מחזורי הסיום: נפרדים מקרבחאל ומ-2025/26 עם 2:4 על בילבאו בברנבאו

שלושה משחקים בלבד, ובימים - 13 - פחות משבועיים - עד שעונת 2025/26 המדכאת תסתיים לה, נוכל לקחת אוויר, להתרכז במונדיאל, לחכות למשיח. עוד שש מסיבות עיתונאים לאלבארו ארבלואה. הספירה לאחור נמשכת.

ריאל מדריד כצפוי התבזתה בקלאסיקו גם אם לוח התוצאות הראה על הפסד 2:0 “בלבד”, ומהדקה ה-20 הכל היה סגור. לראשונה בהיסטוריה היא ראתה את היריבה העירונית חוגגת אליפות על הפרצוף שלה. אבל העיקר שוויניסיוס ג’וניור עלה עם סרט הקפטן וחייך בסיום כשסימן לקהל היריב - 15 - מספר הזכיות שלנו בליגת האלופות. ימי ההצלחה נראים כל-כך מזמן. נזכיר כי ב-2004 וגם כעבור חמש שנים (ב-2009 זה היה לפני שפלורנטינו פרס חזר) - הפסד בקלאסיקו הביא לשרשרת הפסדים בסיום העונה. מאז הניצחון על אתלטיקו מדריד בדרבי, ריאל ניצחה בשני משחקי ליגה בלבד והשיגה 8 נקודות מ-18. מיועד למי שמכור לזה כמו סם או חלילה לא ימצא סידור יותר טוב לאותם הימים:

מחזור 36: ריאל מדריד - ריאל אוביידו| יום חמישי ב-22:30
מחזור 37: סביליה - ריאל מדריד| יום ראשון ב-20:00
מחזור 38 ואחרון: ריאל מדריד - אתלטיק בילבאו | יום ראשון [עשוי להשתנות]

בשעת לילה מאוחרת ביום רביעי יגיע רגע השיא שלכם לראות קרחות בסנטיאגו ברנבאו נגד אוביידו שירדה ליגה (רחוקה תשע נקודות מחוף מבטחים ותחזור לסגונדה בתום עונה אחת), לקהל שיגיע כנראה אין איך להיפטר מהכרטיס או שעדיין יש להם כוח לשרוק בוז, ואת הקבוצה שלנו שוב לא מצליחה לחבר שלוש או ארבע מסירות. הקבוצה כבר באווירת סוף קורס ממזמן, סביב המשחק הראשון נגד באיירן מינכן. נותר לראות האם קיליאן אמבפה יואיל בטובו להיות לפחות על הספסל או שהוא כבר במחנה הצרפתי לקראת המונדיאל. מעניין גם האם פדה ואלוורדה עוד ישחק העונה. ריאל צריכה עוד נקודה כדי להבטיח את מקומה בסופרקופה הספרדי בעונה הבאה אגב נכתב ב-AS.

ומשהו קצת יותר חשוב: הקפטן דני קרבחאל שב-99% יעזוב את הקבוצה בתום העונה - מתאושש מפציעה. אם יצליח לחזור בזמן ל-24 במאי - תאריך אייקוני אתם זוכרים?!?! - הוא יוכל לקבל פרידה ראויה מריאל מדריד והסנטיאגו ברנבאו במחזור הסיום נגד אתלטיק בילבאו.

היריבה הבאה תהיה סביליה בפיחואן, פעם המגרש הקשה בספרד אולי למעט הקאמפ נואו וזה של אתלטיקו מדריד - אבל היום היא קבוצה במצוקה. ניצחון דרמטי במיוחד על אספניול בזכות רמונטדה בדקות 82 ו-90+1) ותודה לאקור אדמס שכבש את השער השני - הרגיע אותה והקפיץ עד למקום ה-13 בתחתית הצפופה והרותחת של ספרד.

