לא שיש המון אופציות, אבל ההרכב מדאיג אותי.
נקווה לטוב, קשה לי להאמין שנצליח לצאת מהמשחק הזה עם ניצחון\תיקו
נראה לי שהדבר הנכון בתהליך של בניה זה לא לשחק יותר מידיי עם מערכים ולבלבל את כולם אה לה קומאן. אני מניח שנמשיך בזמן הקרוב עם ה4-4-3 הקלאסי ושרק אחרי שתיווצר איזשהי משמעת קבוצתית וסדר צ’אבי יתחיל לשחק גם עם מערכים.
שוב מאכזב שלא סופרים את ריקי. להעדיף על פניו את דמיר גאבי וניקו זה לא לעניין. יש לריקי מקום בהרכב פותח.
כמובן נהיה חכמים בעוד רבע שעה.
לדעתי זה 4-3-3, ואראוחו מגן ימני.
סה"כ משחק שני של צ’אבי, בלי הרבה זמן ממש לעבוד עם הקבוצה, ובלי הרבה זמן ממש לעבוד עם/על ריקי בנפרד ובתוך הקבוצה. נותן לזה עוד כמה משחקים כדי לראות ולהסיק מסקנות.
אבל…יש סיכוי שמתישהו נצטרך להבין שאולי יש דברים שרואים משם, שאנחנו לא רואים מכאן. אם גם צ’אבי לא ייתן לו הזדמנויות (וזה לא יהיה יותר פשוט, כשפדרי, דמבלה ופאטי יחזרו) - יכול להיות שגם לא מגיעות לו כאלו.
לא יודע איך יסתיים, דקה 44 ולגאבי יש אומץ לב של פויול.
נכון שאני תמיד מלכלך על רוברטו, ונדבק אליו לרעה בכל הזדמנות, גם כשזה לא קשור?
אז ניקו. רק הפוך. הפוך לגמרי. הפייבוריט החדש. ויסלח לי גאבי.
נ.ב. בוסקטס נהיה צעיר ב-10 שנים. כנראה שכל מה שהוא היה צריך זה שיטה. ומאמן.
וואוו!
יש עוד מחצית, זו שבה בדרך כלל אנחנו מקבלים בראש, אבל עד עכשיו אני נמס מאושר.
יש משחק לחץ, יש מסירות של שחקנים שמגיעות אל תוך הרחבה של בנפיקה, יש הגנה שעוזרת לטר-שטגן להבליח ולהציל אותנו, יש משחק שוטף בגשם שוטף שסופסוף נראה כמו משחק של ברצלונה שגרמה לנו להתאהב. לעזאזל, אפילו יוסוף מזכיר את פדרו.
וכל זה כשההתקפה שלנו פצועה עד מורחקת למעט ממפיס. שוב, וואוו!
כשצ’אבי מונה למאמן אמרתי שיש לנו סיכוי לזכות באליפות. לא כי אנחנו הולכים להיות תותחי על, אלא כי בליגה הקיקיונית שלנו מספיק שנהיה טובים, וריאל ואתלטי כבר ידאגו לסדר לנו את האליפות עם הבעיטות שלהם בדלי.
אם נמשיך עם עקומת ההתפתחות הזאת, לא נצטרך טובות מהמדרידאיות. סופסוף יש שיטה ויש משחק, וזה רק אחרי שבועיים. מהמם.
וחזרה למציאות ולמחצית השניה. מקווה שלא הולכים לפתוח לנו את התחת
ובסוף המשחק עדיין נהיה עם סיכוי ממשי לשמינית.
אז טעיתי כמובן ופתחנו 3-4-3. נראה לי שאכן המערך שלנו נקבע לפי היריבה ככה שיש לנו יתרון מספרי מאחורה לטובת בניית המשחק.
כל השחקנים (חוץ מלנגלה ושגיא כהן) נראים יותר טוב משהם נראו לפני שבועיים. טורפים את המשחק בלי יכולת מחץ.
הסקורר הכשיר היחיד שלנו נראה בעיקר כתומך סקוררים, ולשחק כדורגל בלי חלוצים זה סופר מאתגר. הפסיכולוגיה של שחקן מול שער היא מדהימה וזה מרגיש כמו תחום שלא נוגעים בו. מין השלמה מוזרה על הקריטריון הכי חשוב במשחק.
לא יודע מה איתכם אבל לי סיפרו שכל המאמנים מייבשים את ריקי בלי סיבה ואם רק צאבי היה המאמן ריקי היה הברומטר.
והנה, אמנם כולה משחק שני, אבל ריקי נראה עדיין כשחקן ממעמקי הספסל ולא מישהו שעושה קולות של חזרה/התחלה.
מסי יכול היה כלכך להינות מהילדים האלה. מתבאס בשבילו ובשבילנו.
