לא חושב שצ’אבי יוותר על הקונספט של 3 בלמים ומגן שמאלי.
קונדה יהיה בימין, RFA באמצע, וכריסטינסן ואריק יעשו שבוע שבוע.
לא חושב שצ’אבי יוותר על הקונספט של 3 בלמים ומגן שמאלי.
קונדה יהיה בימין, RFA באמצע, וכריסטינסן ואריק יעשו שבוע שבוע.
אני לא מצליח להבין אם אתה מסתלבט. הם היו זוועה היום.
הייתי מרחרח עם קונדה כמגן. ארואחו שם זה זוועה. לא יודע באשר לצמד אריק וכריסטינסן הם באמת טובים כרגע.
הוא המצטיין של המשחק בעיני . בלי טר שטגן והם תוקעים לנו 3-1 ומזה לא היינו חוזרים. אבל יקחו ממנו את זה כי אין צדק בכדורגל.
פאטי זה רק לאהוב אותו. איזה ילד מיוחד. גם צנוע וקילר במגרש.
גאבי צריך לנוח טיפה וחיבים מגן ימני טיבעי. ואני מקווה שבאלדה יפתח גם משחק הבא. חייב המשכיות.
שמעו, הבנתי את הקטע - צ’אבי עולה למשחק עם פראן טורס, מחרטט את היריבה שזה מה שיש לברצלונה להציע, מנסה להחזיק מעמד עד הדקה ה-60 כשהיריבה מתעייפת, ואז אומר להם “נכון פראן? אז זהו, שעכשיו אני עושה את האמיתי שלי, ומשחק עם 11 שחקנים”, ומכניס 3 טיסנים.
גם זו שיטת משחק.
רק תחשבו שבשנה שעברה התחלנו עם אבדה, אחומאש, ז’וטגלה וממפיס בהתקפה, ועכשיו? פאטי וראפינייה עלו מהספסל, ואובמיאנג (ואותו ממפיס) עוד נשארו לשבת. זה קאדר התקפי מטורף.
אין להרבה קבוצות סיכוי מולנו במשחק פתוח.
במשחק סגור? יש לנו עוד הרבה לאן להתקדם. וההתקדמות הזו לא תקרה עם אראוחו כמגן ימני, וגאבי על תקן הכדור בפינבול שטס לכל הכיוונים, אבל שום דבר מעבר לזה.
אתה יודע מה מפחיד? שצ’אבי כל כך נכנס לקטע שהוא גם נפל בפח הזה…
בעולם מקביל, פפ מודל 2008 מריץ את פדרו בהרכב על חשבון מסי.
אני יכול להבטיח לך שאפילו בלהיות יפני, מסי יותר טוב ממנו.
בחיי שאני לא מבין מה ראו בו.
אתה צוחק או שאתה רציני? כי הוא באמת עושה שם עבודה טובה.
הליגה שם רצה כבר 5 מחזורים והוא עם 3 שערים ו2 בישולים.
מעלה השערה, אולי סרט הקפיטא עושה משהו לידיי הזהב של טר שטגן? אולי.
למה אתה חושב שאני צוחק?
אפשר להגיד שקללת אונואטה הסתיימה באופן סופי.
אם בארסה תשכיל למצוא לעצמה את המגן הימני הטבעי והנכון היא תהיה מדהימה.
כל ההרכב שלנו צולע כי אנחנו צולעים מהעמדה הזאת לחיפוי במרכז המגרש ולחוסר חיפוי באגף השני.
אם יהיה לנו 2 צדדים טובים שיודעים להתמזג הגנתית והתקפית זה יאפשר לאגפים שלנו עם פאטי/דמבלה/ראפיניה לפרוח ובמשחק מעבר אף אחד לא יעמוד מול הטיסנים האלה
תמשיך לנחס, ניקח אליפות רק בגללך.
ספרתי כמה פעמים באלדה נרדם במחצית השניה. בדיוק 0. כנראה קיבל על הראש במחצית.
אלבה כשנכנס בקושי עלה והיה מגן. כתוצאה מכך , לא עשה חורים והיה מצוין. לא שזאת חוכמה גדולה, רוב הזמן שלו על המגרש סוסידד הייתה כבר מפורקת ואיבדה חשק.
