מחזור 2: 4:1 באנואטה על סוסיאדד (לבנדובסקי 2X, פאטי, דמבלה)

אני ממש לא חושב שפרנקי רוצה לקחת את העמדה הזו על עצמו. בדיוק כמו שקונדה ואראוחו לא רוצים להיות מגן ימין.

אני נוטה לשאול את זה כל פעם. הוא לא טוב במשחק מסודר והוא לא טוב במשחק מבולגן. הדבר היחיד שהוא עושה טוב זה לקצץ שחקנים. כשהוא עם הכדור זה כמעט תמיד ייגמר בפעולה לא מדוייקת או לא נכונה. לא מבין למה אנחנו צריכים גרזן כשחקן פותח. הוא פשוט שחקן חושך.

הביקורת שלי על פדרי זה שמבחינת מיקום הוא לא ממצב את עצמו בעמדת ניהול אבל ההבדל בין פדרי לגאבי זה שכשהכדור אצל פדרי הפעולה שלו תמיד נכונה ומדויקת.

בקטע הזה שאפו ענק לצ’אבי. הוא מכניס אותו לאט לאט ובזהירות לעניינים. זה בדיוק מה שפאטי צריך.

jurassic-park-alan-grant

אתה היחיד מכל המגיבים כאן שחושב שכריסטנסן וגרסיה היו גרועים.
את הגול אריק כמעט מנע, זה היה גול של יותר מזל משכל.
טר שטאגן הציל אותנו מ 2 או 3 בעיטות, זה נכון. אני מקבל בהבנה שיריבה סבירה תגיעה לכמה מצבים נגדינו, במיוחד מול 3 בהגנה, זה בלתי נמנע. כמות המצבים של סוסידד הייתה נמוכה, והבלמים מנעו את הרוב.
מבחינתי הם היו מעולים.

הקישור היה רך, מסכים. במחצית השניה פדרי ירד אחורה, וזה הפסיק להיות רך. לא מעריכים אותו מספיק על זה, אבל הילד יודע גם להגן.
לדעתי מה שבאלדה עשה במחצית הראשונה זה לא מה שצ’אבי התכוון. הוא היה אמור לעזור להגנה כמו כל ווינגר נורמלי. ראיתי את דמבלה יורד פעם אחרי פעם אחורה עם המגן שלו, מה שגם איפשר לו לקבל כדור בחופשיות כשחטפנו להם. במחצית השניה המשחק של באלדה השתנה, אני מניח שצ’אבי הסביר לו מה צריך לעשות.
מה פראן טורס עשה על המגרש אין לי מושג. או שפאטי לא כשיר ל 90 דקות, או שזאת טעות של צ’אבי.

אני דווקא אוהב מגנים כאלה, אבל הם חייבים לעזור גם להגנה. בגלל זה אני לא אוהב את הירידות על אלבה, כי הוא כן עוזר, אבל זוכרים לו רק את הפעמים בהם הוא לא חזר בזמן.
באופן כללי, אני מעדיף לנצח 5-3 במקום 1-0. אם מגן תורם יותר בהתקפה מהנזק שהוא עושה בהגנה, אני בעד.

אגב, טענתי שבאלדה משחק קיצוני בדיוק כמו אלבה, והבטחתי לבדוק מיקום ממוצע בהשוואה למשחק מול ראיו.
מול ראיו:
image
מול סוסידד:
image
אז באלדה שיחק אפילו יותר גבוה מאלבה.

צ’אבי מסביר כמה דברים.
Xavi: “Ansu did not start for a mix of two reasons. First, precaution. Second, based on the merits of others. Ferran worked extremely well in training this week. That’s how things are at Barça, there’s always competition.”

Xavi: “The change of system was to adapt to Real Sociedad. They played with two strikers, and we needed to have one defender left. It was a risk, sure. But we saw how good it can be when the players understand the system, like they did in the second half.”

Xavi: “I had to bring the forwards in the second half. We could not draw the match.”

ובדיחת היום באה ממקור מפתיע.
Munuera Montero to Lewandowski: “Good luck. Watch out with your watch!” both laugh

אז מה התלונות לבאלדה? עשה יותר במחצית וחצי יותר ממה שאלבה עשה במשחק פלוס שלו השנה אצלנו.

