(כהרגלך) אתה מעלה נקודות נכונות בסה”כ, אבל אח”כ לוקח ומגזים אותן לרמות כאלה, עד שכבר קשה להתייחס לגרעין האמת שבהן ברצינות.
כן, היו כמה וכמה בעיות במונדיאל הזה, לרובן גם התייחסנו בזמן אמת. אבל ‘המונדיאל הכי גרוע שראית אי פעם’? נו באמת..
אני בקלות יכול לחשוב על מועמדים חזקים יותר לתואר הזה, בראש ובראשונה דרא"פ 2010 - מהוובזלות המחרידות, דרך הכדור הרשמי שהיה סוג של חצי-בלון, וגרם למשחקים להיראות חצי-מקצועניים בקושי, ועד ה-1-0 המשמימים של ספרד כל הדרך אל הזכייה.
רודרי כשחקן הטורניר זאת הזיה ושערורייה?
הוא הגורם מספר 1 לשליטה האבסולוטית של ספרד בכל משחק שבו היא שיחקה, לא משנה מי היריבה, כולל צרפת האימתנית וכולל סגירה מוחלטת של מסי הגדול - שלא עשה כלום ושום-דבר חיובי אחד בגמר (מה היו אומרים אם כריסטיאנו היה נותן הופעה כזאת..?)
כן, זה נכון שאם רודרי היה משחק בנבחרת אחרת וקצת פחות מוכשרת הוא כנראה לא היה זוכה במונדיאל, כי מה לעשות שקשר אחורי לא יכול לנצח לבדו משחקים - גדול ככל שיהיה. אבל רמת הדומיננטיות והיכולות שהוא הפגין הן ברמות הגבוהות ביותר שאפשר לבקש משחקן בעמדתו, ובניגוד למסי - הוא גם דילוור בכל משחק ומשחק, כולל במעמד הגדול והחשוב מכולם.
אה, ואם היה לי קצת כוח וזמן פנוי, הייתי הולך ומוצא ציטוטים נבחרים של משתמשים (אני מאמין שגם שלך..) שהצדיקו בתוקף את הזכייה של רודרי בכדור הזהב, אחרי שוויניסיוס נותן עונה היסטורית.
ייתכן שלמסי יש קריירה מעט אנדראצ’יוורית ביחס למה ש"יכל" להשיג - אבל זה נכון בגדול לכמעט כל ספורטאי בהיסטוריה. וזה גם חלק מהיופי בספורט - זה שאתה “הכי טוב”, לא מבטיח בהכרח שתנצח כל תחרות ותחרות שתשתתף בה, בטח בספורט הקבוצתי (אם כבר, מה נגיד על נבחרת צרפת בכלל ועל אמבפה בפרט, שמאז 2016 הצליחו רק פעם אחת לתרגם את הכישרון העודף שלהם לתואר קבוצתי..?)
ובדיוק בגלל זה, לנסות להתחיל לצייר היסטוריה אלטרנטיבית שבה לו רק מסי היה בוחר בספרד במקום בארגנטינה, ספרד הייתה זוכה בכל טורניר גדול מ-2008 ועד היום - זה פשוט מגוחך. אותו מסי לא הצליח אפילו לזכות פעמיים ברצף בצ’מפיונס עם הפפ-טים האגדית.. אז הייתי נרגע קצת עם הפנטזיות.
ויותר מזה - אני בטוח שאם תשאל מליוני אוהדים בכל העולם (וממש לא רק אוהדי ארגנטינה), וחשוב מכל - אם היית שואל את מסי עצמו - אני בטוח שהם יאמרו לך שהם יקחו בכל יום את אותו מונדיאל בודד שמסי הצליח להביא לארגנטינה אחרי כל השנים, כולל שברוני הלב בשני הגמרים האחרים - על-פני עוד אינסוף תארים גדולים במדי נבחרת אחרת.