היה נדמה לי שבמחצית השניה פדרי שיחק מאוד נמוך, ליד דה יונג. צ’אבי ויתר על הקישור ונתן לחלוצים לשחק לבד. זה הצליח לו מאוד, אבל אני לא חושב שזאת השיטה. אולי מול יריבה עייפה שמשחקת פתוח, אבל לא יצליח בדרך כלל.
היה לי כיף לראות את המשחק. שנה שעברה חלק ניכר מהמשחקים היו משעממים, אני מקווה שזה נגמר.
במובן מסוים, צ’אבי הוא כמו לוצ’ו - מדלג על הקישור, מטיס כדורים להתקפה, דוגל במשחק ישיר יותר ומהיר יותר.
במובן אחר, הוא כמו פפ - הקטע הזה של להמציא מערך, בו יש לך מגן ימני שהוא בעצם בלם, מגן שמאלי שלא יורד להגנה, קשר שלא יודע להחזיק בכדור, וחלוץ שלא יודע להתחלץ, זה לחלוטין קטע פפ קלאסי, שבד"כ קורה בגומלין רבע/חצי גמר האלופות (ואז גם בד"כ מתפוצץ לו בפנים).
העניין הוא שמול סוסיאדד גמורה ולא מדוייקת זה עבד, אבל מול יריבה שתסתגר? או מול יריבה שכן תצליח לכבוש בדקות הטובות שלה? לא בטוח.
העונה עוד ארוכה מאוד מאוד, ותהיה מלאת תהפוכות. אבל ברצלונה של צ’אבי צריכה להתחיל לגבש צורה, ולא יהיה לה יותר מידי זמן לעשות את זה.
אני רוצה להאמין שהוא זיהה את העייפות של סוסידד והתאים את המערך אליה.
לא רוצה להאמין שזה הצליח לו בפוקס.
אבל נראה מה קורה מול היריבה המסתגרת הבאה. יש לי תחושת בטן שלא יחסרו כאלה.
הבעיה שלי היא לא החילופים והתאמת המשחק למצב היריבה בדקה ה-60 משהו. זה היה מעולה. הבעיה שלי היא שעד הדקה הזו, ובעיקר במחצית הראשונה, היו דברים שצעקו לשינוי, ולא השתנו (עזוב את זה שהם גם היו צפויים מראש), ושמול יריבה חדה יותר - לא היינו יוצאים כל כך טוב.
דימה
סוסידאד לא הסתגרה, הקישור שלנו היה רך, צ’אבי עלה עם 3-4-3 בו מגן ילדון במקום לשחק על המהירות שלו נתקע למעלה כאילו הוא ווינגר, ובגדול צ’אבי סירס אותנו. ברגע שהחילוף המתבקש של פראן פתח את המשחק צ’אבי ירד ל 4-3-3 עם אלבה כמגן.
בכלל, מגנים המשחקים כווינגרים זה מתיש, בטח אם כל היתרון שלהם הוא מהירות ותקיפה של back door. לשים את אלבה/דסט/באלדה בתור ווינגרים זה פשוט לדפוק להם ת’צורה. היחיד שזה עבד איתו היה האיש ורגלי הזכוכית אדריאנו.
ההבדל המהותי בעיני בין צ’אבי לקודמיו זה שהוא אשכרה מייצר לנו חומר לשיח אחרי שרובנו היינו צועקים נקסט אחרי כל משחק של ארנסטו או שהעדםנומלשתוק אחרי משחקים של קומאן.
נראה היה שצ’אבי שאף לעשות משהו שמזכיר את בארסה של פפ 08/09 עם מעבר בין 4-3-3 ל-3-4-3 באופן דינאמי כתלות המצב במשחק, רק הפוך באגפים. בתפקיד אלבס- באלדה ובתפקיד אבידל- ארואוחו. הבעיה? ארואוחו לא באמת מגן, ובאלדה על שום מה נתקע למעלה ולא חזר לסגור את השחקן שלו. בשל כך, כל יציאה קדימה של סוסיאדד הייתה עם יתרון מספרי מצד שמאל. זה נתן לנו גול וגם גרם לנו לחטוף אחד.
