מחזור שישי בספרד: הפעם זה אספי (ק) - 2:3 דרמטי על אלצ'ה בחוץ

לקראת אלצ’ה:

ריאל מדריד מגיעה למשחק אחרי ניצחון קל 1:4 על ראיו וייקאנו בסנטיאגו ברנבאו אך האוהדים בסנטיאגו ברנבאו עדיין שרקו בוז – כי במחצית השנייה הקבוצה שוב חוותה ירידה דרסטית בביצועיה ושוב נרדמה. ז’וזה מוריניו שהגן על חניכיו יודע שכל תוצאה פרט לניצחון בטסט האחרון לפני הדרבי – יהיה כישלון. בפני ריאל עומדים שני משחקי חוץ לא פשוטים שהם עקב האכילס שלה, במגרשים בהם איבדה נקודות אשתקד: תיקו 2:2 נגד אלצ’ה כשכיסאו של צ’אבי אלונסו כבר רעד, ועוד קודם לכן כמובן תבוסה בדרבי. “ריאל מדריד יוצאת החוצה”, נכתב במארקה, שכן הקבוצה הרשימה עד עכשיו רק בסנטיאגו ברנבאו. ריאל כבר רשמה העונה הפסד בחוץ – לבטיס, ובשנתיים האחרונות מאזן החוץ שלה דל. יש לה 11 ניצחונות, 4 תוצאות תיקו ו-4 הפסדים אשתקד (37 נקודות) ואפילו פחות נקודות (35) ב-2024-25 (10 ניצחונות, 5 תוצאות תיקו ו-4 הפסדים) לפני שנתיים. מוריניו שומר על הומור וזה הכי חשוב:

“החלק הכי קשה בשלושה משחקים בשבוע? אלו שש מסיבות העיתונאים. לי נמאס לכם וגם לכם ממני, כבר אין לכם מה לשאול אותי”, אמר ‘המיוחד’ ושלח רמז עבה לגבי חוסר שביעות רצונו מהשיפוט בשאר משחקי הליגה כשמר: “אף שאלה על פנדלים? 'קצת מוזר”. ובחזרה לכדורגל. מוריניו ער לביקורת אבל כן דורש סבלנות: “הייתי רוצה לשחק טוב יותר ולנצח את אלצ’ה אבל לא יותר מזה. אני מקווה שבעוד שלושה חודשים נהיה טובים ממה שאנחנו היום. אבל אין לי נוסחת קסם להבטיח שנהיה ברמה מדהימה אז. בכל משחק ובכל אימון המטרה היא להשתפר וככל שעובדים עם מאמן תובעני יותר זמן כך גדל הסיכוי שנתחזק”. זה יהיה משחק הליגה ה-120 של מוריניו כמאמן ריאל והמאזן הוא 91 ניצחונות, 16 תוצאות תיקו ו-12 הפסדים.

המאמן נשאל על העמידה ההגנתית של הקבוצה, שספגה בכל משחק למעט ה-0:4 על מאלגה. “אני לא חושב שאפשר ללחוץ גבוה במשך 90 דקות. זה לא הסגנון שלנו ומעט קבוצות בעולם יכולות. כשאנחנו מפעילים לחץ נמוך יותר עלינו לעבוד אחר. כדי להיות קבוצה שלמה יותר ברמה ההגנתית, עלינו לעשות בצורה טובה את שני הדברים”. אפרופו הגנה, משחק אחרון לפני הדרבי, וכשהסגל זהה לחלוטין לסגל שזומן למשחק הקודם – נראה די ברור שדין האוסן יחליף את אנטוניו רודיגר וגם מארק קוקורייה ישחק במקומו של אלבארו קארראס על אף הצטיינותו. אל תופתעו אם טרנט אלכסנדר-ארנולד יקבל את חולצת ההרכב. לגבי הקישור האחורי, טשואמני “הוא ישחק מחר”, הבטיח מוריניו, ואין לדעת אם יפתח וישחק שעה, האם יעלה למחצית. “במשחקים הקרובים נגדיל את מספר הדקות שלו, הוא משתפר ומרגיש יותר ויותר בנוח”. מוריניו גם הוסיף כי לא יהיה דאבל-פיבוט קבוע לאורך העונה. “התוכנית היא לשחק עם כולם כדי לשמור על כולם מוכנים ובעלי מוטיבציה. לא יהיו לנו שחקני הרכב בלתי-מעורערים בקישור”. הקפטן פדה ואלוורדה שהוחלף במחצית בשל אי-נוחות שסבל ממנה עוד נגד אינטר, היחיד שפתח בכל המשחקים מבין הקשרים במרכז השדה ועל כן אולי אדוארדו קמאבינגה ישחק במקומו. מוריניו גם פירט על ‘תוכנית למניעת פציעות’ כביכול.

