מחזור 20: עם בוז צורם של הקהל הכועס - 0:2 על לבאנטה כבשו: אמבפה ואסנסיו

בתגובה לכך, בהמשך השבוע - פלורנטינו מפטר את הקהל

כי המשוואה מאוד פשוטה:

וויני טוב, שמח ועם ביטחון = הקבוצה טובה
וויני לא טוב ובלי ביטחון = הקבוצה נראית בדיוק איך שהיא נראית כרגע

בין אם תאהבו את זה או לא. כל עוד וויני בקבוצה זו השורה התחתונה
—-

נפלנו עם האוסן?

שמע יש להיות צב ויש להיות חילזון פיסח, יש מצב שהוא השחקן הכי איטי שראיתי משחק כדורגל. זה נכות פסיכית בקבוצה כמו ריאל שמשאירה ים שטחים מאחורה ומשחקת בלי שיטה הגנתית סדורה, אולי בקבוצה של פפ היו מסתירים אותו טוב יותר ומנצלים את היתרונות שלו אבל אצלנו אין לו סיכוי.

מבחינתי לשחקן שכבר הוכיח שהוא מתאים לרמה של המועדון ולא מתנהג כמו ילד זבל וסרטן בחדר ההלבשה מגיעה הזדמנות נוספת,יש בסגל הזה הרבה שחקנים שלא הוכיחו שהם שייכים לרמה ועדיין משחקים כאילו מישהו הכריח אותם.

תשתדל לכבד ולא לגחך כשאתה מגיב למישהו שמכבד אותך.

לא רק שהוא לא קרוב ליכולת שהבטיחו לנו בתור בלם,הוא גם לא כזה טוב במשחק רגל כמו שהוא חושב,אה ומיסטר צ׳יל, איזה ילד מבוהל,עלק מיסטר צ׳יל🤦🏻‍♂️

טוב לשמחתי ניצחנו בלי להרשים וויניסיוס היה גרוע + קיבל בוז שאני לא זוכר כמותו לשחקן שלנו, וזה משמח אותי מאוד.

נקודות חשובות לדעתי:

-האוסן לא שחקן ברמת ספסל אפילו כרגע.

-אם היה נתון לקשר ,שאיבודי הכדור שלו הופכות להתקפה מסוכנת של היריבה, אני חושב שקמאבינגה הליצן היה קובע שיא במועדון.

-ארדה גולר פעם טוב ופעם פחות, אבל בישול 10 העונה ובישל גם את הפנדל היום. אלונסו לא טעה, לילד יש המון כדורגל ברגליים, ואנחנו לפעמים שוכחים שהוא רק בן 20. שינה את המשחק היום.

-אני אשים אצבע על נקודת האור של היום, (ותאכלס מהמשחק נגד בטיס) ראול אסנסיו. שהיה נפלא שוב. מעבר שלשער, בולטת הלחימה הבלתי מתפשרת של הילד הזה. הוא שחקן “רע” במובן הטוב של המילה, הוא מאוד אתלטי ומהיר והוא שחקן בית! לא סתם ראינו אותו מקבל תשואות מהקהל כנגד ויניסיוס וחבורתו. זה נובע גם מהלחימה גם מזה שהוא לא היה ‘אנטי אלונסו’ וגם מהיותו שחקן מחלקת הנוער.

אני קורא לא פעם שאוהדים מקלים ראש באי שיתוף ואמונה בשחקני בית. המועדון בעיקר הולך על צעירים שהם שחקני רכש, רובם ממדינות שונות. אנשים כניראה לא מודעים לערך המוסף שיש לשחקני בית בקבוצה. אפילו פראן גארסיה שלא לרמה, ומציג יכולת הגנתית של מגן בינוני -, נלחם כמו משוגע, ואני מעריך אותו על כך.

כמובן שאף אחד לא שואל את דעתי במועדון אבל לצד כל שחקני הרכש שחלקם הופכים לאגדות, אנחנו צריכים להאמין בילדים האלה כי הם נותנים משהו שאי אפשר לקנות בכסף.

חבורה של מטומטמים. על הזין הגביעים שהלכו והיכולת הרעה. הבוז היה בעיקר על המהלך נגד אלונסו, זה היה ברור כשמש

אני זוכר אחרי ההעפלה מול שאלקה ב2015 רונאלדו עמד באמצע המגרש וספג את כל הקריאות בוז של הקהל.

