מחזור 20 :: ברצלונה שאנחנו אוהבים חזרה - מנצחים 1:0 את גרנאדה בבית (מסי)

ה-9 הטוב בהיסטוריה כלומר מי? רונאלדו השמן?

סליחה?? מה עם -
images

והאם אי פעם היה מישהו יותר טוב מרונאלדו לואיס נזאריו דה לימה?

איל צודק.
אני חושב שהדיון פה מיותר אם טיטי לא מוכן לקחת ברצינות את בויאן.
זה סתם עלבון מיותר…

השאלה האמיתית היא האם בויאן מתאים לשיטה יותר מקוואנקה?

קואנקה לא מתאים לשיטה של באר שבע, אין פה תחרות.
מילא היית משווה בין בויאן לטייו.

מתאים, ברור שמתאים…
רק הבעיה שעלה מוקדם מדי לבוגרים והלחץ השפיע עליו יותר מדי :man_shrugging:t3:
אבל ברור שזה החלוץ הגדול ביותר שרגלו דרכה אי פעם בקאמפ-נואו :trophy:

עם זה אני מסכים בהחלט, הבחור סבל גם מהמון חוסר מזל, גם כשסוף סוף הצליח לחזור לעצמו באנגליה הפציעות הגיעו.

והחלוץ היחיד עד כה שסיפסל את זלאטן איברהימוביץ שגם בגיל 38 ממשיך לכבוש בליגה האיטלקית…

תשמע יש עוד כמה מועמדים, אבל ברור שרונאלדו הוא בטופ 5. שחקן אדיר. סתם רציתי להבין למי אתה מתכוון.

תענוג. 20 דקות של כיף

1. מסי כשהוא מחליט לשחק 9
  2. ואן באסטן.
  1. לא, גם לא מסי, ולדיון שרונאלדו ללא הפציעות יותר גדול ממסי לא נכנס עכשיו(תשאל בין היתר את זידאן, מוריניו וקאפלו).
  2. גם לא.

לרונאלדו היה הכל, היה הכי מהיר, הכי חזק, הכי טכני, הכי קטלני, יציאה מהמקום, שינוי קצב, נגיעה ראשונה, ראיית משחק, מסירה, רק ברכיים לא היו לו.
הייתה לו שליטה אבסולוטית בכדור במהירויות ששחקנים אחרים לא מגיעים אליהם ללא כדור.

למסי אין את כל הנתונים הפיזיים, והוא עדיין מבקיע יותר פר משחק , וגם מספיק לספק אסיסטים לאחרים, וגם מנהל את המשחק. והוא עושה את זה לאורך קריירה הרבה יותר ארוכה, ומכל העמדות. איך בכלל אפשר להשוות מישהו אליו, אפילו את רונאלדו כזה או אחר.
ואן באסטן - בשבילי זאת נוסטלגיה. הייתי פעור פה מהביצועים שלו בתור ילד. לא מתדיין על זה.

עזוב דימה, מסי לא ווינר, הוא בכלל לא נכנס להשוואה.
לא סיפרו לך?..

לפעמים עדיף לעשות משהו אחד ממש טוב מאשר הרבה דברים טוב.
גם מסי וגם כריסטיאנו מוכיחים זאת.
אולי הם פחות שלמים מנזאריו, אך בפועל מייצרים הרבה יותר שערים, שזו המטרה בכדורגל

אני אישית חושב שמסי הוא השחקן הטוב בהיסטוריה, אבל קצת קשה לי עם ההשוואה לרונאלדו (השמן). אחד הוא 9 קלאסי והשני הוא… מסי חחח.

לא יודע איך מסי היה מתפקד כ-9 קלאסי בהשוואה לרונאלדו בשיאו - הוא פשוט לא 9 ואף פעם לא תופקד ככזה (9 מזויף זה לא אותו הדבר).

הייתי כן מזכיר אבל נגיד את גרד מולר, רומאריו, באטיסטוטה, סטויצ’קוב ורוברטו באג’יו כמועמדים נוספים לתואר ה-9 הטוב בהיסטוריה.

הוא עדיין שיחק במשך כמה שנים בעמדת החלוץ בברצלונה. ובתקופה ההיא - כשהוא לא היה צריך להיות גם קשר, הוא כבש כמות שערים מפלצתית. דמיונית. 103 שערים ב364 ימים בין פברואר 2012 לפברואר 2013. וזה עוד בלי אסיסטים.

אין ויכוח לגבי כמות השערים המפלצתית שלו, וכאמור אני חושב שמדובר בשחקן הטוב בהיסטוריה, אבל בשבילי זה כמו להשוות את התפקוד של טנק לזה של מטוס קרב (בהעדר דוגמא טובה יותר, אם למישהו יש אשמח לשמוע חח). אפשר להגיד שמסי תפקד כחלוץ, אבל האם הוא תפקד כ-9? כלומר, אין ספק נגיד שגריזמן הוא חלוץ, אבל האם באמת נכון להשוות אותו למישהו כמו סוארז או לטימו וורנר\ לבנדובסקי?

מסי הוא אי נחת בתוך המערך, באג בסיסטם, מפריע ליריבה בכל משבצת ומפריע לחבריו לקבוצה בכל משבצת. מול היריבים זה מתורגם לשערים/שבירת המערך/טקטיקה שמותאמת לעצור אותו… מול חבריו לקבוצה זה מתועל לבישולים/ביטול אופי השחקן והשמשתו לצרכי מסי.
מה הקשר לרונאלדו זה או אחר בכלל…