עם קצת חשיבה ותכנון כל הקרקס הזה יכל להיראות אחרת - המסר היה צריך להיות שמדובר בשופט גרוע, לא מושחת (אלא אם יש הוכחות שניתן להציג). הרי הטעויות שלו ברורות, אין על זה עוררין. אם היו ממנפים את זה לדבר על על איכות השיפוט בכללותה זה היה נראה אחרת וייתכן שהיה גם אפקטיבי יותר. חבל, סתם מוציא מפוקוס.
כמובן שאם במועדון יודעים בוודאות שמדובר בשחיתות\העדפה של קבוצה אחרת זה סיפור אחר ואז רצוי להציג לכך הוכחות ולפסול את אותו שופט.
הלוואי ואתה צודק.
אם אני הנשיא, רק על השעה של המשחק אני לא מופיע למגרש.
סחטו אותי עם ה22:00 וסתמתי את הפה.
ניסו להשחיל ב22:30 ונשכתי שפתיים.
אז באו עם ה23:00 הזה?!
אם לא נשים לזה סוף עכשיו זה רק יחמיר.
קצת מוגזם לרצות שהקבוצה תפסיד. דה בורגוס אכן דפק אותנו במפגשים מולם ועושה רושם שהוא דופק אותנו קצת יותר מדי, המועדון הפעיל ביקורת (גם אם בדרך מסריחה) ולא הוציא אותו להורג או עשה לו שיימינג לא ענייני עם כל הכבוד. אני לא מסכים או אוהב את הדרך אבל זו בסה"כ עוד שיטה להפעיל לחץ על שופטים- כמו שמוריניו עשה, כמו שצ’אבי עשה, כמו שפיקה עשה וכמו שאנצ’לוטי עשה.
וגם הטררם בסוף הוא על מה, על זה שצחקו על הבן שלו? אצלי בבית הספר ילדים שההורים שלהם נהגו ברכב ישן נקראו עניים, ילדים שההורים שלהם נהגו במרצדס ובפרארי נקראו טחונים וכל השאר חטפו על הראש על דברים אחרים. מי שהצליח היה חרשן, מי שנכשל היה טמבל וזאת אף על פי שאף אחד מאיתנו או מההורים שלנו לא הופיעו בריאל מדריד TV.
אז אנחנו סבבה עכשיו עם ילדים שקוראים להורים שלהם “שודדים” בגלל שפרסמו אותם בטלויזיה בהתאם לנראטיב שמתאים לקבוצה?
כמה ירדתם עלינו על פיקה, על צ’אבי, על לאפורטה על כמה שאנחנו מלאים ברגשי נחיתות והרגשת רדיפה. פייר? גם אותי זה ביאס שמתעסקים בזה. אנצ’לוטי לא רוצה להתעסק בשופטים כשזה מתאים לו וקורטואה לא רוצה כבר לשמוע על שיפוט שזה לטובת ריאל. בכל זאת אתם עוד מובילים את הליגה במספר הפנדלים שאתם מקבלים לזכותכם וכבר אף אחד לא רוצה לדבר על זה.
לפחות יש פה כמה שמרגישים מובכים מאיך שריאל מדריד על כל העבר והמסורת המפוארים שלה מתנהגים כשלא הולך ודברים מתחרבנים. מה לעשות שקלאס לא נמדד רק כשהכל הולך.
תשלח מייל לפרז שיחרימו את הצילום הקבוצתי המסורתי לפני המשחק.
מעולם לא הייתי כל כך אפאתי לפני גמר. בטח גמר מול ברצלונה. זה לא רק זה שאין לנו כדורגל למכור, זה בעיקר שאני פשוט מרגיש מנותק מהקבוצה אחרי מאורעות העונה האחרונה, והיממה האחרונה בפרט. זו לא ריאל מדריד שאני הכרתי.
גם אם להגיד את האמת, מלבד פדה כבר אין לי שחקנים שאני ממש מתחבר אליהם. מודריץ’ וואסקז שמאוד אהבתי מתחו מדיי את החבל, נאצ’ו וקרוס עזבו, רודריגו שמאוד אהבתי עלה לי על העצבים עם תקופות החושך וההיעלבויות שלו, ג’וד שמאוד אהבתי התברר שגם מתעסק בחרא, לחמולה של הצרפתים מעולם לא התחברתי.
