מחזור 20 בפרמיירליג :: 2-2 ביתי עם בארנלי (צמד ללינגארד)

תמונה

הסיבוב הראשון בפרמיירליג של עונת 17/18 כמעט תם ונשלם (טכנית עוד לא פגשנו את ברנלי ופגשנו פעמיים את לסטר מסיבות השמורות עם מנהלת הליגה, אך כבר שוחקו 19 משחקים), והקבוצה האחרונה בה נפגוש היא כאמור ברנלי, שלפחות כרגע נהנית מהתואר הפתעת העונה.
מעטים ציפו לפני שהתחילה העונה שבשלב זה סיפור האליפות יהיה סגור למעשה, אך פפ גווארדיולה בנה קבוצה מפלצתית אצל היריבה העירונית, והוא בדרכו לעונה שוברת שיאים וזאת אחרי שכבר השיג את הסיבוב הטוב ביותר בתולדות הפרמיירליג. לשאר נשארו הפירורים, כאשר שלנו הם במקרה הזה סגנות, כשהפער מצ’לסי נשמר במחזורים האחורנים על 3 נק’, ואם אפשר תצוגות כדורגל ראויות.
תקופת הכריסמס תהיה מבחן חשוב לקבוצה, ואחריה נדע יותר טוב האם אנחנו הקבוצה הטובה ביותר באנגליה שלא קונה כל עונה שחקני הגנה בטריליון דולר, או שמא סתם עוד אחת בטופ 6. ניצחון ביתי על ברנלי יהיה שלב ראשון בדרך לאפשרות הראשונה.

ולחדשות בהרחבה-

מנצ’סטר יונייטד

מצב הרוח שפוף למדי באולד טראפורד לאחר התיקו המרגיז מול לסטר בשבת. בנוסף לאיבוד הנקודות יש שמועות על תקרית בין ג’ונס להררה בסוף המשחק כאשר ג’ונס הורה להררה לעבור לעמדת המגן הימני כדי לאפשר ללינדלוף להיכנס כבלם במקום סמולינג הפצוע ואחרון סירב. לא בטוח שהיה לזה קשר לגול שספגנו, אבל מריבות בין השחקנים אלה חדשות רעות לתקופת כה לחוצה ומוריניו חייב ליישר את ההדורים במהירות.
רוב צופי המשחק עוד לא התאוששו קרוב לודאי משורת ההחמצות האיומה במשחק הקודם אבל ללינגארד ראשפורד ומרסיאל כדאי להתאושש ומהר.

בגזרת הפצועים אין חדשות חיוביות. קאריק (מה איתו??), באיי ופלאיני ממשיכים להיעדר, כאשר לאחרונה הצטרף אליהם ולנסיה שמתח את שריר הירך האחורי ויעדר גם הוא בתקופה הקרובה. סמולינג שנפצע בדקות האחרונות מול לסטר גם כן בספק למשחק.

לאור עומס המשחקים סביר שנראה מספר שינויים בהרכב, רוחו וג’ונס כנראה יפתחו כבלמים, בתקוה שרוחו יחזור לכושר של העונה שעברה לפני הפציעה ולא יהיה שוב השחקן הטיפש שהוא היה לפני כן. סיכוי לא רע ששואו יפתח כמגן שמאלי ולדעתי מוריניו ימשיך עם לינדלוף כמגן ימני. אם כי יתכנו שלל קומבינציות עכשו בגזרת המגינים לאחר הפציעה של ולנסיה.
מאטיץ’ ופוגבה ימשיכו כנראה לפתוח בקישור, עם סיכוי קלוש לדעתי למקטומיניי/הררה כקשר שלישי.
בהתקפה השם החם עכשו זה מאטה אחרי הצמד ומשחק טוב מאוד נגד לסטר, בעוד ששאר השמות בקישור ההתקפי קרים כקרח. יתכן שזלאטן יכנס לקישור ההתקפי לאחר שמוריניו אמר שהוא מתאים גם כמספר 10. מצד אחד, זלאטן ומאטה האיטיים ביחד זה מגביל למדי בתחום המתפרצות, מצד שני, נגד ברנלי שתבוא להתבנקר הלינק אפ פליי המוצלח של שניהם יכול דווקא לעזור מאוד. נהיה חכמים יותר מחר ב16.

