רבע גמר הגביע: גונסאלו מאניק 2:3 דרמטי בלגאנס. היריבה הבאה: ריאל סוסיאדד בחצי הגמר

לקראת לגאנס

image

ריאל מדריד מגיעה למשחק כשהיא חזרה לכאוס רגע לפני רבע גמר הגביע בלגאנס. אמנם הפרשן אלבארו בניטו טען שהמשחק הזה חשוב מהדרבי – בין היתר כי אין דרך חזרה (משחק בודד) וריאל תצטרך “לתעדף” בצל מרתון המשחקים, אך נראה שהוא קול בודד “בסצנה” המדרידאית. הקופה דל ריי הוא הטורניר השלישי בחשיבותו, כך היה וכך יהיה זה היה שבוע סוער בלשון המעטה. ההפסד העלוב 1:0 לאספניול והפער בפסגה שהצטמק, הפציעה המצערת של אנטוניו רודיגר שהייתה רק עניין של זמן ככל הנראה ותחליטו מי אשם והמאבק עם השופטים – המכתב החריף שהוציא המועדון. עם קרלו אנצ’לוטי על הקווים ריאל לא התבזתה עדיין בגביע ותמיד הודחה או בשלבים מאוחרים או נגד יריבות חזקות כמו אתלטיק בילבאו או אתלטיקו מדריד, אך נראה שהלחץ עולה לקראת המשחק מחר." זה משחק שאנחנו צריכים להתכונן היטב ולנסות לנצח וכמו שאמרנו, הגביע נתן לנו הרבה שמחה ואנחנו רוצים להתקדם רחוק השנה", אמר הדון וניסה להתחמק מדיבור על השופטים למעטו זה “הגיע הזמן לשנות כי כשיש בעיה זו הציפיה”. ריאל תחפש חצי גמר שלישי בלבד בעשור האחרון…

מחר הסגל יהיה חסר עוד יותר משחשבנו. השוער טיבו קורטואה מקבל מנוחה ואנדריי לונין יפתח במקומו מבחירה, משחק גביע שלישי שלו העונה, זה די צפוי. יותר משמעותי - קיליאן אמבפה שחבוש ברגלו זכר לאותו תיקול איום של קרלוס רומרו וג’וד בלינגהאם שגם כן לא התאמן היום אלא הסתפק באימון בחדר הכושר – אינם. אולי יהיה זה זמנו של ויניסיוס ג’וניור לתת משחק טוב אחרי הרבה זמן. נוכחותו בסימן שאלה יחסית בניגוד לרודריגו וארדה גולר שמקומם מובטח. אנדריק לא ממש קיבל הזדמנויות מאז הצמד נגד סלטה ויגו בגביע. שוב פירורים.

סיפור רציני זו החולייה האחורית כמובן. דויד אלאבה היה מיועד לפתוח בהרכב, כך דווח בתקשורת וקרלו אישר – אבל הפציעה שלו רגע לפניכן טרפה את הקלפים. אז נראה מחר את ראול אסנסיו ואורליאן טשואמני יחד עם דקות לג’אקובו ראמון כמחליף אם זה תאפשר אך מדובר בהסיכון. “לצערי איבדנו שני שחקנים חשובים וזה משהו שלא חשבנו. אלאבה היה אמור לשחק מחר אבל קרה משהו שלא ציפינו. זה רגע חירום שאנחנו צריכים להחזיק מעמד עם מה שיש לנו”, אמר קרלו שטען שעשה כל מה שיכול כדי למנוע את הפציעה. המאמן הוסיף: “תיקנו את המצב בשנה שעברה, אנחנו סומכים על קבוצת המילואים”. עוד הוסיף שבחים לאורליאן טשואמני. לפחות פדה ואלוורדה לא ישחק כבלם כמו שאמר הדון. פדה, שיאן הדקות העונה (מעל 3,000) והאיש ששותף בכל המשחקים, אחד מחמשת שחקני השדה היחידים שלא נפצעו העונה – מיועד לנוח מחר. זה יפתח את הדלת ללוקה מודריץ’ ל-11. כשדני סבאיוס גם כן שם. אדוארדו קמאבינגה עדיין לא זמין. במשחק הליגה זה נגמר ב-0:3 קל.