תמיד הערצתי את פלורנטינו. אמנם קסיאס היה זה שפתח לי צהר לקבוצה, אבל הכוח של ריאל מדריד היה זה שהיפנט אותי, והכוח הזה הוא פלורנטינו פרז. גם כשכולם העבירו עליו ועל המועדון ביקורת אני סתמתי וניסיתי ללמוד ולהבין למה בעצם ההחלטות התקבלו. הפעם, אני מוצא שממה ושיממון. מרגיש כמו שכרון כוח שלו ושל המועדון. לאחר ההדחה מול ארסנל שמענו ביקורת עצמית מהמועדון וחשבתי שסופסוף דברים השתנו, ולכן מפח הנפש ממאורעות הימים האחרונים רק יותר גדול. במקום ללמוד מהטעויות ולנסות לסדר אותם, שמענו שבריאל מדריד עדיין מקווים שנצא עם דאבל מהעונה הזאת ונמשיך עם אנצ’לוטי, שירדו מהויסן ולא מתכוונים להוציא כסף, וכמובן - השופטים האשמים במצב שלנו.
הכאפה שארסנל נתנה לנו העירה אותנו בדיוק לכמה ימים, והופ חזרנו לסורנו. אני ממש מקווה שהכל חלק מתוכנית, אבל אין בי כבר אמונה כזאת. אני מאמין שהכל נובע משכרון כח אחרי הדאבל בעונה שעברה והחתמת אמבפה בחינם.
אני כבר לא מקווה לתארים, לא לשחקנים, רק מקווה שנחזור להיות אותו מועדון שהיינו עד שנה שעברה. אני רוצה לחזור לזהות את ריאל מדריד, אחר כך נדבר על כדורגל. יש לי הרגשה שמאניטה חלקה היום של ברצלונה תעזור לנו בזה. אני לא באמת מקווה לזה, כי כשיתחילו לשחק כדורגל אז כל זה נשאר בצד, אבל כנראה שאנחנו צריכים עוד כאפה אחת או שתיים להתעורר מסתבר.
כל מילה
אולי אני מתחבר לקצת יותר שחקנים ממך.
אבל לגבי השאר - מסכים.
להתבכיין על השופטים נו באמת. התנהגות של בני יהודה.
מישהו מדמיין את באיירן מינכן עושה משהו כזה? זה כל כך כל כך הזיה.
בהחלט הזוי ומבאס, אבל אני בצד של אלו שלעולם לא יאחלו תבוסה לקבוצה שלי. אני חושב שזו קצת הכנה פסיכולוגית והנמכת ציפיות לקראת תרחיש די ריאלי של תבוסה שלישית העונה לברצלונה. (זה קורה גם בצד השני. בארסה בהיי מטורף והם פתאום בעמדה שיש להם מה להפסיד. לכן שביט פה מנמיך ציפיות עם חיזוי של הפסד).
וזה הכי קל.
אני רוצה לעשות להם את המוות. להילחם, ללכת להארכה, לגרום להם לעלות עם ההרכב הראשון עד המחזור האחרון בליגה. בשנים האחרונות, כשהם היו בשפל, לרוב ניצחנו אותם בהליכה (בהליכה כמו בכל משחק שלנו), אבל הם תמיד נלחמו, וגם תקעו לנו 4-0 משום מקום בעונת האליפות הראשונה.
האדישות שבה התקבלו התבוסות השנה היא הכי מזעזת אותי. לשחקנים יש חוב עצום. בקלאסיקו לא צריך מאמן כדי לטרוף את הדשא.
לעניין המשחק, הכישלון מול ארסנל גרם לאנצ’לוטי לרדת מהעץ ולחזור ל4-4-2 המוכר שלו. אני אופטימי לגבי העמידות וההגנה, אבל לצערי כל שחקני ההתקפה שלנו בכושר מזעזע. אין על מי להישען. אחד מהשלישיה יצטרך להתעלות ולתפוס יום משום מקום.
הקלאסיקו השחור הראשון שכביכול נשענו על יום של מזל רע עם קיליאן אמבפה והנבדלים ועל מחצית ראשונה מאוזנת - היה 0:0 צמוד מאוד, יומיים למעשה - היה יומיים לפני כדור הזהב. המועדון החליק את ה-4:0 והייתה אווירת נכאים משום שוויניסיוס ג’וניור לא זכה בפרס. ומאז, למרות שעוד קודם לכן ערוץ הטלוויזיה עבד שעות נוספות עם הכפשת השופטים - המועדון סטה מהמסלול ואיבד את סדר העדיפויות.
אני חושב שגם בימים הכי גרועים שלנו מקצועית לא ייחלתי להפסדים, גם לא עם ז’ולן לופטגי למשל, זה לא ישתנה לעולם. בטח שאני לא יכול לאחל לנו את הטוב הזה של לספוג מאניטה, בגמר, ונגד ברצלונה. זה יכאב לי, מאוד. מבחינתי זה כן דיבור לא חכם. אבל איש-איש באמונתו יחיה.