הרכב משוער

דה חאה
שואו-רוחו-ג’ונס-לינדלוף
מאטיץ’-פוגבה
מרסיאל-זלאטן-מאטה
לוקאקו

ברנלי

לאחר שנחלצה בקושי מהירידה בעונה הקודמת, ברנלי הגיעה לעונה הנוכחית בכוחות מחודשים ובינתיים נהנית מעונה נהדרת כאשר היא במקום השביעי ובמרחק שלוש נקודות בלבד מליברפול הרביעית.
הסוד של שון דייץ’ המנג’ר העונה הוא הגנת ברזל, ברנלי ספגה העונה רק 15 שערים, ההגנה השלישית בטיבה בליגה. ההגנה מצליחה לחפות על חולשה התקפית מסויימת, שכן ברנלי כבשה רק 16 שערים, הכי מעט מבין קבוצות החצי העליון של הטבלה.
רוב נצחונותיה של ברנלי הגיעו נגד קבוצות תחתית כאשר מול הטופ 6 לברנלי דווקא אין מאזן מרשים במיוחד, שלהוציא הניצחון המפתיע נגד צ’לסי במחזור הראשון היא רשמה רק 2 נקודות. אם כי שתיהן בחוץ. במחזור שעבר היא ספגה תבוסה ביתית כואבת של 3-0 מטוטנהאם, במשחק שהזכיר שעדיין קיימים פערי רמות ניכרים בין ברנלי לקבוצות הצמרת הותיקות.
אם לא הספיקה התוצאה, מלך השערים של הקבוצה בעונה הנוכחית, כריס ווד שהגיע הקיץ מלידס, נפצע והוחלף בשלב מוקדם ויתכן שייעדר במחזור הקרוב.
בכל מקרה, וקל וחומר בעקבות זה, ברנלי תבוא להסתגר, להסתמך על ההגנה הטובה שלה, להוציא נקודה ואם היא תצליח לעקוץ במתפרצת או מצב נייח מה טוב.

סיכום

ברנלי היא קבוצה עקשנית עם הגנה חזקה, והיא תבוא לאולד טראפורד במטרה למרר לנו את החיים ממש כמו בעונה שעברה, אז היא הוציאה באולד טראפורד תיקו 0 אחרי מפגן החמצות ועם טום היטון שנתן את משחק חייו. אנחנו לא הקבוצה של העונה שעברה, ועד עכשו המאזן הביתי שלנו מול קבוצות תחתית הוא מושלם ואין סיבה שזה ישתנה. נקווה לתצוגת תכלית שתחזיר קצת את הברק לעיניים.

תודה על הפריוויו המצוין. אפילו לא שמתי לב ששיחקנו פעמיים מול לסטר בלי לשחק מול בארנלי.

מוריניו הודיע שקאריק לא יחזור למחזורי הכריסמס. לקפטן הייתה בעיה מסוימת בלב, אך הוא הודיע לפני כמעט חודש שהוא הצליח להתגבר עליה וחזר להתאמן. חבל שככה העונה האחרונה של מייקל נראית, וחבל עוד יותר שאין לנו שחקן כמוהו בקישור.
באותו עניין, החסרון של באיי מסתמן כמשמעותי ביותר מלבד היעדרותו הארורה של פוגבה. ההגנה שלנו פשוט גרועה בחודש האחרון, ספגנו שער כמעט בכל משחק, ויותר מדי פעמיים ספגנו גם שניים. אנחנו מייחלים לאיש הרע בהגנה שיחזיר את כוח ההרתעה, ובאיי הוא האיש. אני בעד סמולינג, אבל משהו בציוות שלו ושל ג’ונס לא עובד. עכשיו כשגם הוא ו-ולנסיה פצועים, המצב ידרדר לחלוטין, ורוחו חייב לעשות סוויץ’ רציני בראש כדי שנוכל לעבור את התקופה הזו בשלום. בתחילת השנה יש לנו משחק בגודיסון פארק עם יום מנוחה אחד בלבד, וזה המגרש הקשה ביותר (על הנייר) שנותר לנו לשחק בו העונה. הרוטציה קצרה ומוריניו מסרב להשתמש בטואנזבה, חייבים את שחקני ההגנה בפוקוס מלא.

