אני חושב שארגנטינה של המונדיאל הקודם הייתה נבחרת הרבה יותר טובה. ליאו מסי היה צעיר בשלוש וחצי שנים וזה משמעותי, אם הטורניר שלו הנוכחי הוא ציון 9 נניח אז ב-2022 זה ציון 10 וחלילה אין לי מילה רעה להגיד עליו הוא נפלא. מעבר לכך אנחל די מאריה שובר שוויון ולנבחרת הנוכחית אין שחקן כמוהו. גם חוליאן אלבארס נתן אז טורניר הרבה יותר טוב.
היא אמנם פתחה עם הפסד קשה לעיכול לערב הסעודית ובכל מונדיאל יש רגעים קשים לכל נבחרת - אבל הגיבה נהדר. ארגנטינה בטורניר הזה כל הזמן הייתה נקלעת לפיגור ומסתבכת. נגד הולנד אמנם פנדלים וזה גורל אבל היא כבר הובילה 0:2 ואיכשהו זה ברח לה וחשוב מזה - בגמר המונדיאל היא הייתה כמה דרגות מעל צרפת: טקטית, במוטיבציה וגם כדורגל עם הגולים הנפלאים.
אני חושב שארגנטינה התאהבה בתדמית המצ’ואים+גאון בדמות מסי. כל הפאולים אתמול של פארדס היו מגעילים עם הכדור לא באזור בכלל אני לא מבין איך אפשר לאהוב שחקן כזה. אפשר להילחם וצריך להילחם על החיים שלך אבל לא בצורה כזו. גם אנסו פרננדס הציג משחק דוחה. זה לא שגרתי ש-3/4 הגנה מוחלפת או משהו כזה גם..
לפני המונדיאל היו הרבה תהיות ותלונות - איך אתם מסכמים את החודש וחצי הזה - איך היה המונדיאל?
מצוין
טוב מאוד
טוב
בינוני
חלש
0מצביעים
מי השחקן המצטיין במונדיאל?
ליאו מסי
ג’וד בלינגהאם
קיליאן אמבפה
מיקל אוליסה
רודרי
פאו קובארסי
ארלינג הולאנד
אחר
0מצביעים
מי הנבחרת המאכזבת?
צרפת - כשנתקלה ביריבה טובה - כלום לא עבד
אנגליה - הדרך בה איבדה את היתרון בחצי הגמר
ברזיל - כאילו דבר לא השתנה, עוד טורניר לא משמעותי
פורטוגל - יכולת חלשה מאוד
גרמניה - עוד מונדיאל בו היא הולכת הביתה מוקדם
0מצביעים
מי השחקן המאכזב?
ברונו פרננדש - איפה שחקן העונה של הפריימרליג?
לאמין ימאל - יש נסיבות מקלות אבל התקשה להשפיע
חוליאן אלבארס - אולי טרוד בקבוצה הבאה שלו?
כריסטיאנו רונאלדו - ציפיתי לקצת יותר
ויטיניה - לא דומה לשחקן של פ.ס.ז’
פדה ואלוורדה - חלש מקצועית ובעיית מנהיגות
אחר - פרטו בבקשה
0מצביעים
המשחק הכי טוב במונדיאל:
צרפת-אנגליה 6:4: עם עשרה שערים אני לא מתווכח!
מצרים - ארגנטינה 3:2: קאמבק אדיר של ארגנטינה!
אנגליה - מקסיקו 2:3: האנגלים חשבו שהם ווינרים!
פורטוגל - קרואטיה 1:2: כמעט הארכה בארבע לפנות בוקר
ספרד-ארגנטינה 0:1: מתח שיא בגמר
הולנד-יפן 2:2: משחק בשלב הבתים שלא היו לי ציפיות ממנו ונהניתי
אנגליה - קרואטיה 2:4: הלחימה של הקרואטים, וכשהאנגלים שיחקו כדורגל
בלגיה - סנגל 2:3: דור הזהב הבלגי היה יכול להיות גאה במהפך
אחר: פרט בבקשה
0מצביעים
הסיפור הכי יפה של המונדיאל:
עוד טורניר אדיר של ליאו מסי
הסינדרלה כיף ורדה עם שוער האייקוני
לואיס דה לה פואנטה לוקח את ספרד לאולימפוס
נורבגיה הותירה חותם אחרי היעדרות ארוכה
אחר
0מצביעים
איך אני עם הפסקות השתייה?
