ליגת האלופות 2017/2018

אני העדפתי את יובה הפעם ועדיין חושב שהיה פנדל.
לדעתי זה פנדל מעפן, ואסקז כמובן תרם עם נפילה יזומה, אבל הייתה עבירה.
נדמה לי שאם בנעטיה לא עושה כלום אין גול. ואסקז עצר בחזה משום מה, ובופון היה שם כדי לחסום לפני שיספיק לבעוט.

דובי, לא מבליגים על דחיפות. לכל השאר במקרה רגיל היו שולפים צהובים, ועל זה הוא הבליג. כשזה גולש לפיזיות צריך לעצור את זה.

בספורט אנטר גם מישהו כתב את זה אז אני אענה אותה תגובה, אני מזמין אותך לצפות בסוף של תקציר של צלסי בארסה מ2008, לראות את תגובת באלאק לשופט אחרי שלא שרק לפנדל לצלסי בסוף ולהבין שיש שיקול דעת.

בכל אופן זו כמובן לא טעות של השופט וזכותו להוציא אדום.

אני באמת מנסה להיות אובייקטיבי כמה שאפשר, אני לא חושב שזה אפילו מקרה של 50-50. בנעטיה אפילו לא נוגע בכדור!

לגבי ההבלגה על האדום, כאן אני מסכים, וזו הייתה התחושה שלי אתמול גם עם ההרחקה של פפ. שופטים צריכים להבין שזה רבע גמר ליגת האלופות, לא משחק ליגה אקראי.

השופט מהמשחק ההוא הוא לא דוגמא לשום דבר.

גם הפנדל וגם האדום אכזריים אך מוצדקים. הכי קרוב שיש לשיפוט טכנולוגי.

למרות שאני חושב שהיה פנדל וכנראה בופון היה צריך להיות מורחק (אנחנו לא יודעים מה בדיוק אמר שם ולכן אשאיר פתח קטן לספק), אני חייב לומר שזה עצוב היה לראות את בופון במצב הזה. ב-2015 נפלו בקושי מול בארסה בגמר, בשנה שעברה הושפלו במחצית השניה אחרי מחצית ראשונה טובה, והערב בנעטיה גרם לפנדל בדקה האחרונה של המשחק. הייתי מקווה שהקריירה שלו בליגת האלופות תיגמר אחרת!

גם אני. לא נעים לי לשחק מול בופון, ולצערי (או לשמחתי) זו הפעם השלישית בשנים האחרונות שדרכינו מצטלבות. הלוואי שיפרוש השנה, כך שנוכל להדיח את יובה בעונה הבאה במצפון שקט.

ואני מבקש לתת עוד טיפת פרופורציה לתומכי הגניבה:
המשחק בטורינו יכל בשקט להיגמר ב5-0, 6-0 לפחות. צפייה בתקציר תזכיר את אינספור ההחמצות.
דיבאלה שהורחק, קיבל את הצהוב הראשון על רמאות והתחזות שנופלת אולי רק מהתיאטרון המביך של סוארס מול פסז’ שאיכשהו נבלע בטירוף ה6-1, אבל חד משמעית לא היתה העפלה בלעדי הפנדל ההוא בתזמון שהיה.
ברור שהנטייה של הנייטרלי היא ללכת עם הקבוצה שכרגע בתנופה, אבל ההתמודדות היא של שני משחקים.
בופון אמר שלא יכול להיות שיש לבן אדם לב לשרוק פנדל כזה בדקה כזו. אני באופן כללי נגד שיטת הפנדלים, כי לרוב הם מתגמלים יותר מידי (נגיעת יד בקצה הרחבה, פאול על קו הקרן ללא שום סכנה וכו) והמצב של לוקאס היה הכי פנדל אמיתי שיש. פנים לשער, 5 מטרים, שום חוצץ.
וכן, לא רק גליץ’ פראי מזכה בעברה. פה הדחיפה הוציאה את לוקאס משיווי משקל והכשילה אותו

בנעטיה התנהג בצורה לא אחראית-- לא רק דחיפה מאחור אלא גם הרגל המונפת לחזה. התמונות שהבאת מראות זאת בבירור.

לגבי המשחק עצמו: ריאל התחילה להשתלט על המשחק במצב של 0-2 ובמיוחד כאשר יובה עלתה ל- 0-3. נאבאס מעולם לא היה צריך להשמיט את הכדור בשער השלישי. בדקות שקדמו לפנדל, ריאל הייתה הקבוצה העדיפה יותר.

דבר נוסף: ריאל וליבפול ניצחו 0-3 במשחק הראשון, והיה ברור שהיריבות שלהן יגיעו לגומלין עם רצון להשיג שער מהיר. איך שתי הקבוצות האלה איפשרו ליריבות שלהן לכבוש כבר בדקה השניה? איני זוכר דברים כאלה בעבר!

