אני התלוננתי על זה שקאסמירו עושה קבוע עבירות של צהוב ולא מקבל כרטיס. אתם אלה שדנים על האם הוא היה צריך להיות מורחק או לא.
רשמית אושר שינוי בפורמט של שלב הבתים של ליגת האלופות החל מעונת 2024\25.
כמות הקבוצות תגדל מ 32 ל 36. לא תהיה חלוקה לבתים אלא מן ליגה אחת גדולה, כאשר כל קבוצה תשחק 8 משחקים בלבד, 4 בבית ו 4 בחוץ.
8 הראשונות עולות אוטומתית, מקומות 8-24 ישחקו בפלייאוף והמנצחות יעלו לשמינית גם כן.
מבין 4 מקומות נוספים,
אחד הולך לקבוצה במקום 4 בליגה ה 5 טבעה (כרגע צרפת)
אחד למסלול האלופות, שאלה קבוצות חלשות
שתיים לקבוצות של מדינות שהצליו הכי הרבה בעונה הקודמת. סיכוי גדול לקבוצה חמישית של אנגליה וספרד.
סלח לי על אי ההבנה, אבל אם יש 36 קבוצות בליגה אחת גדולה, איך רק 8 משחקים בשלב הבתים?
אם אני מבין נכון - שמונה משחקים נגד שמונה קבוצות שונות. לא ראיתי פירוט לגבי איך נקבעים המשחקים. טבלה אחת שבה קבוצות נמדדות אחת מול השניה למרות לוח משחקים שונה.
בחיי שזה נראה שאופ"א ניסו לתכנן את השיטה הרנדומלית ביותר האפשרית, כמו ההשוואות המטומטמות שמשתמשים היו עושים בפורום הישן פעם בין כמויות נקודות של קבוצות שונות בליגות שונות. וואט דה פאק.
הסבר לבומר ומתקשה במתמטיקה זה אומר יותר משחקים? יותר עומס?
פחות משחקים לכל קבוצה - 8 בשלב הבתים במקום 12, ועשרה לפני השמינית במקרה של פלייאוף. בטוטאל זה יוצא הרבה יותר משחקים: בפורמט הקודם היו שישה מחזורים של 16, כלומר 96 משחקי שלב בתים. בחדש זה שמונה מחזורים של 18, כלומר 144 בשלב הבתים, ואז עוד פלייאוף. כך שכביכול יש ווין-ווין של פחות עומס ויותר כסף מזכויות שידור. רק שכחו בדרך ליצור פורמט שבו יש איזשהו היגיון ספורטיבי.
עריכה: ממש בילבלתי במוח, סליחה.
אבל עכשיו יש 6 לכל קבוצה. אז כבר בשלב הבתים יש 2 יותר, וזה רק ל-8 הראשונות. האחרות ישחקו עוד 2, כלומר 10.
בקיצור, 2-4 משחקים יותר לכל קבוצה.
הפורמט של הטורניר הזה כמעט הגיוני כמו הליגה הארגנטינאית השנייה שם יש 37 קבוצות שמשחקות 37 מחזורים ובסוף הראשונה עולה אוטומטית ו-2 עד 14 הולכות לפלייאוף על עוד 2 מקומות.
לא עובד עליכם זה אמיתי…
צודק, בילבלתי לגמרי… יש שם איזה שורה על הורדת מספר המשחקים שבילבלה אותי, זה מתייחס להצעת שינוי הפורמט הקודמת כנראה.
בקיצור - עוד עומס, עוד מלא משחקים בשלב הכי מיותר של הטורניר, עוד מקריות שהטורניר הזה ממש לא צריך. אופ"א איבדו את זה מזמן, סופרליג עכשיו, ובמקום.
וזה השיגעון שקורה באיטליה: בליגה השלישית יש 3 בתים בחלוקה גאוגרפית, כשאלופות הבתים עולות אוטומטית לסרייה ב’. על הכרטיס הרביעי מפלייאוף העלייה יש 28 קבוצות, שזה מקומות 2-9 משלושת הבתים + אלופת גביע הליגה השלישית.
בסופו של דבר, יותר משחקים, יותר מתח, יותר עניין ואת ההמשך אתם כבר יודעים. זה מה שמניע פורמטים מוזרים.
הליגה השלישית אגב באיטליה זאת חוויה. פעם לא יכולתי לראות אותה, היום אני מת עליה. הדרמה שיש שם מטורפת, ותמיד זה אותו מערך 3-5-2. חולה על הבלאגן שיש שם.
