מחזור 20: עם בוז צורם של הקהל הכועס - 0:2 על לבאנטה כבשו: אמבפה ואסנסיו

בוא נסכים על 3 דברים:

1. ויני בנאדם בעייתי והמאמן לא חייב לו כלום. אני לא חולק עליך.
  2. בהינתן וויניסיוס כבר בסגל, המאמן צריך לדעת לנהל את הסיטואציה.
  3. בסופו של דבר כולם נפגעו, אלונסו בבית, והקבוצה עם ויניסיוס ביחד בתהום.

בסופו של דבר אלונסו יצא צודק בכך שהוא בחר להוציא מדיי פעם את ויניסיוס, והיה יכול גם להשתמש בו לגמרי כשחקן משלים. זכותו. אבל האם הוא יצא חכם? האם הוא ניהל נכון את הסיטואציה?

לדעתי ה’משבר’ עם ויניסיוס היה מגיע כך או כך, גם בלי חילופים שלו. ובכל מקרה צ’אבי ניסה פשוט להכניס את רודריגו גם לעניינים. אחרת - היו כועסים עליו בהנהלה בגלל זה אולי.

לגבי זה שלא ראית שיפור בכלום, אני כופר בזה.
ב15 המשחקים הראשונים כמעט ולא ראו את קורטואה במצלמת המשחק בכלל. אחרי הקלאסיקו הראשון (אותו ניצחנו עם עליונות, אחרי שנה של הפסדים מוצדקים מולם, שזה גם שיפור) אני מניח שהוא קיבל איזה טלפון, ומשם זה כבר היה נראה רע מאוד.

אלונסו עד הקלאסיקו, כולל, הוא הצלחה מבחינתי.

• 13/14 נצחונות
  • הופעה מרשימה בקלאסיקו
  • לראשונה בחיי ראיתי משחק לחץ אמיתי ומתואם מריאל מדריד

אחרי הקלאסיקו, ראינו את הגרסה ה"חכמה" של אלונסו לפי חנן (כנראה גם קיבל הוראות מלמעלה). ליקוקים לויניסיוס, פטור מלחץ לכולם, בלוק נמוך, הפסיק לדבר בתקשורת על כך שכולם חייבים לרוץ ושחייבים להשתפר. לצערו זה היה מאוחר מידי.

אלונסו לא ניהל נכון את הסיטואציה כי הוא לא שרד. אבל אם הדרך היחידה לשרוד היא להיות אנצ’לוטי - אני כבר תמיד אעדיף את מי שמנסה לשנות. בטח אחרי שבעונה שעברה ראינו את הגרסה האנצ’לוטית של הקבוצה הזאת.

ויניסיוס בכושר של השנתיים האחרונות הוא לא שחקן שצריך לפתוח כל משחק ולסיים 90 דקות. לעזאזל, אפילו כשהוא בכושר אפשר להחליף אותו בשחקן טרי שימשיך ללחוץ. מחליפים את האלאנד, דה בריינה. השנה לבנדובסקי הפך להיות שחקן ספסל וזה לגמרי עבר בשקט

אגב, אם תשימו לב בסטטיסטיקה של המשחקים הראשונים של אלונסו, הקיצוניים כמעט תמיד היו מוחלפים ראשונים. כנראה שמבחינתו זה התפקיד שהכי דורש כח מתפרץ ורעננות, והם היו רצים הרבה במהלך המשחק כחלק מהלחץ.

ייתכן, אבל מה שבטוח - אלונסו ניהל את הנושא של ויניסיוס בצורה מזעזעת. לא רק שלא עזר, הוא העמיק את המשבר.

אפשר לחזור אחורה ולפתוח שוב פעם את הדיונים על המשחקים. הצלחנו לגנוב שערים ממתפרצות, אבל היינו חסרי מושג עם הכדור והכתובת הייתה על הקיר.

היכולת ההגנתית הגיעה בהתאם ליכולת של מיליטאו. החיסרון שלו לאחר שנפצע חשף הרבה בעיות של המשחק שלנו.

היכולת הייתה מזעזעת ואמרתי כאן שחור על גבי לבן שמתישהו זה לא יעבוד. מי שבחר להסתנוור מהתוצאות אולי יהיה מופתע, אני לא.