הוא אמנם לא קיבל את פרס השחקן המצטיין אבל מי שזרח על המגרש נגד ראיו היה ארדה גולר שעשה הכל ב-20 דקות. יצר חמישה מצבים, כמעט כבש והספיק לבשל. הטורקי ששולב כמחליף – יעלה במקומו של יאן דיומאנדה. הוא זכה לשבחים רבים בכלי התקשורת ובצדק. מוריניו מפרגן לו: “יש אנשים שמוסמכים יותר ממני לדבר על ההתפתחות שלו, למשל אלה שעבדו איתו מאז שהגיע. מבחינתי, איכות המשחק, החזון שלו, קבלת ההחלטות, היצירתיות והעקביות – טובים מאוד. הוא שחקן עם פוטנציאל פנטסטי וסטטיסטיקות מעניינות. המספרים לא עוסקים רק בבישולים ושערים; הם מגיעים מניתוח מעמיק יותר. אני לא רוצה להרחיק לכת ולומר שהוא שחקן בין שלושת המובילים, אבל הוא בהחלט יכול להיות בין המובילים”.

לא מפתיע לגלות שאלו שמובילים את הדקות בקבוצה, מבין שחקני השדה כמובן, הם קיליאן אמבפה ששיחק את כל הדקות ובאמתחתו שבעה שערים בכל המסגרות (נגד אלצ’ה מולה שיחק פעם אחת – אשתקד – הוא לא הבקיע), אחר כך ויניסיוס ג’וניור עם 530 דקות מתוך 540, ושלישי ג’וד בלינגהאם עם 515, והאנגלי היה עייף מאוד בדקות הסיום נגד ראיו כשהוא רושם שלושה משחקים מלאים ברציפות. מוריניו נשאל לגביהם: “האם זה להיות משוגע לספסל אותם? אם אוכל שכולם יפתחו מחר שוב אז אעשה זאת. יש לי הרבה אמון באיך כל שחקן מרגיש ומכיר את הגוף שלו ושהוא אומר לי את האמת. אני קורא את הנתונים, מדבר עם השחקן ועם הצוות הרפואי כדי להחליטו”. מוריניו התייחס גם ליאן דיומאנדה: “יש לו את כל מה שצריך כדי לשחק. אם הוא היה בקבוצה עם פחות שחקני טופ כאלה אז הוא היה בוודאי משחק בכל משחק את מלוא הדקות. הסגל חזק ויש בו המון אפשרויות ולכן קשה לו”.

מוריניו ממשיך לתת לוויניסיוס ביטחון והוא בטוח שהברזילאי קרוב לגרסה הטובה שלו. “הכושר הכי טוב שלו הוא הבקעת שערים. בישולים חשובים מאוד, ועבודה עבור הקבוצה, מחויבות, סולידריות, עבודת צוות והשגרה היומיומית גם חשובים, והוא עושה את כל זה מצוין. יש עוד ויני ג’וניור, זה שהדיח את בנפיקה בעונה שעברה, ובמשחקים צמודים, הזדמנות אחת, שער אחד, והמשחק נגמר. חסרה לו ההופעה ברמה הגבוהה ביותר לאחרונה, אבל אני מרוצה ממנו”. ויני עם גול אחד בלבד אבל שלושה בישולים בחמישה משחקים בליגה זה יפה, לפחות זה.