מגן שטוב התקפית זה אחלה של בונוס. מגן שזורק זין הגנתית זה אסון.

אני מאוד מקווה שצאבי לא יחזיר את אלבה להרכב. משתי סיבות, הוא לא ראוי יותר להרכב וזה רק ירצח לבאלדה את הביטחון.

שבאלדה לא היה טוב גם התקפית. האסיסט היא פעולה מצוינת, אבל לא היו הרבה כאלה.
לעומת זאת בהגנה הוא לא תרם כלום, וזה לא אמור להיות ככה. אלבה חוזר להגנה , לא נתקע למעלה כל הזמן. אפילו קיצוני בהגדרה כמו דמבלה או ראפיניה חוזרים אחורה בנוהל.
“זורק זין הגנתית” זה מה שבאלדה עשה במחצית הראשונה, לא מה שאלבה עשה במשחק מול ראיו, או בדקות שהוא שיחק אתמול.

באלדה בקושי משחק פעם אחת נזרק למשחק מאוד קשה במגרש חוץ ותסלח לי אני חושב שאתמול הוא יותר מילא הוראות של מאמן מאשר “זילזל”. ואני החזרתי לך שאתה טענת שאם מגן תורם התקפית יותר מטעויות בהגנה שלו אתה בעדו. אז הנה, תאהב את זה או לא. מבחינה התקפית באלדה עשה יותר מאלבה במשחק וחצי שלו וגם מול יריבה קשה יותר.

אני לא פאנבוי של אף שחקן, אם באלדה לא טוב שיזרקו אותו לספסל. וגם לא שונא של אלבה. אלבה של עד ליברפול היה אחד המגינים השמאלים הכי טובים בעולם, אני זוכר שלואיס אנריקה לא הזמין אותו לספרד אמרתי ובצדק שהוא מנהל נגדו חשבונות אישים. אבל מאז ליברפול, מצטער הוא בקריסה מקצועית. שמסי היה בסביבה התעלמנו מזה, כי הוא היה מבשל לו הרבה. עכשיו אין מסי ויש את אלבה הבינוני.

עם כל הכבוד לצ’אבי, אני לא מבין על איזו שיטה הוא מדבר, שהשחקנים הבינו במחצית השנייה (יותר טוב מאשר בראשונה, כנראה). במחצית השניה פשוט שיחקו שחקנים יותר טובים, וסוסיאדד הייתה כבר גמורה. זה הכול.

הוא גם אמר שפראן שיחק משחק טוב. מה שמאמנים אומרים אחרי המשחק צריך לקחת בעירבון מוגבל. זה יותר פוליטיקה מאשר מה שהם באמת חושבים.

מוריניו הוא היוצא מן הכלל בקטע הזה חחח

אתה מתכוון יוצא דופן שלא רק הדברים שהוא אומר אחרי משחק הם פוליטיקה, אלא גם לפני המשחק, במשך המשחק, בחדר ההלבשה, בחדר השינה, בשירותים, ולילדים שלו לפני השינה?

ואם נחזור לנושא - פה לדעתי צ’אבי כן התכוון שבראייתו יש לכם שיטה.

אני בכללי לא לוקח יותר מידי ברצינות את המסיבות העיתונאים של מאמנים אחרי משחקים. שהוא למשל אומר שפראן שיחק משחק טוב, אני חושב שהוא אומר את זה יותר בשביל שפראן לא יאבד מהביטחון שלו מאשר באמת שהוא מאמין בזה.

אני לפחות מקווה, כי אם הוא באמת חושב שפראן שיחק משחק טוב אנחנו בפאקינג צרות.

גם אני לא פאנבוי של אף שחקן, כולל אלבה ובאלדה. אני לא חושב שהיה לבאלדה משחק התקפי טוב. אני חושב שאלבה במשחק ממוצע תורם יותר מבאלדה במשחק הספציפי אתמול.
אני מקווה שבאלדה ילמד וישתפר, ויום אחד גם אני אעדיף אותו על אלבה. לפי מה שהוא הציג אתמול לא השתכנעתי. כשאלבה יחזור לכושר רגיל, אני חושב שהוא יותר טוב.
או שבאלדה ישתפר גם.