ממש לא. המשיך להחליף את ויני, ומעבר לכך הנזק כבר נעשה.

יש לכם בעיה שאתם ראיתם את התוצאות של ההחלטות של אלונסו ובמקום לנתח אותם אתם עם הראש בקיר ובוחרים לעשות דיקריידינג לאלונסו.

מעבר לנושא ויני, יש דיווחים שהוא איבד את רוב חדר ההלבשה, וחוץ מזה לא ראינו ממנו כדורגל נורמלי ופתרונות לבעיות האמיתיות של הקבוצה כמו יצירת מצבים במשחק עומד, שליטה במשחק כשאנחנו צריכים לשמור על יתרון.

אתה ראש בקיר, מתנצל. מה אני מדבר ומה אתה כותב.

אתה מדבר על התוצאות של ההחלטות של אלונסו ועל כך שצריך לדעת לנהל נכון את ויניסיוס. אתה מתעלם מכך שלאלונסו לא היה את הגב ללכת עד הסוף עם הרעיונות שלו. אם היה לו חלקיק מהקרדיט שיש למאמנים כמו פליק או אפילו סלוט שהעיף את סלאח מהסגל, השחקנים היו מתיישרים.

אלונסו לא איבד את כולם. הוא קיבל תמיכה מהמון שחקנים, הרוב השפוי. את מי הוא “איבד”? את פדה, אחרי שאלונסו החליט שהוא לא רואה בו שחקן מרכז שדה (בצדק מבחינתו - פדה היה חלש בכל תחילת העונה בעמדה הזאת), ואת ויניסיוס, בצדק מבחינת שני הצדדים. בקבוצה בריאה, ויניסיוס היה מוריד את הראש או מחפש לעצמו מקום אחר.

למה המאמן חייב להיכנע לשיגעונות של ויני?
המאמן אמור להיות הסמכות העליונה, ויני אמור לקבל את סגנון המשחק של אלונסו ולא ההפך.
ויני הגדיר את עצמו כאל וכשחקן שאי אפשר לגעת בו, על סמך מה? 2 עונות טובות?
השחקנים שלנו אמורים לקחת אחריות על המצב של הקבוצה, אבל רובם באמת פרימודונות שלא מעוניינים לרוץ ולהשקיע וזה מדאיג מאוד.

גם זה היה צפוי. אלונסו הגיע בתור בובה נוצצת ואם התוכניות שלו כללו מודיפיקציות בהיררכיה, בטח אחרי שהוא ראה את הסערה שקרתה סביב ויניסיוס אחרי שאיבד את כדור הזהב, אז מראש התוכניות שלו נועדו לכישלון. המועדון נתן גב לא פרופורציונאלי לויני ואפשרו לו לעשות מה שבא לו. ויני טיפש וקיבל אשראי חופשי להיות טיפש כמה שירצה עם 0 השלכות. למה בדיוק אלונסו ציפה, שהוא ישנה את הבנאדם אחרי שעשו לו ספוילינג 5 עונות?

אלו היו הפרסומים, אני לא יודע מי היה איתו ומי לא. ראית איך אמבפה מסמן הפוך ממנו בגמר וכולם הולכים אחרי אמבפה ולא סופרים אותו. היו פרסומים על ג’ודמופדה שהוכחשו בתוקף על ידם בינתיים.

אנחנו מועדון חולה. בהינתן הסיטואציה הזאת, אלונסו היה צריך להיות חכם ולנהל את הסיטואציה טוב יותר.

ראה מה כתבתי בפסקה קודמת. זה לא אידיאלי אבל זה המצב הנתון. נעשו הרבה טעויות בדרך שהובילו את המועדון לנקודה הזאת, אבל זה לא רלוונטי. כרגע צריך לדעת לנהל את הסיטואציה הכי טוב שאפשר, כלומר לתת לויני את מה שהוא רוצה, להחזיר אותו ךכושר ושלא יפגע בקבוצה, ובאידיאל למכור בקיץ.