מלבד פפ, דייץ’ עד כה מאמן העונה. מי יודע, אולי בעונה חלשה של הגדולות כמו לפני שנתיים, היה מצליח לעשות ראניירי ולהתמודד על האליפות. מעניין מאוד איך הוא יעמיד את הקלרטס באולד טראפורד. אולי צומח מנג’ר אנגלי ראוי סוף כל סוף.

boxing-day-results-1963-1

מחזור הבוקסינג דיי ב division one שנערך בשנת 1963 שימו לב לתוצאות המטורפות שהניבו את מחזור הבוקסינג דיי המוצלח ביותר שהיה אי פעם.

וקשה שלא להבחין בתבוסה שיונייטד חטפה מול הקבוצה שבמקרה היא מתמודדת איתה היום.
סיטי… היתה באותה שנה בליגה השניה :confused:

ובחזרה לימינו אנו,

ארשה לעצמי להתרברב על חיזוי כמעט מדוייק של ההרכב כאשר ההבדלים היחידים הם שיאנג מחליף את לינדלוף כמגן ימני וראשפורד יפתח באגף שמאל בהתקפה (מוצדק אמנם לנוכח זה שמרסיאל פתח בשבת אך ממש לא לאור ההופעה הבזיונית שלו כמחליף).

אני לא רואה את המשחק אבל 2-0 לברנלי במחצית, מה הולך שם?

ביזיון זה מה שהולך שם, לא מצליח לעכל את התוצאה הזאת.
רוחו ויאנג צמד חמד עם טעויות שצריכות לזרוק אותם ליציע, במיוחד רוחו שלא מסוגל לשמור על חלוצים בלי להכניס להם אחת לפרצוף.
ידענו בדיוק איזה משחק הולך להיות בטח כשברנלי בלי החלוץ המצטיין שלה אבל בחרנו לעשות את זה קשה מול קבוצה מאומנת אבל בינונית מאוד.
זלטאן לא קשור לענף, הייתי מוציא במחצית כי הסטטיות שלו רוצחת לנו את משחק ההתקפה.

לא ברור לי למה פוגבה משחק כל כך רחוק מהשער. אני מבין שיש לנו שחקן הגנה אחד כרגע, פלוס מאטיץ’ לתמיכה, אבל להתקפה אין מושג. לוקאקו אפילו לא נוגע בכדור כל המחצית.

אני רואה בערך מדקה 70 ולוקאקו לא יודע לעמוד ברחבה בכלל. בנוסף, הקבוצה הזאת לא יודעת לתקוף וזה מטריד מאוד.

לפחות לא הפסדנו.
ג’סי עם שני שערים מקריים, אבל גם הם נחשבים. השחקן בכושר הטוב ביותר אצלנו.
לא ראיתי את המחצית הראשונה, אבל אני כבר לא מבין במה רוחו עדיף על טואנזבה או פוסו-מנסה. די עם הבלוף הזה.

על סמך 20 הדקות שיצא לי לראות, במשחק ביתי מול ברנולי נראינו כמו זבל, קבוצה אבודה וזה משחק שמזכיר לי את ימי מויס-חאל העליזים.

נכון שלוקאקו לא מקבל שירות אבל חסר לו מאוד המיקום ברחבה, בכל פעם שמוסרים לו כדור הוא בפינה הרחוקה מאחורי 32 שחקנים הוא אף פעם לא עושה תנועה לקרוב, ועם כל הגודל שלו יש רושם שמאוד קל להגן מולו.

פוגבה משחק בעמדת השוער, לא ברור לי מה זה התפקוד הזה שלו.