אתלטיק בילבאו עברה עונה כושלת מאוד הן בליגה ובעיקר בליגת האלופות, מדורגת רק תשיעית בטבלה עם 17 הפסדים - אפילו לאלאבס שמדורגת במקום ה-18 יש פחות. ארנסטו ואלוורדה מיצה ולא ימשיך בעונה הבאה והפציעה של ניקו וויליאמס בהפסד הביתי 1:0 לוולנסיה הלחיצה מאוד לא רק את הבאסקים אלא את אוהדי ספרד, קשר הכנף סיים את העונה. כרגע בילבאו מדורגת תשיעית ורחוקה נקודה מחטאפה השביעית. החלום האירופי עדיין בחיים איכשהו.

כמה נקודות תצבור ריאל בשלושת מחזורי הסיום?

• כל ה-9 - אלופים במאני-טיים
  • 5 עד 7 נקודות
  • 4 נקודות ומטה - ממשיכים להיכשל
0 מצביעים

בשורות טובות: הקפטן דני קרבחאל התאמן כרגיל היום ועשוי להיכלל בסגל למשחק מחר נגד אוביידו [קיצר כביכול את זמן ההיעדרות מהפציעה האחרונה]. האם אלבארו ארבלואה ייתן לו לשחק במשחק הבית הלפני אחרון העונה? זו כבר שאלה אחרת. קרבחאל גם רחוק שני משחקים מציון דרך של 450 הופעות במועדון. גם קיליאן אמבפה התאמן כרגיל מה שהגדירו ב-AS כ"מסתורין" גדול. מנגד, דין האוסן ממשיך לסבול מזיהום [מה שמנע ממנו לשחק בקלאסיקו] ואנטוניו רודיגר וג’וד בלינגהאם הסתפקו באימון בחדר כושר.

אוביידו ירדה ליגה לאחר תיקו מאופס נגד חטאפה בבית במחזור האחרון. היא לא הבקיעה גם במשחק הקודם כשהובסה 3:0 נגד בטיס. בין מחזורים 28 עד 31 היא רשמה שלושה ניצחונות, כולל שלישייה מפתיעה על סלטה ויגו בבלאידוס, והיה נראה שיש תקווה אולם מאז המחזור ה-18 היא לא זזה מהמקום האחרון. מי שכן עמד בציפיות יחסית הוא פדריכו וינאס שרשם תשעה שערים העונה. סלומון רונדון עם שניים בלבד. סאנטי קאסורלה הצליח לשחק רק 736 דקות.

אגב משחק הבית האחרון של ריאל נגד אוביידו היה איי שם בינואר 2001, מחזור אחד לסיום הסיבוב הראשון. לואיס פיגו כבש במחצית הראשונה. פרננדו מוריינטס, פדרו מוניטיס וסטיב מקמנמן הוסיפו בדרך ל-0:4. ב-38 משחקי בית ניצחה ריאל 31 פעמים, ארבע פעמים סיימה בתיקו והפסידה שלוש פעמים, יחס שערים 108:34. אוביידו ניצחה לאחרונה במקדש בעונת 1995-96 החלשה, 2:3 במחזור השלישי. גם שנתיים קודם לכן. מנגד באמצע שנות ה-90 ניצחה ריאל 1:6 בעונת 1996-97 ו-1:5 כעבור שנה. הניצחון הכי גבוה של ריאל היה 1:5 בעונת 1959-60 וכעבור שנה זה נגמר ב-0:7.

אלבארו ארבלואה במסיבת העיתונאים לקראת המשחק מחר נגד אוביידו (22:30) - “המשחק נגד אוביידו הוא משחק הבית לפני האחרון בליגה שחמקה מאיתנו. עלינו לקחת על עצמנו את האחריות לשחק טוב מול האוהדים שלנו, את הדרישה… ושבשלושת המשחקים האלה מגיע לנו להיות חלק מריאל מדריד”.

איך האווירה בסנטיאגו ברנבאו מחר: “תמיד אמרתי שריאל מדריד חזקה יותר כשאנחנו ביחד. זה היה המצב לאורך כל ההיסטוריה שלנו וגם בלילות גדולים, גם בתקופות קשות. כעת כשלא קל - אנחנו חייבים לעמוד יחד כמו משפחה. אנחנו תמיד חוזרים. הלחץ גבוה מאוד. להפסיד זה כואב, הרבה, אצלינו יותר מכל מועדון אחר. אני סומך על תמיכת האוהדים”.

