מחזור שישי בספרד: הפעם זה אספי (ק) - 2:3 דרמטי על אלצ'ה בחוץ

גול קל מאוד של אספי. השאלה אם הוא צריך לשחק יותר איננה תלויה בגול שכבש אלא מפני ששוב המציאות מלמדת אותנו כמה חשוב שיהיה שחקן כזה בתוך הרחבה. כשמוסיפים לכך את העובדה שויניסיוס נראה רע מאוד אני באמת לא מצליח להבין מה ההתלבטות.

כן אבל לכל מטבע יש שני צדדים, זה נובע גם מהירידה באינטנסיביות במחצית השנייה כדרך קבע, ומראה שהקבוצה לא למדה מספיק מהעונה שעברה. הרי זה שיש יום רע של החלוצים נניח זה לא אומר שבהכרח חייבים להסתבך ולספוג. שער היתרון שלנו נגד אספניול החזיק מעמד עשר דקות לדעתי. היום נגד הקבוצה השנייה הכי גרועה בליגה בינתיים - זה היה ממש מוגזם!

גם לי זה ממש בלט במשחק. הוא אמנם הבקיע ובישל, אבל עדיין בזבז בשלומיאליות כמה מצבים טובים, עשה הרבה פעמים דריבלים מיותרים שגרמו לאיבוד ואיכשהו משהו בו מרגיש לא טוב ומשופשף, גם אם קשה לשים את האצבע על הדבר המדויק…

מקבוצה שנראית כמו כלום ושום דבר ← לקבוצה שמשחקת טוב מאוד ל-45 דקות ← לקבוצה שמסוגלת לנצח בדקות סיום.

לאט לאט ובבטחה אנחנו עוד נגיע לשם. אפשר לנתח עד מחר את המשחק, הטעויות או החילופים אבל אני מעדיף לקחת את האופי שנבנה בסגל הזה.

פשעי צווארון לבן

בעיניי הדברים ברורים מאוד וכבר כתבתי את זה בעבר.

ריאל צריכה לשחק ב442 עם יהלום באמצע, כמו בעונת החוסלו ,עם אמבפה ואספי מקדימה. זה כל כך ברור כמה אנחנו הרבה יותר מסוכנים כשאספי על הדשא. בעיניי מאוד מחמיא לאמבפה להיות “החלוץ היוצר”, או “החלוץ שמאחורי החלוץ”, כמו שהוא שיחק עם פלקאו בציעורותו.

בקישור פדה טשואמני גולר וג’וד. אולי ניראה פחות סקסי אבל זאת הקבוצה הכי מאוזנת שאנחנו יכולים להעמיד. וזאת תהיה קבוצה מצויינת. לצערי בעיקר בגלל ויניסיוס זה לא רלוונטי.

ועוד כמה נקודות:

• גולר - איזה פליימייקר. בנוסף סכנת נפשות בנייחים ליריבה.
  • דיומנדה, במשחק מעודד. ילד בוסרי שעובד במגרש ובעל כישרון גדול.
  • טרנט - בהגנה חלש ,יודע בעיקר התקפה וגם, זה לא שהוא מרסלו.

איך שזה נראה עכשיו ואיך שמשחקים עד עכשיו, אם מוריניו מחליט שויני יורד לספסל, אמבפה בשמאל, דיומנדה בימין ואספי במרכז אז אספי מסיים את העונה עם נעל הזהב עם איזה 78 שערים, לא מבין מה ההגיון להמשיך להתעקש על ויניסיוס.

חבר שאל אותי לפני כמה ימים אם אני בטוח שאמבפה יסיים כמלך השערים. אמרתי לו שכן אבל פר דקות אני יכול לראות את אספי עוקף אותו.

אני זוכר נכון שברצלונה שמה חמישייה באיצטדיון הזה בלי שום מאמץ? (וכמובן שמרה על רשת נקייה).

מתי והאם בכלל ריאל תגיע לרמה כמו של ברצלונה?

זה יותר מדי לבקש? או שהעונה תסתיים בקלאסיקו?

הרי ככל שעיניי אינן מטעות אותי, לשחקנים של ריאל יש ראש, שני ידיים ושני רגליים בדיוק כמו לאלה של ברצלונה. ופה ושם אני גם שומע שהם לא פחות מוכשרים בכדורגל , חלקם אפילו יותר.

מישהו יכול אחת ולתמיד להסביר לי למה ריאל מדריד לא מסוגלת פשוט… לשחק בדיוק כמו שברצלונה משחקת? מה הסוד הגדול?

הם יותר ממועדון.

כן אני אסביר. ברצלונה מרכיבה ורוכשת שחקנים שיתאימו לשיטה ולפילוסופיה של הקבוצה וגם מתכתבת עם שיטת המאמן. לכן לא משנה מי משחק הכדורגל שלהם תמיד זורם.

בריאל מדריד אנחנו מרכיבים ורוכשים שחקנים לפי הפנטזיות של פלורנטינו וג’וני קלאפאט , ואז מחפשים להרכיב מכל הדבר הזה שיטה וכימיה בכוח, ואם זה לא הולך מחליפים מאמן ומנסים שוב. אני מקווה שהשנה נעשה התקדמות, כי יש דברים כן טובים שנעשו בקיץ, אם כי לא מספיק לדעתי.

בברצלונה כל שחקני ההתקפה כשמגיעים להזדמנויות הם יודעים לסיים, בריאל יש את ויניסיוס.