סביר בהחלט להגיד שאנחנו נקלעים למשבר, ועם עומס המשחקים זה רק עניין של זמן עד שעוד שחקנים יתחילו להיפצע.

אם אנחנו רוצים להפסיק את הבינוניות של ה5 שנים האחרונות הגיע הזמן להטיס מפה לא מעט שחקנים. ראשפורד לצורך העניין לא יכול להיות 1 מ2 השחקנים היצירתיים שלנו משום שהוא עדיין חא מספיק טוב.

2 קשרים וקשר התקפי 2 מגנים ואולי אפילו חלוץ משהו כמה מאות מיליונים ונצליח להיסתדר.

אגב ג’סי מלבד השערים שלו, העבודה שהוא נותן התנועה והמלחמה, אני אוהב אותו.

תוצאה מאכזבת, אבל לא משהו שלא יכול לקרות במהלך עונה. כל היריבות שלנו מאבדות נקודות מדי פעם, ואנחנו לא שונים. אחרי 20 משחקים אנחנו במקום השני בליגה, זה מצב טוב יותר ממה שחשבתי שיהיה בתחילת העונה.

אני מאד שמח מהמנטליות שהראינו והניסיון לחזור למשחק בכל מחיר. היה חסר לנו איכות לפרוץ את ההגנה של ברנלי, אבל את זה ידענו בתחילת המשחק. קצת חבל על איברהימוביץ שבבירור לא אותו שחקן שהיה לפני הפציעה.

עכשיו שנרגעו קצת העצבים אפשר לכתוב מקצועית.
חייב להגיד ששמחתי כשמוריניו הגיע ליונייטד, מנג’ר ווינר שניצחון הוא תמיד בראש מעייניו- הגישה התאימה לי וגם אם הכדורגל לא סקסי ומלהיב כמו של פפ. גם כמות הנקודות שהשגנו עד עתה זה משהו שלא הולך ברגל ובעונה רגילה אנחנו חזק במירוץ האליפות אם לא במקום הראשון.
אבל משהו בי התחיל להיסדק היום כשראיתי את המשחק, משחקים מול קבוצה שיש לה עונה נפלאה אבל לא מתקרבת לאיכות שיש לנו בסגל ולא אמורה לדגדג אותנו בבית עם תמיכה אדירה של הקהל כמו היום. התקפית זה נראה מזעזע- כל כך הרבה שחקנים מוכשרים בהתקפה שמשחקים בלי טיפת חוכמה , בלי יצירתיות וזה לא שלא ידענו שברנלי באים להגן כמה שיוכלו ולעקוץ במצבים נייחים.
ראשפורד מאכזב אותי לאחרונה, לא עושה את קפיצת המדרגה המצופה ממנו ומשחק ללא הבנת משחק אלא יותר מדי פעמים רץ כמו תרנגולת ללא ראש.
רוחו צריך לראות יציע אחרי כמה הופעות לא ראויות , קבוצה ברמה שלנו לא יכולה להסתפק בשחקן כזה שמסתמך על פיזיות ולא מפעיל במידה קטנה ביותר את השכל- הגול הראשון עליו ואז על לוקאקו ( כמה פעמים העונה נחטוף גול כי הוא לא יודע להרחיק כדור מהרחבה).
יאנג במשחק לא אופייני עם עבירה מזעזעת באזור הכי לא מתאים על שחקן שלא התקרב לסכן אותנו, געגועים לולנסיה.
מאטיץ’ לא טוב ואני לא מופתע כשאין לו תחרות על העמדה והוא פותח בכל משחק (בקרוב הפציעה תגיע אחרי שלל פציעות קטנות), אין התלבטות לגבי רכש בינואר זה לא יספיק לנו .
נראה שהשילוב שלו ושל פוגבה לא מצליח, לעיתים קרובות זה נראה שאין לנו קישור באמצע כששתיהם משחקים.
פוגבה בינתיים לא נראה בוגר מספיק לעשות את הקפיצה, כל משחק נראה ממנו איבודי כדור לצד הברקות שיגרמו לנו לתפוס את הראש- כמה פוטנציאל שלא מפסיק ממומש.
זלטאן נראה כמו מישהו שצריך לפרוש,החדות נראית מאחוריו ואין לנו מה לבנות עליו יותר מדי העונה.
ממחטריאן אני התאיישתי : כמה קרדיט אפשר לתת לשחקן כמו שקיבל ממוריניו, עונה קודמת הייתה הסתגלות לליגה אז קיבלנו את הקשיים ,תחילת העונה בישל לא מעט בהופעות חלשות ואמרנו לפחות הבחור נותן תפוקה אבל לאחרונה קטסטרופה וכמובן שמגלים עוד שחקן חלש מנטלית שלא לוקח הזדמנויות בידיים (קאגווה הוא לא אבל לא רחוק מכך).