היה פנדל. 100 אחוז פנדל. האם היה צריך לשרוק אותו? לא יודע. בדקה 93 לשרוק פנדל שיכריע את גורל ההתמודדות -לטעמי לא צריך לשרוק. למעט במקרה שמדובר במניעת מצב ודאי לכיבוש שער (סטייל סוארז במונדיאל 2010). אני מנסה לחשוב אם הייתי אוהד יובנטוס (או בארסה) סביר להניח שהייתי משתגע. לא ככה צריכים להיות מוכרעים מפגשי נוקאאוט כל כך צמודים. ליבי ליבי עם יובנטוס ובעיקר עם בופון.

יחד עם זאת, אפשר לומר שריאל כן קופחה עד לאותה שריקה. לא היה נבדל בגול של איסקו, וגם הגול השלישי של יובה הוא ספק עבירה על נבאס. לכן, ניסיון לומר שהשופט נתן במתנה את הכרטיס לשלב הבא לריאל יהיה לא מוצדק וגם לא נכון.

חבל לי בתור אוהד ריאל שהמשחק נגמר בצורה הזאת. לטעמי ריאל קבוצה יותר טובה מיובה, וגם במשחק הזה חרף התוצאה ריאל הייתה טובה ודומיננטית יותר. אני חושב שב30 דקות הארכה היינו עולים בכל זאת. ליובה נגמרו הכוחות אחרי לחץ מטורף שהפעילה במשך 60 הדקות הראשונות וסביר להניח שהיינו מנצחים אותה בהארכה.

תוספת הזמן היא חלק מהמשחק, וחוקי המשחק צריכים לחול עליה, כולל כיבוש שער ושריקה לפנדל.

מה שכן, אם רוצים למנוע מצב בו פנדל ניתן בתוספת הזמן, אז אפשר לשנות את החוקים כך שאף פנדל לא ישרק בתוספת הזמן. ישנם הרבה מקרים בהם העבירה מונעת מצב של כיבוש שער גם אם אינו ברמה של היד של סווארז. אם נשאיר פתח לשיקול דעת כמוצע נכנס שוב לדיון “האם זה היה מצב ודאי לכיבוש שער?” עדיף למנוע פנדלים לחלוטין או להותיר את המצב על כנו.

מה זאת אומרת למנוע פנדלים בתוספת הזמן?
אז בתוספת זמן מותר לי לעצור שחקנים בעבירות?

אני יכול להבין אותך שצריך שיקול דעת, אבל שיקול דעת מדבר על האם לשרוק לפנדל על עבירה בקצה הרחבה, לא על עצירת גול ודאי בעבירה.

כן זה מבאס, כן ליבי עם בופון (לא הייתי נותן אדום אך זה כנראה לא היה משנה דבר), אך היה פנדל של 100 אחוז.

אני מסכים. אם נתחיל להחיל חוקים שונים על תוספת הזמן, אז עדיף בלעדיה. מבחינתי, השופט עשה את הדברים נכון. היה פנדל ושרק לפנדל.

לא מסכים עם הטענה שאם היתה הארכה ריאל גם ככה היתה כובשת. כלומר, זה ייתכן, אבל עובדתית, הארכה בגומלין זה מושלם לקבוצת חוץ ששער אחד שלה, גם אם בניגוד למהלך המשחק, טורף את הקלפים. לשם יובה כיוונה, אני די בטוח. רק חבל שהם לא דאגו ללחוץ יותר לכיוון שער רביעי שהיה מכריח את ריאל לכבוש פעמיים במעט מאוד זמן לפני הארכה.

אלגרי אמר אחרי המשחק שהוא שמר שני חילופים להארכה.

בחצי הגמר: קבוצה ספרדית (ריאל), אנגלית (ליברפול), איטלקית (רומא) וגרמנית (באיירן). בפעם האחרונה שחצי הגמר האירופי כלל 4 קבוצות מ-4 המדינות האלה הייתה ב-1981. אז היו אלה ריאל, ליברפול, באיירן ואינטר.

באותה שנה, ריאל עברה את אינטר בחצי הגמר והפסידה לליברפול בגמר!

עוד קצת טריוויה - לא ראיתי התייחסות לנתון הזה, אולי בגלל שמוקדם מדי ונאחס ואולי בגלל שהוא קצת “מטופש” בהתחשב בנסיבות (תכף תבינו למה):

במידה וריאל זוכה, זו לא רק זכיה רביעית בחמש שנים, הישג שאף קבוצה לא הגיעה אליו פרט לריאל מדריד עצמה עם 5 הזכיות הרצופות ב-5 הטורנירים הראשונים, אלא גם זכיה חמישית ברציפות לקבוצה מספרד (יחד עם בארסה ב-2015) - הישג שלא נראה מאז עשו זאת ליברפול ונוטינגהם פורסט בסוף שנות השבעים-תחילת שנות השמונים (ליברפול ב-77 ו-78 ולאחר מכן ב-81, פורסט אם שתי זכיות רצופות ב-79 ו-80), כשאסטון וילה מגדילה את הרצף לשש ב-82. פרט לרצף הזה, הרצף היחיד של 5 זכיות או יותר מאותה מדינה הוא… שוב אותו רצף של ריאל מדריד לבדה בשנות ה-50.