השאלה ‘שחיכיתם’ לה - הצהרתו של פלורנטינו פרס לעיתונות אתמול: “אני לא כאן כדי להגיב על מסיבת העיתונאים של הנשיא [כצפוי]. כל אוהד מדריד שהקשיב לנשיא אתמול מסכים שהוא צריך להגן על האינטרסים שלנו ומסכים שהיא זוכה ליחס שונה ממועדונים אחרים בעולם”.

הנה המשפט על פרשת נגריירה כמובן. השאלה הייתה על ‘הליגות שנגנבו’ מריאל מדריד לפי דבריו של הנשיא: “הסטנדרט הכפול תמיד היה שם. יהיה טוב אם תיק נגריירה ייפתר. כולנו יודעים מה קורה כבר 20 שנה. בוודאי יש דברים שאנחנו לא יודעים. זה לא חוקי, וזה לא הגיוני לאלו מאיתנו שמעורבים בתחרות הזאת. זה לא ייאמן שרק ריאל מדריד רוצה להגן על החוקיות בכדורגל. זו תחושה שמשותפת לכל אוהדי מדריד”.

“אנחנו לא יכולים להכחיש שעברנו שנתיים בלי תארים. אבל, כמה קבוצות זכו בגביעי אירופה שזכינו בהם בשנים האחרונות? אני חושב שהסוסיו לא טיפשים. מה שפוגע בהם הוא היחס היומיומי מצד אנשים רבים”.

מצבו של קיליאן אמבפה: “נראה אם ​​הוא יוכל לסיים את האימון היום. הוא סיים אותו אתמול, ואם הוא יהיה זמין, הוא בהחלט יקבל קצת זמן משחק והזדמנות להמשיך להפגין את מחויבותו למועדון”.
נשאל שוב - על המחויבות של אמבפה: “כולם נתנו 100%. אם זה לא היה קורה - אני לא יודע איפה הייתי. אני בר מזל להיות כאן. השחקנים שלי צריכים להיות מודעים לכמה הם ברי מזל. ריאל מדריד משאירה עליך חותם עצום ועושה עבורנו יותר ממה שכל אחד אחר עושה עבור המועדון”.

על הקפטן: “לא הצלחתי לדבר עם דני קרבחאל. כבר אמרתי שתמיד ארצה אותו בקבוצה שלי, בגלל מה שהוא תורם גם על המגרש וגם מחוצה לו. אנחנו צריכים לכבד את ההחלטות והדעות של מאמנים אחרים (מאמן נבחרת ספרד שהחליט לא לקחת אותו למונדיאל). חבל שהוא לא יכול לייצג את הנבחרת הלאומית. אני מבין שהוא יהיה זמין מחר ואשמח שישחק במשחקים האחרונים של העונה ויקבל דקות”.

“רק שחקן אחד של ריאל מדריד בסגל ספרד? (האפשרות שזה יקרה). יש כמה ספרדים בסגל, והמאמן הוא זה שמחליט. לריאל מדריד תמיד היו הרבה נציגים בנבחרת ספרד, הייתי אחד מהם והיה לי כיף גדול עם חברי קבוצה אחרים. המאמן מחליט. לכל מאמן יש את ההעדפות שלו והוא מחפש משהו ספציפי לקבוצה שלו. יש לי כבוד מקסימלי ללואיס דה לה פואנטה”.

בנוגע לעתידו כמאמן: “אני מבין את כל השאלות לגבי עתידי ועתיד ריאל מדריד. אני מקווה שתוכלו לכבד את החלטתי להתמקד במשחק מחר, אחר כך בסביליה, ואז באתלטיק בילבאו. כשתסתיים עונת הליגה, אוכל לענות על שאלות לגבי עתידי”.

צעדים בקריירה שלך: “אני מבין את השאלות והספקות; אם הייתי יושב שם (בכיסא של העיתונאים), הייתי שואל את אותן שאלות. הפילוסופיה מאז שישבתי בכיסא הזה לא הייתה לדאוג לעצמי, אלא לריאל מדריד”.

