פציעות והשעיות 2019-20

אני לא כועס משום תגובה בפורום באינטרנט, בטח לא אחת שמבקרת את דמבלה, אותו כולנו מסכימים שבארסה חייבת למכור כבר. רק ברתומאו וחבריו עדיין מצליחים בשיטתיות להכעיס אותי :wink:

לנושא, האשמת בצורה שלא משתמעת לשתי פנים את דמבלה בכך שהוא ‘מעודד’ את הפציעות של עצמו (ועוד בשונה מבייל לטענתך, עדיין לא מבין למה), אז ציפיתי שיהיה בידך מידע רציני כלשהו להסתמך עליו במקום לזרוק האשמות כאלה לאוויר, שבאופן אישי באמת נמאסו עליי בכתיבה של רבים מהאוהדים. לכן גם קראתי לך דוקטור, אולי אתה יודע משהו שאני לא…
(אבל אם יש תכנון שיהיה בהצלחה בדוקטורט :slight_smile:)

מה שאני כן יודע הוא שמהרגע שהגיע, קיקה סטיין לא מפסיק לדבר על כמה התפעל מהמאמץ שמפגין דמבלה ומהתשוקה שלו לחזור ולהוכיח את עצמו, לטענתו עד כדי כך ש"זלגו לו דמעות מלראות את האינטנסיביות והרצון". את זה אפשר להבין גם מדבריהם של כל שאר אנשי הצוות/עמיתים מחדר ההלבשה, והדיווחים האמינים בברצלונה לאורך התקופה האחרונה שסיפרו כמה דמבלה היה נחוש ושוב השקיע בצורה יוצאת דופן בתהליך השיקום שלו.

בינתיים דמבלה לא הפסיק לבכות עקב החדשות שקיבל (אני מאוכזב מהסיטואציה אבל באמת מרחם עליו - ילד בן 22 שהקריירה המבטיחה שלו בינתיים הולכת לפח) וחוסר המזל שהוא סובל ממנו, אבל טוב שיש את פורום הרפואה בו אפשר להטיח האשמות חסרות בסיס, שבעיניי נובעות מטינה כלשהי לשחקן.

וכן, דמבלה איחר לאימון או שניים לפני שנה וחצי, וכן, זה כנראה קרה אחרי שנשאר ער עד מאוחר כמה פעמים בגלל ששיחק פיפא ב-2018. לא אהבתי את זה אבל זה לא הופך אותו לשטן שלא רוצה לשחק כדורגל ומחליט לפצוע את עצמו כבר 3 שנים.

מצטער אם נשמעתי תוקפני, אבל מה שבטוח הוא שדמבלה לא בדיוק הכי ‘פופולרי’ ברוח הנושבת כאן ובכלל בקרב אוהדי בארסה.

לא על דמבלה אני כועס, אני כועס על החלמאים מלמעלה שבנו כל כך על הכשירות שלו אז החליטו למכור שני קיצוניים בקיץ ולא החתימו שחקן התקפה לאחר שרדפו אחרי ניימאר במשך קיץ שלם, וגם אחרי פציעה של סוארס (שמראש היה חייב מחליף בקיץ גם כשהיה כשיר) + הזדמנות שנייה שקיבלו בינואר הם עדיין לא השכילו לעשות זאת, ועוד הוסיפו למכור את הקיצוני היחיד שנשאר להם בספסל אחרי כל זה. פשוט אבסורד.
שורה תחתונה, האחרון שאני מאשים בכל הסיטואציה המתסכלת הזאת שנקלענו אליה הוא דמבלה.

אחרי שהפציעות גמרו לנו 2 שחקני התקפה, ומכרנו עוד 2 מחליפים שיכלו למלא את החלל, הפציעות עברו לשחקני בארסה ב’.
הירוקי אבה כנראה גמר את העונה.
בקצב הזה , משה, אתה עוד תרצה שארדה יחזור.

הנה זה בא

אפרופו הדיון על דמבלה שהיה פה קודם.
יש שחקנים שעוברים מועדון וביש מזל פוקד אותם. אדן האזרד לא היה מאוד פציע עד שעבר לריאל, והופ כבר פציעה שלישית שלו. מדברים על חודשיים הפעם. ממש מזכיר לי את העונה הראשונה של דמבלה. רק שהוא בן 29, לא בן 20.

זה לא ביש מזל, אל תיפול בפח הזה, תחזור להתחלת השנה ותבדוק איזה משקל הוא חזר מהחופש שלו.