מוריניו חייב לאפס את ההגנה כי קבוצה שלו לא יכולה לספוג גולים רכים כמו שאנחנו מקבלים לאחרונה, ככה כל משחק נתחיל בפיגור.
ינואר צריך להיות מקצה שיפורים מדויק מבחינת מוריניו: מגן שמאלי,קשר אחורי ואם אפשר אז גם את מלקולם מבורדו שלא מפסיק להלהיב אותי וההתעניינות שלנו בו גוברת- אולי הוא יתן לנו משהו מול בונקרים כמו היום.

פוגבה חזר ועכשיו למוריניו אין את תירוץ הפציעה שלו. עכשיו זה תירוץ ה- ״אנחנו קבוצה בבנייה; סיטי קונה שחקני הגנה במחיר של חלוצים״.

גנת דעת וכזה שבנה פה קבוצה לא מאומנת התקפית.

מתי מוריניו אמר דבר כזה?

על איכות הכדורגל של מנצ’סטר יונייטד העונה אין ויכוח, גם הרביעיות בתחילת העונה עם בליץ’ ברגע האחרון - לא היו מהנות לצפייה אבל אפשר לחיות עם זה. חלק מהדיונים היו האם סיטי מציבה רף גבוה מדי ומן הסתם שהפער מקשה על יונייטד, והאם בכל עונה אחרת זה היה מספיק. אז חד וחלק: התשובה היא לא - זה לא היה מספיק. יונייטד פחות טובה מצ’לסי של העונה שעברה, מעונת האליפות הקודמת של מוריניו, מסיטי של מנצ’יני ועוד ועוד. וגם מס’ הנק’ מתחיל להתיישר - (קצת יותר מ-70% הצלחה) בגלל התקופה הרעה כשהקבוצה מאבדת נקודות במשחקים נוחים על הנייר.

אבל שימו לב לתגובה של מוריניו, זה ממשיך להיות מביך. אחרי המשחק היום הוא אמר(הבאתי את התרגום מה-AS) את הדברים הבאים: “8 נק’ מתוך 15? היו לנו 15 הזדמנויות וספגנו שלושה שערים של חרא”, וההמשך - “כאשר מדברים על היכולת והאחריות שלנו לזכות באליפות מדברים עליה בגלל ההיסטוריה של המועדון - ואת זה אין לארסנל, צ’לסי וטוטנהאם. אבל גם להם וגם לנו, אין את הכלים לכך”. ועל סיטי - “מה שבזבזתי? אין לי 300 מיליון יורו כדי להתחרות איתם(סיטי). אנחנו מנסים לבנות קבוצה חדשה, שוב. הם קונים בלמים במחיר של חלוצים”.

