מחזור 20 :: 2-1 על סביליה בברנבאו

מאזן הצ’מפיונס מאדיר את הקבוצה הזו יותר ממה שמגיע לה, ומאזן האליפויות עושה לנו עוול, זוהי גולת הכותרת שלי. העשור מורכב משני הדברים גם יחד. הפער של בארסה מאיתנו באמת מצדיק פער של 2:7 באליפויות?
יש עוד סוגי כדורגל חוץ מטיקי-טאקה. הקבוצה הזו שיחקה מספיק טוב במשחקים הגדולים בצ’מפיונס, ברובם. לא כל ערב קונצרט נגד כמו ב-2003 נגד יונייטד. והנה הצגתי דוגמא במשחק של הקבוצה הגדולה בהיסטוריה כפי שחלק קוראים לה - הם לא עשו התקפה אחת נורמלית נגד צ’לסי בגשר, וגם בקאמפ נואו היה מאוד חלשים נגד האוטובוס - אלכסנדר חלב היה זה שהגיע למצב הכי טוב ובשלב די מאוחר.
לא היו מדברים על בארסה הזו כקבוצה הגדולה בהיסטוריה ללא הזכייה בטרבל, הצ’מפיונס, הסקסטה וכן הלאה. אני מדבר על העונה הראשונה של פפ ולא על כל התקופה, ועדיין מאזן התארים עשה לה הד מוצדק.
אז סבבה “אין לי יושרה עצמית” בעינייך. אני חושב שאני אוהד ריאל מספיק אובייקטיבי גם בלי לתלות את ההצלחות שלנו במזל או לזלזל בליגת האלופות. זה מזכיר גם את הדיונים על רונאלדו, אוהד ריאל שמעביר עליו ביקורת מוגזמת מצטייר כיותר אובייקטיבי.

מאסטרו - יש קבוצות שבכל ההיסטוריה שלהן לא זכו 4 פעמים בליגת האלופות. אתה תעריך את ההישג כשנחזור לימי הלושמבורגו ושמינית הגמר.

מתי בדיוק היה אפשר וצריך ומתבקש לעשות מהפכה בסגל? כשכריסטיאנו עזב. לפניכן אני לא חושב. היה סגל מעולה גם בלי חאמס ומוראטה.

שוב אני אומר - אני הייתי מחשיב את הקבוצה הזו כגדולה בהיסטוריה גם אם כל העיתונאים, הפרשנים והמשתמשים בפורום היו אומרים לי שאני אהבל מוחלט. אני יודע מה ראיתי ועל זה הדיון.
אתה רוצה לדאוג להזכר כגדול או לראות כל שבוע כדורגל טוב ומהנה מהקבוצה שאתה אוהד?

הכדורגל לא מספיק טוב ויפה, לצערי, את העונה האחרונה אני כלל לא מחשיב כי לא היינו קבוצת כדורגל, פעם ראשונה שאני כאוהד רואה קבוצה ובוס שמרימים דגל לבן. אבל בתקופה הרלוונטית - . בטח לא היה נורא כפי שציירו פה. גדלתי על כדורגל מסוים ומאז ריאל מדריד לא ממש התקרבה לשחזר אותו, כן תקופת הגלאקטיקוס, ריאל לא הייתה מאוזנת אבל שיחקה כדורגל יפה מאוד (לא אומר שבאותה אסתטיקה או אותה הרמה). ואנחנו עם מוריניו בשיאו הגענו תוך כמה שניות מרחבה לרחבה, עיין ערך אייקס, גם זה נפלא בעיניי.
מקבל את דעתך על בארסה ההיא, אנחנו לא חייבים להסכים ואני לא חושב שהדיון העיקרי לא היה על איכות הכדורגל. לא כתבתי שבעשור הזה שיחקנו כמו ברצלונה, כמו באיירן או כמו ארסנל שמצחיק לי לציין אותה כי היא קבוצת טופ4 ביום טוב וכבר הרבה זמן ולא רלוונטית לכלום.

אגב, חוסר מחץ, גם לא מדויק, שיא הליגה בכיבושים שייך לנו, גם ריאל כתשה שבוע אחר שבוע, עד ל-2017/18 כבשנו בכל עונה מאה שערי ליגה. מאיפה זה בא החוסר מחץ הזה? בגלל שנה וחצי?
זה לא מסי וכביכול הדיון “סוארס\בנזמה” שמה שעשה את ההבדל? הדיון הזה נטחן בפורום לא פעם. לא חושב שהם מתנהלים כל כך למופת.

אם ליגת האלופות הייתה באמת ליגה של לוח משחקים איפה הייתה מדורגת בארסה של ואלוורדה? ולפי משחקי החוץ שלה?
הדיון התחיל ממשהו אחר בכלל, אפשר לחשוב שבארסה היא עשור שלם ‘הקבוצה של פפ’. לא בסגנון המשחק וגם קצת פחות בתוצאות. גם האוהדים בפורום השכן יגידו לשם שימי הטיקי-טאקה כבר בטרבל השני לא ממש קיימים.