הקבוצה מנצחת אבל הברנבאו לא מרוצה. משחקים רק מחצית כל פעם

ריאל מדריד - הרכב משוער: טיבו קורטואה| טרנט אלכסנדר-ארנולד, דין האוסן, איברהים קונאטה, מארק קוקורייה| אדוארדו קמאבינגה (פדה ואלוורדה), ברנרדו סילבה, ארדה גולר, ג’וד בלינגהאם| ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה

אלצ’ה עברה שינויים גדולים הקיץ שהשפיעו משמעותית על פתיחת העונה שלה. לאחר 1:1 סביר עם דפורטיבו לה קורוניה בחוץ במחזור הפתיחה היא נקלעה לסחרור. תבוסה 5:0 כואבת לברצלונה בבית עוד מילא, אך שני הפסדים 3:2 לראסינג סנטאנדר העולה החדשה וכן לריאל סוסיאדד - היו כואבים. במחזור האחרון מעט התייצבה עם תיקו 1:1 נגד אתלטיק בילבאו בסאן ממס אבל הטבלה לא משקרת: אלצ’ה עם שתי נקודות בלבד, במקום הלפני האחרון, ונכון לחודש של כדורגל היא אחת הקבוצות הגרועות ביותר בספרד. בשנות ה-2000 היא רשמה רק פעם אחת פתיחת עונה גרועה מזו - נקודה אחת ב-2022-23 ובסיומה ירדה ליגה, וכמה זה שונה מתשע הנקודות ומאזן נקי מהפסדים אשתקד עם המאמן המוערך אדר סראביה. בחזרה לסאן ממס: הקשר פקונדו בונאנוטה העלה את אלצ’ה ליתרון בפנדל אך שערו של הקשר ההתקפי לא הספיק. “אלצ’ה הציבה לעתים קו הגנה שהרגיש כמו שבעה שחקנים, בחלק מהזמן זה הספיק לה והיא כבר חלמה על ניצחון. בסוף היא הצליחה בדבר אחד - לכבות את האש שבילבאו רצתה להדליק”, נכתב בסיקור המשחק במארקה.

כמובן שהמשחק האחרון היה מרגש עבור כל אוהד כדורגל בישראל שכן המגן השמאלי רוי רביבו שהצטרף ממכבי תל אביב ברגע האחרון של חלון ההעברות (קיבל את חולצה מספר 3) - פתח בהרכב והשלים 90 דקות לא רעות בכלל, אחרי שכבר ערך בכורה נגד ריאל סוסיאדד כמחליף. רביבו מקווה להצליח יותר מהמגן האחרון שהיה בספרד - אילן בכר מהפועל תל אביב ב-2002. בסה"כ הצטרפו ארבעה שחקני חיזוק בימים האחרונים. על פי כלי התקשורת רביבו ימשיך בהרכב וכבר במשחק השלישי שלו מחכה לו ריאל מדריד. אביו חיים שיחק נגד ריאל חמש פעמים בקריירה במדי סלטה והפעם האחרונה הייתה באפריל 2000 בסנטיאגו ברנבאו. כעת בנו עושה זאת, במשחק בית, 26 וחצי שנים אחרי. בלי קשר לרביבו הקבוצה בונה על מערך של שלושה בלמים.