האם היית מצביע לפלורנטינו: “הייתי רוצה לדעת, אבל מכיוון שאני לא סוסיו, אני לא הולך להצביע. הכרתי את ריאל מדריד בלי פלורנטינו ואני יודע איך היא הייתה. אני אדבוק ב-26 השנים האלה, והאוהדים יזכרו מה פלורנטינו עשה מעבר לתארים. יחד עם סנטיאגו ברנבאו, הם שני האנשים המשפיעים ביותר. אם יש מישהו שמסוגל לשנות את המצב הזה, זה פלורנטינו”.

דרישות בחדר ההלבשה: “אני מבין את הביקורת על ההחלטות שלי או על מה שאני אומר. פעמים רבות אני אומר את מה שאני חושב, ופעמים אחרות אני אומר את מה שאני צריך. זו הדרך שלי להתייחס לשחקנים. מאמן צריך להיות מגן עבור השחקנים שלו, גם כשיש מיקרופון מולו. וכשאני איתם, אני אומר להם הרבה דברים שאני אגיד לכם העיתונאים כאן. הדרישות היו גבוהות ביותר, והדרך שבה הבעתי את עצמי בפניהם הייתה זהה. דחפתי אותם קדימה ונתתי להם את הפרספקטיבה שלי על מה שעשינו טוב ומה שלא”.

לקראת המשחק הערב, כותרות העיתונים בספרד עוסקות בעיקר בתגובה של הקהל לכל אירועי השבוע האחרון. “היום הסנטיאגו ברנבאו מדבר” - נכתב בשער המארקה, בעוד בשער ה-AS על רקע תמונה של האצטדיון התייחסו בעיקר לבחירות - “הסוסיוס יצביעו” אבל גם תוהים איך האוהדים יקבלו את הקבוצה אחרי הכישלון העצום של 2025/26 שהחותמת הסופית שלו הייתה הקלאסיקו. כמובן שגם יחס האוהדים כלפי פלורנטינו פרס אחרי הריאיון [שמופיע באתר הרשמי אגב - דבר לא שגרתי כי הוא הרי התראיין לתוכנית טלוויזיה].

בפריויו ב-AS נכתב: “חדר ההלבשה של ריאל מדריד, המאמן אלבארו ארבלואה, הנשיא פלורנטינו פרס וכל הכפופים לו - עומדים בפני מבחן קשה. גם קיליאן אמבפה חשוד. אורליאן טשואמני גם כן ישחק - פדה ואלוורדה איננו כמובן. אוביידו על תקן צופה”.

המאזן של הקבוצה במשחקי הבית העונה: 14-1-2, כאשר עד להפסד לחטאפה במחזור ה-26 היו לנו 12 ניצחונות מ-13 משחקים.

סגל הקבוצה טרם פורסם, זה יקרה בטח עוד שעה-שעתיים, אך ההנחה היא שדני קרבחאל וקיליאן אמבפה ייכללו ברשימה. לגבי ההרכב המשוער: קרבחאל על הספסל [תן לו לשחק קצת כמחליף לפחות אל תהיה רשע!], אמבפה בחוד כך אומרים. פראן גארסיה ממשיך לשחק על חשבון אלבארו קארראס ודין האוסן עדיין ‘מושבת’. הצרפתים שוב יפתחו בקישור וגם ג’וד בלינגהאם. המארקה הלכו במפתיע על פרנקו מסטאנטואונו בצד ימין, בעוד ה-AS [התמונה] שמו בהרכב את ברהים דיאס שוב, מנקודות האור בקלאסיקו.

הרגע גיליתי שיש היום משחק :flushed_face:
הדבר היחיד שגורם לי לרצות לצפות בזה זה הציפייה לבוז מטורף מהקהל.

אני מהאוהדים האלה שתמיד אוהבים את המספרים ותמיד רציתי שריאל מדריד תנצח כמה שיותר משחקים גם אם אין על מה לשחק, הייתי מסמן מטרות סופיות לכל עונה שהן לא באמת חשובות כמו לעבור את ה-80 נקודות, עוד שערים של שחקן כזה או אחר ועוד ועוד. הפעם לא אכפת לי. הדברים שמעניינים אותי הם - בתקווה שיהיה בוז קשה מאוד מצד הקהל, מטפחות לבנות, ולא רק פלורנטינו אלא גם שהשחקנים יחטפו, וגם אם ויניסיוס מבקיע שלושער שזה לא ייפסק. הדבר השני - דקות לדני קרבחאל, מגיע לו, אני בטוח שהוא ישמח לשחק ולא חשוב מה.