כלומר כל הבעיה היא ניצול ההזדמנויות? אם היינו מובילים 3-0 או 4-0 אז הבעיות היו נעלמות? אם ככה מה יש להתאכזב מהמשחק הזה? ניצחנו ואספנו 3 נקודות לא?

אז לא, אנחנו מנתחים את המאקרו, ואנחנו נראים חרא כבר כמה וכמה משחקים העונה, ואני אוסיף שאנחנו נראים חרא עוד מהעונה שעברה וכן, לא השתנה פה כלום. לקבוצה הזאת עדיין אין קישור, עדיין לא יודעת ללחוץ כקבוצה, עדיין משחקת עם שני שחקנים שזורקים זין בהגנה, עדיין משחקת עם ווינגר לשעבר שהחליט שהוא במעמד של כריסטיאנו רונאלדו אבל בלי הקטע של לכבוש שערים, עדיין אין בלם בכיר, עדיין אין מאמן.

אז כן בואו נעבוד באימונים על ניצול מצבים ונתחיל לנצל יותר הזדמנויות אולי נפסיד 5-2 מול קבוצות טובות במקום 5-0.

בתור התחלה , לגלות שמותר להחליף שחקנים שמסריחים את הדשא ולא רצים.

בעצם זה ככה בכל קבוצה.

ההיגיון הוא לשמור על העבודה שלך

החלוץ הראשון בהיסטוריה שאפשר לספור לו שערים לשניות משחק במקום שערים לדקות משחק.
פשוט הזוי שהוא רואה פחות דשא ממני.

הצמד היחיד שעבד עד כה ממה שאני זוכר. מחצית ראשונה היה לנו אמצע למרות ריבוי הפריבילגים מקדימה. יש מצב שטשואמני ברנרדו יראה יותר טוב.

בצד האופטימי מהמשחק הזה, מעבר לגולר הלוהט ולדיומאנדה שמתחיל להביא תרומה ממשית בהתקפה וכבר צוינו פה: מוריניו משתמש ברוחב הסגל, וג׳וד פשוט on fire.

כן, כל הבעיות היו נעלמות מיד, ככה זה כדורגל, אתה מנצל את ההזדמנויות שלך אתה מנצח בקלות ונראה הרבה יותר טוב, אתה מחמיץ ? אתה מסתבך, והבעיה הגדולה שויני מחמיץ ומחמיץ ומחמיץ, אתמול היה יכול לתת צמד קליל ולהרוג את המשחק לגמרי.

הצמד ברנרדו ופדה נשפט לדעתי לחומרה עקב המשחק הראשון שהיה על מגרש זוועה.

כמה אתם שמים על זה שאם זה היה ויני ואמבפה ולא אספי ואמבפה זה לא היה נגמר בגול?

אני לא מסכים עם זה שאין שיפור מהעונות הקודמות, בעונות הקודמות זה היה רק לתת כדור לויני או אמבפה ואפילו כדורים ארוכים ואיכשהו תבקיעו מזה גול - העונה הקבוצה עושה יותר תנועה, יותר שחקנים משתתפים במשחק ההתקפי, יש גיוון של מאיפה מתקיפים ובעיקר יש הרבה יותר מצבים שמגיעים אליהם

הבעיה שלנו זה שבניצול מצבים אז כל עוד יש יתקון אפילו שברירי השחקנים אדישים, ושהקבוצה נכנסת לאדישות כללית. כשהיינו צריכים את הגול אחרי השוויון ידענו טוב מאוד ללחוץ על הגז ולקחת מאלצ׳ה את הכדור ולשלוט. הגישה הזאת צריכה להישמר לאורך כל המשחק, ויכול להיות שזה בגלל עייפות, חוסר חיבור ואימון ובכלל בעיה טקטית שהקבוצה לא יודעת לשלוט אלא נכנס לה דנא לא בריא בשנים האחרונות של רק לדהור למתפרצות מה שמכניס אותנו לאובר מגננה ואיבוד שליטה מוחלט. זה לגמרי שונה מהמצב של העשור שעבר כשהקבוצה בחרה ללכת למתפרצות ולהחזיק פחות בכדור, כשרצו - החזיקו בו והניעו וגם תקפו. עכשיו אין לנו את היכולת הזאת

• העבודה ההגנתית של דיומאנדה זה פשוט טירוף, הוא חכם בטירוף וזכה בהמון כדורים גם בצורה לא ישירה. התקפית רואים שיש כשרון אבל כרגע לדעתי הוא עדיין בוחר באופציה שמסבכת אותו יותר מדי
  • קונאטה עם משחק מצוין
  • לכל מי ששכח וחשב (בעיקר מהתקשורת) שהנה מגיע טשואמני והוא ייצב הגנתית את הקישור - אז לא, הקישור האחורי פרוץ מאוד, בדיוק כמו שהיה בשנים האחרונות. אתמול מבחינת הנעת כדור ומסירה נתן 0 תרומה, מבחינה הגנתית פחות הסתכלתי עליו אישית אבל הקישור האחורי היה מופקר(ופה זה אחריות משותפת עם פדה). אז נכון חזר מפציעה והכל, אבל גם כשכשיר זו אותה תרומה
  • דווקא קוקורייה זה עשה את הטעות הזאת בגול השני מכל השחקנים

זה לא עליו, קוקו שומר על השחקן שלו ונמחץ בין השחקן שלו והחלוץ שהאוסן איבד.