ליגת האלופות 2017/2018

יש בזה משהו, אבל הכוונה שלי היא כזאת-הקבוצות האלה פותחות חזק את הליגות בתחילת העונה ומגיעות פחות בשיאן לשלבים המכריעים בליגת האלופות. ריאל לדעתי במודע פותחת בליגה פחות חזק ומסיימת יותר טוב את העונה. לצערה ברסה לא עושה אותו דבר ולפעמים אפילו להפך. זה נכון שיובה וביירן ובעבר גם אינטר לצורך העניין היו פייבוריטיות ברורות ולקחו אליפות חודש וחצי לפני סיום הליגה, אבל הם נתנו שם פוש מתחילת הליגה והגיעו לא באותו כושר לשלבים המכריעים בליגת האלופות. זה מתבטא מאוד לדעתי בקבוצות של פפ. משהו נדפק אצלו בסרגל המאמצים המפורסם שהוא הציג בברסה.

אני חושב שההבדל בין ההצלחה של ריאל לשל ברסה בשנים שאמרת שברסה גם שלטה בליגה בכל פעם שלקחה צ’מפיונס. ריאל רוב השנים שהיא זוכה בצ’מפיונס היא לא לוקחת אליפות. כלומר, היא לא מצליחה להציג עליונות אמיתית בכל החזיתות כמו ברסה של פפ, אינטר של מוריניו, ביירן של היינקס או אפילו מנצ’סטר של פרגסון. שנה שעברה זאת הייתה שנה יוצאת מין הכלל של ריאל. זה גם מה שנותן לי תחושה כאילו ריאל “מרמה” אותי-היא קבוצה מדהימה ופייבוריטית ברורה לקחת גם השנה את התואר, אבל אתה באמת חושב שהיא הקבוצה הכי טובה באירופה בכזה פער ב5 שנים האחרונות?

ממש לא וגם לא כתבתי את זה. אני מזדהה מאד עם הסנטימנט הכללי שלך ועם הנקודה לגבי הצלחה בליגה. לפני כמה חודשים כתבתי בדיון אחר בפורום שהייתי מרוצה בהרבה אם זכייה או שתיים מהאחרונות היו מוחלפות באליפויות, הלוואי וזו היתה המנטאליות של בעלי התפקידים במועדון. ה"שושלת" הנוכחית של ריאל רחוקה מלהיות המרשימה ביותר מקצועית שראיתי (אני אפילו לא חושב שזו ריאל הטובה ביותר שאני ראיתי), אני בעיקר מתפלא ממנה.

מנדייטה, אתה מחפש סיבות להצדיק את ההצלחה של ריאל אבל טועה בהן. ריאל לא ויתרה על הליגה מבחירה פשוט משהו שם לא עבד, ולא מדובר בשום סרגל מאמצים או באובר מנוחה (פאקינג תחילת עונה עוד לפני שהתחילו משחקי אמצע השבוע).
ההפך הוא הנכון, ריאל הגיע לעונה בכושר שיא עם ההצגות בסופרקופה.

מה שקרה הוא שלאט לאט בריאל הדברים חזרו לדפוק אלרי בעיות טקטיות שאנחנו האוהדים רואים כבר שנים (שכל נושא ההבקעה תלוי ברונאלדו, כי אין לנו חלוץ ואין עוד קיצוני ברמה של הטופ), אז בתחילת העונה רונאלדו לא היה בכושר וכל נושא כיבוש השערים שלנו תלוי בו מאוד.

ברסה אולי לא מחלקת נכון את הדקות אך לא זוהי הסיבה לכך שהיא הודחה בשנים האחרונות.

אגב אם כבר סיבה אז ריאל קבוצה יותר ווינרית בשנים האחרונות שמתעלה ברגעי האמת, שרגעי האמת הם ליגת האלופות ופחות משחקי הליגה.
ריאל לא טובה לדעתי מקבוצות רבות ועקבית פחות אך ברגעי האמת ריאל מתפקסת ויוצאת מהשאננות.
הדוגמה הטובה ביותר היא ראמוס, כל העונה עושה שטויות ואשם בשערים, אך במשחקים הקריטיים הוא הבלם הכי טוב בעולם אפילו אם נשים את הגולים בצד.

