הליגה האירופית 21/22 - הדיון המתגלגל:: מודחים ברבע אחרי הפסד 3:2 (4:3 במצטבר) מול פרנקפורט (בוסקטס, ממפיס)

מסכים דני ומוסיף.

מינגסה סתום חסר מוח. קשה להגיד עליו מילה אחת טובה, הייתי נותן לדסט את העמדה גם אם הוא פצוע על כסא גלגלים והיה לנו יותר טוב. לידו החלליות של אלבס בסוף ימיו נראות טיל מונחה לייזר.

לשים מגן מעל מגן - המצאה המזוינת של קומאן - זה חטא בלתי נסלח שאני לא יכול לראות. נס שדסט נפצע כדי שלא נראה עוד פעם את האגף שלנו מפאר את דסט ומאחוריו מינגסה הגולם. ואז אנחנו מקבלים את באלדה - מגן עם פוטנציאל ענק (נטו לפי מה שראיתי אותו משחק בדקות הבודדות) ומעלים אותו במקום פאטי מעל אלבה, האידיוטיות התאבדה פעמיים. אני לא מצפה מהסרג’י הלזה לכלום אבל הוא הוכיח שהוא פחדן חסר מוח.

מסכים דן ודני ומוסיף

ברגע שאנחנו משחקים עם קו קדמי של שלושה שמתוכם אחד הוא מגן (או גאבי) אנחנו בעצם משחקים משחק אנטי ברסאי. הכניסה של דמבלה אתמול (אשכרה שמחתי כשהוא נכנס, לאן הגענו?) שינתה ברגע אחד את כל מערך הכוחות ההתקפי לטובתנו.

בלי קשר, אם לניקו אין כושר משחק ליותר ממחצית, אז שניקו לא ישחק יותר ממחצית. פערים אדירים בין היכולת במחצית הראשונה והשניה.

אין לי טענות מיוחדות כי באמת כל מה שרציתי מהמשחק הזה זה ההישגים לטווח הקצר: 3 נקודות. לא מצפה להנחות שיטה בפרק זמן כזה והמשחק בו יש לנו בעיקר מה להפסיד. רק אחרי הפגרה או אולי בחצי השני של העונה אדבר על טקטיקה ושאיפות מהמשחק של הקבוצה. עד אז מבחינתי זה לצבור מומנטום בלבד ולמנוע הפסדים עתידיים.

העיניים נשואות לגמר האמיתי של החצי הראשון של העונה מול בנפיקה. מדהים בעיניי שאף קבוצת עילית לא מצליחה לברוח לנו. אפשר עוד לתקן את הליגה עד כדי טופ 4, מנגד הפסד מול בנפיקה ואנחנו מוסיפים נפח למצוקה הכלכלית.

כמעט כל מה שרציתי להגיד נאמר. אלבה הוא השחקן הכי שנוא עליי בקבוצה, בגלל זבל כמוהו אנחנו מתבזים ברמות הגבוהות. תאכלס? קשה להאשים אותו. עשו לו חיים קלים. הוא ראה את אלבס זורק שנים ואז רץ לחבק את מסי, והוא ירש את מקומו. עכשיו אין מסי והוא אשכרה לא יכול להשכיח כמה זבל הוא בהגנה, אבל הכי חמור שהוא אפילו לא מנסה. הוא זורק זין במופגן, בלי בושה. אם כאלה שחקני בית, מי צריך בכלל לה מאסיה. איזה שחקן זבל.

אני לא שותף לשחיטה על מינגסה, ואני אתן לזמן לדבר. אני כן רואה שהוא מאוד הססני באחד על אחד וחסר ביטחון, אני לא חושב שהוא כזה גרוע התקפית כמו שאתם עושים ממנו. הוא הניח כדור לראש של ניקו שבנאחס לא נגמר בשער. אבל שוב, ניתן לזמן לדבר.

אני חייב לציין שניקו הוא הקשר הכי טוב שלנו. הוא פשוט קשר all around. הוא מאיים על השער, הוא מניע כדור, הוא שולט בכדור. חתיכת הפתעה.
דה יונג מהצד השני מאכזב אותי. דיי, חלאס, תן פאקינג משהו.