להגיד שרודרי סגר את מסי זה גם מוגזם. ארגנטינה לא הצליחה לפתח התקפה ועשתה הגנה כמעט כל המשחק, אפשר להגיד שספרד סגרה את ארגנטינה, ולא שחקן בודד כזה או אחר סגר שחקן בודד
זה באמת היה משחק קבוצתי עילאי של ספרד כל הטורניר ולא התעלות של שחקנים בודדים. כנראה נתנו לרודרי כי הוא כביכול הסמל לשליטה של ספרד במרכז המגרש ומנהיג הקבוצה.
גם בנבחרת כל-כך מסודרת שמתפקדת בצורה מושלמת והשחקנים יודעים למלא את המקום של החבר שלהם אם הוא מחוץ לעמדה - רודרי בלט לטובה. הוא לא קיבל את הפרס הזה על הגמר אלא על כל משחקי הנוקאאוט שלו.
מסי לדעתי הגיע לכל שלושת גמרי המונדיאל כשהוא אנדרדוג. הוא זכה ב-2022 נגד נבחרת צרפתית עדיפה - אני מדבר על הנייר כמובן כי בגמר עצמו ארגנטינה הייתה כמה רמות מעליהם בטקטיקה, ביצירתיות ובמוטיבציה עד שקיליאן אמבפה החזיר אותם למשחק| ב-2014 היה את המשולש מסצ’ראנו-די-מאריה-מסי כמובן אבל גרמניה הייתה קצת יותר שלמה לדעתי, כמובן מנואל נוייר בשער זה גם שובר שוויון, קלוסה ומולר בטורנירים מעולים| וגם בגמר הזה, אולי עם הפערים הגדולים ביותר, מסי הגיע כאנדרדוג.
לא חושב שהכדורגל במונדיאל הזה פחות טוב מהכדורגל של 2006. אנגליה עם משחקים מזעזעים למעט ה-2:2 נגד שבדיה למשל, צרפת עם שלב בתים סירחון וגם איטליה הייתה מזעזעת. פורטוגל בלי מספיק ברק ואף פעם בלי חלוץ, שלא נדבר על פורטוגל-הולנד עם ארבעה אדומים. גרמניה הייתה מרעננת, ברזיל הבטיחה אבל נגד צרפת לא קיימה, ספרד כמו תמיד..הייתה סנסציה כמו גאנה, או.קיי.
אגב ארגנטינה סובבו את הגב כשספרד מניפה את הגביע וזה מכוער ולא ספורטיבי. לא כולם אבל הרוב המוחלט, איימריק לאפורט אמר משהו בריאיון לתקשורת לפני המשחק ורמז על שיפוט מועדף לארגנטינאים - אמירה שיכולה לעצבן את הצד השני, אבל ממש לא אמירות שלא שמענו מהמחנה הארגנטינאי מעולם.
ספרד ניצחה את ארגנטינה בכדורגל ואני לא מבין את הטענות של ארגנטינה למען האמת על כלום. אף אחד לא חיכה להם בפינה לנפילה שלהם כי הם ארגנטינה אלא כי תמיד מאתגר לנצח את אלופת העולם המכהנת וזהו-זה.
זלאטן איברהימוביץ’ אגב דיבר (“טוב לארגנטינה שאני לא הייתי במגרש - אני הייתי נוגח בו”) על הקטע ההזוי עם גאבי שדוחפים אותו אחורה עד שהוא נופל וגם גופיית המחליף שלו נקרעת - טוב שהספרדים שמרו על שלוות נפש ולא התחילו שם מכות, ומצד שני יכלו אולי להיות טיפה יותר אגרסיביים.