גם אם אוביידו הייתה עולה לשחק היום עם קבוצת בני ה-12 שלה, מניח שיש כזו - לא הייתי חושב שריאל מדריד יכולה לשחק כמו שצריך ולנצח איזה 0:3 שכבר שכחנו למעט המשחק נגד מנצ’סטר סיטי מה זו התוצאה הזו, מה זה יום שיש ניצחון מוחץ. גם שעת המשחק אגב היא ממש רעה, למה העונש הזה למה?

בכל-זאת אני מקווה לראות את ברהים דיאס מבקיע לראשונה מאז קייראט ובעצם שער ראשון שלו העונה. עונה עצובה יש לו. הוא לא חלוץ ולהבקיע זה לא התפקיד היחיד שלו כמובן, אבל הוא כן קיבל דקות ולא סיפק מספרים. ג’וד בלינגהאם היה לא טוב בקלאסיקו אבל מבין השחקנים שעל הכוונת אצלינו אני חושב שיש לו נסיבות מקלות. גם הוא צריך את הביטחון הזה אפילו בשביל המונדיאל. כבר שכחתי איך זה שהוא פורש ידיים לצדדים והקהל שר לו.

עצרתם את נשימתכם בטח עד שפורסם ההרכב של ריאל מדריד למשחק נגד אוביידו בעוד שעה וחצי:

אז לא רק שקיליאן אמבפה ששב לסגל וגם ג’וד בלינגהאם - שניהם על הספסל - גם דויד אלאבה מקבל דקות ועולה ליד ראול אסנסיו במרכז ההגנה. קרדיט לדני קרבחאל? ולא ולא, טרנט אלכסנדר-ארנולד משחק. הפתעה גדולה: פרנקו מסטאנטואונו ב-11, וגונסאלו גארסיה מקבל את האשראי בחוד אחרי הרבה זמן. אף קאנטראנו לא ב-11 [גונסאלו גארסיה כבר לא נחשב]. הקפטן שלנו הערב הוא…עצרתי כאן.

ההרכב: קורטואה, טרנט, אסנסיו, אלאבה, קארראס, טשואמני, קמאבינגה, ברהים, מסטאנטואונו, ויניסיוס וגונסאלו

ויני היחידי שמקבל שריקות בוז צורמות. ארבלואה, פלורנטינו וריאל מדריד עושים לאוהדים שלה גזלייטינג. מסרבים להקשיב.

אני מרגיש שאני חייב לכתוב את זה - לפני המשחק ראיתי קצת מתוכנית "המתחזים" בערוץ 12 מאת חיים אתגר, זה הרגיש לי ממש קוסמי ולא צירוף מקרים. ולא יכולתי שלא לחשוב על החבר’ה שלנו בלבן שמתחזים לקבוצת כדורגל כל העונה הזו ובחלק מהזמן אפילו לא מנסים לעבוד עלינו. תראו את הגול של מקמנמן נגד אוביידו ב-2001 - היו ימים.

20 דקות של משחק וחוץ מהחמצה של פרנקו מסטאנטואונו - איך לא - אין הבדל בין ריאל מדריד במשחק בית לבין הקבוצה הכי גרועה בספרד עם כל הנתונים השליליים האפשריים. כדורגל באמת? רק קצת גונסאלו גארסיה עד עכשיו והוא לא קיבל כדורים ברחבה. הצרפתים אגב לא יכולים להחזיק את האמצע גם נגד קבוצות ננסיות כמו אוביידו. הבעיטה של ברהים עכשיו כמו כל העונה שלו - לא חד.
הבחירה בדויד אלאבה היא בזבוז הייתי מעדיף את דני קרבחאל בעמדת הבלם רק כדי שייקבל דקות וירגיש דשא.

אגב בדקות הראשונות הראו אוהד של ריאל זועם ונאבק שם עם המאבטחים - לקחו לו שלט, סביר להניח נגד הנשיא פלורנטינו פרס. לפני השריקה היה לנשיא ויכוח עם כמה אוהדים כועסים:

קרראס במשחק סולידי. אולי הרכישה הכי טובה שלנו בשנים האחרונות.