הקולות מאלצ’ה הם “זה לא איך זה מתחיל אלא איך זה נגמר". משחק טוב מחר יכול לשנות הכל מבחינתם. ואולי פתיחת העונה הקטסטרופלית הייתה צפויה בטח בשל לוח המשחקים אותו תיאר המאמן כ"הכל חוץ מנורמלי". הקבוצה איבדה את כל שלושת החלוצים הבולטים שלה מאשתקד. אנדרה סילבה שתרם עשרה שערים, רפא מיר שכבש שמונה וכן אלבארו רודריגס מיודעינו שנמכר לפריימרליג. באלצ’ה יכולים להתעודד, זוכרים היטב שהצליחו אשתקד להשיג תיקו ביתי מכובד נגד ריאל מדריד ואפילו הוליכו פעמיים (2:2). חשוב לציין רקורד בית יוצא מן הכלל בעונה שעברה במרטינס ואלרו - תשעה ניצחונות מול שני הפסדים בלבד. רק ברצלונה ו-ויאריאל, שתיהן בתוצאה 1:3 - הצליחו לנצח את אלצ’ה בביתה. את אתלטיקו מדריד למשל אלצ’ה ניצחה 2:3.

מרטין אנסלמי, בסה"כ בן 41, קיבל את המושכות אחרי שלא ממש הצליח בפורטו ובבוטאפוגו. הוא נשמע בטוח מאוד. מה שכן בכלי התקשורת תוהים מדוע הקפטן והבלם המנוסה פדרו ביגאס לא שיחק במשחק האחרון ובכלל פתח רק בשניים מתוך חמישה משחקים ושותף כמחליף לתשע דקות במשחק נוסף. “אנחנו יכולים לדון הרבה על ניסיון ואני לא אומר את זה בגלל פדרו. אבל כשהתחלתי לאמן אמרו לי שאין לי ניסיון. הדרך היחידה להתכונן היא דרך מעורבות. החיים סובבים סביב ההווה שמרה לך מי בכושר הכי טוב. אני לא מטיל ספק בביגאס, כי הניסיון עוזר אבל הוא לא הגורם המכריע”.

בכל מקרה הוא נשמע בטוח. “אין לנו הרבה זמן להתעכב על המשחק הקודם. התחרינו היטב בסאן ממס וזה מחזק אותנו ומאחד אותנו. זו הדרך שעלינו ללכת בה”. המאמן מבהיר את המפתחות למשחק טוב: “אני מנסה להדגיש לקבוצה שזה 11 נגד 11. אסור לתת לריאל הרבה שטח. הדרך הטובה ביותר להגן היא לשמור על אחזקת הכדור ולהיות סבלניים מאוד בבניית ההתקפות שלנו”. הוא מבהיר עד כמה אלצ’ה מגוונת לדבריו ויכולה לשחק עם חלוץ אחד, עם שניים; עם קישור מרכזי מגוון ועוד. “האוהדים לא צריכים שום מסר כי הם כבר מעודדים, ואנחנו יודעים את זה. הם נותנים לנו את האחריות לייצג אותם. בלי האוהדים, לא היה כדורגל. האוהדים לא צריכים שנדבר, הם צריכים שנפעל”, אומר ורותם אליו את הקל שוב.

המאמן נשאל על המשמעות של לפגוש את ריאל ומוריניו: “עבורי ועבור כל מאמן זה מעשיר, המורים הטובים ביותר שלנו כמאמנים הם היריבים ובטח שלהתמודד עם מאמן כמוהו זו זכות”. על הלו"ז אמר: “החודש הזה מלמד אותנו להתאים את עצמינו ולהתמודד עם הכל”. אבל, עם כל הכבוד, אלצ’ה עם סגל קטן ולא מספיק איכותי תצטרךף לבצע שינויים. “אנחנו צריכים להבין מי בכושר הכי טוב ואיך לנהל את עומס העבודה כדי להיות במיטבנו. אחרי האימון אעריך את התוכנית. אסור לחשוב יותר מדי קדימה”, אמר ורמז שהקבוצה לא מוותרת מראש על אף משחק. המאמן אמר כי הקשר בונאנוטה משתפר בהדרגה. גם מחר אמור לפתוח, וכן מארק אגואדו הקשר האחורי שיוסיף אגרסיביות. פר נינו הוא החלוץ הבכיר כרגע ולו שני שערים.