ארלינג האלנד, שהוא שחקן גדול יותר (יסלח לי הויני) הוחלף במשחק נגד ריאל בדקה ה70, מישהו זוכר את האירוע הזה? הייתה פרשה לאחר מכן?
אלונסו עשה לא מעט טעויות מקצועיות בתקופה הקצרה שלו אבל החטא היחיד האמיתי שלו הוא שהוא חשב לתומו שהוא בא לאמן ולדבר על כדורגל, לא להתעסק בפוליטיקה וחרא, לא הכל היה מושלם אבל אשכרה אחרי שנים התחלנו משחק לחץ מתואם ולהיראות כמו קבוצה רצינית.
מה הטענות אליו מצד השחקנים שהיו נגדו? שהוא רצה להראות יותר מידי קטעי סקאוטינג על היריבה? שהוא מדבר על טקטיקה? שהוא ביקש מהשחקנים לרוץ? ממש בושה מצידו.
כל הכבוד לקהל בברנבאו, טוב לדעת שהם בצד הנכון.

2 עונות של 2 דאבלים, אליפות ו צ’מפיונס, ויני מעצבן ובלתי נסבל, אבל זה לא שחקן שעדיין לא קרע זוג נעליים, זה כוכב על.

בנוגע לחלק הראשון, הוא לחלוטין היה צריך להבין שהוא בא עם מגבלות. אם אנחנו דנו פה הרבה לפני שאמבפה הגיע איך מסדרים את ויני והצרפתי ביחד על המגרש תוך כדי שמירה על פוליטיקלי קורקט, וזה גם היה טופיק רציני במהלך העונה הקודמת, הוא היה צריך לחשוב על זה. אני בטוח שהוא ידע לאן הוא מגיע.

בנוגע לסוף הפסקה, אז לא, לא התחלנו להיראות כמו קבוצה רצינית. לא היו לנו פתרונות להנעת הכדור, ולא הצלחנו ליצור מצבים במשחק עומד.

שוב פעם, יש ים שמועות שקשה לשים עליהם פילטר כרגע. בסופו של דבר זה הוביל לפיצוץ.

הסגל חולה אבל זה הסגל שאיתו הוא פתח את העונה ומתברר שלעשות סדנת חינוך כשאתה צריך להביא תוצאות זה לא הצעד הנכון.

לא לוקח מוויניסיוס ג’וניור שום דבר רק בוא לא נשכח את קארים בנזמה בעונת הבלון ד’אור שהכל נדבק (הגול שהכי מספר את הסיפור זה ברגל שמאל באיתיחאד לקורה ופנימה בנגיעה בלחץ של הבלם ואחרי קרוס מרחוק של מנדי), והוא היה מנהיג וגם את טיבו קורטואה הכל-יכול. שחקן מספר 3 שלנו ב-2021/22 ולא בזבז אנרגיה מיותרת לקבוצה. לפני הריבים והשטויות. שחקנים גדולים פי כמה חטפו בוז מהסנטיאגו ברנבאו.

אגב ויניסיוס פתח על הספסל במשחק אחד בלבד חוץ מטאלברה - מדבר על לאחר הקלאסיקו - ולרוב הוחלף בשלב מאוחר. האכילו אותו עם כפית והוא המשיך לשחק רע. חוץ מלהבקיע בשבילו עשו הכל. איפה האחריות של ויניסיוס מקצועית?

צ’אבי אלונסו ידע שריאל מדריד היא לא באייר לברקוזן וידע שעליו להתפשר אבל יש גבול כמה ללכת בין הטיפות. אני בטוח שהוא לא חשב שהעונה שלנו תיגמר אחרי החילוף בקלאסיקו. אחרת למה..

