וואלה אני מודיע עכשיו אני מוכן לקבל הכל אבל אם אנחנו מקבלים גול ממסי היפני אני סוגר את הטלוויזיה
בהתחלה חשבתי שדמבלה חלש היום, אבל גם אם זה נכון, זה בעיקר בגלל שהוא מבודד לגמרי באגף, ודי חייב ליצור יש מאין, לבדו. אין מגן ימני שעולה לתמוך, וגאבי פשוט נוראי, ברמה שבמקרה הטוב הוא רק נעלם במהלך ההתקפות, ובמקרה הרע פשוט הורס אותן.
מי עוד במצעד החלשים? פרנקי, עם הרבה שטויות במרכז, ופראן, שפשוט…סתם.
פאטי חייב להיכנס, ולהוריד את באלדה להגנה, ואת טורס לספסל.
צ’אבי חייב להתעורר על החיים שלו, ולהבין שזה שכריסטינסן אחלה, זה לא אומר שאפשר להפקיר אותו ואת אריק לחלוטין, כמו ברוב המחצית הראשונה.
נ.ב. מאטס ממשיך את פתיחת העונה הטובה שלו.
נ.ב. 2. די כבר עם אראוחו מגן ימני.
היחיד שהגיע לעונה הזאת זה טר שטגן.
אמרתי את זה גם משחק קודם, ואפילו בגול שספגנו. הוא נראה שוער אחר מזה ששיחק פה בשנים האחרונות.
שמעו אתם משחקים לא טוב, אין ספק. עם זאת אין לסוסידאד שום סיכוי לצאת מפה עם משהו. כל ההתקפות שלהם בנויות מספרינטים מטורפים. הם לא יוכלו לשחק ככה אחרי דקה שישים.
זה כאילו מרגישים שגאבי עלה 200m ולכן הוא חייב לשחק כל משחק כי ככה יש סיכוי שהוא ידלק. הילד בן 18 ולא מבין כלום מה עושים עם כדור בהתקפה, ים אנרגיה שיכול לזרות הרס אם יעלה כמחליף ולאט לאט ילמד.
ארואחו עוד חבוב שמתבזבז לו באגף. לא מאמין שאני אומר את זה אבל אם אין דסט שישימו את רוברטו באגף, כי עם ארואחו זה בלי אגף כולל בלי דמבלה שפשוט לא נגע בכדור המחצית.
מכירים את זה שקופץ הפקק של המקרר והמיקרו ואז אתם מתלהבים מכל הפקקים שלא קפצו? לא? גם אני לא… מה בדיוק התפקיד של גאבי? לגרום לכל השאר להיראות יותר טוב?
צ’אבי עושה וריאציות על טעות. כל מיני מערכים וכל מיני הרכבים אבל אותה טעות תמיד.
כשנתנו למראדונה לאמן את מסי חשבתי שהאגו שלו לא יאפשר לו לתת למסי להיות יותר גדול ממנו. אני חושש שצ’אבי מנסה לוודא שבבארסה לא יהיה עוד צ’אבי.
בעבודה שלי יש טכניקת לימוד מגניבה שהעיקרון המרכזי שלה הוא למידה של הצלחות (או למידה ללא טעויות). העיקרון אומר שאם הילד טעה סימן שהמורה טעה ושהתפקיד של המורה זה לוודא שהילד לא טועה. עושים את זה בעזרת סיוע. את הסיוע מדהים באופן הדרגתי עד שהילד לא זקוק יותר לסיוע. הרבה פעמים תרפיסטים מנסים לזרז תהליכים ומורידים סיוע מהר מידיי. לפעמים זה מצליח להם. הבעיה היא שזה הימור ובהימור אתה תמיד גם מפסיד. צ’אבי מהמר על המשחק. גם אם ננצח נפסיד. אם לא היום שבוע הבא. מי שמהמר מפסיד.
הבטחתי שאספור לאלבה כמה פעמים הוא חוזר להגנה בריצה קלילה.
אין אלבה אז ספרתי לבאלדה. בינתיים 3 פעמים במחצית.
אולי זאת הוראה מצ’אבי לא לרדת, אבל אלבה היה חוטף על זה פה.
שימו לב כמה פעמים הוא עומד באגף סתם לא זז, וכשמאבדים כדור הוא לא חוזר בשיא המהירות.
פרנקי במשחק רע, אבל אני לא חושב שזה בגלל העמדה. איבודי כדור ומסירות לא נוחות קדימה זה בגלל יום רע שלו.
