שחק אותה זיזו: דיון הטקטיקה 2019/20

כיוון שהתעוררתי בשבע וחצי בבוקר יום שישי, מצאתי לי זמן לשחק קצת עם אפשרויות שונות.

ההרכב הטוב ביותר לטעמי בסגל הנוכחי:

image

הרכב אפשרי עם הגעה של פוגבה:

image

הרכב שמנסה לרענן את השיטה:

image

הרכב ריאל מדריד ב’:

image

העבודה על זה עזרה לי לחדד לעצמי מספר מסקנות:

1. המצב בקישור האחורי (DM + CM) הוא מחפיר. קשר אחורי הוא בגדר חובה, לא ייתכן שאני משחק עם הרכבים שונים, כולל ריאל מדריד ב’, ואין לי ברירה אלא להרכיב את קאסמירו תמיד. מספיק שהוא נפצע למספר שבועות כדי לגמור לנו את העונה. בנוסף, צריכים עוד קשר אמצע (CM) שכן קרוס, מודריץ’ וואלוורדה זה פשוט לא מספיק. אריקסן וואן דר ביק הם קשרים התקפיים ולא מה שיעזור. פוגבה יכול לתרום המון.
  2. אף אחד עוד לא שכנע אותי שקורטואה עדיף על נבאס.
  3. אודריוסולה בינוני מדי, לא סומך עליו גם לריאל מדריד ב’. הייתי שוקל בקיץ הבא למכור אותו ולהסתמך על המרוקני החביב שלנו שאמור לחזור מהשאלה.
  4. מה לעזאזל העמדה של קובו?
  1. מסכים חלקית, כל פעם שראיתי את ולוורדה משחק “קשר אחורי” הוא היה סביר בהחלט, אגרסיבי מספיק, מחלץ כדורים ומניע כדור בצורה חכמה. אם התכנון הוא שהוא המחליף של קאסמירו זה לא מאוד נורא בעיני. וכשזה נאמר, לא הייתי מתנגד בכלל לקשר אחורי חדש וטבעי.

2. קורטואה שוער טוב מנבאס אך לא מתאים לסגנון המשחק של ריאל.

3. מסכים לגמרי, לא סומך על אודריאוסולה בשיט. לא הגנתית ובטח שלא התקפית. למרות, שאת הנתונים יש לו ואם ימשיך להתפתח לטובה, יש סיכוי שנראה ממנו איזה מי’צל סלגאדו ל"עניים".

4.העמדה הטבעית של קובו היא בימין למעלה בתור שחקן אגף עם רגל הפוכה שחותך הרבה לאמצע, הוא יכול לשחק לדעתי גם מאחורי חלוץ. בנוגע אליו ולהרכבים שלך. בכל אחד מההרכבים הייתי שם את קובו מחליף ראשון להתקפה מימין או אמצע. אי אפשר להתעלם מהכשרון והחדות שלו ושווה לדעתי לתת לו כל דקת משחק אפשרית.

הרכב א שלך הוא הרכב שנידון לספוג שערים בקצב מסחרר, כל רביעיית ההתקפה חלשה מאוד הגנתית, מודריץ וקאסמירו לא יכולים להתרוצץ כל המשחק בין המשולשים שיעשו לנו…

לגבי עמדת המגן הימני, לא רואה את קרבאחל מצליח לשחק 90 דקות כל משחק, כבר ראינו ממנו ירידה בכושר ונטיה חוזרת לפציעות מאמץ, במיוחד כשהוא מגן תוקף במהותו וכל התקפה הוא שם ספרינט למעלה.

השחקנים ששיחקו הכי הרבה במשחקי ההכנה עד כה,כל הכבוד לזידאן על המהפכה,זה בהחלט מורגש.