זה לא רק ׳לא הוציאו צהובים׳ - שזה כמובן דבר משמעותי מאד. בשורה התחתונה ארגנטינה הצליחה:
להמאיס את עצמה על שאר העולם שרק חיכה שספרד תיקח את זה, ואז להשוות ולהעלות עם מפגן חוסר כבוד משווע אחרי המשחק (מכות, הפניית גב וכו׳). יש כל כך הרבה קליפים רק מהגמר, לצערי כולל שניים די מביכים של מסי עצמו, מהם באמת שארגנטינה יוצאת רע מאד. לארגנטינה תמיד היו שחקנים כאלה, אבל גם אחרים ששמרו על כבוד מינימלי למקצוע
להגיע למצב - ללא קשר למי ׳אשם׳ בו - שיותר מידי אוהדי כדורגל נטרלים חושבים שהיה פה משהו לא פייר. איכשהו החצי חצי תמיד הלך לטובתם. אני יכול לתת לך כל מיני דוגמאות: משחק חזק בטירוף, אדום למסי שלא נשלף, סטטיסטיקת פנדלים וכרטיסים לטובתם באופן חריג, הצגות חוזרות ונשנות
אדום למסי שלא נשלף אתה מתכוון לעבירה בחצי המגרש של אלג’יריה במשחק הראשון שהוא גלש וישר התנצל והמשחק המשיך כרגיל? לבכות על זה ולהזכיר את זה בכלל זה מביך ממש. מי שבכו על דברים כאלו במהלך הטורניר הזה והקודם (נגיעת יד של מסי באמצע המגרש מול הולנד) זה אך ורק אוהדים קטנים של כריסטיאנו רונאלדו. במונדיאל הזה נתנו לשחק אגרסיבי ולמשחק כמה שיותר לזרום, בהרבה משחקים נמנעו מלהוציא צהובים, אתה יכול לבקר את זה אבל זה לא קרה רק עם ארגנטינה.
סטטיסטיקות פנדלים וכרטיסים לטובתם? ארגנטינה קיבלה רק שני פנדלים
אגב ארגנטינה היא הנבחרת שקיבלה הכי הרבה צהובים בטורניר (13)
זה היה אירוע כלכך שולי שהזוי שבכלל מזכירים את זה… אתה יודע מה שווה צהוב. אבל לבכות על זה זה מביך. וכן בדרך כלל כוכבים שעושים עבירות כאלה זוכים להקלה ולא מרחיקים אותם, בטח לא על דבר כזה.
תעזוב אותי ממסי כריסטיאנו. אתה רק מוכיח לי שהתשובה לשאלה הראשונה ששאלתי היא לא.
באופן עקרוני אתה מוזמן לקרוא מה כתבתי על רונאלדו במונדיאל הזה. מה גם שאני עם ארגנטינה מאז 94 (היום כבר עם ספרד). את הקודם שמחתי שלקחו למרות שהודיתי שגם שם זה היה בכיוון של לזוז בחוסר נוחות בכסא. הפעם זה כבר הרגיש לי יותר מדי.
אני מתפרץ לדיון בקטע אחר - תרחיב אם אתה יכול. איך קורה שמחליפים נבחרת? לא עלה בדעתי להחליף נבחרת מעולם. לא משנה שהמדינה עצמה - ספרד - אנטישמית ולא רואה אותנו, לא עם זה שלדעתי הנבחרת מאז 2018 חסרה את הניצוץ וגם לא כשהזהות של ריאל מדריד בנבחרת אבדה כלומר אין לנו נציגים.
אצלי הדבר היחיד שהשתנה זה “הדירוג המשני”. אני יכול ב-2006 להעדיף את נבחרת צרפת כמספר 2 שלי כי רציתי ריקוד אחרון קסום של זינדין זידאן שכמעט קרה. מאז 2012 בערך פורטוגל של כריסטיאנו רונאלדו עברה להיות מקום שני אצלי. ביורו 2008 בגלל המושבה ההולנדית אצלינו בריאל והשלב בתים הפנטסטי - התחברתי יותר להולנד.