הדיון המתגלגל ממשיך לרוץ לקראת המשחק הכי חשוב של הסיבוב הראשון של העונה: המשחק הביתי מול בנפיקה ליסבון על העלייה לשלב הבא. כל תוצאה חוץ מניצחון והסיכוי בו נעלה הוא במקרה הטוב תיאורטי בלבד (בנפיקה לא מנצחת את קייב בבית ואנחנו מנצחים את באיירן בחוץ).

אומנם עוד מוקדם להפיל משחקי עונה על צ’אבי, אבל המון מוטל על הכף מבחינת ברצלונה לקראת המפגש מול בנפיקה. את המצב בליגה עוד אפשר לתקן, בטח כשיש לנו סיבוב שלם לפנינו, ובליגה בה אין הרבה קבוצות שמצליחות לחבר שלושה נצחונות רצוף. באלופות מנגד, אם ברצלונה תפסיד בשלישי, אנחנו צפויים להיפגע באספקטים בהם אנחנו מנסים להשתקם אולי בצורה הכי אנושה (יחד עם הרמה המקצועית) ברמה הכלכלית וברמת המוניטין של המועדון. זה במרחק של 90 דקות בו אנחנו יכולים לשמור על מעמדינו כקבוצה אירופית גדולה או שאנחנו נופלים לקטגוריית המילאן/יונייטד של השנים הקרובות, ולצערי, זה משהו שקשה לתקן.

בנפיקה מאז המשחק נגדינו, למעט התבוסות לבאיירן, נתנה הופעות לא רעות שבראשן ההצגה שלהם נגד בראגה (מקום חמישי בסופרליגה) עם 6-1 מוחץ, ולאחרונה השכילה לנצל את פאסוס 4-1 (כל ארבעת השערים לאחר הדקה ה80), כשהמשחק היה ביום שישי, כך שהיה לפורטוגלים הרבה זמן להתכונן לקראת משחק מכריע מאוד מבחינתם.

בנפיקה כפי שראינו היא קבוצה מצויינת. מאמן לא רע, שחקנים ותיקים כמו פיצי, ראפה, ירמצ’וק ואוטמנדי, בנוסף לכשרונות עולים כמו גרימאלדו ודרווין נונייז, כל שהרמה המקצועית בנפיקה משתדלת לשמור על סטנדרט מאוד גבוה במטרה לקחת חלק ב16 הגדולות, בדומה ליתר הקבוצות הפורטוגליות המצוינות.

פעם שעברה נפלנו בכמה אספקטים:

1. מצ’אפים בעייתיים שיצרו עבור בנפיקה יתרון מספרי בקלות מול השער.

2. קושי ניכר לייצר מצבים מהאמצע, בעיקר לאחר ההעברה של פרנקי לקו ההגנה.

3. איך לא, ריכוז מול השער.

אני מעריך שצ’אבי לא יעבור למערך שלושת הבלמים שהפיל את קומאן. שחקני ההתקפה של בנפיקה מאוד טכניים ומהירים, שאלו אספקטים איתם קו ההגנה שלנו נוטה להתקשות מולו. קו של ארבעה בהגנה הוא ככל הנראה בלתי נמנע כדי למנוע שידור חוזר מהמשחק באיצטדיון האור.

הקישור לדעתי הוא המפתח למשחק הזה. אפילו ב"תכנית המשחק" של קומאן פרנקי לבדו הצליח לגרום לנו להיות רלוונטיים. הקישור של בנפיקה רך יחסית (ככה זה שוייגל קשר אחורי אצלך), וזה יכול להיות נקודת מפתח עבור בארסה.

הנקודה הקשה פה היא כמובן ייצור וכיבוש מצבים. בארסה תשחק ללא אבדה ואחומאש, כשהאופציה היחידה לאגף היא דמיר. אין לה שחקנים שיודעים לשים את הכדור ברשת, ועל כן זה צריך להיות נס ברמה תנ"כית שנצליח לשים כדור ברשת עם טרידנטה של גאבי, ממפיס ודמיר.

צ’יפ לצ’אבי:

משחק הלחץ חייב לעבוד שעות נוספות. בנפיקה תשרוד עם תיקו והסיכויים לטובתה להמשך. היא לא תגיע ליזום, אלא תסתמך על המהירות שלה מקדימה והיעדר בתכלס שלנו. כל כדור שנאבד, הוא סיכון ממשי. הלחץ המגבה הוא קריטי כדי שלא נאבד אחיזה על המשחק.

שיהיה בהצלחה.