דבר נוסף, אני חושב שמבחינת כדורגל קצת מעבר לגולים למרות שבזה נמדד חלוץ - לוקאקו נותן ליונייטד הרבה פחות ממה שמוראטה נותן לצ’לסי ואפילו לאקאזט לארסנל.
אפשר לומר שמוריניו עושה טעויות מסוימות וקשה לעבוד איתו בשנים האחרונות ואולי אם היינו הופכים את זה - מוראטה עם מוריניו ולוקאקו עם קונטה התוצאה הייתה שונה, אבל לדעתי ממש לא מעבר לסטיית תקן, אם בכלל.
מוראטה לדעתי שחקן מגוון יותר, ראיתי כל דקה ודקה שלו בריאל מדריד וגם הרבה מאוד דקות ביובה. אני שם בצד לרגע את הגולים המכריעים שלו בצ’מפיונס כי את לוקאקו לא הוגן לשפוט כך - רק העונה הוא משחק בקבוצה כזו שתגיע למקומות האלה, אבל הורסטיליות של מוראטה גדולה. הוא יכול לשחק בכנף ולעבור שחקנים, הוא מאוד מהיר וחזק והטכניקה שלו טובה. וברזומה שלו בת’אכלס מדובר בעונה ראשונה בה הוא לא צריך להסתכל אחורה בחשש שהמספר שלו יעלה בשלט החילוף. אין ביונייטד שיתוף פעולה למשל כמו האזרד ומוראטה.

מנסה למקד עוד יותר, אני בכוונה אקצין: גם גוארדיולה לא יכול להפוך נגר לאומן. אלו האיכויות של לוקאקו. יכול להיות שבעונה סדירה ומלאה לוקאקו גם יכבוש יותר והוא אולי מתאים גם לסגנון של הכדורים הארוכים והגבוהים והפיזיות. אבל מוראטה היה מביא גוון אחר, עוד תוכנית משחק ואופצייה לכדורגל יצירתי ולפתוח בונקרים.

ראיתי ציטוט באחד העמודים בפייסבוק. אנסה להשיג מקור רשמי.

עריכה:

אני לא יודע איך מוריניו מצליח לישון בלילה עם הגולים שאנחנו חוטפים. שני שערים במשחק בחודש דצמבר, וכאלו שמלמדים להימנע מהם כבר בילדים. זה לא יאמן כשמדובר בקבוצה של מוריניו. חלק גדול מהספיגות שלנו נובע מטעויות אנוש - רוחו עושה שטויות, יאנג מאבד שחקנים, לוקאקו לא מצליח להרחיק וכו’. הגולים שספגנו בלסטר, הגולים שספגנו בדרבי, הם יכולים לשגע את האוהד הממוצע, ואני מניח שמוריניו משתגע מהם לא פחות.

טעויות האנוש האלו היו נמנעות אם היו לנו שחקני הגנה טובים יותר אישית, דהיינו אם היינו מרשים לעצמנו לבזבז 100 מיליון ליש"ט על צמד מגנים / בלמים. רוחו לא צריך לשחק במנצ’סטר יונייטד, ובוודאי שלא בהרכב הפותח. אשלי יאנג נפלא, אבל אנחנו רואים לא מעט שלא מדובר במגן. יכול להיות נהדר כווינג-בק, אבל חסרים לו האינסטינקטים הבסיסיים שיש למגן בן 16, כמו להסתכל על מאחרז כשלסטר יוצאת למתפרצת. את דרמיאן ובלינד מוריניו לעולם לא היה מחתים.

כתבתי על הפציעה של באיי לפני המשחק, ושוב אנחנו רואים כמה היא קריטית, בוודאי כשסמולינג נעדר גם הוא. יש לנו 3 בלמים ראויים בסגל, אחד מהם הוא פיל ג’ונס שהעונה הנוכחית היא בגדר נס גלוי בנושא הכשירות שלו, השני הוא באיי שנפצע לתקופה ארוכה בפעם השניה בשנתיים, והשלישי הוא סמולינג. אפילו מוריניו לא יכול ליצור הגנה ראויה עם החבורה הזמינה שלו כרגע - דרמיאן, בלינד, רוחו, יאנג, שואו (היה טוב היום), לינדלוף (היה טוב בשבת) וג’ונס. אני לא חושב שמוגזם לומר שזו ההגנה הכי גרועה שעמדה לרשות מוריניו אי פעם.