תעדכן. אנחנו מחכים מאז 2018.

מצחיקה אותי ההשוואה שעושים פה בין אראוחו לאבידל כאשר אומרים שהאורוגוואי נופל ביכולות ההתקפיות לעומת הצרפתי.

נראה לי שכחתם איזה חושך הצרפתי היה בהתקפה בשנה הראשונה שלו בתפקיד אצל פפ. האיש במו רגליו חירב התקפות שלנו טוב יותר ממה שמגיני היריבה יכלו לעשות. זה באמת היה כואב לראות.

כמה בכיתי כשפפ העלה אותו שוב ושוב על חשבון סילביניו. כמה זמן לקח עד שהוא למד מה לעשות ואיך להשתלב בהתקפה…

אז מה אני בא לומר? שצריך להשוות תפוחים לתפוחים.

אם משווים את אראוחו המגן לאבידל המגן אז צריך להשוות גם את תהליך ההתקדמות. אין מה להשוות את השחקן שרק מתחיל ללמוד את העמדה לשחקן הבשל שהניף את גביע ליגת האלופות. זה לא כוחות.

באותו אופן ההשוואה של פדרי לאינייסטה בשיאו היא מפגרת. רוצים להשוות? תשוו לאינייסטה בן ה 20. כי בינינו, בהשוואה בין אינייסטה בן ה 20 לאינייסטה בן ה 30, הראשון לא יוצא כזה גדול. יש לו עוד מונדיאל ושני יורו לזכות בהם בשביל להשלים את הגדולה ההיסטורית.

אגב אראוחו, לדעתי האישית אם הוא ימשיך בתפקיד הזה הוא יהיה יותר טוב מאבידל. אני חושב שאראוחו שחקן יותר טוב ועם הרבה יותר תשוקה ותשומת לב. לא משנה מה הוא יעשה, הוא יהיה אחד הבולטים שלנו בשנים הקרובות.

ולגבי המשחק, עד שנכנסנו לגארבג’ טיים כשכבר היה 4:1 נהניתי מאוד מהמשחק. אח"כ השעה המאוחרת והורדת הרגל מהגז הביאו אותי לנמנום של רבע השעה האחרונה.

אפשר לראות שמסע הרכש מתחיל לפרוע את השטרות.
אם זה הצמד של לבה כמתנת יומולדת; אם זה העומק בהתקפה כשחלוץ אחר חלוץ נכנסו, החליפו מקומות, החליפו מיקומים ובאופן כללי ג’יננו את סוסיאדד (וזה מבלי שאובה וממפיס אפילו קמו להתחמם); אם זה בהגנה שבה כרסיטיאנסן אולי לא מרגיש עילוי לכולנו, אבל אפשר לדמיין איך היינו מרגישים אם לנגלה היה שם במקומו - עוד לפני קונדה, שודרגנו.

אבל הקישור… הקישור בימינו הוא נקודת התורפה שלנו. כמו שאמר אייל, זה מרגיש שצ’אבי כמו לוצ’ו מוותר על הקישור ומסתמך על היכולת האישית מקדימה.

אני אופטימיסט ואוהב להאכיל את עצמי ברעיונות שמפייסים את דעתי. אז דעתי היא שצ’אבי קונה לעצמו זמן.

אתמול מאוד היה חסר לי המשחק בנגיעה. כואב, כואב בעיניים לראות איך כל שחקן שלנו מקבל את הכדור ומסרב להפרד ממנו לפני שקידם אותו במו רגליו כמה מטרים קדימה. אין ראייה רחבה של המגרש, אין היכרות “על עיוור” איפה נמצא כל שחקן ולאיזה חללים הם ירוצו וייכנסו, אין אמונה שמסירה תגיע ליעד שלה ולא תייורט ע"י היריבה ואין, בעיקר אין מהירות מחשבה. וזה כואב לראות איך קבוצה שמנוהלת ע"י צ’אבי, שחקן ששיחק בנגיעה תחת פפ כל כך הרבה שנים ובכל כך הרבה אלגנטיות, לא מצליחה לעשות את הדבר הכל כך אסטטי וכל כך קטלני הזה.