זה מצב הטבלה כרגע -

מכיוון שלנו ולבנפיקה יש כרגע את אותו הפרש שערים (וכל עוד לא ננצח אותם, יש להם יתרון בתוצאות הפנימיות בינינו, ואם ננצח אז זה לא משנה), המצב שונה ממה שתיארת.

עדיין אפשר לעלות בתרחישים הבאים -

1. תיקו מול בנפיקה, תיקו מול באיירן ושבנפיקה לא תנצח את קייב.
  2. תיקו מול בנפיקה, הפסד מול באיירן ושבנפיקה לא תנצח את קייב.
  3. הפסד לבנפיקה, ניצחון מול באיירן והפסד של בנפיקה לקייב.
  4. ניצחון מול בנפיקה, ושימות העולם.

רגע רגע רגע רגע…HOLD IT!!!

זה מה שאני חושב שזה?

נראה לי שאם אבדה ואחומשהו הועדפו על פני דמיר בדרבי, אז דמיר לא בתכניות כרגע.
יש עוד אופציות, כל אחת יותר גרועה מהשניה.
סרג’י רוברטו בכאילו קיצוני. הוא כבר שיחק שם והיה גרוע. העיתונים חושבים שהוא יהיה מגן ושמינגסה קיבל עונש.
גאבי בימין וקוטיניו בשמאל. יש לגאבי חצי שעה ניסיון בתפקיד הזה. ואני מקווה שקוטיניו יסכים להתחמם הפעם.
באלדה בשמאל , מה כבר אפשר להפסיד.
לוק דה יונג במרכז, ממפיס בימין וגאבי בשמאל.
4-4-2 עם קוטיניו וממפיס.
פיקה חלוץ א-לה-קומאן.

אני מאמין שדווקא גאבי-ממפיס-קוטיניו יפתחו ולא דמיר.

אני מאוד אשמח אם קוטיניו יצליח אצלנו סוף סוף, השאלה כמה זמן אפשר עוד לתת לו צ’אנסים ולחכות שיפרח.

מקווה שגאבי לא יפתח באגף, לא התפקיד שלו והוא לא היה טוב בזה.

מעדיף שלא נפתח עם קיצונים אם אין ברירה מאשר לשחק במערך של קיצונים עם שחקן שזה לא התפקיד שלו.

מישהו צריך לספר לצ’אבי שהמשחק מחר, ולא ברביעי, אחרת הוא יעשה דמבלה.

לפחות זה אחלה תירוץ להפסד:
“לא עבדנו באימונים על שמירה בהגנה, חשבנו שיש עוד יום”

סיכוי טוב שזו טעות בתרגום, נכון?!

Hell yeah.

רוברטו בחוץ למשחק הזה.
מי רצה מינגסה ולא קיבל?

לסגל המלא נכנסו דסט שלפי הדיווחים כשיר לפתוח, בנוסף אליו גם דמבלה נכנס לסגל אבל הוא יוכל לקבל 15-20 דקות בסוף המשחק ורק אם זה יהיה דרוש.

חוץ מהם כל הסגל כרגיל, בחוץ נמצאים אגווארו, ברייתוייט, פאטי, רוברטו ופדרי.

רק אוסיף למה שכתבת -

בהנחה שהצרפתי לא ייפצע עד המשחק, ושבכלל יזכור שיש משחק היום.

ההרכב -

דמיר ואראוחו חוזרים להרכב. איתם גם לנגלה. יופי.
הקישור הוא אותו קישור.

איך המערך ייראה?

ההרכב של בנפיקה -

כנראה 3-4-3.
הרכב מפתיע. גם לנגלה וגם דמיר מקבלים צ’אנס במשחק כל כך חשוב, קוטיניו וגרסיה בחוץ.

יכול להיות שזה ה3-2-2-3 של צ’אבי שדיברו עליו?

נראה לי כמו סוג של 3:6:1. השאלה אם דמיר ואלבה יהיו באותו “קו”.

אני חושב שנראה משהו שבין 3-4-3 ל3-2-2-3 שבעיקר מרווחים בו דמיר בימין ואלבה בשמאל, זה גם יכול בקלות להיות ניקו בכנף ימין כשדמיר נכנס לאמצע הרבה, ניקו אולי גבוה וחזק אבל הוא משלב טכניות נהדרת, מהירות מפתיעה לקשר וגם אורנטציה התקפית טבעית יותר מדה יונג ובוסי. סוג של תואם וואלוורדה בתפקוד על המגרש, ה50/50 החדש.