85. ואז מוראטה המחליף השווה ועמוק בתוספת הזמן כריסטיאנו קיבל את הכדור בצד ימין ובעט מכל הלב לרשת עם קצת עזרה של שחקני הגנה – 2:3 מטורף כמו שאנחנו אוהבים. כעבור עונה זה כבר היה קל יותר: מאניטה עסיסית כחימום לפני הקלאסיקו. כריסטיאנו פתח בפנדל והוסיף עוד אחד, ואליו הצטרפו גם צ’יצ’ריטו, חאמס ואיסקו.
ויניסיוס, בסיבוב, היישר לרשת, הייתם מאמינים? מנצחים את לבאנטה אשתקד
המשחק הראשון שלנו בלבאנטה ארע איי שם ב-1963-64 והסתיים בניצחון דחוק, כמו גם הזה אחריו. ב-2004-05 רונאלדו-פנומנו עשה 0:2 משלו. רוד כבש שלושער, שעריו הראשונים במועדון – בעונת האליפות 2007-08 ומי שנתקע במגרש הזה היה דווקא מוריניו עם 0:0 מתסכל בעונת הבכורה והפסד בלתי נתפס בעונת האליפות ההיסטורית, 1:0 במחזור הרביעי כאשר סמי הורחק. ב-2013 הוא כבר שבר את הנאחס עם שער ניצחון של הילד מוראטה. סה"כ המאזן ב-15 משחקי החוץ של ריאל עומד על 11 ניצחונות (76%), שתי תוצאות תיקו (13%) ושני הפסדים (12%), יחס שערים 10:29 לריאל. בסה"כ 30 משחקי הליגה המאזן הוא 5:22 לריאל בניצחונות. בגביע המלך כזכור הייתה גם שמינייה בעונת הבכורה של מוריניו ב-2010-11.