ואז אני רואה איך לבה כובש צמד מכלום במשחק השני שלו בליגה. איך ראפיניה עושה כאב ראש לאחת ההגנות הטובות בליגה, איך דמבלה משחק פעם בימין ופעם בשמאל ואין לדעת מאיזו רגל שלו הוא יטווח את השער, איך פאטי מתמקם בצורה מושלמת וקטלנית ומסכן את השער יותר מכל אחד אחר על המגרש - ולא משנה באיזו משתי הקבוצות. ואני חושב לעצמי, צ’אבי קונה זמן… יש לו התקפה קטלנית שתביא לו את הנקודות ותתן לו את הזמן ללמד את הדגנרטים האלה איך צריך לשחק כדורגל בבארסה.

כי האמת היא שלשחק כדורגל בנגיעה זה דבר לא פשוט. אני לא חושב שצ’אבי לא רוצה לשחק ככה, אני פשוט חושב שהשחקנים שלו לא מסוגלים לזה גם אם חייהם היו תלויים בכך. והוא יצטרך זמן בשביל ללמד אותם איך לשחק ככה, זה לא יקרה ביום ולא בחודש, אבל הקבוצה הזו - כך אני רוצה להאמין - עוד תלמד לשחק בדמותו ובצלמו של המאסטרו.

זמן…

לא ראיתי את המשחק אתמול בגלל השעה והתנזרתי מכל אמצעי תקשורת ומהפורום בשביל שלא יהיו ספויילרים.

או שבאלדה דביל מוחלט או שזו הוראה של צ’אבי. לי נראה שזו אופציה ב’, ושזו החלטה תמוהה- אם צ’אבי רצה ווינגר שיפתח עם ראפיניה.

החיסרון של מגנים משווע, מקווה שהמצב הכלכלי יאפשר להביא לפחות אחד נורמלי.

עוד מלפני שפראן הגיע היו לי ספקות כבדים. דיי מהר אמרתי שפפ עבד עלינו, ואני זוכר את ההתנגדות החריפה בפורום. הוא שחקן מוגבל מאוד שלא צריך לשחק בברצלונה, גם כמחליף לטעמי, ואני שמח שסוף סוף שמתגבשת הסכמה גורפת בעניין.

אוי פאטי :heart_eyes:

רק שישאר בריא מלח מים מלח מים.

לסיכום, דמבלה וראפיניה באגפים אם פוחדים על הרגל של פאטי, פאטי ודמבלה אם לא, גאבי לספסל ופראן לאוורטון.

אחלה הודעה יוסי.

אני מסתפק אם צ’אבי אי פעם הבין כמה צ’אבי טוב. הרי את עצמו הוא אף פעם לא ראה (אהממ מי שבמגדל אייפל לא רואה את מגדל אייפל אההממ) והקשר הכי טוב שהוא ראה היה אינייסטה כך שכשהוא רואה אינייסטות במגרש הוא מבסוט. אבל כמה אינייסטות שלא תשים חייבים מנהל כמו צ’אבי. הלוואי שדה יונג יהפך לכזה.

גאבי לספסל ופראן להרכב במקומו.
אין לו חוש לשערים לצערי, בטח לא מתקרב לקטלניות המהממת של פאטי. אבל הוא קשר מצויין ויודע להניע כדור ולהכנס לחללים. אם הוא יקבל את המקום של גאבי אז נשתדרג.

אה דבר אחד ששכחתי: פרנקי נכשל מבחינתי אתמול במבחן בוסקטס.

אני מאוד מאוד אוהב אותו, וגם אשמח לתת לו עוד הזדמנויות בתפקיד נגד קבוצות מהחצי התחתון של הטבלה, אבל אם אין שיפור צריך לשקול רכש בקיץ, אם כי את מי אפשר להביא שיחליף את בוסקטס? חחח בהצלחה אלמן.

גם אם הוא לא יצליח כקשר דפנסיבי, הוא צריך להישאר בכל מקרה ולשחק בעמדה קדמית יותר לצד פדרי.

אתה מעדיף אותו על פרנקי? אני לא. פרנקי עולה עליו ב-10 רמות בכמעט כל אספקט. לדעתי לפחות