ומנגד מסטנטואונו…לא מבין איך נפלנו ככה,הוא לא מסוגל להשתלט על שום כדור,מתחרה ראוי על תואר הרכש הגרוע בהיסטוריה שלנו.

ההחמצה של ויניסיוס :face_vomiting:מצטער לא יכול לצפות בו יותר ועוד עם סרט הקפטן,נוראי.

*תמונת פרופיל חדשה.

טוב אמבפה מתחיל לפתוח הכל

אני מנסה להבין מכל מה שיוצא עכשיו, מה אמיתי ומה לא. הכל כל-כך הזוי שלא בטוח אם זה אמיתי הזוי או פייק הזוי.

אכן,זה היה באנר של “פלורנטינו החוצה”

-הייתי משוכנע שתהיה כמות אוהדים אפילו נמוכה יותר בסנטיאגו ברנבאו (62 אלף אוהדים). בכל מקרה הרגע המרגש במשחק היה התשואות לסאנטי קאסורלה מצד לא מעט אוהדים שלנו - הספורטיביות במיטבה, וגם דני קרבחאל וג’וד בלינגהאם.

-כמו שכתבתי עוד במחצית הראשונה - ברהים דיאס עובד קשה מאוד ומשבחים אותו בצדק אבל הוא שחקן התקפה שתקוע על גול אחד. משהו שהלך בפשטות ובשקט נפשי בעונת הדאבל - והעונה כלום. גם בעונה שעברה הוא עוד כבש מספר סביר של שערים.
-כמה היה חסרים לנו עוד מהלכים כאלה כמו הקלות בה ג’וד כבש את השער השני, איזו עונה מפוספסת שלו. גורר את הכדור מצד אחד לשני ובועט חזק ברגל השנייה. הזכיר קצת אולי שער שלו נגד ולנסיה ב-0:4.
-מהמעט כדורגל שהיה אתמול - הופעה טובה יחסית של גונסאלו שלדעתי היה צריך לשחק יותר בעידן אלבארו ארבלואה גם אם ניצחנו בדרבי ואת מנצ’סטר סיטי בלעדיו. חבל שגונסאלו לא סיים 90 דקות.

אלבארו ארבלואה במסיבת העיתונאים לקראת המשחק מחר נגד סביליה בפיחואן - זו הייתה מסיבת העיתונאים הקצרה ביותר שלו מאז מונה לתפקיד - שבע שאלות בלבד. “המשחק נגד סביליה עבורנותמיד מרגש בגלל האווירה שזה יוצר. הם מועדון נהדר והם ירצו לתת הופעה נהדרת. זה יהיה קרב קשה”.

על קיליאן אמבפה: “בדיוק ראיתי אותו ואמרתי לו להירגע. זה אולי נראה כמו חדשות, אבל מה שהוא אמר זה משהו שכבר אני והוא דיברנו עליו. אני לוקח את זה בקלות. אני יודע מה זה לשחק כל יום ואז לא לשחק. אני מבין אותם. אני יודע שהוא לא היה מרוצה, ואני אוהב את זה. לא הייתי מבין אם קיליאן לא היה רוצה לשחק. זה לגמרי נורמלי בשבילי. בהתחשב במצב, הדבר הכי טוב היה שהוא ישחק קצת במחצית השנייה. אולי במשחק מחר זה יהיה אחרת. אני רואה את מה שקרה בימים האחרונים כנורמלי לחלוטין. מערכת היחסים שלי עם אמבפה נותרה זהה”.

חדר ההלבשה: “אני לא מרגיש רע. בכל פעם שאני מדבר איתם, אני אמנם מעדיף ששיחות פרטיות יישארו כך, אבל לוקח בחשבון שהם אולי כן ידברו על זה ולא חושש מזה. דיברתי איתו קודם והסברתי לו ולכולכם את זה”.

“עכשיו אני מאמן בליגה הספרדית וצברתי ניסיון בליגת האלוופות. בשבילי, ארבעת החודשים האלה בריאל מדריד היו חוויה נהדרת, הזדמנות גדולה ללמידה. להיות מולכם העיתונאים זה גם אימון של ממש. יש לי מצפון נקי לגבי ההחלטות שקיבלתי”.