-זה לא משנה אם השחקן התנצל אלף פעמים, את הנעשה אין להשיב. אני לא חורץ גורלות שהגיע לו אדום ולא הלכתי וכתבתי על זה כאן בדיון בזמן אמת. אבל הטיעון הזה שלך די גרוע. מי שחושב שהגיע על זה אדום הוא לא מנותק מהמציאות.
אני לא זוכר מתי כוכב הורחק על דבר כזה והיו לא מעט מקרים של דריכות כאלו לאורך ההסטוריה. אם זאת הייתה עבירה שמונעת התקפה אולי הואר היה מתערב, זה היה בחצי המגרש של אלג’יריה כשאפילו לא התחילו התקפה סתם לחץ שמסי עשה על השחקן לא קשור לכלום, עשה עבירה התנצל ועברו הלאה. איך בכלל אנשים זוכרים את זה
נתחיל מזה שהנבחרת שגדלתי עליה ואותה אני באמת אוהד היא נבחרת ישראל…
רציתי תמיד שארגנטינה תנצח במונדיאלים וכו׳. לא ראיתי קבוע משחקים בשאר הזמן. אחרי שפיפה לא לקח את זה החלה דעיכה. ב-22 סך הכל שמחתי מאד בשביל ארגנטינה. עם השנים והנסיבות פיתחתי את האהדה לספרד. הקטן שלי והחברים שלו מהגן נכנסו לקטע של המונדיאל ממש, אנשים עוקבים, יש אחלה נבחרת וזה מדבק וסך הכל נחמד.
אני לא חושב שאפשר לעזוב כי רוב הקונספירציות והתעמולה נגד ארגנטינה מגיעה מבייס מסוים שהוא גדול ומשמעותי מאוד ברחבי העולם (שים לב מי עשה לייק לקונספירציה כזאת בדיוק אתמול וגרם לכותרות בכל העולם).
בעיניי כל מה שקורה בטוויטר מזכיר לי מאוד את התעמולה הפלסטינית נגד ישראל, מי מפיץ ומעלה את זה על סדר היום זה ברור, וכשהחשיפה כל כך ברורה ברור שיש גם ״ניטרלים״ שנסחפים לזה.
לנהל ״דיון בוגר״ בנושא ולא להתייחס לזה מחטיא את המטרה. אנחנו ראינו בבירור מה קורה כשיש מקרה גבולי לטובת ארגנטינה ואת כמות הכותרות שזה מקבל בעולם, או מקרה גבולי לטובת אנגליה או צרפת. הרוג בעזה לא שווה ערך להרוג בסודאן.
דעתי בנושא היא שהיו קמפיינים של ריאל וברצלונה בליגת האלופות שגרמו לי לנוע באי נוחות בכסא פי כמה וכמה מאשר ארגנטינה במונדיאל הקודם ובטח במונדיאל הזה.
מה כבר היה במונדיאל הזה אני באמת שואל? המקרה היחיד שהיה ביזארי היה שוויץ אבל הוא באמת בעיניי חוסר מזל של השופט (כבר הסברתי למה) וגם למקרה זהה כבר ראינו תקדים במונדיאל הזה.
להגיד ״לא שורקים להם צהובים״, ראית את המשחק של צרפת פרגוואי? לא שורקים אף צהוב במונדיאל הזה. פשוט שזה נבחרות אחרות זה לא מעניין. הגישה הרבה יותר מתירנית ולא רק במשחקים של ארגנטינה. ועדיין ארגנטינה קיבלו הכי הרבה צהובים.
הפנדל של פורטוגל מול קרואטיה לא גרם לך לזוז באי נוחות? הפנדל של צרפת מול מרוקו? הפסילה של נורווגיה מול אנגליה והאישור שער שלהם אחרי שפגע בכבל חשמל?