בנתיים ויניסיוס בורח כמו תינוק מהמגרש לבכות בחדר הלבשה.

הוא קפטן שני כן? זה בזיון לקבוצה שזה השחקן המובילים שלה. זה הרבה יותר צורם לי מהתקופה הרעה.

פדה גם מאכזב. הייתי מצפה ממנו להיות הפנים של הקבוצה אבל גם הוא נגרר אחרי האווירה הכללית במועדון. עצוב לי.

לגבי אסנסיו, היכולת קיימת . הבעייה שהברגים אצלו בראש מתרופפים מדי פעם. אולי ארבלואה יכול לפתור את זה. אם הוא יתבגר- נקבל שילוב של ראמוס ו-וראן פריים עם הסגירות האדירות שלו.

ההחלטות האחרונות של המועדון בהחלט ראויות לגנאי ולביקורות בצורת הממחטות הלבנות. אני הייתי בטוח שאם ריאל תגיע לגמר הסופרקופה ותילחם בו ולא תושפל - זה יבטיח עוד קצת שקט ויכולת לאלונסו לנסות לשנות את גורל העונה הזו.

הפיטורים של אלונסו היו שוק גדול, ועוד לטובת מאמן שחסר כל ניסיון ברמות הבכירות. ברור שהוא בובה, אבל מאוד מוזר לי שהוא יוצא נגד הקהל. אפשר בהחלט להצדיק אמירה שהדרישות של הקהל הן הגבוהות ביותר (כיאה למועדון הגדול ביותר). אפשר לומר שזכותו של הקהל להגיב כפי שהוא מוצא לנכון. אבל לבוא ולומר שהקהל טועה לחלוטין בעניין הנשיא ובעניין ויניסיוס זה רק להתסיס יותר.

כרגע נשאר רק לראות איך המערכת תגיב מול מונאקו בשלישי. אני מאוד לא אופטימי.

גם לגבי היתרון הפוטנציאלי של שיתוף הילדודס אני לא רואה את זה קורה גם אם האליפות תברח, ובטח לא כל עוד יש סיכוי סביר- הרי ריאל לא הורגת משחקים מוקדם, וכל מנוחה ל”כוכבים” זה כבר מבוא לביזיון.

בינתיים הוא על הגל אז לא אכפת לי. אני עף על ראול אסנסיו ולא הכחשתי את זה מעולם, לא בדקתי כמה אוהדים היו אתמול, אני מניח שמגרש קרוב ל-להיות מלא. זה לא סתם שהוא לא ספג שריקת בוז אחת ועשרות אלפי אוהדים עמדו ומחאו לו כפיים כשהוחלף. לא צריך להסביר לי מדוע הוא לא בלם מושלם אבל בואו נשים את הדברים על דיוקם. מה הציפיות? הוא משחק בקבוצה בה הפרטנרים כל הזמן מתחלפים, אין לנו שיטת משחק אמיתית, הוא חשוף. הוא משחק מכל הלב והנשמה בכל שנייה שלו על כר הדשא, נכון? הוא תמיד זמין יחסית טפו-טפו-טפו והנה הוא כבר הבלם עם הכי הרבה דקות בסגל. זה צריך להיות הרבה יותר מוערך.

מצד אחד הוא לוקה בחסר עם הכדור ברגל ותמיד מעצבן אותי לראות שחקן הגנה מחטיא סתם מסירה או חלילה מסתבך בדריבל, גם כשאני מאמן ילדים אני מעיר. ומצד שני הוא בישל אתמול בכדור ארוך לקיליאן אמבפה חתיכת מצב - הראשון שלנו, ודומה מאוד למה שעשה נגד מנצ’סטר סיטי.

הוא לוקה בחסר בכדורי הגובה יחסית ואסור לו לשמור על אלכסנדר סורלות’. ריכוז? כל הבלמים מאבדים ריכוז. אין פה וירג’יל ואן דייק בשיאו או פאביו קנבארו מודל 2006. צריך להבחין בין סוגי הטעויות גם. את הטעויות הקשות טפו-טפו-טפו שהן גול בטוח הוא עשה בגביע העולם למועדונים. ואולי בשער שספגנו נגד בטיס. אחרי הקיץ עשו ממנו סמרטוט ריצפה, ירדו עליו והוא חזר.

