לזה אני לא קורא משחק לחץ. גם אנחנו לא טיילנו ברחבה של בנפיקה, אבל אתה חושב שבנפיקה עשו משחק לחץ טוב?
בשבילי משחק לחץ זה כאשר כל שחקן יריב שמקבל את הכדור מייד מותקף וגם סוגרים לו אופציות מסירה . זה קרה לפרקים מול אספניול אבל לא קרה היום.
הייתי מאוכזב מזה, ציפיתי לכמה חטיפות במחצית שלהם.
הוא ידע לעשות תנועת עומק אלכסונית בתזמון מושלם שוברת נבדלים, ואז ידע לשים גולים. והיה גם ווינר ענק.
בקבוצה ההיא גם דמיר היה פדרו.
בסוף
גם בויאן, טיו, ושחקנים נוספים הראו יכולות כאלה.
הכל יותר קל כשיש שחקני התקפה נוספים שמושכים המון אש וכאשר יש לך כזה קישור, וכמובן שגם מסי.
לא שפדרו היה רע. אבל ביטחון מאוד חשוב להתפתחות של שחקן, ומה שפדרו קיבל בברסה היה הסביבה המושלמת לכל שחקן.
פדרו ידע להבקיע במשחקים הגדולים, אם זה בקלאסיקוס (אני עדיין זוכר את צ’אבי מוסר לו מסירת סרגל ב-2009/10 אחרי אלכסון מושלם לעומק ותנועה מאחורי הגב של ארבלואה), אם זה בגמר ליגת האלופות כמו ב-2011. לא כל אחד שתופר את המאלגות ואוססונות בליגה - מסוגל לשמור על פאסון ושקט מול השער ברגעים הגדולים באמת. מבחינתי לפחות יש כובד משמעותי ל’נגד מי’ אתה כובש את השערים. אני חושב שבתחילת הדרך הוא גם היה שחקן שמייצר לא רע, לא באמת שחקן קו אבל עם דריבל סביר וכמובן מהירות, נכס. זה הרבה “הסביבה” אבל גם הוא.
על מה יש לדבר בכלל - תראה מה היה עם פדרו בצ’לסי אחר-כך, לעומת המשך הקריירה של בויאן, טיו וכל היתר… נכון שפדרו היה אפרורי ביחס לבארסה ההיא, אבל עדיין מדובר בשחקן בסדר גודל מעל לשאר
בחיי שהחילוץ הזה עשה לי פלאשבק למסצ’ה מול רובן בחצי גמר המונדיאל בברזיל. כל כך הרבה רגשות מעורבים. באסה שלא נכנס, אבל פשוט הלם מהחילוץ. אוטמנדי היה ענק.
בכל זאת, אנחנו עוסקים פה בבארסה, אז כמה נקודות חשובות למשחק:
-
אני לא רואה סיבה לרדת על משחק הלחץ. בארסה העלימו את הקישור של בנפיקה שחוץ מהבלחות ישירות לשחקני ההתקפה, לא הצליחו להחזיק בכדור. הרבה קילומטראז’ מצד גאבי, ניקו, פרנקי ובוסקטס במטרה לחנוק את הקשרים. אומנם הוא לא תמיד היה עקבי, כי בכל זאת יש גבול כמה אפשר לעשות את זה למשך 90 דקות כשחצי סגל פצוע, ועדיין הם עבדו קשה מאוד.
-
מדהים כמה אני לא סובל את דמבלה. הוא אחד השחקנים שאני הכי שונא שלבשו את המדים. בדיוק ההפך מכל שחקן אחר שאהבתי במועדון. טיפש, פוזאיסט, עצלן ובכללי אופי של סמרטוט, ועדיין הוא השחקן הכי מוכשר בסגל שלנו, ובפער. הוא היה צריך רק עשר דקות בשביל להשפיע על המשחק יותר מדמיר וממפיס יחד, ואלו בהחלט הפערים בין שחקנים שכביכול עומדים בסטנדרט של של קבוצה טופ אירופאית, לעומת כאלו ששייכים לקבוצות אמצע גבוהות (בדגש על ממפיס). לראות את דמבלה מתמודד עם שחקני ההגנה של בנפיקה פשוט לא היה כוחות, והלוואי שלאפס הזה היה חצי מוח והיה הופך ככל הנראה לשחקן הסטורי. כואב לי על ממפיס שנותן כל משחק 140%, אבל לפעמים נראה שזה לא זה. דמיר מנגד הפתיע לטובה, ואני חושב שהוא ראוי ליותר קרדיט מצ’אבי.