זה ממש מרגיש שכבר אסור לשרוק שריקות נכונות לטובת ארגנטינה אם זה עוזר להם, גם אם זה פנדל מוצדק אסור לשרוק. אם פורטוגל מפשלת אז ״סידרו לארגנטינה״, אם אורוגוואי או ספרד שהיו אמורות לפגוש את ארגנטינה עוד לפני השמינית לא מסיימות במקום השני אלא כף ורדה זאת כמובן ״הגרלה קלה״ לארגנטינה ומסלול מסודר. אלו לא דברים שאני ממציא אלא דברים הזויים שנאמרו ופומפמו ונכנסים לראש. תעמולה לכל דבר. אי אפשר להתעלם מזה ולצפות לדיון בוגר.
הצלילה של השחקן השוויצרי הייתה כלכך בזוייה, שהוא היה צריך לקבל צהוב שני ישר בלי קשר לוואר. הצלילה הכי מטומטמת בהסטוריה. יש הרבה שחקנים צוללים בשביל לסחוט עבירה אחרי איזו דחיפה קטנה או מגע קל, אבל דבר כזה ועוד להתגלגל כמה גלגולים על הדשא? הזייה.
אין מה להתרגש יותר מידי מהקונספירציות. אנחנו בעידן שבו יש חופש ביטוי מוחלט ברשתות החברתיות בגלל אילון מאסק, ובעקבותיו צוקרברג התחיל לאפשר גם, ואנשים פשוט זורקים לאוויר כל מה שעולה להם לראש כולל גזענויות הכי קיצוניות שיש. כל הרשתות הפכו ל4chan. הקונספירציות על מסי וארגנטינה ממש קשורות לישראל אגב, כל המונדיאל הזה אני שומע איך מקשרים את ה"ציונים” וההשפעה שלהם לארגנטינה. זה התחיל מפאקינג ארדואן החולה נפש שאמר את אחד הדברים הכי הזויים ומופרכים ששמעתי מפוליטיקאי וזה עוד כשיש את טראמפ. הזבל הזה אמר עוד ב2022 אחרי המונדיאל שרונאלדו סופסל במונדיאל ו"הוציאו” אותו כי הוא תומך בפלסטינים. כבר שנים רץ ברשת תמונות ערוכות של רונאלדו עם דגלי פלסטין וכל מיני שטויות כאלו, ומנגד מסי עם כיפה בכותל או תמונה עם ביבי ושרה, שזה היה בכלל בסיור של בארסה למען השלום ב2013 בישראל ובגדה. לא רונאלדו ולא מסי התבטאו מעולם פוליטית (ועל זה אני ממש מעריך אותם). ועם כבר רונאלדו עשה פה פרסומת להוט.
@asafbarca אני מסרב בתוקף להיכנס לשיח הפוזיציה הזה, סורי. גם לא אם תכניס טיעונים שלא טענתי כמו הגרלה קלה.
ברצלונה, ריאל מדריד ובכלל קבוצות גדולות מקבלות הנחות והטבות מהשופטים. ככה העולם עובד.
מה שאני יכול לעשות הוא לתאר את הרגשתי ולתמוך אותה בראיות שהן לדעתי רלבנטיות. תוכל לבטל כל דבר ב׳אנקדוטות׳ או דוגמה אחרת מצד שני, אין לי ספק. עדיין, מה שראיתי במבחן העין הוא מה שהשאיר אצלי את הרושם. זה מתחיל ביותר פנדלים ופחות מדי כרטיסים, אי הרחקה של מסי ועוד, כמו שכתבתי. אבל בוא נלך רק על הגמר:
אתה רוצה להגיע לזה שבמדד חוסר האיזון השיפוטי ארגנטינה מקבלת 4.7 לעומת ספרד שמקבל 4.65? כנראה שלא נצליח. זה אומר שכל הדיון הוא סתם אנקדוטות? לדעתי לא, גם אם נורא קל לטעון את זה. אבל אורי צודק, זה חסר תוחלת.
אגב, על ה׳המאיסו את עצמם בצדק׳ אני מניח שאנחנו מסכימים?