מתנגד טוטאלית - זה משנה מומנטום והופך את הכדורגל לכדורסל
מתנגד - למעט מקרים חריגים כמו טמפ’ ולחות מסוימת באצטדיון
בעד - פתוח לשינויים, זה מגן על השחקנים
בעד - הפסקה רגעית ולא מיותרת לצופה
0מצביעים
אני אחשוב על שאלות נוספות, מי שרוצה יכול גם לשלוח לי בפרטי. לדעתי היה אחלה מונדיאל בסופו של דבר, התחלתי כביקורתי והתאהבתי תוך כדי תנועה, כמובן שזה קשור גם למצבי הנפשי וכדומה. תמיד יש משחקים משמימים אבל הרגשתי שהקצב טוב ויש אינסוף סיפורים, זוכה ראויה.
חצי מנבחרת פורטוגל יכולה להיבחר באודות השחקן המאכזב, אני הולך על ברונו פרננדש שמתחבא מאחורי כריסטיאנו רונאלדו. לא זוכר בעיטה נורמלית שלו מרחוק, התחלה של בניית מהלך, כדור עומק טוב אחד למעט נגד אוזבקיסטן. לאמין ימאל אם לא הפציעה היה משחק הרבה יותר טוב ובמונדיאל ראשון אפשר וצריך לסלוח לו.
מבחינת המשחק הגדול ביותר, מצד אחד מדהים שארגנטינה נקלעה לבור כזה נגד מצרים, מצד שני היא הצליחה למחוק אותו במעט זמן לפני הסיום ואפילו להימנע מהארכה ועשתה את הגול השלישי כשמסי לא כבש או בישל. הגמר היה משחק די משעמם ובמעמד צד אחד ועם מכות, אני כן רוצה לציין - הלחץ אוי הלחץ אני נחנקתי מהלחץ כצופה בבית. בין אם ניסיתי לשים את עצמי כשחקן הגנה שמפעילים עליו לחץ גבוה, או קבלת החלטות מהירה של חלוץ.
לעניות דעתי ג’וד בלינגהאם בין שלושת המצטיינים בטורניר ואם אנגליה הייתה מגיעה לגמר היה לו גם טיעון טוב לגבי הזכייה. תומאס טוכל חיבל לו בנבחרת נגד ארגנטינה חבל מאוד.
אלישע כפרה כלום לא מוטה, מה שעלה לי לראש באותו רגע, מוזמן לקחת יוזמן ולעשות גם או במקום, יש לך נטייה להתפס על כל פסיק או נקודה..
מה אתה רוצה, שנבכה כי אורוגוואי ופורטוגל היו חרא? מה זה קשור אלינו? אני חושב שזאת אחת הטענות היותר מטומטמות שיש, הרי שלבי הנוקאאוט לא תלויים בארגנטינה, היא לא בחרה נגד מי לשחק. הכל היה בידיים של נבחרות אחרות.
והמסלול טורניר שעבר לא היה קל בכלל. הולנד הייתה נבחרת מעולה, וגם קרואטיה הייתה פיינליסטית מונדיאל לפני. צרפת בגמר זה חתיכת יריבה.
הגמר החלש פשוט הרס לטורניר שהיה מצויין, ובסוף הגמר הוא הכי חשוב והכי זכור.
חבל שלא שיחקו באצטדיון סגור אולי היינו רואים משחק שונה וטוב יותר. לשחק ב3 בצהריים בקיץ באצטדיון פתוח זה קשוח. גם גמר מונדיאל 94 בארה”ב היה פח זבל של גמר בצהריי היום.
האמת שזאת נקודה שחשבתי עליה
גם ארגנטינה וגם ספרד לא שיחקו בשעות הצהרים עד הגמר באיצטדיונים פתוחים כאלה, גם ששיחקו בצהרים אז זה היה בדאלאס או ביוסטון הסגורים עם גג.
למה בחרו באיצטדיון המעפן הזה שגם נראה רע וגם פתוח לחלוטין לשחק בו בשעה 15:00 בחום ולחות בלי גג.
זה התאים ב-94 לא ב-2026.
יש איצטדיונים בדאלאס, יוסטון ול.א. מקורים היה עדיף, לא תירוץ אבל בטוח השפיע
לא רק זה, גם זווית הצילום הנמוכה הייתה נוראית.
ופיפ"א אמרה שההפסקה תהיה רק 17 דקות אבל בסוף היא ארכה 28. חבורת שקרנים.
אז מי יודע מה היה השיקול לאצטדיון הזה, אולי עסקים או פרוטקציות או משהו. לכדורגל לא היה שום קשר.