לגאנס מגיעה למשחק לאחר הפסד מאכזב 1:0 בביתה לראיו וייקאנו אך תהיו בטוחים שזה לא בועט אותה למטה. המצב מלחיץ כשהעולה החדשה מדורגת במקום ה-16 ורחוקה רק שתי נקודות מהקו האדום, אך אם בדרך כלל בסיטואציה כזו אנחנו שומעים את הקלישאות כמו בכדורגל הישראלי “הליגה היא הלחם והחמאה”. לא עבור לגאנס שלא חוששת לפנטז על תואר היסטורי, כה אמר המאמן בורחה פרננדס – הקבוצה רחוקה כמה משחקים בודדים מהתואר. לגאנס כבר הדיחה את ריאל מהגביע איי שם ב-2018 ועוד במשחק כפול ועם ניצחון בסנטיאגו ברנבאו, והקשר גבריאל פירס שכבש אז את שער הניצחון, אופטימי בריאיון ל-AS: “אני רואה אפשרות עבור לגאנס לשחזר את ההישג ולחסל את ריאל. זה בידיים שלנו. המשחק אצלנו בבית”.

האופטימיות היא לא בגלל העבר אלא בגלל ההווה. העונה לגאנס קיבלה את הטייטל כותרת הענקיות כשהיא הייתה אחראית לשתי הסנסציות הגדולות בספרד: יש לה חמישה ניצחונות ליגה בלבד העונה אבל אחד מהם היה 0:1 גדול על ברצלונה בחודש דצמבר כשסרחיו גונזאלס כבש כעבר אחרי ארבע דקות, ולא מזמן, לפני כשבועיים וחצי, לגאנס שוב הדהימה את ספרד עם עוד 0:1 קטן-גדול והפעם על אתלטיקו מדריד בבית עם שער של מתיאה נאסטסיץ’. חדשות לא טובות הגיעו מכיוון הקשר האחורי סידובה סיסה, שחקן השדה עם מספר הדקות השני הכי גבוה בסגל – ייעדר בשל פציעה. נראה שחואן סוריאנו שמוגדר כשוער הגביע ושיחק עד עתה בתחרות – יחליף את מרקו דמיטרוביץ’. לגאנס תמשיך עם שלושה בלמים, רנאטו טאפייה הוסיף לה הרבה מאחורה. קשר הכנף חואן קרוס שכבש חמישה שערים הוא בינתיים השחקן המסוכן. למוניר אל חדאדי ארבעה שערים. מיגל דה לה פואנטה שהחמיץ פעמיים נגד ראיו (השופט פסק על פנדל חוזר) הפך לאבא ומגיע עם מוטיבציית שיא.

“אני לא חושב שריאל תתייחס לגביע בצורה אחרת. יש להם סגל נהדר להתמודד עם כל המפעלים. כמובן שצריך שזה יהיה יום טוב מאוד שלנו, יום בו השוער יצטיין, יום בו אנחנו מנצלים את המצבים שנגיע אליהם והם לא יהיו בכושר הטוב ביותר שלהם”, אמר בורחה פרננדס. הוא הוסיף: “נשנה את השיטה ממשחק הליגה בין הקבוצות אבל משום שהפסדנו 3:0, לא כי זה היה משחק חד-צדדי. ננסה לשחק אחרת”. המאמן הגן על קרלו אנצ’לוטי ואמר שהוא אחד המאמנים המצליחים ביותר (“אבל זה המקצוע ואנחנו חשופים לביקורת”) וציין שקבוצתו נחלשת בשל עזיבתו של סבסטיאן האלר על אף שלא השתלב היטב. חיזוק הגיע - בורנה באריסיץ, מגן שמאלי קרואטי, הצטרף וכן החלוץ דוק… מחר הם יחפשו סנסציה.

קצת היסטוריה: שישה משחקים נערכו בין ריאל מדריד ללגאנס בקופה דל ריי, היסטוריה שהחלה לפני כ-20 שנה עם משחק משוגע ב-2003-04. מדובר בארבעה מפגשים - שניים כפולים, “האחרונים” ושניים במשחק בודד. ריאל ניצחה ארבעה והפסידה פעמיים. עברה שלוש פעמים והודחה פעם אחת… כל העולם מכיר את רגע השפל של זינדין זידאן ב-2017-18. מרקו אסנסיו עשה 0:1 דרמטי ברגע האחרון מבישול של תיאו הרננדס, ברבע הגמר אלא שבגומלין לגאנס היממה את ריאל עם 1:2 בסנטיאגו ברנבאו כשקארים בנזמה רק משווה זמנית. המאמן זיזו התכוון להתפטר אבל כבוד הנשיא מנע זאת ממנו. שיחקו: אסנסיו, ראמוס, איסקו, קובאצ’יץ’, בנזמה כמובן. מודריץ’ עלה מהספסל.

