לקראת סביליה. כבר שכחנו מהזכייה בסופרקופה, עכשיו חזרה לליגה: ריאל תפתח את הסיבוב השני כשתארח בברנבאו את הקבוצה של לופטגי (שבת, 17:00), אותה ניצחה בכל משחקי הבית בעשור האחרון. בנזמה חוזר, ראמוס ובייל בחוץ. תתחילו להרגיש בבית, בבקשה
ריאל מדריד מגיעה למשחק לאחר שההנגאובר כבר מאחוריה, כך אנחנו מקווים. כמעט שבוע עבר מאז הניצחון על אתלטיקו מדריד בפנדלים והזכייה בתואר ראשון העונה, החגיגות הסתיימו, חזרה לשגרה. “אסור לנו להמשיך לעבוד קשה. אנחנו רוצים להמשיך כמו שעשינו בזמן האחרון”. עם כל הכבוד לתואר הקטן – העונה רוצים תואר גדול. ריאל, מאז אמצע אוקטובר, בריצה יפה של 16 משחקים ללא הפסד בכל המסגרות, אבל אנחנו רוצים לספור רק ניצחונות. 40 נקודות בחצי עונה זה לא מספיק כדי לקחת אליפות. הקבוצה של זידאן חייבת לפתוח את הסיבוב השני כמו שצריך ולא עוד כל מיני תיקו 0:0ים כמו נגד בטיס או בילבאו. בסיבוב הזה ריאל תארח את כל הגדולות והמאזן הביתי יכריע. כרגע, ריאל עם 6 ניצחונות ו-3 תוצאות תיקו - זה לא מספיק.
בספרד נכתב על “שינוי המשחק” של זידאן, כשבעידן אחרי רונאלדו, ולאור המצוקה בהתקפה כשרק קארים עומד בציפיות (מישהו האמין שבחצי עונה בייל יכבוש רק פעמיים והזאר יהיה פצוע כל כך הרבה?) – ריאל תוכל, אולי, לקחת אליפות בזכות ההגנה, לראשונה מזה שנים. 12 שערי חובה בסיבוב שלם זה יפה. אפרופו הגנה, שר ההגנה, סרחיו ראמוס, שנפצע בקרסול במהלך הגמר והרופאים ניבאו לו היעדרות בת שבועיים – התאמן כרגיל. חבל שבהתקפה אין ניסים כאלה, אולם העדכון האחרון במארקה היה שהרופאים התעקשו שלא יכלל בסגל אלא יישמר בצמר גפן מה שנקרא. עבור ואראן יהיה מדובר בערב מיוחד - הופעה מספר 300 במדי ריאל מדריד. “ראמוס דוגמא, בהחלט, כולם מכירים את האופי שלי, הוא תמיד רוצה להיות כאן, הוא המנהיג שלנו. קודם לומדים ממנו”, אמר זידאן שגם החמיא לצרפתי: “כשהתקשרתי אליו כדי שיצטרף ידעתי את הפוטנציאל הגדול שלו. אבל זה הכל הוא. אני מקווה שיהיו לו עוד 300 משחקים נוספים, אבל קודם שיתחיל בעוד מאה”.
מי שייעדר הוא פדה ואלוורדה המורחק, מה שעשוי לפגוע בקצב המשחק של ריאל ובנמרצות שלה, ולאור השעייתו, בשעה טובה - זידאן יפסיק עם חמשת הקשרים. הנעת הכדור לא מבטיחה דבר כמובן. מעניין לראות האם מרסלו שלא שותף כלל בדרבי – יחליף את מנדי. ההתקפה גם כן מתמלאת לאט לאט. בנזמה התאמן כרגיל ויפתח ולבסוף למרות כל הדיבורים של התקשורת על בייל שלא כבש כבר 140 ימים – מאז הצמד נגד ויאריאל ב-1 בספטמבר, ובברנבאו הרקורד שלו עלוב עוד יותר – מאז משחק הקאמבק של זידאן אשתקד, במרץ - לא בסגל כנראה כאמצעי זהירות וגם חאמס. קשה לבנות עליו זידאן לא התחייב אגב לגבי ההרכב - “אני לא אגיד לך מה אנחנו מתכננים”, סינן כדרכו, רק הוסיף שהקבוצה צריכה את כולם בימים האלה.
לקראת המשחק אמר המאמן: “אנחנו הולכים לפגוש את אחת הקבוצות הטובות ביותר בליגה ועלינו להיות מוכנים. הפאסיו? אני לא יודע אם זה טוב או לא. לכל ליגה יש את המנהגים שלה. נקבל את זה באהבה אם הם יעשו לנו את הפאסיו אבל חשוב מכך - הם יבואו לשחק כדורגל אחר כך. עלינו להתרכז במשחק הזה ולא במה שעשינו. אני חושב שלופטגי מאמן טוב, אין לי הסבר ממה שקרה, הוא תמיד הצליח”. המאמן הביע צער עבור ארנסטו ואלוורדה ומנגד הודה על כל רגע בריאל מדריד: “אני מאמין במה שאנחנו עושים, אבל אני בר מזל. אני חייב להודות לפלורנטינו פרס שהביא אותי לכאן ואני עושה את זה בכל הזדמנות. הוא הביא אותי לקבוצה כשחקן ב-2001. אני כבר 18 שנה בריאל מדריד וזה משהו שהוא מאוד גדול בשבילי”. גם אנחנו נהנים מכל רגע, זידאן, כקוסם על המגרש וכקבלן תארים על הקווים. אחרי עשרה תארים שזיזו לקח, המטרה היא תואר מספר 11, התואר הקשה ביותר מבחינתו - אליפות…
מה יהיה בייל? עד מתי תימשך הבצורת?
ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| דני קרבחאל, רפאל ואראן, אדר מיליטאו, פרלאן מנדי (מרסלו)| קאסמירו, טוני קרוס, לוקה מודריץ’, איסקו| רודריגו וקארים בנזמה.
מה המצב סביליה?
סביליה מגיעה למשחק אמנם מהמקום הרביעי בטבלה, בפער ארבע נקודות מהחמישית ואין ספק שהיא עומדת במטרות, אך הכדורגל רחוק מהציפיות. קצב צבירת הנקודות יספר לכם שזה המאזן החמישי הכי טוב של סביליה בשנות ה-2000 – עד היום השיגה 35 נקודות. האוהדים, מנגד, יתלוננו על הכדורגל המאכזב והבעיות בהתקפה – 24 שערים בלבד בחצי עונה. ואין ספק שסביליה בדרך לשינויים – מואנס דאבור שהתייבש על הספסל כבר נמכר להופנהיים, צ’יצ’ריטו בדרך לארה"ב ורק הפלופ לוק דה יונג נשאר. מנגד, סביליה כבר הספיקה להתחזק בקיץ כשצירפה את יוסף אן נסרי החלוץ המרוקאי של לגאנס בתמורה ל-20 מיליון יורו. העונה כבש ארבעה שערים. הוא נכלל בסגל למשחק. מוניר, עם שבעה כיבושים – הוא מלך שערי הקבוצה למקרה שתהיתם.
רוב אוהדי הכדורגל גדלו על סביליה כקבוצה ביתית נהדרת, לוהטת בפיחואן, אלא שסביליה ליקטה דווקא יותר נקודות בחוץ (20 נקודות) מאשר בבית (ארבעה ניצחונות בלבד בתשעה משחקים). קבוצת החוץ הטובה בליגה אפילו. הוכחה לכך קיבלתם גם בחודש האחרון – האנדלוסים נכנעו 2:1 בביתם לויאריאל, ובמחזור הקודם נאלצו להסתפק רק בתיקו 1:1 נגד אתלטיק בילבאו. בליגה האירופית, שלא ממש מהווה מדד (דאבור אפילו קיבל דקות והבקיע צמד), כרגיל – החיים דבש. סביליה כבשה רק 11 שערים בבית. הסטטיסטיקה מספרת שגם בעונה שעברה היא סבלה מבעיות בכיבושים אך מאז ההפסד לבטיס במחזור הרביעי - היא רצה לשישה ניצחונות רצופים כולל 0:3 על ריאל מדריד, ואת הסיבוב השני פתחה עם חמישייה ביתית. אם היא רוצה להגיע לצ’מפיונס ברור לה שהיא חייבת לשפר את מאזן הבית שלה.
יוהאן ג’ורדן, הקשר שהצטרף הקיץ לקבוצה ופתח נהדר את העונה, לא ישחק מחר בשל חבלה ברגל שמאל אבל הוא מבטיח: “בברנבאו נילחם כמו חיות”. עוד אמר: “אני שמח מהדקות ששיחקתי, אני ברגע נפלא אבל רוצה אפילו להתקדם. בכל שלב בקריירה היה לי מאמן אידיאלי וכזה הוא גם לופטגי. נכון שהתחרות אדירה אבל ככל שהשחקנים שלצידך טובים יותר - ככה אתה משתפר. משחק ההתקפה? אנחנו מאמינים בהם, הם דינמיים. הצוות מייצר מצבים, הדינמיקה תשתנה. השנה החדשה הולכת להיות מרגשת”. עוד ברמה המקצועית, אוקמפוס ייעדר בשל הכרטיס הצהוב החמישי שספג. חסוס נאבאס שרשם ציון דרך ענק עם 500 הופעות, יכניס כדורים מעולים כהרגלו מצד ימין ומצד שמאל נמצא סרחיו רגילון הנמרץ.
לופטגי שסופג ביקורות פה ושם על היכולת של סביליה העונה, היה ג’נלטמן כהרגלו והבהיר: “השחקנים הם הגיבורים בכדורגל והם יהיו במרכז תשומת הלב, בטח אחרי שריקת הפתיחה. ריאל מדריד לא זרה לי כי אימנתי שם אבל אני רוצה לנצח. תמיד קיבלתי חיבה מהברנבאו, אין לי שום דבר נגד אף אחד. אני רוצה שסביליה תוכיח את עצמה בכל משחק וגם בקשים ביותר, שנראה את החוזקות שלנו. ריאל מדריד קבוצה אימתנית”. על הפאסיו - “זה הגיוני שזה יקרה, אנחנו עושים את מה שצריך לעשות”. על זידאן: “הוא עושה עבודה יוצאת דופן. התוצאות והתארים ראויים לשבחים”. לסיום התייחס גם לרצף השלילי של סביליה בברנבאו - “אנחנו לא מסתכלים על הסטטיסטיקה. אנחנו יודעים שריאל קבוצה ובכושר טוב והיא תקשה עלינו, אך נתמודד”.