בינתיים משחק קצבי שכיף לראות.
אבל באלדה לא מגן שמאלי. הוא מתופקד כווינגר שמאלי, כשפראן מאחורי החלוץ. מצטרף לכל הלא מבינים למה המערך המוזר הזה.
גם הקישור לא קיים, ולא בפעם הראשונה אצל צ’אבי. קצת מאכזב, שכן הבן אדם היה המאסטרו של חוליית הקישור הגדולה בכל הזמנים.
כולם מציינים שדה יונג רע, לדעתי ולמרות האשמה בשער הוא שחקן השדה המצטיין של ברצלונה.
גאבי, בלדה והקבוע חלשים.
כן, הוא ווינגר בעצם, בדיוק כמו אלבה.
נוכל להשוות מיקום ממוצע של באלדה ושל אלבה מהמשחק הראשון אם אתה רוצה.
גם ווינגר אמור לחזור להגנה כשחוטפים את הכדור, דמבלה למשל עושה את זה.
צ’אבי לטעמי רוצה משהו שקצת דומה למה שהיה עם פפ
צד אחד של מגן ימני שחורש את האגף ואז הקיצוני נכנס יותר פנימה וצד שני עם מגן יותר הגנתי ואז הקיצוני הוא באמת קיצוני
רק הפוך בצדדים ממה שהיה אצל פפ עם אלבס ואבידל אז עכשיו אראוחו ואלבה/באלדה.
אני חושב שפשוט אראוחו ממש ממש לא מתאים להיות אבידל ולבאלדה יש עוד הרבה מה ללמוד.
בינתיים לא חושב שהמערך הזה נכון ותורם לנו
דימה אנחנו לא במערך הרגיל. יש פה חוסר סימטריה והרבה מבולבלים על המגרש. לא לוקחים משחק מייצג לשפוט שחקן, לא את אלבה ובטח שלא את באלדה. בינתיים פראן וגאבי בתחרות הגרוע ביותר ודמבלה וארואחו בתחרות המשועמם במגרש.
לטעמי הוא מנסה לעשות משהו אחר לגמרי, כדי שכשההצלחות יגיעו הן יגיעו בזכותו ולא כי הוא “עושה כמו”.
הבעיה? בקצב הזה לא יגיעו שום הצלחות. אנחנו נראים על הפנים, ובקצב לפתוח עונה יותר גרוע מאשר עם קומאן אשתקד…
אני חושב שהמערך הזה דומה למערך כשאלבה משחק. גם הוא וגם באלדה משחקים גבוה מאוד, ואת אלבה מאשימים בחורים מאחורה.
זה בעצם 3-4-3 או אפילו 3-3-4 .
לא פייר לטעון שאלבה מפקיר את ההגנה ואשם בחורים באגף שמאל, ולבאלדה צריך לסלוח על אותו הדבר בדיוק. אם כבר לסלוח, זה בגלל שהוא צעיר מאוד. ולא שכחתי את האסיסט.
אבל תשים לב כמה פעמים הוא פשוט עומד ליד הקו ולא משתתף במשחק.
פאטי, ראפינייה ורוברטו מתחממים. זה נראה שצ’אבי אולי כן חושב על שינוי.
דקה 60 נכנסים. אני לא מבין למה צריך כל פעם לחכות לדקה 60 זה חוק?
אשכרה, כאילו לא מספיק לצ’אבי 45 דקות חרא, צריך למלא את הבקבוק עד שישפך החוצה.
המערך גרוע, יש למלמים, תחליף במחצית.
זה שיפור מקומאן הוא היה מחכה לדקה 75
ולבנדובסקי.
לי אישית, זה נראה שצ’אבי עושה קצת דווקא. מבצע (לפחות חלק) מהשינויים המתבקשים, אבל לא מספק את התנאים הדרושים להצלחה, וככה מבטיח כרוניקה של כישלון ידועה מראש.
רציתם את באלדה במקום אלבה? סבבה, קיבלתם - אבל מנחה אותו לשחק גבוה מידיי מקדימה.
רציתם את פרנקי קשר אחורי? סבבה, קיבלתם - אבל יתר הקישור ישחק רחוק ממנו.
או שבעצם אלה לא הנחיות של צ’אבי, אלא האופן בו השחקנים מממשים את ההזדמנות שהם קיבלו, וצ’אבי צדק שלא סמך עליהם… מה אני בעצם יודע?