כמו כן, ממפיס פשוט 3 יח מתמטיקה כשמסביבו כיתת מחוננים. חבל.
בצד האופטימי, צריך נס. בצד היותר אופטימי, נבנה את עצמנו לאט בליגה ובלי הפרעה של גג עוד שלב בליגת האלופות…
הבעיה היא בעיקר כלכלית.
אי העפלה לשלב הבא זו מכה כלכלית קשה למועדון.
אם אחרי המשחק מול ויגו אמרתי ש"הפסדנו 3:3", אז היום “ניצחנו 0:0”.
הדבר הכי הכי טוב שאני יכול להגיד על המשחק הזה, הוא שנשארתי ער, דרוך ובמתח עד לשריקה.
כן. לא היו סימני נמנום למרות השעה, לא נשארתי על הערוץ רק מתוך כבוד. היה משחק ואלוהים, לא יכולתי להוריד את העיניים. שאפו.
כל המשחק ניסיתי ולא הצלחתי להבין מאיפה פתאום באה לנו ההגנה. אשכרה נראה שהם מבינים מה לעשות, מחפים אחד על השני, סגרו שטחים לבנפיקה והוציאו להם את המיץ. שלא לדבר על כך שלא היו איבודי כדור מביכים שהתרגלנו לראות עד היום.
בנוסף, עשינו להם את החיים כל כך קשים, שפעמיים במצב של שניים על אחד הם לא הצליחו לכבוש. זו אחלה תעודת בגרות לאימוני ההגנה שצ’אבי הצליח להנחיל בשבועיים. אפילו לנגלה נראה כמו שחקן לגיטימי.
בהתקפה כבא אפשר לראות יעילות מדליקה. גם מול התוכים וגם היום הכדור מטייל ברחבה של היריבה שוב ושוב, ורק צריך רגל מסיימת. במצבים כאלה עם משחק מסודר שרק ילך וישתפר מכאן, מבול של גולים זה רק עניין של זמן. חבל שקון כבר לא יחזור לשחק איתנו, אבל אפילו מרתין עלול להיות יותר מוצלח מממפיס בהיבט הזה. מרטין לפחות חלוץ 9 על אמת. ועם כדורים כמו ששרקו היום ליד הקורות של ולחודימוס, אני חושב שהוא היה יכול לדחוק משהו פנימה.
שמח לראות את דמבלה חוזר. אם צ’אבי יצליח להחזיר אותו להיות שחקן הטופ שקנינו לפני 4 שנים, אנחנו יכולים להרוויח בענק את הרכש שלו שמבטיחים לנו כל קיץ. רק שהצוות הרפואי החדש ייתן בראש וישמור לי את כולם בריאים.
קבוצה. סופסוף אנחנו משחקים כמו קבוצה. וזה טוב, כי כאוסף אינדיבידואלים אין לנו מה למכור, אבל כקבוצה עשינו חיים קשים והיינו קרובים בטירוף לנצח קבוצה אחרת שפירקה אותנו 3:0 רק לא מזמן.
תודה לך צ’אבי.
תודה ושוב תודה
קודם כל ולפני הכל אוטמנדי תעשה לי ילד! לא הייתי מחסידיו אבל בשנתיים האחרונות היצור הבלתי נלאה הזה פשוט ענק.
השלושקל שלי:
-
יש לנו בעיה מטורפת… חצי מהשחקנים שלנו לא כשירים לשחק 90 דקות בקצב גבוה בגלל שהם מבוגרים מידיי והחצי השני לא יכול בגלל שהוא צעיר מידיי. צ’אבי בחר שלא לרענן את השורות וקיבלנו קישור אנמי ועייף בדקה ה60. צירוף הקסם של 2 המילים ‘סרגל’ ו’מאמצים’ יוחזר לאלתר! חייבים לשחק נכון יותר מבחינת רוטציה וחלוקת דקות.
-
מה שיש לדמבלה לתת - אנחנו צריכים. אין לנו ספיירים. מצידי שיצמידו לו מנתח התנהגות שיתן לו מדבקה או שוק חשמלי על כל התנהגות נאותה/שלילית בהתאמה. אבל הוא חייב להיות נער צ’אבי (סטייל נערי רפול).
-
אני אתגבר על אי השיתוף של ריקי. זה בדיוק מה שהיה חסר לנו על המגרש בחצי השעה האחרונה אבל אני אתגבר. חובת ההוכחה עליו ואני בטוח שהוא יקבל הזדמנויות.
לפחות חזרנו להפסיד כמו שמנצחים
לא חדש שלברצלונה אין שחקן שיודע לשים את הכדור ברשת.
זה לא משהו שהתחיל העונה, זה משהו שרץ כבר כמה עונות שהיינו תלויים לחלוטין במסי.
היו כמה עונות שסוארס עזר לו, אבל עדיין זה היה בעיקר מסי, בשערים ובישולים.