אני לא מצליח להבין את הדיקריידינג שעושים לצ’אבי אלונסו. הבנאדם כשל בכל אספקט אפשרי, וזה כולל גם את האסקלציה שלחלוטין היה אפשר להמנע ממנה עם ויניסיוס. נכון שויניסיוס הוא הנבל העיקרי, ונכון שהמועדון הפקיר אותו, אבל גם מה שכן הוא יכל לעשות הוא לא עשה.

אני לא מבין מה אתה לא מבין :slight_smile: תראה כמה פעמים צ’ולו סימאונה החליף את חוליאן אלברס בשלב מוקדם של המשחק. צ’אבי אלונסו החליף את ויניסיוס ג’וניור בקלאסיקו בדקה ה-72, הוא העלה את רודריגו בתקווה לשקם אותו, לא איזה ילד מהנוער שאף אחד לא מכיר, במטרה שיעזור המון בהגנה ואולי עם רעננות גם יכבוש את השער השלישי, לא סוף העולם. מותר לו והוא המאמן. אחר כך אלונסו הוריד את הראש על אף ההתנהגות המגעילה של ויניסיוס החל מהתנועות בחילוף וכן ההתנצלות המביכה שהשמיטה את המאמן בכוונה. הוא נתן לו לשחק מיד נגד ולנסיה כאילו כלום לא קרה, פירגן לו במסיבת העיתונאים והברזילאי נשאר בהרכב בעצם בכל המשחקים למעט אחד עד לסוף הרע, כולל ליקוק בלית ברירה במסיבות העיתונאים האחרונות.

-צ’אבי אלונסו אשם

-הקהל ששרק בוז אשם

-קיליאן אמבפה אשם

-השופטים אשמים

-אוהדי היריבות אשמים

-השחקנים שלנו שאולי ‘לא מסרו לו מספיק כדורים’ - על פי מה שאמר המאמן החדש

-אירוע כדור הזהב אשם

כולם אשמים במצב חוץ ממנו.

רודרי זכה בכדור הזהב ב-28 באוקטובר 2024 ומבחינתי האירוע הקשה באותו פרק זמן היה ה-4:0 המשפיל שקיבלנו בסנטיאגו ברנבאו בקלאסיקו. עוד כמה זמן יגידו שחקני העבר והקולגות והפרשנים שדעתו של ויניסיוס נטרפה עליו מאז. כמה זמן אפשר להתאבל הזה? את הציטוט בטוויטר אתה זוכר? כמו שאני אדבר על בחורה שנתנה לי ברקס לפני 15 חודשים…

הוא גם הגיע לרצף הזה של 16 משחקים בלי שער בזמן בו אמור להיות בשיא הקריירה, זה מביך ופאתטי. נראה אם יהיה רצף דומה ללאמין ימאל, לראפינייה, לפראן טורס. אפילו לפרמין לופס שהוא לא שחקן התקפה.

-שאר הדברים מצד אלונסו: קודם כל אותו מהלך ריסק אותו סמכותית לחלוטין ולא היה לו גב מהבוס, ועוד שחקנים הצטרפו “למרד השקט” נקרא לזה ככה. עם אלונסו ניצחנו בקלאסיקו הראשון - קבוצה פצועה זה נכון, ועדיין, ועד למשחק נגד ולנסיה כן היו אלמנטים של משחק לחץ, הגנה יציבה יחסית ומשחקים - אמנם לא נגד אריות הליגה - שטיבו קורטואה היה יחסית מובטל. היינו בפור חמש נקודות - וכשהמצב היה טוב ויניסיוס התעקש לחרבן את השמחה זה מעיד עליו המון. היה פחות גרוע מהעונה שעברה בקיצור וזה למרות שקרלו אנצ’לוטי היה אהוב על הסגל ונתן להם לעשות מה שהוא רוצה.

אלונסו היה צריך לשנות הרבה כי הייתה קבוצה של שחקנים שלא רוצה לעבוד, שספגה השפלות בעונה שעברה שוב ושוב ולא רק בקלאסיקו. זה לא שהוא מונה בקיץ 2024 אחרי הדאבל ואנחנו בלתי מנוצחים והמאמן רוצה להראות ‘אני יותר גדול ואני מבין הכל’.

איך שהוא בחר לשחק בגמר זה לא השפלה לדעתך ? לדעתי אנחנו הושפלנו מאוד ותעזוב את התוצאה הצמודה בצד.