כעבור שנה הגיעה “הנקמה”. ריאל ניצחה 0:3 בברנבאו כשוויניסיוס ג’וניור מבקיע שער יפה, ובגומלין הלא חשוב הפסידה 1:0. כבר ב-2003-04 ריאל הייתה בדרך לאבדון מול לגאנס. היא הובילה מכדור חופשי של דיוויד בקהאם ואז ראול עשה 0:2, אך היריבה כבשה שלישייה בעשר דקות. סנטיאגו סולארי קבע הארכה בדקה ה-87 וראול עם שער בדקה ה-109 מנע גיהנום. כעבור שנה שוב היה קשה, ריאל פגשה את לגאנס בשלב 32 האחרונות. פרננדו מוריינטס בשערו האחרון במועדון וכן מייקל אואן שפתח גם כן בהרכב - הבקיעו בדרך לניצחון 1:2.

אני מהאוהדים שלא מזלזלים בגביע, אף פעם, אבל כרגע למרות שזה רבע הגמר כבר ו"כולה" משחק אחד - בהתחשב במשחקים הקרובים כמו דרבי וסיטי ובמומנטום שהתהפך בגלל משחק אחד - זה תקוע.

בקשה אחת ממני אלייך: תן לילדים לשחק, קרלו. פעם אחת תקרא נכון את המפה ותחלק עומסים, תבין מי מתאים ומי יכול להרוויח משהו. על ראול אסנסיו צריך לשמור מכל משמר, בצמר גפן. הוא הבלם היחיד והבכיר. תכניס את ג’אקובו ליד הכאוס שנקרא טשואמני. זו ה-דרך לקפוץ למים העמוקים. אני מאמין בילד. לא יקרה כלום, מקסימום שיעור. וגם בלורנסו אגואדו.

יש לנו הרכב שני טוב מספיק. תן לאנדריק להשתולל ולבעוט - איזה תותח ברגל שמאל היה חסר לנו במשחק נגד אספניול. אין לי בעיה שגם רודריגו יסופסל למרות שנחמד יהיה לראות אותו בשמאל. ארדה גולר מספק מספרים וברהים דיאס חייב להבקיע. לא ליד ולא קרוב. גול

זו הגרלה נוחה יחסית למרות הכותרת “קוטלת הענקיות” שמוצדקת ובעיקר תמכור עיתונים. מעונת הדאבל עם זינדין זידאן “זה רץ”. לפעמים דווקא עם ההרכב השני יותר כיף, שחקנים מלאי מוטיבצייה ואוספים חוויות. זוכרים נאצ’ו נגד קולטורל?

אגב לגאנס בזמנו כמעט גרמה לזידאן להתפטר. מזל שזיזו חרק שיניים ונשאר. וסיים עם גביע אירופה ה-13 והשלישי ברציפות. גם בזכות כריסטיאנו. שוב מזל טוב, מלך. כן, “חגיגות ה-40” יותר העסיקו אותי בכתיבה מאשר המשחק הזה. האללה מדריד.

אם ואסקז משחק כמו פדה היום כבר היו מזכירים אותו כמה וכמה פעמים, חור הגנתי מהלך בצד ימין פדה היום, ולא רק הפנדל עכשיו, כמובן לא מאשים אותו.

אנצ’לוטי בטח מתחרט שהוא פתח עם מודריץ’ בהרכב, לאור איך שהמשחק מתפתח.

עכשיו לא יהיה לו את מי להעלות כמחליף כשניקלע לפיגור.

הארכה גרועה כאן מהפסד…

זאת ריאל, אפשר להפסיד בהארכה…

נראה שבכוח מחפשים פה את ההארכה, כמה החמצות…

ילדים זה שמחה והתמונה הזו נהדרת| רוב המשחק הייתי רגוע גם כשהיה 2:2 עם חיוך מריר כזה, ובדקה ה-88 הטונים עלו, מזל שאני לבד בבית. לכו תבינו, כדורגל, כולה רבע גמר נגד קבוצת תחתית וצרחתי אחרי השער.