בוודאי שהוא היה צריך להבין שהוא עם מגבלות אבל עם זה המצב אז למה הביאו אותו? לא רצינו אחרי העונה הזוועתית בשנה שעברה לתקן את כל אותם דברים? בפועל קשרו לאלונסו את הידיים והרגליים ואמרו לו בוא לאמן.
אתה אומר שהוא היה צריך לעבוד עם המגבלות הקיימות, אני אומר שצריך לגדוע אותן מהשורש או שימשיכו להביא בובות, ריאל מדריד היא לא המועדון היחיד בעולם עם כוכבים ושצריך לנהל את חדר ההלבשה יש לא מעט מועדונים עם יותר כוכבים והכל מתנהל כמו שצריך.
כמו שאמרתי לא הכל היה מושלם ואלונסו עשה לא מעט טעויות בדרך אבל כן, התחלנו להיראות כמו קבוצת כדורגל ובטח שיותר מעונה לפני כן בפרק זמן של מספר חודשים.
לחצנו, שלטנו, כמעט ולא הגיעו נגדנו למצבים והבעיה העיקרית הייתה כיבוש מהצד שלנו בחלק מהמשחקים (מארסיי ומאיורקה לדוגמא), הגענו לשיא מסוים בקלאסיקו ואחר כך נגד ולנסיה ומשם זה נגדע בגלל דברים שלא קשורים לכדורגל עצמו.

אני חושב שאנחנו בשלב שדי ברור שיש דברים בגו, לא סתם אלונסו הלך הביתה אחרי רצף נצחונות והופעה בסך הכל לא כזו רעה בסופר קאפ, די ברור שלא היו מרוצים ממנו חלק מהשחקנים ונשאלת השאלה למה? לי זה די ברור אבל כמובן שאנחנו לא יודעים כלום.

זה מה שכתבתי עוד לפני שאלונסו היה סגור אצלינו

אני בהחלט חושב שפלורנטינו רצה אותו בגלל שהוא נוצץ, בגלל הסקס אפיל.

ריאל מדריד מועדון שמתנהל אחרת. מאמנים בריאל מדריד צריכים להיות בין הפטיש לסדן, או בין השחקנים להנהלה, כשבין לבין יש להם פעמיים שלוש בשבוע מסיבות עיתונאים בהם הם עומדים לצליבה. העבודה בריאל מדריד אחרת לגמרי.

מי שחיפש לצייר את המטרה מסביב לחיצים מצא קבוצה שעובדת טוב. אני לא מצאתי את זה באף שלב. לאחר כל משחק שבו התקשנו אלונסו עמד במסיבת העיתונאים ואמר כן נראינו לא טוב אבל נמצא פתרונות - שמעולם לא הגיעו. כשירדה המוטיבציה של פתיחת העונה ואחרי שתיים שלוש פציעות גם המינימום שאותו השגנו הלך.

אולי כי המאמן לא סיפק פתרונות, הקבוצה הייתה אבודה, אני באמת שלא יודע. לא רוצה סתם לזרוק קונספירציות או לצייר את המטרה מסביב לחיצים. כל מה שאני יודע זה שהיו פרסומים שהוא לא נספר והיו גם כמה רמזים לכך מתקריות מסוימות, כמו למשל זו עם אמבפה בגמר.

@Raulito-7 לא ברור לי איך אתה מצליח לשבת בפודקאסט עם אביב. הוא לא אובייקטיבי לעולם ומתבכיין מלא. וואלה, כל הכבוד לך.

שמע הוא אוהד בסגנון אחר לגמרי, כמובן שיש לו ידע והוא מבין גם מה קורה בריאל מדריד, אבל הדרך בה הוא מציג את הדברים והנושאים שהוא מעדיף לדבר עליהם מעבר לעקיצות. הוא הולך לכל משחק, מאוד מקנא בסגנון החיים שלו. התדמית שלי בפודיום הפוכה לחלוטין מהתדמית שנוצרה לי כאן, מקבל הרבה מאוד הודעות מאוהדי ברצלונה שאוהבים את דרך ההסתכלות שלי והכבוד שלי כלפיהם, כמו שבמשחק אחד הם מייצרים מצבים כמו ריאל מדריד בחודש וחצי.

בפרק הזה - לא אעשה ספוילרים למי שלא שמע - נתתי שם חתיכת אמירה על ראול אסנסיו, הגיבו לי בסוג של זלזול ואחר כך ראו שאין להם באמת איך לצאת מזה. ותודה

שיניתי קצת

בהמשך לדיון שהתפתח כאן…

ארבלואה לא צודק. ארבלואה חכם.

בתמונה נראה שוויניסיוס מנסה להבליט בדיוק איפה ארבלואה ליקק לו

יש אנשים שלא מבינים בקלות מה היה נכון לעשות, ויני פשוט עוזר להם.