מטורף.

זה לא מעניין פשוט. מה הנתון הזה אומר בכלל? גם קשה לי להסתכל על ההישגים מהעבר כמו הדאבל של נוטינגאהם פורסט או החמש ברצף של ריאל. הטורניר היה ברמה מביכה ומתכונת לא רצינית. בעייני הרצף של ריאל אם היא תיקח השנה פעם שלישית וגם אם לא כל ה3 ב5 שנים האחרונות יותר מרשים מהרצף בשנות ה50.

שריאל דומיננטית בשנים האחרונות יותר מליגות שלמות לאורך כל ההיסטוריה של המפעל, בעיקר. ההישגים של ריאל הנוכחית חריגים בכל קנה מידה, זה המסר העיקרי ולא להיפך. מצטער שאני לא מעניין אותך, סתם אנקדוטת טריוויה.

אני חושב שזה מופרז מאד להגיד שהטורניר בשנות השבעים והשמונים היה ברמה מביכה (אלא אם גם קרויף שיחק ברמה מביכה ומראדונה זכה במונדיאל מביך), וגם לא חושב שהרמה המקצועית היתה שונה דרמטית מהשנים הראשונות של המתכונת החדשה (שמלאה בקבוצות מהוללות).

אני בהחלט חושב שמפריזים בחשיבות של התארים בשנים האלו מול התארים האלה כיום. היום יש קושי יותר בלזכות בתארים, ויש הרבה יותר מועמדות ושחקנים גדולים ודומיננטים. מונדיאל כשלעצמו טורניר שבעיניי לא אינדיקציה לכלום. בכללי בעיניי מפעלים של נוקאאוטים ומעט משחקים כמו ליגת האלופות או יורו או מונדיאל או קופה הם לא באמת אינדיקציה רצינית למי הנבחרת הכי טובה או הקבוצה הכי טובה באירופה ובעולם. אף אחד לא חושב שיוון 04 או פורטוגל 16 היו הנבחרות הכי טובות באירופה, ואף אחד גם לא חשב שפורטו ב2004 או ליברפול ב2005 הקבוצות הכי טובות באירופה. יש המון מקריות, טעויות שיפוט ומומנטומים שמשנים הכל. לעומת זאת, לאורך זמן, במסגרת כמו ליגה…קשה “לזייף” זכייה.

ריאל דומיננטית בליגת האלופות בשנים האחרונות כי ריאל היא קבוצת על עם שחקני על ששמה דגש בעיקר על ליגת האלופות (לפי דעתי), משיקוליה האישיים. אני חושב שאם ביירן מינכן למשל או ברצלונה ואפילו קבוצות כמו מנצ’סטר צ’לסי ויובה היו שמות דגש אך ורק על ליגת האלופות, ריאל לא הייתה שולטת ככה ואולי הייתה מקבלת מאבק יותר גדול. הכל זה עניין של סדר עדיפויות, ולא סתם ריאל זכתה ביותר צ’מפיונס מאליפוית ב9-8 שנים האחרונות. בזמן הזה קבוצות כמו אינטר, יובה, ברסה, מנצ’סטר יונייטד, ביירן וצ’לסי זכו ביותר אליפויות ממנה בליגות שלהן.

בולשיט.
ריאל לא זוכה בליגה כי היא לא יציבה, זה הכל.
וברסה/באיירן/יובה לא זוכות באלופות על אף שהן שמות שם את מירב מאמציהן.
וכדי שזה לא יהיה לזרוק באוויר, כאשר יש ליגת אלופות באמצע שבוע, איפה הקבוצה עושה רוטציות, באלופות או במשחקי הליגה?

בעונה רגילה הייתי מקבל את התירוץ הזה, אבל אין שום ליגה תחרותית כבר מתחילת העונה ומדובר בגארבג’ אחד גדול, אגב ככה זה גם ברוב העונות.

הכל טוב ויפה ועם הרוב אני מסכים (חוץ מעניין סדר העדיפויות - באיירן ויובה ושות’ לוקחות את הליגות שלהן בהליכה רוב השנים ודה פאקטו מפנות את כל תשומת הלב לצ’מפיונס הרבה יותר מריאל בלי לוותר על כלום), אבל אני לא מבין איך זה קשור למה שכתבתי. לא כתבתי כלום על הרמה של ריאל, נוטינגהאם פורסט או ליברפול, רק ציינתי עובדות יבשות על ההצלחה של ריאל הנוכחית במפעל לעומת כל קודמותיה.

אגב, עניין ה"לאורך זמן" הוא בדיוק זה שנותן חשיבות לזכיות רצופות/במרווח זמן קצר (או הגעה לשלבים מאוחרים) במפעלי נוקאאוט. קשה מאד לזייף הצלחה עקבית לאורך שנים במפעל כזה. המאזן המעולה של בארסה ב-2006-2015 רחוק מלהיות מקרי לצורך העניין.