אנשים משווים את מה שמוריניו ביזבז (286 מיליון פאונד) לעומת מה שפפ ביזבז (360). זו לא השוואה נכונה. אם פפ היה רוצה עוד צעצועים, שיגדילו את ההוצאה הכוללת ל-500 מיליון פאונד, הוא היה מקבל אותם. לשייחים אין הגבלה אמיתית של כסף, הגבלה של פייר-פליי, או את ההגבלה ה’מוסרית’ של ‘50 מיליון על קייל ווקר זה יותר מדי’. פפ קיבל את כל רשימת הדרישות שלו, וימשיך לקבל אותה כל עוד הבעלים הם אותם בעלים.

מוריניו, לעומת זאת, כן עובד עם הגבלות. הוא לא יכול להביא קשר שמאלי ב-40 מיליון פאונד כי הוא בן 28 ולא ‘כוכב’, כך שעל אחת כמה וכמה יתקשה להחתים שחקן הגנה בעל פרופיל גבוה. הוא הביא את באיי בהברקה שאף אחד לא ציפה, הצליח להחדיר ברוחו קצת שכל שבינתיים התאדה, וההגנה שלנו הייתה באמת טובה. את השחקנים מהם הוא לא מרוצה, הוא לא יכול פשוט להעיף ולהביא מחליפים, כפי שפפ עשה עם הזבאלטות שלו (וזבאלטה יותר טוב מדרמיאן ובלינד, למען הסר ספק).

הנקודות שאיבדנו היום, בשבת ובדרבי הן 100 אחוז טיפשות הגנתית, וכך גם ההדחה מגביע הליגה. נכון, לוקאקו אשם בלפחות שני שערים מהנ"ל, אבל הוא לא היה עומד ברחבה שלנו אם היה לנו בלם נורמלי לכדורי גובה מלבד סמולינג. בפן הזה, העומק העצום והאיכותי בסגל, מוריניו לא יכול להתחרות בסיטי. עכשיו התחילו שמועות על ואן דייק לסיטי תמורת 60 מיליון פאונד. מישהו חושב שמוריניו יכול להחתים כזה קונילמל בכל כך הרבה כסף? לפני שאומרים שליברפול כמעט והוציאה סכום כזה על אותו שחקן, הבה ניזכר שהיא שברה שיא העברות על אנדי קארול. לא דוגמא טובה להתנהלות הגיונית בחלון ההעברות.

אני לא חושב שלצאת לתקשורת עם ההתבכיינות הזו זה המהלך הנכון והראוי, אבל אני כן חושב שכמעט כמו תמיד, יש אמת בדבריו של מוריניו.

אני לא מצליח להבין מה הבעיה של הקבוצה הזאת, לא ברור לי איך קבוצה שמשקיעה כל כל הרבה כסף לא יודעת לתקוף בצורה סבירה, המשחק היום הראה הרבה יותר מידי בעיות שהם מעבר להגנה. המשחק היום הראה בצורה הכי חדה כמה חסרי מושג אנחנו בהתקפה, ואני לא מדבר על עכשיו גם לקראת סוף תקופת פרגי ומאז מנצ’סטר יונייטד קבוצה מסורסת התקפית. בעונת האליפות האחרונה של פרגי ואן פרסי לקח אותנו בידיים לאליפות לא היה כדורגל מרשים אלה יותר כמו הוצאת מהים מהסלע.

זה לא מתקבל על הדעת ומור יהיה חייב לפתור את זה עם עוד איכות בקישור ובהתקפה, ראשפורד לא קרוב עדיין להוביל קבוצה בסדר גודל הזה, מרסיאל רמה מעליו ללא ספק וגם הוא לא צריך להיות מחולל הניסים שלנו. קבוצה ברמה הזאת צריכה להיות מאומנת בהתקפה, וזה לא נראה קרוב אפילו. זה מרגיש כמו אוסף אנשים שנפגשו ביום המשחק וסובלים מהפרעות פאניקה כשמעיפים כדורים.