“איך הייתי רוצה שיזכרו אותי? לריאל מדריד יש מיליוני אוהדים, וחלקם יסכימו יותר מאחרים. אני מרגיש את חיבתם של האוהדים. אני בן 43, וביליתי 20 שנים מתוכן בריאל מדריד. אלו שנים רבות במה שאני מחשיב לבית שלי”.

נשאל האם ז’וזה מוריניו הוא הפתרון לחדר ההלבשה הסורר הזה, וענה: “אני לא מבין את הטיעון של ‘חדר ההלבשה הסורר’. אני לא מסכים עם הטיעון הזה. ביום שהמועדון יקבל החלטה לגבי המאמן לעונה הבאה, הם יעשו זאת כשהם יראו זאת לנכון. מבחינתי, כשחקן וכאוהד ריאל מדריד, מוריניו הוא מספר אחת. חשבתי על זה לפני חודש, ואני עדיין חושב כך. הוא תמיד יהיה אחד משלנו. אם הוא יהיה כאן בעונה הבאה, אשמח מאוד לראות אותו חוזר”.

“הרגע הכי קשה העונה? הדבר הכי קשה במועדון הזה הוא תמיד כשאתה לא מנצח. זה מה שהכי כואב לי, שלא עזרנו לשחקנים לזכות בתארים, בגלל הציפיות הגבוהות שיש לנו, בגלל התקוות של כל כך הרבה אנשים - תקוות שאנחנו שנושאים על הכתפיים שלנו”.

סביליה - ריאל מדריד

התסריט הזה בהחלט נשמע מוכר. מחזור לסיום, משחק נגד סביליה בפיחואן, כזה שמסומן לרוב באדום בלוח השנה - אולי ישפיע על מאבק האליפות? אז זהו - שלא. כמו בעונה שעברה, ריאל מגיעה לאנדלוסיה כשאין לה על מה לשחק, אחרי עונה כושלת לחלוטין ובסגל חסר. ב-2024/25 על אף שסביליה שיחקה מהדקה ה-12 בעשרה שחקנים ומחצית שלמה בתשעה - רק בדקות האחרונות הצליחו קיליאן אמבפה וג’וד בלינגהאם להבקיע בדרך ל-0:2.

ריאל מדריד תוכל לשפר את מספר הנקודות מזה של אשתקד (84) אם תנצח בשני המחזורים שנותרו אך לא נראה שזה מעניין מישהו. מסיבת העיתונאים של אלבארו ארבלואה - גם הוא עייף כבר - הייתה ממש קצרה. “האווירה בסביליה תמיד נהדרת, הם ירצו לתת משחק טוב וגם אנחנו - זה יהיה קרב קשה”, אמר המאמן. הסגל למשחק טרם פורסם כמובן, אך נראה שפדה ואלוורדה עדיין לא חוזר על אף שהתאמן עם הקבוצה לסירוגין כבר יומיים, תחילה השתתף בחלק מהאימון וללא ‘מאבקים’ או תאקלים, ולאחר מכן עם קצת פחות סיכונים.
קיליאן אמבפה אמור לחזור להרכב הראשון למרות העימות עם המאמן ארבלואה דרך התקשורת, וכך גם כובש השער השני - ג’וד בלינגהאם ששבר בצורת ארוכה. גונסאלו גארסיה שהבקיע את השער הראשון נגד אוביידו יפנה את מקומו וכך גם פרנקו מסטאנטואונו. אמבפה עדיין מתמודד על משהו - הוא רוצה לזכות בתואר הפיצ’יצ’י השני שלו ומוביל רק בשני שערים על ודאט מוריצ’י - 24 שלו לעומת 22 של חלוץ מאיורקה. בשבעת המשחקים האחרונים בהם שותף בליגה לאמבפה יש גול אחד בלבד. אנטוניו רודיגר צפוי לחזור למרכז ההגנה במקום דויד אלאבה.

