אחרי הגוליאדות האחרונות, ברצלונה תנסה להמשיך את הרצף הטוב, והפעם במפעל קצת קצת יותר נחשב ומשמעותי. המטרה העיקרית היא לנצח, כמובן, ולא לתת לליגה ול-2 המדרידאיות לברוח. הבעיה העיקרית? מולה מתייצבת הוד קצבותה, הקבוצה אותה ברצלונה לא ניצחה בחוץ מאז 2019 (!!!), וזו שהמאמן שלה אמר את זה לפני יום-יומיים -
בקיצור - גם אם הוא כבר לא בקבוצה, רוחו של דמיאן סוארז נמצאת בליבו של כל שחקן, מאמן ואיש משק במועדון המגעיל הזה. אז קל זה לא יהיה, בטח ובטח אם לא נבקיע מוקדם.
בצד הקצת פחות פיכסה של ההתמודדות, נמצאת ברצלונה, שתקבל חזרה אליה (לפחות בסגל, ואולי לכמה דקות בסיום המשחק, אם יתאפשר) את אנדרס כריסטנסן, שנעדר מאז המשחקים הראשונים של העונה וההקרבה העל האנושית מצידו לטובת הרישום של אולמו. אראוחו - שאולי יחדש חוזה, אולי לא, אולי יעזוב בקיץ, אולי יגליץ’ את עצמו על שחקן חטאפה ואז ימסור לחוץ - ככל הנראה יפתח לצד קובארסי, ובכלל כנראה שברצלונה תעלה עם ההרכב החזק ביותר שלה (3 ימים לפני המפגש החשוב מול בנפיקה בצ’מפיונס). השאלה היחידה היא בעצם…מה ההרכב החזק ביותר שלה?
האם טומטום ואולמו יפתחו שוב ביחד? אבל האם זה שלבנדובסקי יתחיל בספסל אומר שהוא לא יתפוס את הגב בכל עבירה נגדו גם אם הוא נפגע בכלל ברגל? ואם הפולני יפתח, מי מבין טומטום וכוסאולמו יסתפסל? מי יפתח הלילה - פנייה או שצ’זני? האם פאטי ייכלל בסגל או שהוא כבר שילם את דמי הוועד ותפס לעצמו מקום קבוע ביציע? האם פרנקי יקבל דקות ולמה זה מצחיק אותי בכלל לשאול את זה? מה קורה עם הקוקיות המיכוערות של קונדה והאם זה יכול לעבוד גם נגד אנשים שכל תמציתם היא רוע, כיסוחים ובזבוז זמן מהדקה השנייה?
אני ממש מחכה שנעשה גירוש שדים לאצטדיון הזה. אני ממש מקווה שנפרק את האנטי כדורגל הזה בחטאפה שלא יעשה הרבה מאשר לחכות בבלוק נמוך בשביל לבנות מתפרצת.
במשחק הזה אם יש לי תפילה אחת במוצש זה היא לשופט. לא רוצה טובות, לא רוצה פנדלים, אל אני רק רוצה שיהיה שיפוט שישמור על השחקנים. עצם הקיום של קבוצה כמו חטאפה הוא תעודת עניות לשיפוט הספרדי שמאפשר להם לשחק כמו שהם משחקים.
איך אני שונא את חטאפה. מקווה שנייצר יתרון מהיר ומבטיח ונוציא להם את החשק לשחק לפני שהם יעשו את זה לנו.
ישפוט פבלו גונזלס פוארטס.
אותו שופט ששפט את המשחק בסיבוב הראשון, בו בארסה ניצחה בקושי 1-0.
הסתכלתי בדיון המשחק ההוא, וראיתי שהתלוננתי על השופט שלא הוציא צהובים. הוא הוציא רק צהוב אחד לחטאפה, ועוד אחד לראפיניה. כלומר מאפשר לחטאפה לשחק את הגואל נפש שלהם שבטעות מכונה כדורגל.
אני לא צופה למשהו שונה הערב. הם יעשו כל טריק מגעיל באדיבות השופט, יהיה משחק קשה ומגעיל.
הרכב טוב.
אולמו יהיה החילוף הראשון אם לא נוביל בדקה ה 60.