המושג מראה עיניים גם עושה עוול גדול, כי זה לוקח את הדיון רק למחוזות של טעם וסגנון בדיוק כמו שדור עשה מעליי. מדובר פה במאות משחקים, שבוע אחרי שבוע. זה מה שהקבוצה עוסקת בו כמעט 100 אחוז מהעונה ומהזמן. כשמסיימים עונה באוקטובר, ויש לנו יותר עונות כאלה בעשור האחרון מאשר אליפויות, זה אומר כישלון חרוץ של כל העוסקים במלאכה. כן, גם אם בסוף מאי ניצחנו שני משחקים וחצי בליגת האלופות וקיבלנו גביע גדול. וכשכל שבוע רואים חרא על מקל - זה חרא על מקל.

היא לא הקבוצה של פפ, היא קבוצה פחות טובה של ואלורדה ואפילו היא לוקחת אליפויות בהתמודדות ישירה מולנו בקלות. חוץ מזה היא גם זוכה בכל גביעי המלך. נוקאאוט זה בדיוק כמו ליגה, לא? או שאם אין פרסומות של מאסטרקרד מסביב לדשא זה לא רלוונטי?

פחות מאסטרקרד ויותר היריבות, לפגוש את סלטה ברבע זה לא כמו לפגוש את הסיטי.
אם סלטה = סיטי אז גם בגביע המלך היית רואה מאסטרקרד

לדעתי הכדורגל של פפ היה מאוד משעמם, אני לא בא למשחק לראות את פיקה ובוסקטס מתמסרים 550 פעם, אני בא לראות את מסי מקבל את הכדור כמה שיותר כדי שייצר מצבים.
הנעת כדור זה חשוב, אבל הם הפכו את הנעת הכדור לדבר הכי חשוב שלשמו משחקים את המשחק, זה הצליח כי היה להם את מסי, בדיוק כפי שאי הנעת כדור הצליח לאנריקה בגלל מסי, ובדיוק כפי ש"לא להתערב ולא לעשות כלום" הצליח לולווארדה בגלל מסי.
גם הבונקר של מוריניו היה מצליח עם מסי, והלחץ של קלופ היה מצליח בגלל מסי, גם השפיץ של הנעל של שלמה שרף היה מצליח בגלל מסי, האמת שגם אני הייתי מצליח מהספה שלי בגלל מסי.

עיקרונית כל קבוצה עם כל מאמן ועם מסי בשיאו היתה הופכת לאחת הטובות בהיסטוריה.

ככל שיש יותר משחקים הסטטיסטיקה מתיישרת.
בליגה, ב90 אחוז מהמשחקים לא צריך מזל, בניגוד לליגת האלופות בעיקרון.
מרגיש לי כאילו יש אנשים שמורידים מגודל ההישג, כאילו שאם לא זכינו באליפות רז נכשלנו ולא משנה כמה גביעי אלופות יש.
אז נכון שאני לא מרוצה לגמרי ממאזן האליפויות, אבל זה לא כי זה התואר הכי חשוב, אלא כי בעיני הוא תואר חשוב מאוד גם כן.

הדיון מוצה מבחינתי. אם ההסבר שלכם הוא שהליגה היא לא מזל רע בגלל כמות המשחקים בעוד ליגת האלופות כן אז שיהיה בכיף. בעיני שניהם מערבים מזל ויכולת, והנקודה החשובה יותר היא שאנחנו כלל לא אובראצ’יברים בעשור האחרון. מאז 2016 כן, אחרי מספר שנים שהיינו אנדראצ’יברים. המאזן הזה מתאזן בהחלט

באמת דור, הגענו למצב של ניתוחים של משחקי עבר ומה אלכנסדר חלב עשה? הדיון הזה התפזר לגמרי. אנחנו טוענים טענה מסוימת, אתם מסיקים בעקבותיה שאנחנו חושבים דברים מסוימים ויורים על אוטומט טיעונים לא רלוונטים.

ביקורת זו לא כפיות טובה או חוסר יכולת להנות מהצלחות. חלמתי שאני מנשק את הקרחת של זידאן לא פחות ממך, אבל בסוף ראינו את אותם משחקים. אנחנו משחקים כדורגל רע רוב העונה, כמו בעונה שעברה. כמה פעמים נכשלנו בליגה בגלל הגנה לא טובה, משחק לחץ לא קיים או אפס פתרונות לבונקר שמולנו? יש בעיות מהותיות, בגללן אנחנו לוקחים אליפות פעם בחמש שנים, צריך לטפל בהן. לא מגמדים תארים, לא מעלימים קרדיט, רוצים להתחיל לקחת אליפויות.