פציעות והשעיות 2019-20

מה שמעצבן, זה שההאחדות עדיין לא משנה את החוק. הייתי יכול להבין, כי עד השנה זה היה חוק שלא כל כך נוצל. מקרה די נדיר. (לפחות אני לא זוכר כזה מקרה) למה עדיין הוא קיים. פתרונות לטבאס.

אני זוכר שהחוק הזה נוצל בעבר, לצערי אין לי הוכחות ואני לא חזק במשחק הזיכרון הזה. אבל כשברצלונה הפעילו את החוק בגלל דמבלה אני כבר הכרתי אותו וזכרתי שזה כבר קרה בעבר.

לא הבנתי. ברצלונה אמרה שדמבלה נפצע לחמישה חודשים, ואחרי חמישה חודשים הוא ״פתאום״ כשיר? זו באמת הפתעה? עקיצה של המערכת?

המקרה שאתה מתאר הוא אם היו אומרים שהשחקן חזר לכשירות אחרי חודשיים ולא בתאריך החזרה המיועד שלו.

השנה נוצר בלאגן בגלל הקורונה ומשחקי הליגה נדחו באופן שאיפשר לפצועים מכל מיני קבוצות להחלים.
זמן ההחלמה שלהם לא השתנה, אלא רק תאריכי המשחקים. משהו שאף אחד לא חזה מראש…
אם זה לא היה המצב היינו עכשיו במשחקים האחרונים של העונה, ודמבלה (שעדיין לא כשיר) לא היה משתתף בהם.

חוק מטומטם ולא שיוויוני. מה זה משנה אם איבדת שחקן בגלל פציעה או בגלל עקיצה?

אין לי בעיה עם זה שבסוף היום איזה שחקן מליגה לאומית קיבל הקפצה לליגה ארצית וכתוצאה מכך לקבוצה בליגה לאומית חסר שחקן.

אגב, אני לא חושב שתגובת השרשרת תמשך כל כך רחוק. בדרך תהיה קבוצה שאיבוד שחקן לא יפגע בה מבחינה מקצועית.

לצורך העניין, בארסה בעצמה יכולה לוותר על שחקן קישור מחוץ לחלון ההעברות ולא לצאת למסע רכש. כי יש לנו עודף בעמדה הזו (אגב, מה קשור פיאניץ׳??? אההם אההם). אז אם היו ״עוקצים״ לנו קשר, תגובת השרשרת לא הייתה נמשכת אחרינו, לדוגמא.

ועל כך כבר כתבתי -

אגב, זה היה דופק אותנו כי לדעתי לגאנס כן היו מסכימים למכור, רק שהמחיר היה עולה.
או שהיו מנסים כן לקנות את אנחל (נכון זה היה השם של השחקן מחטאפה?), ומשתמשים בזה בתור מנוף על לגאנס.
בוא לא נשכח שבסוף היום לגאנס נשארה עם 18 מיליון יורו לרכש בקיץ. אולי זה דווקא טוב להם ואנחנו לא יודעים?

די התבלבלתי, זה העניין, שהקבוצה השניה לא יכולה לקנות שחקן מחוץ לחלון כי לה לא נפצע שחקן. אז פה זה עוד יותר לא הוגן. וגם אם היא היתה מקבלת אישור, טוב כתבתי כבר…

לך אולי אין בעיה, אבל לקבוצה שנפגעה מזה, יש בעיה. תנסה להסתכל מלמעלה. זה כלי שרק קבוצות חזקות יותר יכולות להשתמש בו.

אז כן, למען ההגינות כל קבוצה שמוותרת על שחקן באמצע העונה צריכה לקבל אישור להתחמש. גם פה החוק צריך תיקון.

לגבי תגובת השרשרת, נסכים שלא להסכים.
אני חושב שעבור קבוצה מליגה ב׳, לגאנס נחשבת לקבוצה חזקה שיכולה למשוך אליה שחקנים שרוצים לעלות לליגה הראשונה.
קבוצה מליגה ב׳ שתאבד שחקן ללגאנס צריכה לקבל אישור לרכוש שחקן בעצמה. היא תרכוש אותו מתחתית הליגה או מליגה ג׳, וכן הלאה.

אגב, אני לא חושב שתגובת השרשרת תעצר רק בליגה האחרונה ( ליגה ד׳? נערים? מה הכי נמוך בספרד…), אני חושב שהתגובה תיעצר כשקבוצה שאין לה בעיה לאבד שחקן באמצע העונה (כי היא ממילא עמוסה בעמדה הזו) תעדיף לשמור את הכסף ולעצור את השרשרת.

שחקן מליגה ב פחות טוב משמעותית משחקן בליגה א. אין פה על מה לדבר. לי ולך יותר זה נוח אבל קבוצות תחתית נפגעות מחוק כזה בצורה קשה יותר. בטח שזה קורה באמצע העונה, שלגאנס בקרבות תחתית .

חוק הזה צריך להימחק. למה קבוצה כמו לגאנס צריכה לשלם את המחיר בגלל ברצלונה מתנהלת כמו שכונה במקרה הטוב?

*לא מדובר על לקנות שחקן בחלון של החורף, אלא שהחלון נסגר.