-
הנושא של סרגל מאמצים הוא כן חשוב, אבל אחרי משחק כמו בנפיקה זה לא הזמן לדבר עליו. גם אצל ריאל של זידאן שכל כולה התנהלה סביב סרגל מאמצים מאוד הדוק, היו רגעים בו הם “שוברים אותו”. בשביל לנהל משחק חץ אינטנסיבי לאורך עונה שלמה צריך סרגל מאמצים, וכמובן רטוציה רחבה סטייל פפ, אבל לא ציפיתי שזה יתחיל במשחק בו ניצחון היה מאסט.
-
רונאלד פאקינג ארואוחו (קרדיט ל @Eyal ). שחקן ענק, פוטנציאל אדיר בהגנה לשנים קדימה. מקווה שהוא יצליח לשמור על עצמו, אבל הוא היה יוצא דופן בהגנה.
-
האמת, שלראשונה מזה המון זמן הייתי ממש מרותק למשחק. לא יודע אם זה שווה משהו, אבל צ’אבי לחלוטין החזיר את העיניין בבארסה. מקווה שהקהל ימלא את האצטדיון בהתאם.
יאללה למשחק התופסת של אריק ודנג’ומה בליגה.
אני אומנם מתנשא, אבל לא גנב. הקרדיט לעידו. אתה יודע…ההוא שפעם קראו לו קומאן.
תוודא שהוא בסגל הפעם.
Bayern coach Julian Nagelsmann has confirmed that Goretzka, Kimmich and Gnabry won’t play against Barcelona tomorrow. Hernández isn’t expected to start either.
Sabitzer and Choupo-Moting are also ruled out.
יש לנו עוד יום אחד לעבוד על הפציעות של לבנדובסקי, מולר וקומאן, ואז אפשר לפתח ציפיות.
איליאס דווקא יש, מספר 37. אין את אבדה, כי הוא לא רשום לצ’מפיונס.
חחחח קטע!
יופי, אולי התחזית שלי ל2-0 קטן לבאיירן תתממש
מכיוון שאני לא מאמין שברצלונה תשים גול במינכן ויש לי הרגשה שבנפיקה תבעט בדלי בקייב, יש לי שאלה להיסטריונים פה בפורום יש קבוצה שהצליחה לעלות עם 2 שערי זכות לשלב הבא?
יוון ביורו 2004
(כמובן שזה נאמר בצחוק, ולמעט שזה זכור לי כיורו הכי מבחיל שיצא לי לראות, אין לי מושג עם כמה שערי זכות הם עלו).
מכוער, מגעיל, לא ברסאי, לא מה שאני רוצה לראות מהקבוצה, ולא המצב שהייתי רוצה שנהיה בו.
אבל כרגע? לוקח את זה ב-2 ידיים ובעיניים עצומות.
כרגע אני לוקח בשתי ידיים ובעיניים עצומות כל נקודה וכל פירור שיזרק לעברנו.
את החורבן שזרע פה הנחש ייקח הרבה זמן לתקן, אבל אני מאוד מקווה שעד פברואר, כשהצ׳מפיונס יחזור, אנחנו נראה במצב טוב בהרבה וכבר נתחיל לעמוד על הרגליים בזכות עצמנו.
אני לא מצפה מצ׳אבי לתקן את הקבוצה בחודש, אבל שלושה חודשים זה מספיק זמן בשביל להתחיל לראות תוצאות ומשחק יפים וטובים יותר.
חוץ מזה, אם נמשיך עם קצב השערים הזה, ולא משנה באיזה מסגרת, אנחנו לא נהיה בצ׳מפיונס בשנה הבאה.
אם נזכה בליגה האירופית נעלה לליגת האלופות גם מהמקום העשירי. אבל אף אחד לא מבטיח שנזכה בליגה האירופית מול יריבות חזקות כמו בטיס, לייפציג, מונאקו ועוד.
אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק…
לא מצאתי קבוצה שעלתה על 2 שערי זכות, אבל הייתה קבוצה שעלתה עם 3. רומא ב 2002\03.
אולי באיירן יבקיעו שער עצמי כמו ב 8-2.
אגב, צפוי מזג אוויר קר מאוד ואולי אפילו שלג. לדעתי זה טוב לנו, זה מצמצם את הפערים באיכות. וגם הפציעות אצל באיירן כמובן.
גשום מאוד כרגע במינכן, קר ויש סיכוי לשלג, אולי זה טיפה יצמצם פערים (כשאתה מחפש סיבה לאופטימיות בכוח)
5-3-2. מפסידים ומפסידים באותה הדרך.