בליגת האומות אני עדיין לא מבין על מה שיחקו, איך שיחקו ומי בכלל זכתה ובמה היא זכתה !! עכשיו רוצים לעשות סלט מהמפעל הרציני האחרון שנשאר אצלהם ?
לפי הפורמט החדש מי שמקבל בית מוות אוכל חרא, פעמיים ! גם משחק הרבה יותר קשים וגם אם זכה במקום הראשון באותו בית הוא עדיין מדורג נמוך להמשך ! כאשר בתיאוריה מקום שלישי מבית קל יכול להיות מדורג יותר גבוה ממי שזכה בבית מוות.
השאלה היא האם ההגרלה למשחקים היא אקראית לגמרי או שלא.
גם בפורמט הנוכחי אם לא היו מוסיפים פרמטרים להגרלה היו יוצאים בתי מוות של קבוצות דרג 1. אני מאמין שחשבו על זה.
אני יוצא מנקודת הנחה שהאנשים שעומדים בראש מפעל כזה יחשבו על זה, לא רק שזה המצב הנתון היום אלא שזה גם אינטרס כלכלי עבורם.
אחרי שראית את השיטה החדשה אתה עדיין חושב שהם חשבו על משהו ?
וגם אם חשבו, לפעמים אי אפשר לנחש בית מוות לפני שמתחילים לשחק, קבוצות יכולות להפתיע בענק או לתת עונת בלהות.
גב, לא הבנת בכלל על מה אני מדבר.
דיברתי על ספירת נקודות. זה כמו לעצור ליגה רגילה אחורי 8 מחזורים ולספור נקודות.
לגבי ההגרלה, תהיתי איך יקבעו מי תשחק נגד מי ב 8 המחזורים האלה. מה שכתבת כנראה מתיחס לפלייאוף, אבל זה פחות מעניין אותי כרגע.
כן, רצו ליצור יותר מפגשים מעניינים לפני הנוקאאוט וליצור יותר עניין מטורניר עליו עיקר הביקורת הייתה שהוא באמת מתחיל רק בפברואר.
נכון. הבנתי את זה.
התכוונתי שבניגוד ללעצור ליגה אחרי 8 מחזורים פה מדובר על 8 מחזורים שלא יקבעו שום דבר באופן משמעותי מידי, כלומר שאני לא רואה בכך שום בעיה.
כמובן שקבוצות לא יתמקמו שם לפי היררכיית הכוח שלהן אחרי 8 מחזורים בלבד, אבל זה ככה גם בשלב הבתים היום כשקבוצות כמו ליל מסיימת ראשונה וצ׳לסי ופריז שניות.
אני מאמין שלא נראה שלב נוקאאוט שונה מבחינת זהות הקבוצות בסופו של יום, אבל נראה הרבה יותר השקעה מכל הקבוצות שלא יוכלו להרשות לעצמן משחקים לפרוטוקול, אפילו אם הן ניצחו את הרוב.
אני ניחשתי. מאמין שלדירוג בליגה תהיה השפעה על כך אחרת אין סיבה לליגה האחת כי את אותו אפקט ישיגו עם 4 בתים.
אני לא מבין מה הסתבכתם.
יש 36 קבוצות, שהן בעצם 32 הרגילות, ועוד 5 קבוצות מהליגות השלישית, חמישית, שביעית ותשיעית בטיבן בעולם (בהתאמה), פחות אחת שנקבעת לפי הדירוג שלה מול כל אחת מ-5 הליגות הזוגיות הטובות בעולם.
הן משחקות 8 משחקים, שנקבעים לפי דירוג משוקלל של הקבוצות באופא, הדירוג שלהן בקונפרנס ליג של לפני שנתיים (או כל מפעל מומצא אחר שאופא תחליט עליו), וכמות הכסף שהנבחרת של מדינת האם של הקבוצה מכניסה למונדיאל בקטאר בתיירים ובכרטיסים למשחקים. השיקלול בין המרכיבים בדירוג לא שווה, ונתון בכל עת לשיקול דעת המארגנים. ט.ל.ח
ההיגיון ב-8 משחקים הוא שזה בדיוק רבע מ-32 הקבוצות שהיו במקור, והוא בא במקום רבע הגמר שישוחק בשיטת פיינל פור החל משנת 2024.
המפעל ייקרא מעתה סופר-דופר ליג, או בשמו המלא “פלורנטינו-תיחנק-על-גופתנו-תקים-ליגה-חדשה-ואטרקטיבית-הכול-עובר-אליך-וקקי-בידיך”.
בצעד חדש ונועז אף יוכנס מעתה להגרלות הבתים var, אשר במידה והנהלת אופא תזהה בזמן אמת נגיעה לא רצונית של כדורון הגרלה במרפק של שחקן העבר שמגריל אותם, או לחילופין תוצאות ההגרלה יהיו שלא לטעמה - ניתן יהיה לבטל את תוצאות ההגרלה לאלתר. לבל תדאגו - שופטי ה-var יאויישו ע"י מיטב שופטי לה ליגה בלבד.
אני מקווה שהכול ברור עכשיו.
אופא שמעו על הסופרליג שנה שעברה, התלהבו מהקונספט והתבאסו שאוהדי הכדורגל יצאו נגדו. אז הם עשו כאילו הם נגד הקונספט, ושנה לאחר מכן הם הפכו את ליגת האלופות למזבלה. סופרליג עכשיו!
לא מבין איפה בחוקים מופיע החלק שמדבר על זה שהשיפוט לטובת ריאל, קסאמירו לא מקבל צהובים, ופפ לא זוכה.
צריך פורמט חדש.
מקבל, אבל לא במשחק קריטי ו/או צהוב שני ו/או צהוב שימנע ממנו לשחק במשחק הבא אלא אם כן קסמירו מנסה בכוונה לקבל צהוב כדי לנוח במשחק זניח.
מדהים שאנשים כל פעם מופתעים מהחמדנות של פיפא או אופ"א.
אבל אני לא מבין את האופטימיות של החברים פה, הסופר ליג לדעתי כבר לא יקום. הלואי שאני טועה.
במקרה כזה - ראמוס אוטומטית מורחק מהמשחק הבא וריאל מודחת. זהו, עכשיו יש את כל החוקים הנדרשים.
ככה אתה מוותר על “לא שורקים לפנדל נגד ברצלונה” ?
צודק. לא מבין איך שכחתי.
עד הטלפון של פלורנטינו לרובאייס.