אלצ’ה ורביבו (משמאל) חוגגים שער בסאן ממס. נקודה שעצרה את שרשת ההפסדים

אלצ’ה - הרכב משוער: מתיאס דיטורו| בובה סנגרה, פדריקו רדונדו, ויקטור צ’וסט| רובן סאנצ’ס, מארק אגואדו, גונסאלו ויאר, רוי רביבו| תומא למאר, חרמן וארלה, פר נינו

היסטוריה ומפגשי עבר:

מספר יפה של 25 מפגשי עבר נערכו בין אלצ’ה לריאל מדריד, המפגש הראשון לפני יותר מ-65 שנה. ואם ריאל מדריד החלה את המשחקים ברגל ימין כשניצחה בשלושה מארבעת הראשונים, הרי שבדרך-כלל מאז המשחקים צמודים-צמודים כמו שמעיד המפגש האחרון ביניהן. נתחיל עם הטוב. מאניטה ב-1959-60 עם צמד של פאקו חנטו ושערים של פרנץ פושקאש, אלפרדו די סטפאנו וחסוס הררה, וניצחון דרמטי 3:4 כעבור שנה. ואולם, מאז הניצחון של אלצ’ה ב-1962-63 הדברים השתנו. ריאל רשמה חמישה משחקים ברציפות בלי ניצחון כשהיא מפסידה פעמיים 1:0 ולא כובשת גם בתיקו מאופס ב-1967-68. עוד רצף שלילי נגד אלצ’ה היה מ-1973-74 כאשר כעבור 11 שנה 0:1 של אמיליו בוטראגיניו קטע בצורת בת חמישה משחקים. המאזן עד היום כאשר ריאל הוא האורחת - עומד על 11 ניצחונות של ריאל (44%), שמונה תוצאות תיקו (32%) ושישה ניצחונות לאלצ’ה (24%), יחס שערים 35:23 לטובת ריאל מדריד. לא מספיק טוב. מה שכן בשמונת המשחקים האחרונים ריאל לא הפסידה, והיה לה רצף של ארבעה ניצחונות.

בעונה שעברה אחרי מחצית מאופסת, ברצף תוצאות התיקו של צ’אבי אלונסו שהתחיל להרגיש שהקבוצה “מתנתקת” ממנו - אלצ’ה היכתה. אלייש פבאס העלה אותה ליתרון, דין האוסן השווה בדקה ה-78, אלא שהאקס אלבארו רודריגס כבש שוב לזכות אלצ’ה. שלוש דקות לסיום ג’וד בלינגהאם חילץ נקודה - 2:2. בעונת הדסימה רגע לפני הדרבי נגד אתלטיקו מדריד - נשמע לכם מוכר - ריאל גירדה 1:2 מה זה על הקשקש בדרמת ענק. כריסטיאנו רונאלדו כבש ראשון במשחק לא טוב של ריאל, ריחמונד בויאקה השווה למארחת בדקה ה-91, אלא שעמוק בתוספת הזמן כריסטיאנו השלים צמד כשריאל זכתה בפנדל ממש גבולי. ב-2014-15 ריאל נאלצה לחכות למחצית השנייה ואז קארים בנזמה וכריסטיאנו רונאלדו כבשו שני שערים תוך שלוש דקות וסגרו עניין עם 0:2. בעונת הדאבל 2021-22 במחזור ה-12 ראינו את ויניסיוס לוקח צעד קדימה עם צמד, פרה מייה צימק לקראת הסיום אבל לא יותר (1:2). בעונת 2022-23 השיגה ריאל 0:3 ללא מאמץ אבל אחרי השער המוקדם של פדה ואלוורדה ההתקפה לא הייתה מבריקה. בנזמה ומרקו אסנסיו תרמו שערים מאוחרים. בסה"כ 50 משחקי הליגה כולל הברנבאו כמובן שהמצב יותר משביע רצון - 32 ניצחונות לריאל לעומת שישה של היריבה. וכן אותו 11:2 גדול עליו נרחיב בפעם אחרת.