יש הרכב לגמר הגביע נגד ברצלונה! שריקת הפתיחה ב-23:00 במגרש בסביליה| קרלו אנצ’לוטי בחר במערך של ארבעה קשרים – לא מעט ככל הנראה בשל חוסר הכשירות של קיליאן אמבפה שמחכה על הספסל. רודריגו שהיה מיועד להיות מחליף – פותח יחד עם ויניסיוס ג’וניור כשמאחוריהם ג’וד בלינגהאם – השיטה שעבדה היטב אשתקד. הפתעה: לוקאס ואסקס שוב בעמדת המגן הימני, פדה ואלוורדה במרכז השדה. גם דני סבאיוס בהרכב. תנו לנו את זה! האללה מדריד!
ההרכב: קורטואה, לוקאס, ראול אסנסיו, רודיגר, מנדי, טשואמני, ואלוורדה, סבאיוס, בלינגהאם, רודריגו ו-ויניסיוס
קשה היה לוותר על פדה ואלווארדה באמצע כשאין את אדוארדו קמאבינגה מבחינת הכוח והמהירות והפיזיות אבל לוקאס ואסקס כמגן ימני זה הימור הרסני מול פריים-ראפינייה. כל ההגנה הייתה קטסטרופה אבל לוקאס כמה שהוא נלחם זו נקודת תורפה. נאחס שאמבפה פצוע כשצריך אותו, רודריגו של החודשיים האחרונים שחקן מת. יאכזב אותנו גם הפעם. יש הרבה מאוד דברים לא טובים. נתפלל שלא יהיה כואב.
לא אוהב את ההרכב הזה, לוקאס מול ראפיניה זה מיסמאצ’ ענק, אני מבין שאנצלוטי רוצה לחזק את הקישור אבל זה הימור מטורף לדעתי וגם ככה פדה יעביר את רוב הזמן שלו בימין אז בשביל מה?
מה הבעיה לשחק 442 עם ברהים או גולר למשל?
אני מאחל לנו קודם כל להתעורר ושההנהלה תפסיק לזרוק את כל מה שבנתה מהחלון. הרבה יותר חשוב מתואר. כרגע במועדון מתפרעים ויורים בלי אבחנה, חשוב לי שזה יעצור הרבה יותר מעוד גביע שוקו. כמו שכתבתי למעלה, אני לא באמת מקווה שנפסיד, אני מקווה שההפסד הצפוי יעורר אותם. אם אני מנתק את הרגש אז עדיף לשבור לסוס את הרגל לפני שהוא דוהר לתהום. כואב, אבל כבר מה אפשר לעשות. אם בקיץ הם יתעקשו על הדרך שלהם מהעונה הזאת ולא יתקנו את הבעיות כי לקחנו גביע המלך, התואר הזה יעלה לנו ביוקר בהמשך.
שביט לא מדבר כדורגל. הוא עסוק בניחוסים וכישופים. מסטול לגמרי.
תואר זה הדבר האחרון שמעניין אותי הערב. אני רוצה לנצח את ברצלונה.
ולצערי הרב כבר שברו לסוס הזה את כל הרגליים העונה. בצ’מפיונס, בליגה, בקלאסיקוס. תוצאות, יכולת. אני עוד רואה פרסומים שפלורנטינו תומך באנצ’לוטי וכו’. אין לי סיבה להאמין שתבוסה חמישית העונה תעשה משהו שהשאר לא עשו.
אדוני אני בניגוד לחברים שלך פה הבאתי טיעונים הגיוניים לגמרי למה אני חושב שריאל תנצח.
ברור לך ששלחתי גם 2 טפסים-אחד על תיקו ואחד על ריאל, נכון?
לוקאס ואסקז מגן ימני. זה כל כך מביך.
לא הבאת שום טיעון אמיתי, אתה לא מדבר כדורגל מאז שחזרת לפורום, אולי לגבי ברצלונה בלבד. הווינר - שיהיה בהצלחה זה גם אחד הדברים המטומטמים ששמעתי אבל שיהיה. היחס עלינו 2.65 לפי מה שראיתי וברצלונה עם 2.2, חשבתי שיהיה יותר גרוע.
בספרד פרשני ה-AS מנתחים את ההרכב של ריאל מדריד: ביקורת על קיליאן אמבפה - בעיקר מצד תומאס רונסרו, הבנה שמערך ארבעת הקשרים הוא נכון ואופטימיות קלה אולי כי פדה ואלוורדה במרכז השדה הוא כוח.
-תומאס רונסרו מתמקד בקיליאן אמבפה ואומר: “הוא לא יהיה כריסטיאנו רונאלדו, בואו נודה בזה”. אומר שהוא יכול להיות מחליף קטלני עם כמה פריצות מרשימות בחצי שעה אבל הוא מאוכזב שהכוכב הגדול של הקבוצה לא כשיר לרגע כזה כמו גמר הגביע.