מנדי ויוביץ’ נפצעו, פלוס האדום שגרם להוצאת יוביץ’.
מיליטאו לא היה זמין בגלל הקופה.
כל השאר צעירים מדי אבל קיבלו דקות. והסגל בכלל לא סגור לגמרי.
זידאן לא טמבל, גם הוא יודע כמונו שמה שלא עבד כל העונה הקודמת לא יעבוד בלי שינויים. קצת סבלנות.

מסכים איתך שיש לזידאן נסיבות מקלות בגלל הפציעות והקופה אמריקה. ספציפית האדום פחות תירוץ כי הוא היה יכול להחליף את בנזמה ולהשאיר את יוביץ’.

מה שבעיקר מתסכל זה הדקות ללוקאס כשיש על העמדה את ויני, רודריגו וקובו.

האכזבה שלי מזידאן נובעת בעיקר מהשחקנים שהוא השאיר בסגל והשחקנים שהוא שיחרר. כדי לעשות מהפכה לא מספיק רק להחליף את בייל בהזאר. מבין לוקאס, איסקו, בנזמה, קרוס, מודריץ’, מרסלו וראמוס לפחות שלושה היו צריכים לעזוב הקיץ כדי לאפשר שינוי אמיתי. אני הייתי מוותר הקיץ על לוקאס, קרוס ואיסקו. מחליף אותם ברודריגו, אנדומבלה וואן דה ביק. גם על מרסלו היה אפשר לוותר ולהשאיר את רגילון כמחליף למנדי. מצד שני למרסלו יש ערך מוסף בעזרה לברזילאים החדשים ויצירת אווירה טובה בחדר ההלבשה, אז אפשר להבין למה לתת לו עוד הזדמנות לחזור לעצמו.

הקישור שלנו נכשל שנתיים רצוף בליגה, גם הגנתית וגם התקפית. לא מספק מספרים וכולם עושים משולשים סביבנו בברנבאו. עד עכשיו לא רכשנו אף קשר אמצע בגלל ההתעקשות על פוגבה. לא רק שלא חיזקנו את העמדה עוד שיחררנו את יורנטה, סבאיוס ומכרנו את קובאצ’יץ’. אני הייתי משאיר את יורנטה. לגיטימי שזידאן לא מחזיק מהם, רק לא ברור איך הוא לא מנחית פה קשר אחורי. ואם הוא לא סופר את השחקנים האלה איך דווקא קרוס כן מקבל קרדיט?! אי אפשר להתלונן על חוסר באינטנסיביות ולהשאיר את קרוס בהרכב.

אם מחתימים את ואן דה ביק אז מבחינתי חסר רק קשר אחורי להשלמת הסגל. אחרי זה הכל יהיה תלוי בנכונות של זידאן לתת לשחקני הרכש והצעירים הזדמנות להשתלב בהרכב. לפי משחקי ההכנה יש סיבה לדאגה למרות הנסיבות המקלות.

אחרי שתי עונות שלא היינו פקטור בליגה אני מודה שאין לי הרבה סבלנות.

לדעתי, לא מן הנמנע שנמצא את זידאן חוזר למערך היהלום. אם אכן ינחתו כאן שני קשרים, ייתכן והאזר ובנזמה/יוביץ’ ישחקו בחוד כשמאחוריהם רביעיית הקישור שהנחילה לנו הצלחות בצ’מפיונס. אין דיבור על שחקני התקפה באופק וצד ימין שלנו בגדר בדיחה כרגע.

אישית אני אשמח לראות כאן את אריקסן, פחות את פוגבה. לגבי ואן דה ביק אני ברגשות מעורבים. אמנם הוא עושה רושם כי הוא שחקן די שלם. יש לו יכולות הגנתיות די טובות והוא נתן אחלה תפוקת שערים ובישולים אשתקד. הבעיה המרכזית היא שאני מניח שאין לו את הסטאר קוואליטי כדי לדחוק החוצה את מודריץ’ או קרוס, ולכן מרגיש לי שזה עוד פלסטר ושיפוץ לספסל מאשר רכש שמגיע ישירות כדי לשדרג, לעומת השניים שציינתי למעלה.