אמרו יש תלות במסי ועדיף שהוא יילך ושחקנים אחרים יפרחו.
אולי זה היה נכון אם היו בונים קבוצה מחדש, אבל אין סיכוי שאותה הקבוצה, שהיתה תלויה בו לחלוטין, תצליח בלעדיו (ובלי אף אחד שעושה קולות של חלוץ).
אני לא יודע…
ברור שעם מסי היינו יכולים לנצח תיאורתית, את המשחק הזה משהו כמו 4:0. אבל מסי כל כך גנב את ההצגה שכבר לא היה אפשר לייצר מסביבו איזון. בלעדיו הקבוצה חייבת להתלכד ולשחק כמו קבוצה. היום זה היה אימפוטנטי מול השער, אבל לאט לאט גם השערים יבואו.
מסי וסוארז היו שני אינדיבידואלים ענקים שיכלו לעשות מכלום ושום דבר גולים. הם לא השתמכו על משחק קבוצתי שיתמוך בהם, ולא היו פה מאמנים שיכלו לבנות קבוצה שתתמוך בהם.
עכשיו שיש קבוצה, וזאת רק ההתחלה, סקורר טוב יהיה מספק. רק תזכרו כמה פדרו ידע לכבוש כשהייתה קבוצה שיודעת לתמוך בהתקפה.
ומעין סטירת לחי לעצמי - אם מסי היה פה וצ’אבי מאמן את הקבוצה הזאת ומצליח עדיין לגרום להם לשחק ככה כמו היום, אז וואוו איך שהיה לנו מה למכור.
עכשיו כשיש מאמן ויש שיטה ברורה רואים עוד יותר טוב שלברצלונה יש סגל חלש מאוד יחסית לרמות שהיא רוצה להיות בהן.
ממפיס הוא שחקן של קומאן שאני לא מבין מה הוא עושה בהרכב של צ’אבי, לדעתי הוא יהיה השחקן הראשון שצ’אבי יחליף כשתהיה לו אופציה לעשות זאת מבחינת תקציב.
כל מה שהשיטה לא הצליחה לעשות דמבלה כמעט עשה ב2 פעולות, חייבים עוד שחקנים כאלה, עדיף כמובן שיהיו עם ברגים מחוזקים עד הסוף.
לא ראיתי שום משחק לחץ. לא במחצית הראשונה ולא בשניה.
נראה לי שכמה חבר’ה היו עייפים. 2 משחקים בשבוע כבר כמה שבועות ברצף, ובראשם פרנקי וממפיס שהיו פשוט על הפנים. גם גאבי היה נראה עייף בסוף. לא שמתי לב שהקפטנים התעייפו דווקא.
אני חושב שללנגלה היה משחק טוב בניגוד לציפיות. קיבל פעם אחת בין הרגליים , אבל לא היה נפל. דמיר לעומת זאת חושך עם הברקה אחת.
ומהצד השני, גם לא ראית שטיילו לנו היישר לרחבה.
כשהכדור לא היה ברגליים שלנו השחקנים ידעו מה לעשות ועשו את זה נהדר, תקרא לזה איך שאתה רוצה, אני קראתי לזה משחק לחץ.
ואגב, פיקה ובוסי באמת נראו היום טוב מאוד ולא כמו שחקנים שצריכים לעוף לקיבינימט. לא יודע אם השמועות על כך שצ’אבי לא ייתן להם לשחק יותר ממשחק אחד בשבוע נכונות. בינתיים הם עושים את העבודה ונותנים לו את השקט שהוא צריך.
זהו שאני די בספק לגבי זה.
אין בקבוצה שחקן שיודע לשים את הכדור ברשת מה שמכנים ׳הרגל המסיימת׳.
זה מוטיב שחזר על עצמו במשחקים של קומאן ועכשיו גם אצל צאבי.
לא הבנתי מה הדוגמא בפדרו, הוא היה סקורר מעולה רק שהוא היה אפור יחסית לשאר הקבוצה. הלוואי שהיה לנו פדרו אחד בסגל.
מסכים. פשוט שפדרו עם כל האפרוריות שלו יודע לשים גולים, וזה מה שאנחנו צריכים עכשיו. ופדרו לא מדגדג את הקרסוליים של מסי, אז אולי גם בלי העז אנחנו נצליח להסתדר.
שוב, אני עף פה על הקבוצה ואומר שהליגה עוד לא גמורה מבחינתנו - בעיקר בגלל החולשה של המדרידאיות, אבל בליגת האלופות עדיין לא יהיה לנו מה למכור גם אם כל הסגל היה כשיר.
לשים את הדברים בפרופורציות, אני מקווה לחיזוקים משמעותיים בקיץ כדי שנהיה רלוונטיים גם באירופה. עד אז, אני רוצה לראות אותנו נאבקים על הליגה כל הדרך.