יש לי חוסר אמון ביכולת של לבנדובסקי. אם ימשיך לבזבז מצבים, אני מקווה שאולמו ייכנס במקומו ולא במקום אחד הקשרים.
מאז שאני זוכר את גאבי לא ראיתי אותו כקשר ברסאי, לא טאצ’ מיוחד, לא חכם במיוחד, אנרגיות וזהו.
מודה שמאז שפליק משלב אותו יפה ומלמד אותו כדטרגל הוא נראה משמעותית טוב יותר, זה מיקום, זה לדעת מתי לשחרר את הכדור, זה לדעת מתי לא ללחוץ או ללחוץ יחד עם עוד מישהו בתיאום, בקיצור, הוא בהחלט עוד הפתעה נעימה מבית היוצר של פליק. כן, אני מעדיף אותו על אולמו.
עשיתי לך אנלייק, רק בגלל השורה האחרונה.
הוא שיחק שנתיים וחצי בלבד ואז נפצע, אני לא יכול לדבר עליו במונחים של ‘‘רגרסיה’’. מה גם שלדעתי לפני הפציעה הוא התחיל לשחק קרוב יותר לקו ההגנה ודווקא השתפר בכל הקשור לשליטה בקצב המשחק.
בכל מקרה אין לי מושג למה יש אנשים שחושבים שאין לו טאצ’. יש לו טכניקה גבוהה מאוד.
לא ריאל מדריד, לא אספניול. הקבוצה מספר אחת בתפילות שלי להורדת ליגה + כמה צולבות קרועות וסחוסים מתפוררים (כן, גם לך אלנייה), זו חטאפה. וזו אפילו לא תחרות, וזה בכלל לא קרוב. קבוצה מגעילה, מסריחה, שלא באה לשחק כדורגל לא רק מול ברצלונה או ריאל מדריד, אלא מסתבר שגם מול קבוצה מהליגה הרביעית. בעיטות, דחיפות, רכיבות ברחבה (כן, ברור שלא היה פנדל על קונדה), בזבוזי זמן ובאופן כללי המשחק הכי ציני שראיתי. בורדלאס זה מישהו שלא היה צריך לקבל תעודת מאמן, וחטאפה לא הייתה צריכה לקבל אישור מהבקרה התקציבית.
פשוט זוועה של קבוצה.
ואחרי כל הוצאת הקיטור הזו - את המשחק הזה אנחנו איבדנו. לא שופט ולא נעליים. הובלנו מוקדם, שלטנו, הגענו להזדמנויות, וחירבנו במכנסיים. לבנדובסקי נעלם בתור היער של הבונקר החטפאי, לאמין היה במוד של ילד חרא עם יותר מדי ביטחון, ראפיניה חזר שנה אחורה, וגאבי שנה וחצי. פדרי נשאר לבד לנהל את המשחק, יחד עם קובארסי ואראוחו, כי צ’אבי המאמן או משהו.
במקום לנצל את ההפסד של אתלטיקו לצמצום נקודות משמעותי מהפסגה, נתנו לריאל הזדמנות להגדיל את הפער מאיתנו ל-7. וזו לא ברצלונה, בדלי שלהם הם לא יבעטו.
אני חושב שלבה לא תרם כבר הרבה זמן בעמדה שלו וגם ראפיניה וימאל היו במשחק הרבה פחות מדוייק היום בלשון המעטה.
אבל בלי להיכנס פרטנית אחד אחד, הדרך נראית מבטיחה מאוד ואני מצפה לראות מה יעשה פליק אם יתנו לו שנתיים שלוש לקחת את קבוצה ולעצב אותה גם מבחינת רכש (לרשום זה כבר סיפור אחר, כן?) + התבגרות של עוד שנתיים אצל השלד המדהים קובארסי-פדרי-לאמין.
גועל נפש של קבוצה חטאפה.
קרלס אלניה הצטרף לרשימת האקסים השנואים שלי.
גועל נפש של שופט שנתן להם לשחק ככה ולא נתן פנדל לקונדה.
בארסה לא מצאה פתרון לבונקר הזה. לא הגענו למספיק מצבים, ואלה שהגענו ראפיניה החמיץ.
ציפיתי ליותר מאולמו, וקצת יותר חוכמה מלאמין. היום הוא לא הזכיר את מסי, אלא יותר את דמבלה.