נראה שהמעבר של ניימאר לקטלונים הוא עניין של זמן.
בהנחה וזה אכן קורה אני חושב שאנחנו עדים לפערים הכי גדולים בין הקבוצות מזה המון זמן.
קיץ שהתחיל אופטימי מסתיים עם טער מר מאוד.
לא יודע מה ניתן היה לעשות או מה עדיין אפשר לעשות אבל בגדול זה לא נראה טוב.

מפחד מעכשיו כבר מהקלאסיקו.

לקחנו כבר אליפות מול ברצלונה שכללה את ניימאר כשמסי וסווארז צעירים ב 3 שנים ולא פציעים כמו היום.
ריאל חייבת להגיב עם החתמה לפני סגירת החלון, לא יודע אם אפשר להביא את פוגבה אבל הוא יהיה תוספת רצינית, מאוד הרשים אותי מתחילת העונה בתפקיד היותר אחורי, הוא וקסמירו כ 2 במערך 4231 יכול לשדרג את הקבוצה שלנו.
בכל מקרה הרבה מאוד תלוי בבנזמה, חאמס ובעיקר בבייל, אני מניח שזה מה שהוא חיפש מאז הגיע לריאל והנה הוא קיבל, עונה שעברה הקבוצה לא הייתה מספיק טובה, העונה הסגל יותר טוב.

אליפות שלקחנו עם מודריץ ומרסלו צעירים יותר, איסקו טוב יותר והפורטוגלי ההוא.
גם אנחנו היינו טובים יותר מהיום.

זה לא בלתי אפשרי. אבל זה יהיה מאוד מאוד קשה במצב הקיים.

בין אם זה רכש נכון או לא בשביל ברצלונה, חורה לי מאוד לראות את המאמץ שהם עושים בשביל להביא את ניימאר ולהמשיך להתחזק ולהביא שחקני טופ (אחרי שכבר הביאו את גריזמן ודה יונג).
הבאנו כמה שחקנים משלימים נחמדים אחרי עונה זוועתית (הם לקחו אליפות הפסידו בגמר הגביע ומגדירים את העונה הקודמת כנוראית), אבל זה פשוט לא מספיק, איך זה יכול להיות שלא הגיע אף רכש לקישור?

התפוקה השולית של ניימאר בברצלונה לא תהיה ממש גבוה כפי שחושבים כאן, אבל מצד שני הם מנעו אותו מריאל, התפוקה השולית של ניימאר בריאל הייתה גדולה בלפחות פי 4 מברצלונה.

הגיעו מחליפים טובים, נכון רונאלדו שיחק אז בסוף בכל המשחקים והיה מצויין, אבל את המשחקים הכי טובים שלנו נתנו אז כשרונאלדו ומודריץ’ נחו ממשחקי הצ’מפיונס ועלינו עם ההרכב השני שכלל יותר שחקנים שמאיימים על השער והיינו הרבה יותר מגוונים אז.
הסיכויים ממש לא לטובתנו, אבל אני לא מרים ידיים, 4 כוכבי על(למרות שבניגוד לכולם אני לא מחזיק כ"כ מגרייזמן, אבל שולמו עליו טרליון וחצי יורו) על 3 מקומות זה אף פעם לא מתכון טוב.

אתם מדברים כאילו דמבלה הוא לא כוכב. גם כרגע יש להם 4 סופרסטארים, אבל ניימאר שחקן טוב בהרבה מדמבלה ולכן מדובר בשדרוג משמעותי בשבילם. בגדול גם שנה שעברה היו להם 4 סטארים כשגם קוטיניו היה.
שורה תחתונה, ניימאר טוב מדמבלה, החתמה שלו אומרת ברסה חזקה יותר

וזו הסיבה שאני לא רוצה שיגיע לבארסה, כי גם השונא הכי גדול שלו יודה שהוא שחקן בעל ערך ספורטיבי גדול מאוד. מצד שני אם אני אוהד בארסה, לא הייתי רוצה אותו. אי אפשר לדעת איך ומתי הוא ידקור את המועדון בגב.