צר לי מאוד על אותו משחק ואני מסכים שלא הכל זה מצבים מסוכנים, אבל ההשפלה הייתה כבר נגד אתלטיקו מדריד בחצי הגמר ואני אסביר: אתלטיקו מדריד קבוצה פחות טובה מברצלונה והיא לא עושה שום דבר יוצא דופן עם הכדור אלא פשוט בעט-רוץ. קצת מרקוס יורנטה וקצת ג’וליאנו סימאנו וכדומה, וכשחוליאן אלבארס בכושר גרוע. ובכל זאת לא היה ניסיון להזיז את הכדור אלא למסור לטיבו קורטואה שנאלץ לשלוח 25 כדורים ארוכים לחצי של היריבה. גם הגולים שלנו הגיעו משתי הברקות ולא ממשחק קבוצתי [נניח המצב בקלאסיקו בו אלבארו קארראס כמעט השווה - הייתה שם התקפה נהדרת עם הרבה שחקנים מעורבים].

נגד אתלטיקו ניסינו, לא הצלחנו כל כך אבל ניסינו ולא התבנקרנו כאילו היינו חטאפה עם כסף, ולאתלטיקו בניגוד לברצלונה יש הגנה כך שיותר קשה להגיע למצבים נגדם.

ויניסיוס מטומטם וזה החומר שצ’אבי אלונסו היה צריך להסתדר איתו. מה זה קשור עכשיו חוליאן אלברז. אלונסו כשל בניהול הסגל, כשל בהנחלת שיטת המשחק שלו, השינויים שעשה היו לא אפקטיביים וכבר מאליפות העולם ראינו פתרונות הזויים. למעשה אלונסו לאהצליח לקדם אותנו אף לא באספקט אחד בודד ויחיד.

אז אפשר להגיד שצ’אבי אלונסו לא אשם ויש בעיות אחרות, שוואלה עם זה אני מסכים ולמזלי גם יש כאן בפורום כמה וכמה הודעות שבהן כתבתי שאני אפילו מצפה שזה ילך קשוח. אבל בסופו של דבר הוא המאמן ובמסגרת היכולות שלו לא התקדמנו לשום מקום.

הוא היה אובססיבי לטוויקים קטנים במערך, לשחקנים שלהם הוא שמר אמונים ואחרים הוא מחק, אבל פתרונות לבעיות האמיתיות של הקבוצה הוא מעולם לא סיפק. כשלאצ’לוטי לא היה חלוץ הוא מצא חלוץ, הוא פתח את העונה בלי שוער והבלם הבכיר שלו מבלי לקבל מחליף ולקח ליגת אלופות בעונה היסטורית, וזה לא שאנצ’לוטי טקטיקן גדול.

אלונסו כשל, ואלונסו לא יכל גם להמשיך במצב העניינים הנוכחי. אלונסו התפטר או פוטר בצדק. זה שאנחנו צריכים להפרד מויניסיוס ושאי אפשר לבנות על שחקן עם מוח בגודל של פוטון יותר זה לא קשור לכך שאלונסו נכשל גם הוא.

ארבלואה מפזר שקרים בינתיים בריאיונות והוא לא יוצא צודק, הוא יוצא חכם. הוא מנסה להרגיע את העניינים וזה מה שהוא צריך לעשות כאן בשלב הזה.

יש בברנבאו אוהדים שפוגעים במועדון ובשחקנים עוד יותר, כאילו הם לא אכלו מספיק כאפות לאחרונה. אני מבין את האכזבה, והפאסון שכביכול המועדון משדר מכעיס, אבל את הכביסה המלוכלכת לא צריכים לעשות בחוץ.

אני אחזור על מה שאמרתי מקודם, אפשר וצריך להיות מאוכזבים מהמועדון, אבל הדיקריידינג שעושים לצ’אבי אלונסו מטומטם לגמרי.

לא מדויק פרנקו מסטאנטואונו הוא דוגמא אחת. מאז שחזר מהפציעה הוא פתח בהרכב בעידן צ’אבי אלונסו רק נגד טאלברה בגביע והרי הארגנטינאי היה “פרוספקט” שלו. גם הדקות של ארדה גולר צנחו במידה ניכרת בערך בחודש דצמבר, ורודריגו חזר לצד ימין נגד מנצ’סטר סיטי בניגוד “לסיכום” וחזר לחיים. לא הכל היה אותו הדבר. אפילו אורליאן טשואמני כבלם שלישי בסופרקופה שאני אישית סלדתי מזה - גם כן ניסיון. אלונסו בטח לא הצליח אבל הכישלון שלו נמוך משמעותית ממה שנראה לך.