האגדה חסוס נאבאס בעוד ציון דרך
סביליה – הרכב משוער: תומאס ואסליק| חסוס נבאס, חואן קאריסו, דייגו קרלוס, סרחיו רגילון| רוני לופס, אבר באנגה, פרננדו, פרנקו ואסקס| מוניר אל חדאדי, לוק דה יונג
היסטוריה ומפגשי עבר:
קאסמירו (בבעיטה מסובבת לחיבורים) ומודריץ’ (בתוספת הזמן) העניקו לריאל 0:2 על סביליה בברנבאו אשתקד, ואם גם בעונה איומה שכזו הניצחון לא הוטל בספק – זה מוכיח עד כמה סביליה משמשת כשטיח בברנבאו (טפו טפו טפו). ריאל מדריד ניצחה את סביליה בכל עשרת משחקי הליגה בעשור האחרון – רצף שאין לה (כמעט בוודאות) נגד אף יריבה אחרת, וסה"כ ב-12 המשחקים האחרונים (יחד עם הגביע). היו שם שלוש רביעיות, חמישייה אחת וגם 3:7 בעונת הדסימה – בייל התחבר עם צמד מהיר יחסית, רונאלדו כבש שלושער ביום עבודה וגם קארים הבקיע פעמיים. נאצ’ו הערמומי כבש שער מבריק בכדור חופשי מהיר במחזור ה-37 בעונת הדאבל, ובפעם האחרונה עם זידאן על הקווים זה נגמר ב-0:5 גדול – נאצ’ו שוב כבש, צמד לכריסטיאנו וגם שער בכורה לאשרף.
משחק בלתי נשכח. גוטי וזיזו חוגגים על סביליה ב-2006.
בקיצור, סביליה ניצחה בפעם האחרונה בברנבאו בעונת 2008-09, משחק הפרידה מברנד שוסטר לאחר שאמר את מה שאמקר. ראול השווה אחרי פיגור מהיר (אדריאנו), סביליה עלתה ל-1:3 אבל ריאל הגיבה עם היגואין וגאגו תוך שתי דקות. ואז – רובן הורחק אחרי שזעם על השופט שלא נתן פנדל וריאל הפסידה בתום מופע אימים של מרסלו – 4:3. שנה לאחר מכן זה היה סיפור אחר לגמרי. ריאל נקלעה לפיגור כפול אבל שכבה על השער של סביליה. גוטי עלה מהספסל לעשות סדר ורפי תיקונים (ואן דר וארט) דחק לרשת את ה-2:3 המרגש בדקה האחרונה. אפרופו גוטי, הוא היה מת לרדת לדשא גם הפעם. אי אפשר לשכוח את הבישול הגאוני שלו בעקב לזיזו ב-2005-06, כשהצרפתי כבש שלושער, וכמובן הרמונטדה בעונת הקאפלו כשעלה מהספסל במחצית, בישל באומנות לרוד ורוביניו וריאל ניצחה 1:3. אגב, סביליה גם סיימה את דרכו של מאמן אחר – מריאנו גארסיה ראמון, שפוטר בדצמבר 2004 לאחר שג’וליו בפטיסטה כבש את ה-0:1 של האנדלוסים.
ב-75 משחקי הליגה בברנבאו \ריאל מארחת יש לה מאזן נפלא – 56 נצ’ (75%), 11 תוצאות תיקו (15%) ו-8 הפס’ (10%), יחס שערים 79:211. בעונת הבכורה על הקווים זיזו ניצח 0:4 את סביליה עם גולאסו של בנזמה מהאוויר, גם כריס ובייל כבשו וכן חסה. ב-2004 זה נגמר גם כן בניצחון מוחץ – 1:5 בברנבאו – רונאלדו כבש צמד, סולארי, מיצ’ל סאלגדו – באמת, וזיזו עצמו בהקפצה. לריאל יש 18 מ-20 נגד סביליה בברנבאו, בקיצור. הקינטה דל בויטרה רשמה 8 ניצחונות רצופים על סביליה עד שהאנדלוסים חילצו תיקו מאופס בברנבאו ב-1994, והייתה שם גם שביעייה ב-1990-91. הניצחון הכי גבוה של ריאל, שחזר גם בגביע אירופה, היה 0:8 בעונת 1958-59 – די סטפאנו שלושער, פושקאש שניים, חנטו וגם קופה (והקטור ריאל) – כמו שצריך. בסה"כ משחקי הליגה – 45:80 לריאל מדריד בניצחונות, יחס שערים 209:325