הקבוצה הזו מוציאה את כל המיץ העונה זה פשוט מוגזם. ממש קטסטרופה, הם כל כך לא מודעים כאילו למה שקורה, למשחקים הבאים, זה היה כל כך קרוב לעונש גדול בדמות הארכה, גם לסחוב עוד חצי שעה ובעיקר העומס-אוי העומס רגע לפני הדרבי ונגד מנצ’סטר סיטי. בטח כשפדה ואלוורדה משחק ומשחק ומשחק ואפילו בערב כזה לא נח. שלומיאליים כאלה להשמיט ככה את היתרון הכפול.

מבחינתי זה לא משנה שוויניסיוס החמיץ שתי הזדמנויות טובות וברהים דיאס (הוא עובד, הוא מייצר, הוא שם כדור גדול לאנדריק פרט לבישול אבל מתסכל שהוא לא כובש) היה חסר סנטימטר מצ’יפ אה-לה-ראול. בעונה שעברה היו לו שבעה שערים בשלב הזה למשל. הוא כן מרגיש לי קצת מהוסס יותר, מכדרר פחות. אפילו אובר-קבוצתי.

לא משנה אם גונסאלו לא ישחק יותר לעולם בריאל מדריד. זה רק מוכיח כמה צריך לתת לילדים לשחק ודברים טובים קורים. פעם אחת תעז, תהמר, אתה כמאמן חייב להביט למטה מה קורה בתוך הבית כשיש משבר בקבוצה הבוגרת או כשאנחנו עם הגב אל הקיר. הוא ברצף שערים מצוין. אולי יש משהו בגונסאלו גארסיה - ואולי גם אני הבאתי את הגול כי כתבתי עליו בת’רד קסטיליה.

אנדריק עם שער שהיה אמור להעלות את הביטחון שלו וזה טוב שהוא מגיע למצבים אבל כן נראה לי מעט מסורבל, כאילו אם אין לו את הסנטימיטר לשחרר את התותח שיש לו ברגל אז זו בעיה אבל אני לוקח בחשבון את כל המשתנים ואת זה שברור שהוא לא ישחק בערך עד ל…אליפות העולם למועדונים.

ג’אקובו ראמון בהופעה די בינונית, היה מאוד לחוץ ומפוזר בתחילת המשחק מעבר לפנדל אפילו אבל חצי שני טוב יותר ללא ספק וגם לקח כדורים בגובה. לא נורא, גם ראול אסנסיו לא היה וואו.

זה הגיע למצב שכאשר אני רואה את אורליאן טשואמני יורד לגליץ’ ומראה קצת אכפתיות במשחק - אפילו מתלונן על השופט - אני מחייך ומבסוט. עד כדי כך הציפיות שלי ממנו נמוכות. גם בקישור זה בטח לא היה ‘וואו’.

לא יודע אם זה כי אני ממש לא מאמין בטשואמני או שזה באמת נכון, הוא אחד הנוגחים הכי גרועים שראיתי בחיים שלי.

זה דור רומאנו הביא את הניצחון הזה :sweat_smile:

יופי של נגיחה. עושה חשק לעוד

בבקשה! לא עוד! בשלב הזה זאת כבר התעללות בגופה.

1. הילד הזה הוא כבר עכשיו גיבור. זה לא רק הניצחון הדרמטי, לא רק ההעפלה לשלב הבא בגביע, ולא רק המנוחה החשובה לשחקנים התשושים שלנו, שלא יצטרכו לשחק עכשיו בהארכה. יותר מכל זה - זה החצי שעה+ של שינה שהוא חסך לכולנו.

2. דווקא ההצלחה של הילד גארסיה, במעט מאוד דקות שקיבל, מבליטה את הכישלון של הילד אנדריק בעמדת החלוץ. וזה לא קשור לגובה ולמימדים שלו. הוא פשוט לא מתמקם כמו שצריך. אין דבר יותר בטוח בחיים מאשר זה שכשוויני נמצא באחד על אחד באגף - הוא יצליח לעבור את השומר שלו ולהכניס כדור רוחב קרוב-קרוב לשער. ובכל זאת אנדריק סירב להבין את זה לאורך כל המשחק, ועמד בכל פעם רחוק מאוד מהשער, מה שהשאיר את תיבת החמש ריקה ויתומה לחלוטין, ואת ויני מתוסכל ובצדק.

3. בלי שום ניסיון לפגוע בכבודו של גארסיה, אבל מעניין אותי עוד כמה נמוך אנצ’לוטי יצטרך לרדת בהיררכיית החלוצים, כדי להבין שאנחנו צריכים חלוץ 9 על המגרש. זה היה ברור כשמש בשנה שעברה עם חוסלו, וזה היה נורא בולט גם היום, עם 5 דקות של חלוץ רחבה על הדשא. מעניין מה יקרה לאורך זמן אם אנצ’לוטי לא יפחד להשתמש בכלים שיש לו.