איך אפשר לטעון שהליגה היא כזה מדד ברור למי קבוצה יותר טובה? חוץ מעונות נפל (ריאל 2013) ברסה (2012) ההפרש בין הזוכה באליפות לבין מקום שני הוא בדרך כלל בין 1-5 נקודות. וזה קובע מי הכי טובה? הפסד רנדומלי לחטאפה? או טעות שופט שמביאה להפסד למיורקה?

מצד שני ליגת האלופות היא אותו דבר, הפסד מקרי או טעות שיפוט גם שם תמנע זכיה.
אני חושב שהליגה מראה מי קבוצה יציבה יותר וליגת האלופות מראה מי מתעלה במאני טיים.

בסופו של דבר מה שמשפיע לדעתי היא ההרגשה שלך כאוהד, אני חושב שעד השנה כל קלאסיקו הרגשתי אנדרדוג לצורך העניין (אוהד ריאל). אירוני שדווקא השנה כשלא חטפנו 3

נכון. ובדיוק בגלל זה התשובה למי הקבוצה ״הכי טובה״ היא בדרך כלל סובייקטיבית.

ובקשר לזכיות של ריאל בשנות ה50 (שגם אני לא מייחס להן המון חשיבות) הן לא מאוד מרשימות רק אם אתה מסתכל עליהן ביחס להיום, לאותה תקופה זה היה הישג היסטורי. היו עוד קבוצות גדולות באותה תקופה ועובדה שאף אחת מהן לא עשתה את מה שריאל עשתה.

זה גם לא תמיד נכון. עונה שעברה ברצלונה סיימו נקודה אחת אחרינו. זה אומר שמתוך 38 משחקים באחד מהם אנחנו עשינו תיקו והם הפסידו, כמה זה כבר אומר שהיינו יותר יציבים?
או עונה לפני, שם אנחנו סיימנו בנקודה פחות. אז שם ריאל הייתה פחות יציבה? אבל אם תוסיף את משחקי הצ׳מפיונס אז ניצחנו יותר משחקים מהם. ועדיין לפי ההגיון שלך ברצלונה הייתה הקבוצה היציבה יותר באותה עונה.

בלנקו אין פה קביעה חד משמעית.
אתה יכול גם לקחת רחוק יותר ולהגיד שהקבוצה שניצחה 1-0 הייתה טובה יותר כולה בדקה אחת מתוך 90.

בסופו של דבר כן לגבי הליגה בה ברוב המשחקים לא דרושה התעלות מטורפת אלא כולה לא ליפול אז כן הזוכה יציבה יותר.
אתה יכול להוסיף משתנים אבל אני מדהר באופן כללי,
וכן אם מתייחסים רק לליגה אז כן קבוצה שסיימה עם נקודה יותר הייתה ממש קצת יותר יציבה מיריבתה

שום דבר על אתמול?

רומא הייתה נראית שוקיסטית ממש. ליברפול הוכיחה בפעם המליון שיש לה התקפה מפחידה והגנה רעה.

יש המון גולים העונה בנוק-אאוט. מעניין אם המגמה תמשך גם היום.

משחק דיי רגיל של ליגת האלופות של העונה הנוכחית. בשנה רגילה, משחק כזה היה גורר המון תגובות.
העונה אנחנו פשוט התרגלנו למשחקים עוצרי נשימה פעם אחר פעם.

אני הצטרפתי רק במחצית השנייה. ציפיתי שרומא תלחץ ותחפש את השער אבל הם לא היו קיימים. לא בהגנה, לא בקישור ולא בהתקפה.
כל כדור עומק מצא שחקן פנוי של ליברפול בהתקפה. היו הרבה פעמים שסדיו מאנה התחיל תנועה קדימה ולא קיבל כדור. זה היה יכול להיגמר הרבה יותר רע עבור רומא אם בליברפול היו נשארים באותה רמת ריכוז ולא מורידים את הרגל מהדוושה.
החילוף של סלאח הציל את רומא. השחקנים כבר התחילו את הבילוי שלאחר המשחק מאותו רגע.

אבל איזה משחק קיבלנו. שתי העונות האחרונות הן הכי טובות שהיו לנו, לפחות מאז שאני זוכר את עצמי אוהד כדורגל. כל כך הרבה שערים, כל כך הרבה דרמות ומשחקים שישארו בספרי ההיסטוריה. מונאקו סיטי של שנה שעברה ובארסה פסז גם כן. העונה ליברפול סיטי ובארסה רומא. התמודדויות שיספרו עליהם גם בעוד 70 שנה. כמה כיף לנו שזכינו לראות את התקופה הזאת.