ומשהו לא קשור, אבל רודרי יצא ענק שהזיז את טראמפ הצידה בזמן ההנפה ואז הריצה המביכה של אינפנטינו בסוף. לחלוטין איש לטאה.
אמר הבנאדם שמנסה להמציא “כוכביות” בכל תואר שריאל מדריד אי פעם לקחה, גם אם בדרך לתואר ריאל רמסה את באיירן, סיטי של פפ, ברזיל 70 + ארגנטינה 86 ביחד..
אף-אחד (כאן) לא אמר שהמסלולים הקלים יחסית שארגנטינה קיבלה הם בגלל איזו קונספירציה של פיפא או משהו, אז לא כ"כ ברור לי מה אתה רוצה.
גולדי בסה"כ אמר שאם אוהדי ארגנטינה היו כנים עם עצמם, הם היו מודים שאכן יצא שהם קיבלו מסלולים קלילים כמעט עד לגמר המונדיאל, פעמיים ברצף. וגולדי גם ציין שלרוב קשה לאוהדים להודות בכך, בגלל הפוזיציה.
ומה אני אגיד לך - הנסיונות שלך להפוך את קרואטיה (שלא עברה את שלב הבתים של היורו שנה וחצי אח"כ) ואת הולנד (שהודחה שנתיים קודם בשמינית היורו ע"י צ’כיה האימתנית) - למעצמות על, כמו גם ההתעלמות האלגנטית שלך מהמסלול של ארגנטינה הפעם - ממש מוכיחות לכולנו שגולדי דיבר שטויות..
חייב לומר שקרואטיה בשנים האלה ביורו תמיד בינונית ובמונדיאלים מוצאת את האקסטרה ומנצחת גם אם בשיניים את המשחקים החשובים. אבל בהחלט עד לחצי הגמר נגד אנגליה היה לארגנטינה מסלול די נוח הטורניר. ב-2022 הדרך הייתה יותר קשה.
מה שכן אם ריאל מדריד הייתה משחקת ככה במשחק כלשהו עזבו גמר - עם אפס בעיטות ב-120 דקות (לפני תוספת הזמן), מיליון פאולים שזה לא בגזרת הפאול החכם או אגרסיביות אלא ממש מכות ולא קרוב לכדור (פארדס ואנסו) - כבר היינו זוכים למטר כינויים. בעצם קיבלנו - חטאפה.
גם מסי הגבר שם מיד את האכזבה בצד - היה בין היחידים מהצד הארגנטינאי חוץ מהמאמן כמובן שכיבד את ספרד בטקס הנפת הגביע וכדומה.
כמעט אף אחד בתקשורת בארץ בין אם אתר גדול או עמודים מכובדים עם 30 אלף עוקבים - לא התייחס כמעט לאנטי מצד ארגנטינה וזה הסתכם ב"פערי רמות". ספרד נבחרת טובה מפורטוגל ובטח מבלגיה והן ממש לא שיחקו ככה. בלגיה גם כבשה.
שמע אני יודע שלהיכנס בי מאוד עוזר לך לקושש לייקים כי הכת שלכם חסרת ביטחון ואומללה כבר שנים, אבל תתייחס לטענה ולא לבנאדם.
אי אפשר להגיד שמצרים נבחרת רעה. היא הגיעה פעמיים לגמר אפריקה בשנים האחרונות. אי אפשר להגיד שאנגליה קבוצה רעה כאשר היא הגיע פעמיים לגמר גביע יורו. קרואטיה לא יכולה להיות נבחרת רעה כשהיא אשכרה מגיעה לגמר ב2018. הולנד לא יכולה להיות נבחרת רעה ולא נבחרת ״נוחה״.
ואם הדרך שלנו תמיד קלה, אתם יכולים לתת לי מסלול יותר קשה של נבחרות אחרות שהגיעו לגמר?
צרפת מונדיאל קודם הייתה צריכה לעבור את פולין, אנגליה ומרוקו. במה זה שונה? האם אז סידרו לה מסלול קל?
קרואטיה הייתה צריכה לעבור ב2018 את דנמרק, רוסיה ואנגליה. גם זאת דרך קלה?
מהטענה שלכם זה נשמע כאילו כל נבחרת שמגיעה לגמר הייתה צריכה לעבור את ברזיל, ספרד, אנגליה ואיטליה של קנבארו.