תיקו וגם זה בקושי. השחקנים מאוכזבים בשנה שעברה

מבחן גדול מאוד הערב בשעה אכזרית, אלצ’ה איבדה את כל הכוח המשמעותי שלה מקדימה ופתחה את העונה עם תוצאות לא טובות אבל אני בטח לא מזלזל בה, גם כי איבדנו שם נקודות בעונה שעברה וצ’אבי אלונסו כבר נקלע לסחרור. אגב, זה בעצם המחזור השישי בו ריאל מדריד משחקת לפני ברצלונה ואני לא חושב שזה קרה בשנה האחרונה ובכלל זה איזשהו תקדים, חבל שלא ניצלנו את זה.

משום שהדרבי מתקרב ובו תמיד הדברים משתבשים - יש אלמנט גדול של לחץ במשחק הזה, עלול לקרות מה שאנחנו לא רוצים שיקרה. מנסה לעצור את המחשבה הלא טובה הזו ולהתרכז בעכשיו. ויניסיוס שמסוגל לעבור שחקנים וליצור משהו - זה משהו שחשוב לנו ואני מחכה שיחזור, או יותר נכון שיעשה עוד התקדמות, אוטוטו דרבי. אנחנו בהחלט מחמיצים הרבה כמו שאומר מוריניו, צריך להיות יותר קליניים בהתקפה, גם זה יכול לעזור לנו.

אני כן סקרן לראות קצת ‘משהו אחר’, נניח קרלוס אספי כ-‘9’ ולנצל את זה שטרנט (לדעתי יפתח היום) יכול להרים לו מהכנף, אולי ארדה גולר בעמדה מספר 10 כי היריבה לא מצפה לזה וחושב שלשים כוכב על הספסל זה לא בהכרח מצביע על עונש או משהו כזה אלא גם דבר טוב להטענת אנרגיות (בשנה שעברה ויניסיוס סופסל נגד אוביידו ועלה ועשה במעט זמן גם שער וגם בישול ויצאנו באותו משחק נקודתית - מורווחים). אבל משום שאני לא סומך על הקבוצה - אנחנו לא מנצחים משחקים בקלות אף פעם - אז כן אני הולך שוב עם הכוכבים.

כמו תמיד מול שלושה בלמים אני אהיה קצת לחוץ, נצטרך מסה של שחקנים ברחבה, וכמובן שהיריבה גם תגיע בטירוף ואסור לנו ללכת על המגרש. האידיאל הוא לגמור את המשחק במחצית אבל כן אנחנו לא ברצלונה.

פדה ואלוורדה משחק קצת עם אי נוחות וזה נראה כמו זמן טוב לתת לו לנוח, ומשום שאורליאן טשואמני רק התקאמבק ובעיקר הפציעות הבלתי פוסקות בשנתיים האלה - לדעתי מוריניו יחכה איתו וזה פותח לנו דלת שוב לקמאבינגה שאני רוצה לראות אותו משחק כאילו זה המשחק של חייו. ברנרדו סילבה נראה במחצית נגד ראיו כמו השחקן שאנחנו קיווינו לו, אבל היריבה הקטנה ממדריד הייתה קצת שוקיסטית - לא עשתה עבירות ממש וגם לא שמרה בדאבל.

למה אני אומר טרנט? כי נוח לו עם הכדור, דומפרייס בינתיים מתאקלם מאוד לאט, במשחק נגד קבוצת תחתית צריך לחשוב קודם על עוד כוח התקפי מה גם שבכנף משחק שחקן שהוא לא שחקן כנף, וצריך למצוא דרכים שארדה גולר הנפלא יגיע כמה שיותר לאמצע. בדרך כלל השחקנים שלנו לא שומרים על יציבות ואחרי הופעה מבריקה כמחליף כמו של גולר נגד ראיו - מגיעה הנפילה.

נקודה אחרונה היא הגישה. לא לבזבז זמן, להתחיל לשחק בקצב גבוה כמה שאפשר, ורצוי שהמצב הראשון בדקה השלישית לא יהיה של היריבה ושטיבו קורטואה לא יעבוד קשה. מבחינתי שמוריניו יגיד להם שמתחילים את המשחק בפיגור, או שבעצם זה יגרום ללחץ מיותר? האללה מדריד.