אגב למרות שלא הייתי רוצה שיגיע לבארסה, חייב לציין שכל ההתנהלות שלהם לאחרונה שוברת כל סלוגן אפשרי שהם אי פעם הרעיפו על עצמם “ערכי קרויף” “יותר ממועדון” “לה מאסיה”.
התנהלות של אישה מוכה הסיפור עם ניימאר.

כל התדמית הזו הייתה שטות בזמנו והיא שטות גם עכשיו. כבר היו פה ובפורום הישן אינספור דיונים על כך שאין הבדל אמיתי בין ההתנהלות של ריאל ובארסה בראיה היסטורית.
ההתחסדויות הגיעו בעיקר בתקופה בה זה היה נוח - דור הזהב וכו’.

אני לפני חודש:

כל השאר צעירים מדי אבל קיבלו דקות. והסגל בכלל לא סגור לגמרי.
זידאן לא טמבל, גם הוא יודע כמונו שמה שלא עבד כל העונה הקודמת לא יעבוד בלי שינויים. קצת סבלנות.

אולי הערכתי לא נכון את היכולות הקוגנטיביות של זיזו. הצילו, אני לא אעמוד בעוד עונה כמו הקודמת.

מחשבות לקראת הקלאסיקו.

דיי ברור שהראש של הקבוצה ובעיקר של זידאן נמצא כבר ביום רביעי הבא.
שתי הקבוצות בכושר נפלא ובעיקר מסי.
אני חושב שכדאי שנהיה זהירים ונעלה עם ארבעה קשרים. כלומר, השלישייה הקיימת כולל מודריץ’.
זאת נראית לי הדרך הטובה ביותר להתמודד עם הקישור שלהם+הפרעוש.

קמתי עם קצת רצון להרכבי מנג’ר עם הסגל הקיים.
בהנחה שהזאר ומרסלו כשירים בינואר - פנטזיית מנג’ר להרכב מול קבוצות קטנות-בינוניות העונה, שכנראה לעולם לא תקרה:

3-5-2 / 3-4-3

1. לרודריגו יש מיקום הגנתי מצוין מבחינת interceptions. גם ב1 על 1 בהגנה הוא לא רע בכלל. הייתי מנסה אותו בתור RWB ב3-5-2. קרבחאל בכושר כמובן מתאים לעמדה הזאת, אבל הוא צריך להתעורר.
  2. לפני חודש מישהו זרק בפורום שצריך לחשוב על להסב את מנדי לבלם. couldn’t agree more. בהגנה הבלם השמאלי יכול גם לחפות על מרסלו כמגן שמאלי, ואלורדה/קאסמירו יוכלו לחפות על רודריגו בהגנה מימין במתפרצות. ואלורדה יוכל לתמוך ברודריגו בהתקפה מימין.
  3. קרוס, כל עוד הוא לא נותן מסירת עומק, פשוט מיותר מול קבוצות שאנחנו מחזיקים מולן כדור בקלות. מה גם שקאסמירו השתפר העונה מאוד בהנעת כדור תחת לחץ, ויחד עם הזאר שגם יודע ללחוץ יפה ותמיכה של מרסלו ורודריגו - אני חושב שמרכז השדה יחזיק טוב.
  4. בנזמה צריך לשחק קצת עם חלוץ רחבה, כמו שהיה עם כריסטיאנו. ככה הוא יכול לצאת מחוץ לרחבה, ועדיין הגבהה של מרסלו/רודריגו תפגוש את יוביץ’, שאני לפחות עדיין משוכנע שהוא פינישר ברמה גבוהה.

הכי הרבה אם לא הולך, קרוס/מודריץ’ נכנסים במקום רודריגו וחוזרים ל-4-3-3 רגיל עם מיליטאו כמגן ימני ומרסלו מגן שמאלי.

סורי, משעמם קצת בעבודה.