גם פורטוגל וגם בלגיה נבחרות טובות מארגנטינה. ואין מה להשוות את ריאל מדריד לארגנטינה, אם כבר ארגנטינה היא יותר כמו אתלטיקו. אם אתלטיקו תשחק בגמר בצורה כזאת מול בארסה זה יעבור יותר חלק לאוהדים בניגוד לאם ריאל תשחק ככה. באמת שארגנטינה הביאו את כל מה שיש להם, ולא היה להם הרבה מלחתחילה.
בלגיה לא נבחרת טובה מארגנטינה או שזה דרך כדי להרגיש טוב עם המשחק המביש שלה בגמר או ‘להצדיק’ אותה. בלגיה הייתה זקוקה לשירותיו של רומלו לוקאקו הכבד שבקושי שיחק העונה בנאפולי. השחקן הכי טוב שלה כיום ז’רמי דוקו - עזב באמצע כדי להיות בהולדת בנו, והיה הרחק משיאו. נותרו שם שאריות של דור הזהב. גם טיבו קורטואה היה משחק אחד טוב ומשחק אחד בינוני עם השמטות.
אף נבחרת משלב הנוקאאוט לא עשתה נגד ספרד כל-כך מעט וההרכבים שלנו היו דומים בכל המשחקים, גג שינוי של שחקן אחד או שניים. אפשר לשחק במערך מבוקר יותר ולהמשיך עם ארבעה קשרים באמצע בלי קשרי כנף ובלי מהירות, ואני לא אומר שג’וליאנו סימאונה הוא בחירה מדהימה לכנף, יש לו את החסרונות שלו. אבל למכות ולאין כדורגל של ארגנטינה בגמר אין שום הסבר. כבר היו הפתעות יותר גדולות במונדיאל הזה מאשר ניצחון של ארגנטינה על ספרד. מבחינתי אין שום סיבה לקבל אלימות כמו של פארדס ואנסו. יוון נגד פורטוגל ב-2004 ובכלל שיחקה יותר כדורגל.
שביט - אנגליה נבחרת חזקה מאוד וכמובן ספרד בגמר, דיברו על הדרך של ארגנטינה עד לחצי הגמר. שלב הבתים שלה היה קל. לגבי מונדיאל 2022 אני מסכים איתך.
טוב זה כבר גובל בהטרלה. הנבחרות האלה לא הגיעו לחצי מההישגים של הנבחרת הזאת ב40 שנה.
אני חושב שהגמר קצת השכיח את הכן כדורגל שהיה ברוב הטורניר. קצת נסחפים עם הביקורת על ארגנטינה, לא מדובר בנבחרת אלימה ברמה קיצונית ובטח לא כזאת גרועה עם הכדור. הגמר היה חד צדדי ברמה קיצונית, אבל זה לא מכתים קמפיין שלם ובלם לא נבחרת שלמה שעשתה היסטוריה.
ארגנטינה לא הייתה מדהימה בשום משחק. אם היה ארגנטינה בלגיה, בלגיה הייתה פייבוריטית. לוקאקו דווקא היה טוב אבל בלגיה רחוקה מלהיות תלויה בלוקאקו מה גם שהוא נכנס כמחליף. דווקא כשהמאמן של בלגיה ויתר על השחקנים המזדקנים שלה הם הראו יכולת מצויינת כמו נגד ארה”ב. ובכלל בלגיה נבחרת טובה ששולטת הרבה בכדור ומגיעה להרבה מצבים.
אתה מרגיש אנדרדוג או לחוץ או שאתה צריך לכסח את הנבחרות שיותר טובות ממך. לא הייתה לארגנטינה סיבה לשחק ככה קודם נגד אף נבחרת מלבד אולי אנגליה, ובמשחק הזה ארגנטינה הייתה הרבה יותר טובה מהאנגלים, לדעתי גם לפני ה-0:1 של אנגליה. אני לא אומר שארגנטינה צריכה להיראות אדישה כמו הצרפתים אחרי איבוד כדור, וקצת חספוס זה תמיד טוב - אבל הגמר היה קצת חריג. אפס בעיטות ב-120 דקות זה הזוי. ברור שאחרי האדום דברים השתנו אבל גם ב-90 דקות היא הייתה מזעזעתץ
@Shroud ליאו מסי לא שובר שוויון? אתה לא מחשיב אותו? בלגיה התקשתה מאוד להגיע למצבים איכותיים בכל שלב הבתים. לא רואה בה נבחרת טובה. בעיקרון גם לא מפורטוגל. לא חושב שבלגיה עוברת את ארגנטינה ואם היא הייתה מנסה לשחק התקפי ופתוח הייתה נענשת. מי בבלגיה יכול להיצמד למסי ככה?