עוד שחקן שחשף אותנו ליותר מידי איבודים הוא לצערי פרנקי דה יונג עם 8 איבודי כדור ושלושה חילוצים בלבד בעמדת הקשר האחורי. להיות קשר אחורי בבארסה זו עמדה קשה. אתה תמיד נקודת מוקד ללחץ, אתה חייב להשתתף בניהול משחק ולדחוף את המשחק קדימה, ומבין כל הקשרים אתה חייב נוכחות דפנסיבית. אם פרנקי רוצה לקחת את העמדה הזאת על עצמו למרות מה שצ’אבי חושב הוא חייב לעבוד קשה יותר, כי סילבה ומסיקובו גמרו אותו בקלות מידי, אני לא רוצה לדמיין מה קשרים בקבוצות אינטנסיביות יותר יכולות לעשות נגדו. טיטי חושב שהוא היה הטוב מבין הקשרים, אבל כנראה שהוא דילג על פדרי.
אמרו בשידור שסיימו מחצית בלי עבירות. או שזה אומר שההגנה שלנו הייתה נקייה ומופתית, או שלא באמת לחצנו את סוסיאדד. כשזה קורה, אני נוטה לשאול “אז מה לעזאזל עשה גאבי?”. בלי הלחץ הגבוה לטוטאל פוטבול אין משמעות והוא הופך לכדורגל בו הקבוצה נהיית פשוט מטרה נייחת. מזל שאחד הדברים שהשתנו במחצית השנייה היה החזרה של הלחץ הגבוה.
אם כבר שינויים מהותיים, אז פאקינג פאטי. אני לא יודע אם זה הפער בין פראן שהיה חושך, אבל כל נגיעה של פאטי הייתה חוויה. מדקה 65 והוא היה מעורב בשלושה שערים. אני יודע שכולם רוצים לראות אותו, אבל אני מבין את החשש לדחוף אותו עוד כשיש עוד חשש ברקע בגלל הקרע בהמסטרינגס. ממש אפשר לראות שלפולני היה כיף איתו.
ולסיום, לבנדובסקי. אתה יודע שיש לך חלוץ מפחיד כשבתנועה אחת הוא מבטל שני שחקני הגנה ששומרים עליו. השער הראשון הייתה הברקה שלו, והוא הצליח להלחיץ כל הזמן את צמד הבלמים של סוסיאדד. מדהים שברגע שהצלחנו לתת לו כדורים יותר נוחים, ופחות להמר על כדורים ארוכים, הם לא הצליחו למצוא נגדו פתרונות.
זה משחק שני אומנם, אבל היו פה כמה הצהרות. בארסה ניצחה משחק חשוב בלי פיקה, בוסקטס ואלבה, ונראה שהיא מנסה לייצר זהות חדשה. משהו בהבעות של פיקה ואלבה במשחק הרגיש שהם עוברים סדרת חינוך, וצ’אבי הצליח להעביר להם את הנקודה. הפנים החדשות הן של פדרי, ארואוחו ופאטי.
נ.ב
ברוך השב טר שטגן.
שום ניחוס. הם היו באמת זוועה ומי שהציל אתכם היה טר שטגן. מה שכן הם היו ממש יעילים בגול של איסאק. היו שותפים אקטיביים לגול.
בכל מקרה זה משחק קלאסי שבה היריבה יצאה למועדון, שתתה קצת יותר ממה שכדאי לה ובסוף היא סיימה את הלילה מקיאה בשירותים. יש דברים שלא עושים, כמו למשל מעלים קצב מול ברצלונה והופכים את המשחק מחוף לחוף מה שנקרא. ברצלונה כמעט תמיד תהיה בעלת הכושר הטוב יותר, הסיומת הטובה יותר, וגם יש לה עומק בניגוד ליריבות שלה. אני מתפלא על אלגואסיל ששיחק ככה, שנה שעברה לפחות מולנו הוא התבנקר וניסה להרוג את המשחק.