-חאבייר סילס על המערך: “אולי מאוחר מדי, קרלו אנצ’לוטי מוציא את ההרכב שהוא היה צריך עם מה שיש לו עכשיו. המצב הגופני של אמבפה הוא התירוץ המושלם לחשוב מחדש על המערך, אבל הדבר החשוב ביותר הוא שפדה ואלוורדה ישחק במרכז השדה. העובדה שהוא עשה זאת בעבר כמגן רק החמירה את החולשה של הלבנים באמצע, הגנה-התקפה. אם אנצ’לוטי לא החתים מגן ימני לאחר הפציעה של דני קרבחאל, אז לוקאס ואסקס צריך למלא את התפקיד הזה. אם זה ישתבש, זו לא תהיה אשמתו של המאמן בלבד. כן, ההחלטה שלו לסמוך על פרלאן מנדי לאחר הפציעה מסוכנת יותר. ברור (בצדק) שפראן גרסיה אינו מוערך על ידו. בכל מקרה, זה הכל או כלום עבור אנצ’לוטי. אם הוא ימות, הוא יעשה זאת עם השחקנים שהוא מאמין בהם”.
-לואיס נייטו אופטימי קצת: "הדבר הראשון שעולה על הדעת הוא שמדריד לא הפסידה משחק בלי אמבפה, וזה בשנה שבה היא כבר ספגה 12 הפסדים. ארבעה ניצחונות ושתי תוצאות תיקו בהיעדרו. ואת אותו הדבר אפשר לומר על נבחרת צרפת, עם שלושה ניצחונות ותיקו ללא הכוכב שלה. שנה רעה מזמנת את האשמה על הכוכב, למרות 33 השערים שלו, אבל הסילוגיזם לא מסתיר את העובדה שמדריד מאבדת חתיכה חשובה ובמקביל חוזרת על אותה שיטה ושחקנים שאיתם זכתה כמעט בהכל בשנה שעברה. קשר נוסף אף פעם לא מזיק מול ברצלונה שיוצרת משם כמעט הכל. נכון שיש סכנת אש עם שחקני ההגנה, בגלל חוסר הייעוד של לוקאס וחוסר הצורה של מנדי, אבל להוציא את ואלוורדה ממרכז השדה נראה כמו בזבוז. כדי שהכל יעבור כשורה, בלינגהאם צריך להיות ‘החלוץ’ שהיה בעונה שעברה, ורודריגו השחקן הזה שלא היה בחודשיים האחרונים. בכל מקרה, נראה ששניהם משתלבים טוב יותר עם ויניסיוס ג’וניור, המתקדם ביותר בשיקום, ממה שעשה אמבפה עד כה
פארסת השיפוט לקראת גמר הגביע, קווים לדמותה:
אתה עסוק בלמחוק תגובות שלך עצמך, איך יהיה לך זמן לקרוא על כדורגל?
כתבתי גם פה את הטיעונים-ריאל מדריד לא מפסידה בגמרים, לא מבין הנמנע שהפרשה תעשה לשחקנים טוב, השחקנים האלה מתישהו צריכים להביא משחק טוב, ויש לנו מיס מאץ׳ עם ג׳רארד מרטין. מקווה שהצלחת לקרוא ולאסוף את הבדידים.
הבדידים זה אני כתבתי לך קודם אז אל תגנוב לפחות תהיה מקורי.
-אף שחקן בחלק הקדמי שלנו לא בכושר טוב. בניגוד לברצלונה. אם רודריגו היה בקבוצה שלך מעניין מה היית אומר עליו.
-לוקאס ואסקס מגן ימני שזה חור וראפינייה בעונת בלון ד’אור.
-הקבוצה סופגת המון שערים העונה, גם משחק הגנה דפוק וגם טעויות אישיות
-שתי התבוסות בקלאסיקוס שהיו לא עוזרות. הלחץ עלינו גדול יותר.
-אגב הפסדנו 20 פעמים בגמרי גביע המלך מתוך 40 - זה 50% וזה די נמוך. זה לא טוטאלי. זו עונה ששוברת מוסכמות.
מקווה שעזרתי. אני בחיים לא שמתי בווינר נגד הקבוצה שלי
כן חלק מההודעות מחקתי. כמעט ואין טעם לכתוב אצלכם. לבטח מאז שחזרת. העיקר ת’רד היריבות חוגג. אוהדי חטאפה לא כתבו בפורומים השונים את השם של הקבוצה שהם כמו שאתה כתב פה בשבועיים האחרונים.
כבר פורסם על ידי לא מעט כתבים אמינים שזכיה בגיע יכולה להשאיר את אנצ’לוטי כמאמן גם לעונה הבאה. אבל חוץ מזה, אתה צודק, אין בסיס להניח שדווקא הפעם הם יתעוררו וישנו את דרכיהם.