בשנה שעברה גונסאלו גאל אותנו מהארכה נגד לגאנס. כמה הוא שיחק עד תום העונה אפילו במשחקי הליגה כשריאל משוועת ל-’9’ והוא המשיך להפציץ בקסטיליה? נאדה.

טיטי - לאתלטיקו מדריד הגנה טובה יותר אבל קישור פחות טוב. לברצלונה קישור יותר טוב שקשה מולו ולעומת זאת הגנה לא טובה.

ההתעקשות על ארדה ומסטה בתחילת העונה למרות יכולת בינונית ורעה ביותר בהתאמה, על זה בדיוק אני מדבר. רק לאחר שהקבוצה נכנסה למשבר הוא נכנע והוציא את השניים מההרכב. עד אז מכרו לכולם חלומות שארדה הוא אחד השחקנים הכישרוניים בעולם ומסטה הוא התיאום האבוד של לאמין ימאל.

הכישלון של הקבוצה זה גם הכישלון שלו, ולא - אני לא מקבל את הטענה שהכישלון שלו הוא לא כל כך רע כמו שנדמה לי, כי כמו שציינתי כבר - הלכנו אחורה בכל אספקט שעולה על הדעת. הדרך היחידה שבה אני יכול לתאר את הקדנציה שלו היא כישלון עצום.

ארדה גולר הציג שיתוף פעולה טוב עם קיליאן אמבפה וסיפק מספרים ובקבוצה שמשוועת למספרים זה משהו שאי אפשר לבטל בהינף יד. הקבוצה רצה וניצחה ופה ושם היו משחקים לא רעים. פרנקו מסטאנטואונו לחץ כמו מטורף ובכל מקרה אחרי חודשיים וקצת סופסל וגם בקלאסיקו הוא לא שיחק. היה תהליך איטי וקשה ומתסכל אבל התחיל משהו. בכל החלטה שלו שכרתו את ידיו - היה שמץ של היגיון.

ברצף השחור שלנו שכלכך קיווינו לגול או הברקה מוויניסיוס לא קיבלנו ממנו כמעט כלום חוץ מגול עצמי כמו כעסים וריבים והחמצות.

ארדה הציג מספרים אבל היכולת הייתה חלשה. היו לו הברקות, ועדיין הוא מסוגל להן כמו שראינו במשחק האחרון ‏(שבו הוא דווקא לקח אחריות והרשים מאוד לדעתי‏), אבל הוא היה איטי, מוגבל מאוד ואיבד הרבה כדורים. מסטה רץ כמו כלב על המגרש אבל 0 עגול מבחינת כדורגל, פשוט פחות שחקן. אתה מהאוהדים שאוהבים חלומות ולכן היה קל לך לקנות את החלומות האלה, אבל אם תחזור אחורה הצבעתי על הבעיות האלה עוד כשהם היו שחקני הרכב.

אתה חוזר שוב לנושא של ויני, ואני אחזור ואגיד שליכולת של ויניסיוס היה הרבה קשר ליחס של אלונסו כלפיו. ויניסיוס הוא נכס של המועדון שאלונסו שלא רק שלא הצליח להביא למיטבו, אלא אפילו הוריד אותו יותר.

נכון כי עם אנצלוטי בשנה האחרונה הוא נתן הצגות כשכולם תמכו בו?הבנאדם מסריח את הדשא כבר שנה וחצי וזה לא קשור לאלונסו, זה קשור למנטליות שלו, לקטע שכל העולם נגדי ואני איכנס בכולם במקום לשחק כדורגל.
אם מאמן רואה ששחקן מסוים לא מתאים לפילוסופיה שלו או שהוא פשוט לא מבצע את ההוראות שלו זכותו להוציא את השחקן, אין סיבה להיכנע לגחמות של שחקן כמו ויניסיוס.
אלונסו עשה טעויות ללא ספק אבל רובן נעשו בעל כורחו כי הוא לא קיבל גיבוי מההנהלה, את ההצלחה שלו הוא יקצור במועדון אחר.