מה המחירון של פנדל והאם יש הנחה על פנדל שני?

לא יודע, אבל מפנה אותך לעסקה שווה מהעבר עם 1+1 על נגיעות יד ופנדל רבעי על חשבון הבית:

או טרייד עבור תיאטרון מוצלח

וברצינות: מתסכל ליריב לצפות במשחק כזה. וגם לאוהד, פרט לשריקת הסיום. חצי שעה של עינוי טהור. באיירן הייתה עדיפה בצמד המשחקים והיו לה המון הזדמנויות לעלות ליתרון, שלא נוצלו. מה שכן, תמיד כשריאל נקלעה לצרה היא הצליחה להפוך את הדינמיקה בכוחות עצמה. מאמין שגם אם באיירן הייתה כובשת, המשחק היה מתפתח אחרת. בדקות הסיום זה כמובן מזל טהור והשם ישמור, ובהתמודדויות של ענקיות שכאלו המזל לפעמים מכריע. כן, גם עבור ברצלונה לפעמים.

אגב, מישהו זוכר שלסיטי פסלו 2-0 סופר חוקי על סף המחצית מול ליברפול באיתיחד?
פחות מעניין?

https://twitter.com/dubi_ya/status/991418146698522625

עדיף עוד צ’מפיונס בקיץ ולא את הקשקוש הזה של פיפ"א.

רוצה להגיד משהו בנוגע לשופטים שיושב עליי.
תמיד יהיו בכל משחק החלטות שנויות במחלוקת. עם טכנולוגיה ובלעדיה. ובסוף מה שיזכרו זה רק את הטעויות לצד המפסיד.
דוגמה לכך היא נגד יובה, שנים ידברו על השופט שהכריע את המשחק עם הפנדל השהוי במחלוקת, אך איש לא יזכור שאותו שופט גם פסל לריאל שער חוקי, כלומר גם אם הפנדל היה שגוי עדיין המשחק היה צריך להגמר כמו שנגמר, וההבדל היחידי היה השיא של כריסטיאנו במשחקים רצופים.

מישהו זוכר שבאותו משלק מדובר של ברסה צלסי גם ברסה קופחה?
או בגלל כל זה מישהו זוכר ששנה אחר כך ברסה גם קופחה נגד אינטר? לא כי זה לא מסתדר לרוב הגדול המורכב מאוהדי ריאל/ברסה ושאר העולם שתמיד נגדן.
אז כמובן כשזה קורה לטובת ברסה כל אוהדי ריאל וכל העולם יטענו לכך שברסה משחדים שופטים, וכשזה יקרה לריאל אז פשוט כל העולם יעבור לצד של ברסה.

אני מדבר על נגיעת היד של מרסלו כמובן.
כן הכדור נגע ביד. אך היד הייתה קרובה לגוף, וזה לא שמרסלו ניסה לעצור עם היד או עשה תנועה לא אחראית, הוא עשה סך הכל מה שהיה אמור. אם היה קופץ עם יד פרוסה אז זה היה סיפור שונה.

בהתחשב בכך, ובעובדה שלא היה מדובר בעצירת גול או מהלך לגול אז החלטת השופט נכונה, עם כל הצער שבדבר לאוהדי באיירן ושאר העולם.

השיח לאחרונה נהפך להיות יותר מידי על השופט ומחפשים אותו על כל החלטה קטנה. חלאס צפו ותהנו ממשחק באמת בין הגדולים שהיו בשנים האחרונות. והלב עם באיירן ששיחקה טוב יותר ב2 המפדשים אך לא ידעה לשים את הכדור ברשת

דווקא זאת הסיבה שאני מרגיש שיחסית אין כזה הרבה רעש בקשר לפנדל. כמעט כולם שונאים פנדלים אקראיים כאלו.

אבל בעיניי זה ממש לא החלטת שופט נכונה, היד לא הייתה קרובה לגוף, וכמעט תמיד נותנים פנדלים על נגיעות כאלו, במתכוון או לא במתכוון.