סביליה כמו שאומרים בספרד “רוצה את האלירון” - אחרי שלושה ניצחונות רצופים (0:1 על ריאל סוסיאדד, 1:2 על אספניול ו-2:3 על ויאריאל בחוץ) היא קיבלה אוויר לנשימה ורוצה להבטיח את ההישארות סופית לעיני הקהל הביתי שלה אותו רתמה חזרה לטובתה. כרגע היא במקום ה-11 אמנם אבל רחוקה ארבע נקודות בלבד מהבלאגן ובדרך לעידן חדש עם סרחיו ראמוס שרכש את המועדון יחד עם קבוצת משקיעים. בפיחואן (מאזן 7-4-7) היא ניצחה העונה את ברצלונה, יותר נכון הביסה אותה 1:4 וגם גברה על אתלטיקו מדריד ו-ויאריאל [כשאלו איבדו עניין בליגה], אך זו בטח לא עונה שהיא תרצה לזכור. יותר מדי זמן שסביליה הייתה במאבקי הירידה. לואיס גארסיה פלאסה מקווה מאוד שמשחק הסיום נגד סלטה ויגו לא יהיה משמעותי. סביליה, אגב, לא חיברה ארבעה ניצחונות רצופים מאז עונת 2020-21, ובמחזור האחרון יצא מבור של פיגור כפול. אקור אדאמס שכבש בשני המשחקים האחרונים ימשיך לפתוח בחוד בעוד אלכסיס סאנצ’ס יהיה אס על הספסל. לחלוץ עשרה שערים העונה בליגה, שבעה מהם בסיבוב השני. המאמן: “אנחנו עדיין לא בטוחים (לא נשארו בליגה) - עלינו לצאת לדשא ולהילחם נגד ריאל מדריד עד המוות”. אגב, הוא ניצח את ריאל מדריד של ז’וזה מוריניו ואלבארו ארבלואה ב-2012-13 כמאמן חטאפה. הרכבים משוערים:

קצת היסטוריה: ריאל מדריד עדיין באוברדראפט במפגשי העבר שלה בפיחואן, אבל המגמה חיובית. ריאל ניצחה בחמישה מששת המפגשים האחרונים. ב-2021-22 היא מחקה פיגור 2:0 בדרך לרמונטדה ענקית בזכות שערים של רודריגו, נאצ’ו וקארים בנזמה בתוספת הזמן (2:3) - ניצחון ששווה אליפות. עם זינדין זידאן השגנו שני 0:1ים ב-2019-20 וב-2020-21. ההפסד האחרון היה תבוסה 3:0 עם ז’ולן לופטגי בעונה מזעזעת, הפסד רביעי ברציפות אגב. ניצחונות זכורים במיוחד על סביליה הם 2:4 ב-2008-09 לפני שהכל התפרק - עם שלושער של ראול, ופעמיים 2:6 עם ז’וזה מוריניו. ב-81 משחקי החוץ באנדלוסיה המאזן עומד על 28 ניצחונות לריאל (35%), 16 תוצאות תיקו (20%) ו-37 ניצחונות לסביליה (46%), יחס שערים 134:123 לטובת סביליה

ההרכב למשחק נגד סביליה פורסם: הקפטן דני קרבחאל עולה ב-11 במפתיע להופעה לפני אחרונה בריאל מדריד. פחות מפתיע - קיליאן אמבפה חוזר להרכב ובמקומו של גונסאלו גארסיה. גם ג’וד בלינגהאם וברהים דיאס בקישור וטיאגו שהתגעגעתם אליו.

נזכיר כי כל המשחקים באותה השעה אז מי שאין לו לינקים - להתכונן לשידור כיפי ב-One.

ההרכב: קורטואה, קרבחאל, רודיגר, האוסן, פראן גארסיה, טשואמני, טיאגו, בלינגהאם, ברהים, ויניסיוס ואמבפה.

לינק שבינתיים עובד לי - פה

וואוו, איזה כיף לראות ולנסיה נגד ריאל סוסיאדד…

רק פראן גרסיה ופיטארץ’ באו לשחק היום כדורגל, אולי בגלל שהם יודעים שבעונה הבאה יהיה יותר קשה לראות דשא. למזלה של סביליה אלו שני השחקנים שעושים את זה הכי פחות טוב בסגל שלנו. כל השאר רק רוצים שהעונה תגמר, ודיי בצדק. יש מונדיאל עוד רגע והם כנראה לא יכולים לראות אחד את השני כבר.