כמו נאמר מעליי, אסור לנו להתפשר עם שחקנים בעמדות הלא טבעיות שלהם. יאנג אחלה סותם חורים אבל הוא לא יכול המגן הבכיר שלנו. לוק שואו בסדר גמור וחייבים לתת לו את הקרדיט זה עשוי לחסוך לנו כמה עשרות מיליונים על מגן שמאלי. כנל לגבי ולנסיה, אבל הכי דחוף לנו זה קשר ימני, יש לנו אגף ימין מנוון לגמרי ממש כמו איש עם רגל אחת, אנחנו לא יכולים להעביר את כובד המשקל מצד לצד כי יש לנו רק צד אחד. מאטיץ חייב עוד אחד שיעשה איתו רוטציות כי מה שקורה עם כמות הדקות שלו זה בגדר ״מוריניו מפגר״ זה עניין של שניות מלהתפוץ לו בפרצוף עם פציעה שתעשה לו המון צרות.

אין אפס, כשאין רוטציות והמשחקים נערמים הפציעות מתחילות וההידרדרות, לא סתם אנחנו מאבדים כל צורה של קבוצה לקראת מחזורי הכריסמס, אנחנו מאבדים את האוויר שלנו כי אין לנו ספסל.

תהליך הבניה של קבוצה לוקח זמן.
כל הכסף שהוציאו לפני הגעת מוריניו אפשר לומר שהוא די בזבוז כי הרכישות היו לא נכונות. אני חושב שהשחקן היחיד שנרכש בשנים של בין פרגוסון למוריניו ושהוא לרמה שמנצ’סטר שואפת להגיע אליה הוא מרסיאל, וגם עליו אני לא בטוח.
רק אשווה זאת לסיטי שגם לפני הגעת פפ הייתה קבוצה עם שחקנים מצוינים. לא מוריד מערכו של פפ חלילה כי עובדה שהוא מוציא פי כמה וכמה מהקבוצה הזו, אך זה כן מצב קשה יותר למוריניו על אף הכסף שיונייטד הוציאה בשנים האחרונות.

מוריניו הביא את באיי, פוגבה, מאטיץ ולוקאקו שהם טובים מספיק להרכב בקבוצה.
לזה נוסיף את דה חאה, ואלה בעצם השחקנים היחידים שכרגע ברמת הרכב בקבוצה שיונייטד שואפת להיות. מרסיאל ורשפורד עדיין ברמת הפוטנציאל.

על מנת שיונייטד תגיע לטופ עליה לקנות עוד בלם להרכב הפותח, מגן ימני, קשר 50-50, וקיצוני ימני ברמת הרכב.
אחרי כל זה יונייטד צריכה להתחיל לעבות את הסגל בשחקנים מתאימים ולבנות קדימה על צעירים עם כשרון שיכנסו לרוטציה.

סלחו לי אבל אפשר ללכלך המון על מוריניו שלא עושה מספיק, וגם לי יש טענות אליו, אבל ברמת השחקנים עדיין אין לו קבוצה טובה מספיק, בטח שלא כדי להתמודד עם סיטי אך גם לטעמי לא ברמה של צ’לסי אפילו. ושפוגבה אחד לא יבלבל אף אחד.

אוהדי יונייטד קצת תופסים יותר מידי ממרסיאל ורשפורד, הם שחקנים מצוינים אך עדיין לא מעבר לרמת הפוטנציאל והם עדיין לא סופרסטארים

אגב מה עם דיון בנושא העברות?

בתחילת העונה, ההגנה שלנו הייתה יציבה מאוד ולא ספגנו שערים. בחודש האחרון, ההרגשה היא שכל מצב נייח ליריבה יוביל לשער, וכי שמירה על רשת נקייה היא משימה קשה. פילאיני היה עוזר במניעת שערים ממצבים נייחים.

איבדנו ביטחון ואיבדנו את ה-urgency במשחק שלנו, וזה מתבטא בספיגת שערים. מבחינה זו, ההפסד בדרבי פגע בנו רבות. קשה לשחק מאמצע דצמבר עם המחשבה שאין סיכוי לאליפות.

לינגארד ממשיך בכושר הטוב שלו. מדובר בשחקן מחליף העושה עבודה יעילה יותר משחקני הרכב ראשון. אין לו את הכישרון שיש למארסיאל, למשל, אך הוא יעיל.