כמו ילדים קטנים. הייתה נגיעת יד של מרסלו, הגיע פנדל לבאיירן מינכן. מה הקשר עכשיו ללכת עד ל2009 להראות שגם לברסה היה שיפוט מוטעה? זה הופך את הנגיעת יד של מרסלו ללא פנדל? מה קשה לכם להגיד שהייתה טעות שיפוט, שהפנדל נגד יובה גבולי ואתמול הגיע לבאיירן פנדל?

אני, כאוהד ברסה, כבר המון זמן טוען שהטעויות שיפוט האלה יכולות לקבל שתי קבוצות-ברסה וריאל. וזה עצוב.

הגיע פנדל והכל טוב. הסרטונים הגיעו בתגובה לנימה בהודעה הזו

מה המחירון של פנדל והאם יש הנחה על פנדל שני?

לגיטימי לציין את זה באותו אופן שלגיטימי לומר שהיה מזל בטעות של אולרייך, או בשער העצמי המרהיב של דה רוסי מול בארסה וכו’- חלק ממקריות במשחק. בהנחה שכל הצדדים מתנהגים ביושרה, לא רואה הבדל בין זה לבין הגבהה סתמית שבמקרה פוגעת ביד, ספק ברחבה ספק על הקו שבעקבותיה יינתן פנדל => גול.

אני, כאוהד ברסה, כבר המון זמן טוען שהטעויות שיפוט האלה יכולות לקבל שתי קבוצות-ברסה וריאל. וזה עצוב.

פשוט לא נכון. זיכרון סלקטיבי. שנה שעברה באיירן קיבלו פנדל שלא היה וגול מנבדל. סיטי השנה וכו’

מנדייטה לא יודע אם התכוונת להודעה שלי כי גם אני ציינתי את 2009 ואתה כתבת בלשון רבים.
אם כן אז הבנת את כוונתי ממש לא נכון.
החלק העוסק ב2009 מדבר על העניין בו לאף אחד לא אכפת מהמנצחת, לדוגמה אם נפסל שער חוקי לכל קבוצה וקבוצה א’ ניצחה אז מה שיזכרו מהמשחק זה שקבוצה ב’ קופחה.
נתתי דוגמה את ברסה צ’לסי בה היו גם טעויות משמעותיות לטובת צ’לסי אך את אף אחד זה לא עניין, אפילו לא עשו הנחה על כך שטעו גם לצד השני אלא ספרו נטו טעויות לטובת המנצח.

ולגבי ההגבהה, נדיר לראות שריקות על נגיעות יד כאלה כשהשחקן התאמץ שלא יפגע לו ביד והכדור לא היה בדרך לשער או במצב מסוכן. שריקות כאלה ניתנות במקרים בהם השחקן לא הצמיד ידיים או במקרה וזה עצר כדור בדרך לשער (לרוב חייבים את 2 הפרמטרים) אז כן אני מאחורי השופט במיליון אחוז ואני טוען זאת תמיד גם כששחקני ריאל טוענים לנגיעות יד כאלה במשחקים אחרים (נגיעות יד מהסוג הזה הן מאוד שכיחות, פשוט מעולם לא התאמצתי לזכור אותן).

לגבי הטעויות דווקא לטובת ריאל וברסה, אולי זה קשור איכשהו בעובדה שאלה 2 הקבוצות הטובות ביותר באירופה בפער ענק בעשור האחרון.
זה כמו להגיד איך ריאל וברסה מקבלות יותר פנדלים.
מי שתתקוף יותר תגיע למצבים מסוכנים יותר כנראה יגדל הסיכוי שלה להנות משריקה מוטעית ברחבת היריב בגלל גדילה במספר הנסיונות.
כמובן גם יגדל סיכוייה לקבל שריקה לרעתה ברחבת היריב אבל בגלל שבסופו של דבר ריאל וברסה לרוב מנצחות אז מי זוכר את המקרים האלה?
עדיין מדברים עך הפנדל השנוי במחלוקת שריאל קיבלה נגד יובה ואף אחד לא זוכר שלריאל פסלו באותו משחק גול חוקי.

בגלל שתמיד על כל טעות שקיבלה סיקור יש עוד אחת שלא אני נגד השימוש בווידאו. כי השימוש בווידאו לא יכסה את הכל ורק אי הצדק יהיה יותר אכזרי.
וכמובן שמול השער החוקי שנפסל לסיטי היה גם לא חוקי אחד שאושר.