מה זאת אומרת שהחוק לא יזיק לאיזו קבוצה מתישהו? ממתי השחקן שברסה תגנוב ללגאנס לא יהיה הוכה שלה? ברסה לא צריכה את החלוץ המחליף של לגאנס אלא את הפותח שלה.
לגבי דמבלה, זה לא מסריח, ברצלונה גם משלמת 2 משכורות, ההפך ברצלונה כעת גם היא סובלת מכך שהיא תצטרך לשחק עם השחקן הפחות טוב ולשלם כסף לשניהם, בעוד ריאל נהנית מחזרת הפצועים

יש הבדל גדול בין מצב בו ברצלונה ולגאנס מגיעות להסכם לגביי קנייה של שחקן, ואז לגאנס מסכימה להידפק, לבין מצב של הפעלת סעיף שחרור, בו ללגאנס אין שום מילה, אחרי חלון ההעברות ושבנוסף היא לא יכולה להחליף את השחקן שהרגע לקחו לה.

יצא שבארסה קנתה את החלוץ של קבוצה במאבקי תחתית.
מה אם הקבוצה ה״מוכרת״ ממוקמת באמצע הטבלה, עם סיכויים נמוכים לירידה או לאירופה?
כשמחוקקים חוק צריך לראות את כל התרחישים שבהם הוא יכול להתממש, ואח״כ לחשוב מה רוצים למנוע.

המקרה של ברייתוואיט הוא מקרה קשה, שוב, כי לגאנס נאבקת בתחתית. זה לא היה חייב להיות ככה.
כאמור, הייתי מתקן את החוק ככה שלא יכלול אפשרות של מימוש סעיף שחרור. וכן שיאפשר לקבוצה המוכרת לקנות שחקן אחר בעצמה.

מעבר לזה, תמיד תהיה קבוצה כלשהיא שלא אכפת לה בנקודה מסויימת לאבד שחקן.

רק תחשבו על סביליה פותחת את הארנק וקונה את ראקיטיץ׳ מחוץ לחלון.
מישהו פה הולך לבכות?

קיבלתי.
אגב במצב כזה אני לא מסכים עם החוק מהסיבה שיש זמנים לקניות ואחד הדברים שצריך להתחשב בהם זה פציעות. והכי הרבה שיעלו עם קשר בעמדה שם, זה בעיה שלהם בעת בניית הסגל

סוג של מקרה קיצון, או לפחות מקרה שאי אפשר לענות עליו בוואקום.
עכשיו? לא משנה לי אם ראקיטיץ’ יעזוב לפני סוף העונה. אבל מה היה קורה אם היו לך כמה קשרים פצועים בסגל ואז סביליה הייתה לוקחת אותו לברצלונה?

בשורה התחתונה - זה או לבטל לגמרי את אפשרות הקנייה של שחקן מחוץ לחלון ההעברות, עקב פציעה של שחקן סגל, או במינימום של המינימום לבטל את האפשרות להפעלת סעיפי שחרור. זה שברצלונה נתקעה עם 2 פצועים בהתקפה זה אולי כן ואולי לא באשמתה, אבל זה בטח לא אמור להפוך להיות בעיה של לגאנס.

פה כולנו מסכימים.

סמדו הפר את הפרוטוקול של ריחוק חברתי כדי להשתתף באיזושהי מסיבה.
כתוצאה מכך, הוא עבר בדיקת קורונה נוספת ולא מורשה להתאמן עם הקבוצה עד שלא יהיו תוצאות.
אז הוא בספק גדול למיורקה.

כאילו שזה משנה את הסיכוי שלו להיות בהרכב.

אתה זוכר שלפני הפגרה הוא פתח ברוב המשחקים תחת סטיין?

צודק, באמת ניסיתי לשכוח את התקופה הזו.
בסדר, מחליף את הניסוח ל"כאילו שזה משנה את הסיכוי שלו להישאר במועדון".

ראקיטיץ בתגובה !im back bitches

https://twitter.com/LaSenyera/status/1274694089657782273

https://twitter.com/barcacentre/status/1279010176276631553

הצליח לשחק משחק אחד וזהו גמר את העונה.

גם אותו לא נצליח לזרוק מהקבוצה.

כולי תיקווה שמישהו יחשוב שהבעיה בצוות הרפואי שלנו ולא בשחקן עצמו, ואז יקנה אותו.
אולי הוא גם יהיה צודק.

זה מקרה קלאסי של כולם אשמים, גם הצוות המקצועי רפואי וגם השחקן. במקור הוא הגיע פצוע לגביע העולם, ובצדק לא רצה להחמיץ אותו. במקום “לכפות” עליו לעשות ניתוח אחרי המונדיאל , איפשרו לו לעשות צחוק מהמעודון ולצאת לקבל טיפול רפואי מאיזה מכשף בקטאר. ואני לא צוחק בקשר לזה. רציני מוות.

אבל הספין שרוצים לזרוק אותו ואת גריזי לפסז בשביל לקבל את ניימאר.

יש איזה דיבור על הפציעה של מסי?

אמנם היה 90 דק׳ על המגרש אבל צריך להיות עיוור כדי לא לראות שמסי שלפני הבעיטה ברגל היה שונה 180 מעלות ממסי שאחרי הבעיטה