אז רגע לא הבנתי, הפורמט החדש יהיה יותר או פחות טוב לפפ?
אין שינוי בנוקאאוט, עדיין יש סיכוי להוציא את קווין בראוט לברוינה בדקה ה-70.
חייב לומר שאהבתי.
גם אני בהתחלה הייתי סקפטי אבל אני רואה פה יתרונות כלשהן.
מבחינת הוגנות חד משמעית זה פחות הוגן, אך מבחינת ההנאה שלנו כאוהדים אנחנו נקבל פי 2 משחקים גדולים (כלומר אותו מספר, אבל מול יותר קבוצות).
אנחנו יקבל הרבה יותר עניין כי כל קבוצה תהיה תלויה בשאר הקבוצות ואז היא לא צריכה רק לנצח מספיק בהשוואה לקבוצות מולן שיחקה אלא בהשוואה לכולן, וגם להפרש השערים תהיה חשיבות.
זה יהפוך את שלב הבתים לתחרות של ממש ולא לסתם סדרת משחקים חסרי חשיבות.
בהחלט שווה לנסות את זה ולדעתי אנחנו נהנה יותר מהמוצר
האנלוגיה שעולה לי לראש - זה כמו לעצור את הליגה הספרדית אחרי 8 מחזורים ולבדוק למי יש יותר נקודות.
לא ברור איך ייקבע מי נגד מי . לא ברור מה יהיו הקריטריונים במקרה של שוויון נקודות.
הבחירה של ה 4 מקומות הנוספים גם כן מוזרה. אני מקבל את המקום הנוסף לליגה הצרפתית ועוד קבוצה חלשה במסלול האלופות.
אבל למה 2 קבוצות נוספות מהליגות שהצליחו שנה קודם? השנה מקום שני זה הולנד, כי פיינורד הגיעה לגמר הקונפרנס ליג. למה שקבוצה אחרת מהולנד תהנה מליגת האלופות ? אם רוצים לצ’פר על הצלחה בעונה הקודמת, תנו את זה לקבוצה עצמה, לא למדינה שלה.
אבל זה לא כדי לקבוע אלופה, זה רק כדי לקבוע עולות לשלב הנוקאאוט.
גם בניגוד לליגה אני מאמין שיהיה איזשהו סידור משחקים מבוסס רמות. לא יקרה מצב בו דינמו זאגרב פוגשת את מכבי חיפה, לודגורץ, קייב וקבוצות בסדר גודל הזה, בזמן שריאל פוגשת את פריז, באיירן, סיטי, צ׳לסי, ברסה, יובה, ארסנל וליברפול.
ברור שיכול להיות שקבוצה תעלה בדירוג נמוך יחסית לרמה שלה, זה גם קורה עכשיו כשפריז מקבלת את סיטי בבתים ולכן עולה כמקום שני.
מאמין שכמו פליאוף בכדורסל. מקום 8 נגד 1 וכו…
לא התעמקתי בפורמט אבל אולי יש עוד איזה שלב או משהו, אבל בטח שבסגנון הזה יתקיים הדירוג והתאמת היריבה.
שוב, זה לא שונה מבית חלש לעומת בית חזק.
אני לא כתבתי שום דבר לגבי האלופה. זה כמו לעצור את הליגה אחרי 8 מחזורים כדי לספור נקודות ולקבוע מיקום.
יש לך 36 קבוצות. מי מהן מקום 1 ומי מקום 8?
אני מהמר שזה ייקבע בהגרלה מיוחדת, וכך שוב נקבל קבוצות חלשות בשלבי הנוקאאוט כי הייתה להם הגרלה קלה.
שמעתי הרבה את המושג “השיטה השוויצרית”. זה מה שזה אומר -
אם זה זה - זה נשמע מפגר. מאוד.
זה מוואלה -
לפי זה אני לא מבין מה הטעם ב"ליגה" של 36 קבוצות, אם גם ככה יש רק 8 מפגשים. כנראה זה שילוב בין מה שכתוב בוואלה לבין השיטה השוויצרית.
בגדול - זה נראה יותר מונפץ אפילו מליגת האומות. וזה לא פשוט בכלל.
אבל זה לא קובע מיקום לאלופה, זה רק קובע מיקום לנוקאאוט ואז הקבוצות שהצליחו יותר יקבלו קבוצות שהצליחו פחות.