וזה שהוא לא היה פציע במועדונים קודמים ורק עכשיו הוא מתחיל רק מחזק את ההנחה הזאת. אבל לנו יש את הצרות שלנו, הצוות הרפואי שלנו לא יותר טוב…

סרגי רוברטו בחוץ שלושה ארבעה שבועות. חבל, כי בקלאסיקו הוא הופך לדני אלבס…

סמדו , זה הזמן שלו להוכיח מה הוא שווה. אין יותר תירוצים.

גם בצ’לסי הוא היה מתחיל כל עונה בעודף משקל זה לא חדש.

לפעמים עדיף טיפה לחשוב לפני שמגיבים על בליינד…
את הפציעה שלו הוא קיבל משחקן פסז שאפילו לא זכה בצהוב על פירוק שחקן
הפציעה הנוכחית היא באותו עקב וזה כבר אשמת הצוות המקצועי

מה מצב הפצועים?
היתה שמועה שמסי ששיחק העונה עם פציעה או רגישות. מה מצבו?

נקבע מועד לחזרת הליגה, ב-8 ביוני.

מהו מצב הסגל?

בהגנה , בלם אחד שמתפקד (וזה לפני הפגרה) הבלם השני נמצא בפגרה מטניס, ואולי סוף סוף הוא יזכר שהוא שחקן כדורגל, מגן טיבעי אחד . סמדו בדרך ליובה אינטר הפועל פ"ת או וואטאבר. וכמובן פירפו שיושב ביציע…

בהתקפה, סוארז חזר, דמבלה בנוהל הרגיל בחדר רופא.

חוץ מזה הכל דבש :slight_smile:

שאלה, במידה ודמבלה כשיר, הוא יכול לשחק?
הרי כל הסיפור עם ברייתוויט היה שבארסה מורשים להביא שחקן רק במידה ודמבלה לא ישחק יותר במהלך העונה הלא כך?

במידה ודמבלה כשיר ובאמת ישחק זה יוצא מאוד מאוד מסריח.

בליגה הוא לא יכול. בצמפיונס הוא יכול . כי בריתוויט לא רשום.

אל דאגה, לא תשים לב להבדל.

כמו שמשה כבר ענה, הוא לא יכול.

אבל למה מסריח?
אתה באמת חושב שברתומיאו אחראי לקורונה? זו בעצם קונספירציה שמטרתה לעכב את הליגה עד שדמבלה יהיה כשיר ואז נוכל לשחק גם איתו וגם עם ברייתוואייט? :man_facepalming:t2:

אין פה שוום דבר מסריח גם אם החוקים היו מאפשרים את זה.
כשדמבוז נפצע הוא היה מושבת ל 4-6 חודשים. זה שהליגה קיבלה פתאומית דחייה של 3 חודשים לא קשור לזה שהוא אשכרה נפצע.

זה דיון תיאורטי לחלוטין. אבל סתם בשביל השאלה, כן אם דמבלה היה נכנס זה היה מסריח. כי הוא יצא מהסגל ברצלונה לקחה מלגאנס שחקן והחלישה אותה ובסוף היא תהנה גם מדמבלה וגם וגם מבריטואייט

זה היה מסריח בחסות החוק. כמו שלקחת ללגאנס שחקן באמצע עונה זה חוקי אבל מסריח (טענות להנהלת הליגה שמאפשרת את זה)

זה לא קשור לקונספרציה, כי זה מה שהחוק מאפשר.

בכל מקרה, דמבלה לא ישחק בליגה. אני גם חושב שהוא לא יחזיק מעמד גם באלופות. בחימום הוא יפצע שוב לחצי שנה.

סביר להניח שכשקבוצה מקבלת אישור חריג להחתים שחקן מחוץ לחלון ההעברות בשל פציעה של שחקן סגל, היא מתחייבת בין השאר שלא להשתמש בשחקן סגל הפצוע עד לשארית העונה (אחרת בלי קשר לקורונה זה היה ממש מפגר). מכיוון שברצלונה התחייבה לכך אין כאן עניין של מסריח או לא, מן הסתם שהיא פשוט לא יכולה להשתמש בדמבלה. אני די בטוח שהוא לא רשום בסגל עד סוף העונה.

לא מדובר במקרה רגיל של שחקנים פצועים שהקבוצה הרוויחה מהקורונה (אסנסיו והזאר כדוגמא), אלא של שחקן שעל מנת לקבל פריווילגיה אחרת הוצא מהסגל. לא חוקי ולא מסריח.