יש הרכב למשחק נגד אלצ’ה – שריקת הפתיחה ב-22:30 במרטינס ואלרו. ריאל מדריד רוצה לרשום עוד ניצחון ליגה, היכן שנכשל בעונה שעברה. כצפוי ז’וזה מוריניו לא היה יכול שלא להחזיר ל-11 את ארדה גולר שהבריק נגד ראיו וייקאנו. גם דין האוסן ומארק קוקורייה שבו לחלק האחורי. ההפתעה? אורליאן טשואמני ב-11 לראשונה העונה ובעיקר המנוחה לג’וד בלינגהאם ועוד הזדמנות ליאן דיומאנדה. עוד מקדימה – ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה. תנו לנו את זה. האללה מדריד

ההרכב: קורטואה, טרנט, האוסן, קונאטה, קוקורייה, ואלוורדה, טשואמני, גולר, יאן דיומאנדה, ויניסיוס ואמבפה

בצד של היריבה אלצ’ה גאווה גדולה לכדורגל הישראלי - רוי רביבו פותח משחק שני ברציפות.

כבר אמרתי לפני המשחק הקודם שאי אפשר לדעת מה מוריניו מתכנן ויש סימני שאלה תמיד סביב ההרכב. מעניין מאוד. גולר מקדימה נשמע מבטיח וגם עוד צ’אנס ליאן.

ויניסיוס חירב 4 מצבים לגול ב 20 דקות,מזעזע.

אז היום פחות סקסי לרוץ להגנה בלי סוף, כולה אלצ’ה ולא אינטר ואנחנו לא בסנטיאגו ברנבאו, אז ויניסיוס חוזר לטייל. פשוט בלתי נסבל. דקה 2 יכול לשים אותנו ב-0:1 קל ואז זה משחק של מאניטה אפילו בקבוצה המוגבלת שלנו על שלל מגבלותיה. והוא בועט דרד’לה. הצלחתי להתאפק בתחילת המשחק אבל אחר כך זה חזק ממני. מאז הוא חירב לפחות 5-6 התקפות ברשלנות פושעת. תמיד הפס חלש, תמיד מקבל את ההחלטה הכי מטופשת שיש. הוא בכושר הכי גרוע שלו אצלינו מאז “שעלה לבוגרים”. קשה. לא יודע איך אפשר שלא להתעצבן.
אף אחד לא מבקש ממנו לעשות דברים יוצאי דופן כמו בשיאו, פשוט להיות שחקן התקפה נורמלי בליגה הספרדית שלא יהווה כל-כך הרבה נזק. מייאש.

יש קבוצות ששבעות אחרי 0:1 או 0:2, כבר ראינו את ריאל מדריד לא משחקת באופן קבוע במחצית השנייה אבל בחלק מהמשחקים באמת הובלנו. כולם הולכים על המגרש חוץ מפדה ואלוורדה וארדה גולר.

מוריניו במחזור ה38 אחרי שירדנו ליגה: ויניסיוס שחקן מאוד חשוב ואני רואה אותו עושה מאמץ כל משחק ואני מעריך את זה מאוד

לא מספיק לי כבר שויניסיוס יעזוב את ריאל. אני רוצה שהוא ישב בכלא.

בישול גדול של דיומנדה,פס מצוין של פדה,אבל כולם בצילו של ארדה הקוסם.

נקווה שהצב יתאושש.

גם אם ויניסיוס ירוץ להגנה כמו קוקורייה זה לא יקטין את הבושה מהטכניקה העלובה שלו. לראות אותו מסתובב בין גולר ואמבפה שורף בעיניים. שחקן בלי רצפה, בלי בסיס טכני יציב. מביך

חושב שבשלה העת שההתאחדות הספרדית תוציא הודעה רישמית שאין שום משמעות לחוקים וכל שופט רשאי לעשות ככל העולה על רוחו.