מצד אחד יכול להיות שקבוצה תצליח הכי הרבה מבין הקבוצות שב"בית" שלה ועדיין תדורג פחות גבוה מאחרת, ומצד שני גם היום קבוצה יכולה לקבל בית קשה ולסיים בו שני במקרה (פריז השנה למשל) וגם קבוצה שסיימה ראשונה בבית יכולה לפגוש כבר בשמינית בקבוצה חזקה (ריאל-פריז למשל).
זה ייתן לקבוצות סיבה להלחם אבל בכל המשחקים ולא נראה משחקי נקסט סתמיים באלופות. כי הפעם למרות שריאל הבטיחה את המקום הראשון בבית מאוד מוקדם, יהיה לה חשוב להשיג נקודות גם במשחק הבא ולסיים כמה שיותר גבוה בדירוג הכללי.
זה קצת כאילו שיתנו חשיבות למי הראשונה הכי חזקה בבתים לפי הניקוד ויתנו לה עדיפות כלשהי בהגרלה.
מי שהשיגה ב8 המשחקים שלה הכי הרבה נקודות ובעלת הפרש השערים הטוב ביותר.
יהיה גם פליאוף מה שיעזור לקבוצות עם ביש מזל בהגרלה להעפיל בכל זאת.
כמובן שיהיו קבוצות חלשות כי איך שלא תחלק את זה, אין לך 16 קבוצות חזקות בעולם, מה גם שתמיד יהיו קבוצות שיפתיעו איזו גדולה.
אני לא טוען שזו השיטה המושלמת. הייתי מעדיף 4 בתים של 8 שמכל אחד עולה 4 (יבטיח יותר מפגשי ענק) ושיטת העפלה למפעל שונה במקצת.
או 6 בתים של 6 כאשר מ6 הקבוצות שסיימו במקום השלישי 4 יעפילו לשלב הבא (שיטת פליאוף העפלה או שיטת ניקוד מקסימלי).
אבל בשורה התחתונה אני כן חושב שזה שינוי שיעשה טוב למפעל.
מה גם שהאלמנט ההסתברותי יוסיף המון עניין לתחרות. גם יהיה נחמד לראות ליגה בה ריאל מתמודדת עם ליברפול ובאיירן, אפילו אם הן לא נפגשו ראש בראש.
כמו שכתבתי, סיבה הוגנת אין. זה רק כדי ליצור עניין.
בתור לקוחות שמחפשים עניין לדעתי זה יוסיף.
מבחינת ההוגנות, לא חושב שבתור אוהדי הקבוצות הגדולות אנחנו נסבול מזה יותר מידי.
צריך לראות כמובן איך זה יתבצע, בתאוריה בהן 8 המפגשים יתחלקו בצורה הוגנת ולקבוצות החזקות יהיה סיכויי העפלה דומים להיום אני חושב שנקבל מפעל מעניין הרבה יותר:
- מצד אחד יותר מפגשי ענק (8 משחקים ולא 6 יגרמו סטטיטית ל33% יותר מפגשי ענק), והרבה יותר מפגשי ענק שונים (לא יהיה מפגש כפול ולפעמים מעיק בבתים, אלא ממש נזכה לראות מפגשי ענק שונים).
- מצד שני הקבוצות יצטרכו להלחם לכל אורך 8 המשחקים על הדירוג שלהן. לא יהיו משחקי נקסט משעממים של קבוצות שהבטיחו את המקום הראשון בבית ולהפרש השערים יהיה חשיבות ולכן הקבוצות ינסו להמשיך לשחק ולא לגמור משחק מוקדם וללכת לישון.
כמובן שהכל תלוי ביצוע. יכול להיות שנראה פורמט שיגרום ליותר קבוצות קטנות להעפיל לנוקאאוט על חשבון הגדולות בגלל סדר משחקים קל יותר.
לגבי העוד משחקים. לא חושב שהעוד 2 משחקים זה מה שיהרוג קבוצות. שיבטלו מצידי את הסופרקאפים המיותרים ואת גביע הליגה אם זה כזה משמעותי לעומס.
אולי זה כי אני אוהד ריאל אבל וואלה אני מבסוט על הפורמט הנוכחי ולא רואה שום סיבה לשנות, ועוד יותר אחרי ההחלטה המעולה לבטל את שערי החוץ. כל עונה יש משחקים אדירים, מדי פעם הפתעות נעימות כמו ויאריאל ואייאקס בשלבים המאוחרים, וסה"כ הכדורגל טוב.
פשוט עצוב איך מוכרים את הכל בשביל בצע כסף, אני לא בעד הפורמט של הסופרליג אבל מישהו חייב לקחת מאופ"א ופיפ"א את השליטה.