במקרה הזה אני ממש מסכים איתך.
לדעתי צריך לתקן את החוק ככה שלא ניתן יהיה להפעיל סעיף שחרור מחוץ לחלון ההעברות. אם קבוצה רוצה לרכוש שחקן במקרה של פציעה, היא תהיה חייבת לקבל אישור והסכמה של הקבוצה המוכרת.

אגב, אני כבר לא זוכר בוודאות אבל נדמה לי שלגאנס לא הערימו קשיים בעיסקה הזו.
עבור השחקן זה היה שדרוג מקצועי עצום, כזה שמאפשר גם לקבוצה המשחררת לשמוח עבורו (בהנחה שהיחסים במועדון הם טובים וכולם רוצים בטובת כולם).

אני מודע לזה שמקצועית הייתה פה פגיעה עצומה בלאגנס, אבל לא חושב שהחוק בעייתי, כל עוד גם להם היה מותר לרכוש שחקן לשאר העונה.

איזה קשיים הם יכולים להערים? יש סעיף שחרור. זה לא תלוי בהם.

אתה משווה בין לגאנס לברצלונה?

ברצלונה (או קבוצה בדרג שלה) יכולה למשוך כמעט כל שחקן שהיא רוצה. בגלל שיקול כלכלי ומקצועי. מה יש ללגאנס להציע?

לצורך העניין, נגיד שחקן כמו בריתוואיט מקבל הצעה מריאל אתלטי או ברצלונה או לגאנס. במי אתה חושב שהוא יבחר?

אין פה שיויון . מה שלגאנס יכולה לעשות, בהנחה שיש לה את הכסף , זה לעשות אותו דבר לקבוצה בדרג נמוך יותר.

ואז זה תגובת שרשרת.

חוק הזה רע. לגאנס למעשה נענשה בגלל שהנהלה של ברצלונה פישלה. (אני בא בטענות להנהלת הליגה)

אני יודע שאוהדי בארסה חובבי קונספירציות אבל ממש לא חתרתי לשם, לא כל דבר חוקי מריח טוב וזה בדיוק המקרה.
אתה באמת לא מצליח להבין למה זה היה מסריח אם אופציה כזו הייתה מתאפשרת?

אמר את זה יותר טוב ממני.

הם לא הערימו קשיים כי לא השאירו להם ברירה, בארסה שילמה את סעיף השחרור וללגאנס לא נותר שום דבר לעשות בנידון, הם דווקא ביקשו אישור להחתים שחקן אך לא קיבלו בניגוד לבארסה.

בלי קשר, כבר אמרתי בעבר שמבחינת בארסה, היא עשתה את הדבר הנכון, לגאנס לא צריכה לעניין אותה והיא צריכה לחשוב על האינטרס של עצמה ואין לי שום טענה לבארסה בנידון. עצם העובדה שאישרו לבארסה להתחזק ולהשאיר קבוצת תחתית בעמדת נחיתות נוראית לאחר ינואר, זה כבר לא פייר לדעתי…

זו בדיוק הבעיה, לא אישרו להם.

גם אם היו מאשרים להם. הם עדין בעמדת נחיתות. הם לא יכולים למשוך שחקנים כמו ברצלונה וריאל. אם הם היו מקבלים אישור, הם היו עושים את זה לקבוצה בדרג שלהם. ואז עוד קבוצה היתה נפגעת.

טענות להתאחדות. הם צריכים לשנות את החוק. אף קבוצה לא צריכה “לפצות” קבוצה אחרת בגלל ששחקן שלה נפצע. במיוחד שהנהלה של ברצלונה “הזמינה” את זה על עצמה.

מסכים עם כל מילה, ושוב הטענות שלי לא לברצלונה אלא להתאחדות הספרדית על הסעיף ההזוי הזה.
ובכל מקרה, אם הכוונה של החוק הזה זה לבצע חילוף של אחד לאחד במידה ושחקן נגרע מהסגל עקב פציעה, זה לא פייר אם קבוצה תנצל את הסעיף הזה בשביל להחתים שחקן נוסף ואז לשחק עם השחקן הפצוע.
מה ימנע מריאל/ברצלונה לדווח שאסנסיו/הזאר נפצעו עד סוף העונה, להחתים שחקן פלסטר במרץ ואז להגיד “אה בעצם הם כשירים”?