מעניין עד מתי ויניסיוס יצליח למתוח את החבל. אם הוא שורד אפילו את מוריניו עם תצוגות כאלה, כל מה שנותר זה להוריד את הראש ולחכות שיחליט לפרוש.

ויני על ריטלין או משהו

לא הגיוני שככה מוותר על עימותים עם הקהל

מצד שני זה כנראה הדלק שלו כי אין הסבר אחר לעובדה שהוא כבר לא מהיר וזריז כמו פעם

כל משחק יש איזה פעם-פעמיים שאמבפה אומר לעצמו ׳טוב אני מוותר על גול בשביל שויני יחמיץ את זה׳

מכל הברזילאים בעולם ובהיסטוריה - דווקא ויניסיוס היה חייב להיות היחידי שלא מתמכר לאלכוהול ולסמים אחרי שנתיים-שלוש בטופ, ומוציא את עצמו לפנסיה מוקדמת בהתנדבות?

(ורק שיהיה ברור - גם במקרה שלו מדובר כבר כיום בשחקן עבר, גם אם זה לא בא לידי ביטוי במאפיינים חיצוניים בולטים כמו כרס בירה מרשימה).

ותגידו אגב - זה רק אני, או שבכל פעם שאני רואה את התלתלים השופעים של קוקורייה בצד שמאל של ההגנה שלנו, אני נתקף צמרמורות של געגועים פתאומיים..?

למה לדבר על ויני כשאפשר לדבר על גולר?

וואו, בפוזשן הראשון של המשחק ממש אמרתי להאוסן ״תן למרסלו״ ופתאום הייתי צריך להזכיר לעצמי שלא מדובר בברזילאי. אחח איזו אגדה

מחצית טובה,הגענו למספיק מצבים כדי להכריע את המשחק אבל ויניסיוס (ספרתי 6 מצבים שהוא בזבז במחצית).

משהו מאוד בולט העונה זה כמות המצבים שאנחנו מגיעים אליהם (ומבזבזים) מלחץ גבוה,אנחנו לא תמיד לוחצים אבל כשכן זה נעשה בצורה מאוד יעילה.

האוסן היום פחות טוב,מאחר להרבה כדורים,מזכיר קצת את היכולת מעונה שעברה,לעומתו ארדה ממשיך להיות מדהים ומראה שכנראה מדובר בקפיצת מדרגה אמיתית ולא כושר זמני.

דיומנדה מוסיף לנו המון ריווח וגם עובד קשה בהגנה,החלטה טובה של מוריניו.

פעם ראשונה מזה עשור שיש לנו יוצרי מצבים בקבוצה ואנחנו מסוגלים להעניש את הקבוצה סוג ד׳ האלו ואת המצבים אמור לסיים ויניסיוס. פושע. לדעתי, שנה גג עד שהוא בפינת המוקצה בספסל. היורש של האזר.

דיומנדה רכש בן זונה. מגן כמו מגן נוסף, לוחץ כמו ראפיניה ומהיר כמו שד. לא יודע אם הוא שווה את הסכומים האלו אבל מצדי, לבנות קבוצה של 10 כאלה מסביב אמבפה. איזה כיף לראות שחקן שעלה טריליון דולר ומשחק כאילו אכפת לו.

בריאל יש DEI אגרסיבי או משהו שמחייב שיתוף בעלי מוגבלויות בהרכב?

למה לעזאזל נתנו לו את מספר 7?!?!

אני גם מאלה שחושבים שויניסיוס לא צריך להיות פה והוא מעצבן ומתסכל אותי כמעט בכל משחק אבל אולי נפסיק למחוק את העבר?

הוא שחקן שהיה מאוד מאוד משמעותי בדאבל ב2022, השחקן כנראה הכי טוב בעונה שלאחר מכן ושחקן שהיה לפחות אחד משני השחקנים הכי טובים שלנו בדאבל של 2024. הוא קיבל את ה7 בצדק והוא נתן למועדון הרבה.