אני לא טוען שאתה טענת את זה, אני טוען שאי אפשר להתעלם מהתעמולה המכוונת נגד ארגנטינה שאם תרצה או לא, משפיעה גם עליך וזה הגיוני.
בסוף אתה גולל בטוויטר ובטח צופה בתכנית המשונה הזאת של אדו אגירה (בכל זאת אתה גר במדריד). אתה מקבל הדהוד על כל פאול של ארגנטינה בכל מקום, אלפי תיאוריות קונספירציה שגם אם חלקן פתטיות כמו הדרך לגמר, בסוף משהו נכנס למח, לעומת נבחרת כמו צרפת נגיד שאותה לא מחפשים על כל מהלך. אתה רוצה להגיד לי שזה לא משפיע על שיקול הדעת? אתה יכול להגיד, אני לא מסכים.
לגבי הצהוב השני של פארדס אני בכנות חושב שזה ממש לא צהוב שני, אם רודרי מורחק בכרטיס כזה אתה מקציף ובצדק גמור.
ארגנטינה ביצעה 25 עבירות לעומת 21 עבירות של ספרד. היא קיבלה אדום ו-5 צהובים. כמה ספרד? 0 כרטיסים. לטעון שהגמר הוא דוגמא לשיפוט מוטה לטובת ארגנטינה רק מחזק את עמדתי בעיניי.
אם יש צורך בזה אני יכול להביא לך לא מעט עבירות ספרדיות שתסכים איתי שלחלוטין יכלו להיות שוות כרטיס צהוב (פלוס עבירה גבולית על מסי על סף הרחבה בדקה ה90, שאם נשרקת, כאמור זה טוב יותר מפנדל עבורו).
אבל הימנעות מהוצאת כרטיסים צהובים היו בכל המשחקים במונדיאל.
העבירה של פרדס שאתה מראה פה לא שווה צהוב שני
גם בגמר הייתה עבירה (דחיפה) על סימאונה שנשלח למצב שיכול להיות מסוכן ולא נשרקה עבירה למה לא נשרק אם זה היה מוטה לטובת ארגנטינה?
פסילת השער מוצדקת, בהתחלה כשהראו את הזווית האחורית באמת זה נראה כמו צלילה ולא היה כלום אבל בזווית הקדמית ראו שהוא דרך עליו מה לעשות שצריך לשרוק על זה? ואם הוא לא היה שורק ישר הואר היה פוסל את השער.
ארגנטינה היא קבוצה אגרסיבית עם שחקנים ערסים, תמיד הייתה ככה וכנראה תמשיך להיות, זה בתרבות שלהם. כל מי שלא אוהב את זה (ונכון הרבה לא אוהבים) ייגעל מזה וימאס לו ממנה.
במונדיאל של קטאר באופן כללי אני יכול להבין את המחשבה של השחיתות (לא נגד ארגנטינה באופן פרטי אלא באופן כללי כי זה ברור שקטאר שיחדה את בלאטר ושאר המאפיונרים בפיפא יותר גרוע כמות העבדים והדם שנשפך שם על בנית האצטדיונים) אבל במונדיאל הנוכחי אני מצטער , הקמפיין הנוכחי של ארגנטינה , “התלכלך” בגלל המשחק האחרון שלה ואלי זה מגיע לה, אבל בחיאת זה כזה רמה מגוחכת של טיעונים שאני קורא פה
היה טעות אחת לכאורה קריטית של אדום למסי (לא ראיתי את המשחק אבל נלך עם המחמירים) חוץ מזה לדעתי לא היה שום דבר יוצא דופן בעד ארגנטינה.
אפשר לחשוב שפעם ראשונה שקבוצה שזוכה במפעל כלשהו בדרך גם נהנית מטטויות שיפוט כאלו או אחרות. מה אני יגיד לכם זה הרמה של הטיעונים שלכם.
הכדורגל של ארגנטינה בגמר היה מביש, הגיע לה להפסיד וההתנהגות של חלק מהשחקנים שלה מביך לגמרי.