ברהים שנמצא בעונה לא משהו עם משחק טוב מאוד, אם זה מחזיר אותו לעניינים הרווחנו.
רודריגו מצויין כהרגלו לאחרונה.
שמנדריק לא קשור לרמה הזאת כרגע, כל הפעולות שלו היו גרועות אבל הוא גולר ולכן אם ישתפר מעט יהפוך לשחקן טוב, כרגע עדיף שיושאל לקבוצה אחרת.
גולר בעוד משחק חלש, הבעיה היותר גדולה זה שהוא לא משקיע בעבודה הטקטית, ברהים גם כשהוא לא טוב הוא עדיין רץ ועושה את הסגירות שלו בניגוד לטורקי שעושה זאת בעצלתיים.
הבלם השני מהקסטייה, ראמון, לא ברמה של אסנסיו שכבר בנגיעה הראשונה שלו הוכיח שהוא מתאים לרמה, ראמון כבר מהדקות הראשונות אפשר היה לראות שלא מוכן.

יש בעיות בהגנה עם הרבה פציעות, אבל הבעיה היותר גרועה זה משחק ההגנה שלנו, אנחנו פרוצים לחלוטין, כאילו אוסף שחקנים שמשחקים ביחד בפעם הראשונה, אין שום תיאום, הבדל של שמיים וארץ בין זה לקבוצה של זידאן.

לוקה הפתיע אותי לטובה ביכולת שלו אתמול, דווקא בגלל שהראה משהו שהיה לו בעבר ועם הגיל חשבתי שכבר נעלם, היכולת לקחת את הכדור ולפרוץ קדימה בריצה, כשהיינו צריכים אותו הוא ממש העמיס את הקבוצה על הגב ודחף קדימה עם ריצות, מסירות, והצטרפות לרחבה, וגם החזיק מעמד פיזית ובפן ההגנתי, בעיניי תופעת טבע שבגיל 40 הוא עוד מסוגל לזה.

אנדריק בבירור מוכשר מאוד ובבירור בוסרי מאוד , כמו שרשמו לפני. זה שחקן שיהיה נהדר וחלוץ סקורר על, פשוט לא בגיל 18 אלא יותר לכיוון 22-23. אני גם חושב שעדיפה לו השאלה כרגע.

אני חייב להגיד משהו על הגול השני שחטפנו אתמול

השער הזה הוא פשוט ביזיון. והביזיון הזה הוא טשואמני
השחקן הזה לא יכול להיקרא קשר אחורי, שיחקו בו כמו שאני נותן לאחיינים שלי בני ה6 לרדוף אחרי בגינה עם מסירות מהקיר. שאננות, עצלנות, חוסר הבנה פשוט של מיקום הגנתי שדרוש לקשר אחורי והרבה חוסר אגרסיביות

לדעתי הוא לא מספיק טוב, ומקווה מאוד שיימכר,
אם הוא לא יימכר בקיץ(או יעשה קפיצת מדרגה רצינית) אנחנו נהיה בבעיה כי שלוש שנים השחקן הזה פשוט בינוני מינוס ואו שניתקע איתו או שהערך שלו ירד דרסטית

אז מקבלים את סוסידאד בחצי גמר הגביע, הגרלה יחסית נוחה, קרלו יוכל לתת קצת מנוחה לסגל העייף שלנו.
הצחקתם את קרלו, הוא יעלה עם ההרכב הראשון מבלי לחשוב פעמיים.

איזו הגרלה מבאסת!
ממש קיוויתי לקלאסיקו כפול או דרבי כפול, כדי להצליח כבר לעבור את המחסום הפסיכולוגי ששתי הקבוצות האלו עושות העונה.
עכשיו זה רק משחק אחד בגמר (כנראה), שכנראה יהיה טקטי.
הנקודה החיובית היא שניצחון בגמר (אם וכאשר) על אחת מהן, יהיה הרבה יותר מתוק…

שהם יריבו ויתישו אחת את השנייה פעמיים באמצע השבוע, רק נרוויח מזה, זה יתקזז מול המפגשים המיותרים שלנו מול סיטי.

זה לא ממש יקזז כי באותו זמן ריאל תשחק צמד משחקים לא קל, ובלי צפי לרוטציות