תקן אותי אם אני טועה, גיא, אבל עד לא מזמן רוב הזרים באנגליה היו אפריקאים או ממוצא אפריקאי - שחקנים בסגנון יורק, קול, דרוגבה, ויירה, אסיין וכו’. הם באו לחזק את השיטה האנגלית, לא לשנות אותה.
זה ניתוח לא פוליטיקלי קורקטי כך שאני לא חושב שאפשר למצוא נתונים, מה שדיי בטוח הוא שהדרכון הכי נפוץ בליגה אחרי הדרכון הבריטי הוא צרפתי. לפי מראה עיניים ותחושת בטן - עדיין הרוב הגדול של הזרים הוא אתלטים חזקים.
כוכבים טכניים שהם לא בטייפקסט האנגלי תמיד היו (קאנטונה, ז’ינולה, ז’וניניו, זולה, פירס, ג’ו קול, ברקוביץ’ ). בעשור האחרון אכן יש יותר לטיניים מבעבר וזאת תוצאה ישירה של האקדמיות הספרדיות המוצלחות והיתרון הכלכלי של הפרמייר ליג. אבל אני חושב שהכדורגל בליגה האנגלית הוא עדיין מאוד אנגלי בסגנונו לטובה ולרעה, הספרדים והדרום אמריקאים לא שינו אותו יותר מאשר השתלבו בהצלחה לתוכו. העובדה שאגוורו או ז’סוס מצליחים באנגליה מעידה יותר על גדולתם ונכונותם לעבוד קשה מאשר על הנטייה של האנגלים לשנות גישה ולחקות את בארסה.
אבל מה שמוכיח כל פעם מחדש: כסף לא ממציא הצלחות, אלא השימוש הנכון בכסף. ז’ירונה כקבוצה, עם האמצעים שלהם, יכולה לתת עונה טובה יותר מסטוק סיטי עם האמצעים שלה, בכל ליגה אפשרית. זו האמונה שלי לדעתי והיא מבוססת.
מה שיקרה דיי בודאות הוא שג’ירונה תעלם מחיינו ב5 השנים הקרובות, וסטוק לא תעלם גם אם היא תרד ליגה לעונה אחת או שלוש. הכסף מאפשר לבנות ארגון ושיטה, לתכנן תוכניות לעתיד ולנסות לממש אותן. הכסף נותן הזדמנות. כל זה יכול להיגמר בכישלון מקצועי מפואר, אבל זה הרבה יותר טוב מאשר לעסוק רק באיך סוגרים את החודש. למעשה הדבר הטוב ביותר שקרה לג’ירונה בתולדותיה הוא שמנצ’סטר סיטי קנתה אותה.
האם זה אומר שמשחק ממוצע בליגה האנגלית משוחק ברמה גבוהה יותר מאשר משחק ממוצע בספרד? לא, ואני גם לא חושב שזה יקרה בעתיד הנראה לעין. הסיבה כמו שכתבתי קודם היא התוצר המקומי שעדיין מהווה את השלד של הליגה, כשלספרדיות יש גם את הקונקשן הטבעי לדרום אמריקה שגם אותו כסף לא יכול למחוק בקלות. על אותו משקל של המשפט האחרון של אוריה - שחקנים מצויינים ישחקו גם בספרד כי אין מקום לכולם באנגליה, גם אם הכסף בממלכה יהיה בלתי מוגבל.