הליגה האירופית 21/22 - הדיון המתגלגל:: מודחים ברבע אחרי הפסד 3:2 (4:3 במצטבר) מול פרנקפורט (בוסקטס, ממפיס)

תקראו לי דפוק, הייתי מוריד את בוסי ושם בקישור האחורי את דה יונג ומעלה את ריקי. להפסיד לא נפסיד, מקסימום נרוויח מידע חשוב על ריקי לטוב או למוטב

בול! סוף סוף מישהו כותב את זה.
מתעסקים פה במאמן, בהרכב, בחילופים, בחייאת… אין לנו שחקנים
יש לנו סגל שחקנים מחורבן! ההבדלים ברמה האתלטית הם עצומים. השחקנים שלנו כל כך איטיים בהשוואה לשחקנים של באיירן שכדי להכאיב לנו עוד יותר השחקן היחיד שעוד עומד ברמה האתלטית איתם(טמבלה), נופל ברמה השכלית.

שוער בירידה.
אין מגנים.
בלם אחד סביר בכל הסגל.
בקישור יש את בוסי שכבר לא מתאים, דה יונג שלא פורץ וחבורת ילדים בוסריים.
ובהתקפה אין כלום, פשוט נאדה. הסקורר הראשי שלנו הוא שחקן בינוני שמעולם לא היה קרוב להיות וורלד קלאס, והסקורר השני הוא ילד בן 18 מאוד מוכשר אבל מאוד פציע ובלי מיניסקוס.

אין לנו מה לחפש ברמות האלה, בנפיקה קבוצה יותר טובה מאיתנו, לצערי גם סוסיאדד ובטיס.
המטרה העיקרית היא מקום 4 ובלי חיזוק אין מצב שנעשה את זה.

בטח. אנחנו רק צריכים לשנות את השם ל"סביליה". ולדאוג שסביליה האמיתית תיעלם איכשהו.

טוב סביליה בליגה האירופאית. אפשר לותר מראש…

צ’אבי חייב להפסיק לוותר על הנעת כדור. זה הבסיס להכל ובמצב הנוכחי יכול להוות לפחות מסגרת עבודה לטווח הקצר. לפחות לבסס משחק של הנעת כדור ואחוזי החזקת כדור. אחר כך יבואו החלוצים שגם יוכלו לתרגם את זה למשהו.

סתם מתעניין,
מישהו יכול לעשות את החישוב כמה היו עולים הפיטורים של קומאן בקיץ וכמה הפסדנו מאי העלייה?

פיטורים של קומאן בקיץ לא היו מבטיחים עליה לשמינית.
קומאן קיבל 12-13 מיליון פיטורים. עליה לשמינית מבטיחה לך כ 10M. אם היינו מנצחים את בנפיקה היינו מקבלים עוד 2M, ועוד כמה מיליונים בודדים על החלק שלנו במאגר ששמור לספרדיות (זה תלוי במה שהקבוצות האחרות עושות).

ברור שלא אבל גם אוהד פשוט כמוני, שלא מזהה כמו שגיא כהן שניה אחרי חילוף מי משחק באיזו עמדה ומה המאמן מנסה להשיג, רואה שינוי משמעותי בצורת המשחק ובגישה מהרגע שצאבי פה ואנחנו אוחזים כולה במשחק שישי(?) שלו.

אני די בטוח שאם היינו מהקיץ איתו, או עם מאמן נורמלי אחר, היינו מצליחים לנצח את בנפיקה לפחות בבית ולעלות.

החיסכון בקיץ עולה לנו ביוקר עכשיו.

הפסדנו את העלייה בתיקו מול בנפיקה.

להזכירך בקיץ לא יכולנו להחתים שלושה שחקני רכש בגלל תקרת שכר. אז אני מניח שלא יכולנו לפטר את קומאן אז.

אוקיי.
מקבל.

דבר אחר, אני שומע את צאבי אומר שאנחנו צריכים לנצח כל משחק בליגה האירופית ולזכות בתואר.

אני מאוד מקווה שהוא אומר את זה מהשפה ולחוץ ולאוזני השחקנים אבל בפנים הוא יודע את האמת ופועל לפיה. המצב עצוב אם הוא לא הפנים (כמו צוות השידור היום) שמבארסה כרגע נשאר בקושי השם.
אנחנו לא מצליחים להתמודד עם קבוצות אמצע / תחתית בליגה הספרדית והוא חושב לנצח כל משחק באירופית.

אני מאוד מאוכזב מצ’אבי. אין לו בייצים כמו לפפ, כי פפ היה עולה עם מה שיש ולא ממציא לי מינגסה מגן שמאל. תן לבאלדה לשחק. יכול להיות שהוא היה פחות טוב, יכול להיות, אבל לפחות הייתי רואה דרך של מאמן ולא מאמן שכמו קודמיו פשוט מתעסק בפלסטרים.

יש המון חסרונות בקבוצה מבחינה קבוצתית, דברים קטנים שמאוד קריטיים כמו עמידה נכונה במגרש. פיקה מקדים את מולר בראש, אבל הוא מוריד כדור לאמצע. פעם היה שם קשר של ברסה שמחכה לזה מראש, ולא רק בברסה-בכל קבוצה עם מרכז מגרש שיודע מה תפקידו והוא מתואם עם הבלמים והוא בפאקינג משחק! עכשיו יש שם שחקן של באיירן שישר מריץ את מולר והנה בור. אחרי זה סנה נכנס לאמצע, מקבל כדור לבד. איך זה קורה? ישר יש לו שטח, ויוצא מצב ששוב פיקה צריך לרוץ מול החלוץ לשטח. שלא תחשבו, לכל בלם זה לא המצב שצריך להיות. סנה לא אמור לקבל כדור באמצע לבד, אין חיפוי, אין עמידה נכונה, אין תיאום קבוצתי, נאדה. גם משחק לחץ לא היה פה בכלל. מה לעזאזל? מה גרם לצ’אבי לזנוח הכל? לדעתי פחד. באמת.

אני מאוד מחבב את מינגסה ועונה לפני הוא היה הפתעה טובה. אבל מאז אותה תקרית עם קומאן הוא נראה באאוט, מפוחד. אני חושב שאולי השאלה תעשה לו טוב. אני לא מוותר עליו, לדעתי יש לו פוטנציאל, אבל בברצלונה זה נראה משחק אחרי משחק שהוא מפוחד וגם כשהוא נותן משחק טוב-זה נבלע בהמון בינוניים. שיצא לקבל ביטחון קצת.

אין לי ממש מה להגיד. אני עצוב, מבואס, מאסתי בשחקנים בינוניים וכאלה שעבר זמנם וצ’אבי מסרב להוציא בשביל להעביר מסר. הקבוצה הזאת צריכה מתיחת פנים גדולה בסגל. היא צריכה שתי קיצוניים טבעיים לפחות, חלוץ אמיתי אחד, שתי בלמים אמיתיים ומגן אחד לצד שמאל. שיתחילו להעיף ראשים, שיקחו הלוואה, שימכרו שחקנים גדולים. הכל כשר כרגע.

טר שטגן ב55? שימכרו. יש לנו שתיים בנוער מבטיחים מאוד. דמבלה שילך, חבל שלא מכרו, גם קוטיניו, אלבה, לנגלה, פיקה בוסקטס וסרג’י רוברטו. מה שאפשר לעשות עליהם שיעשו. הייתי אפילו שוקל למכור את דה יונג הטוב במחיר הנכון.

אני לא רואה את הטעם לדבר על טקטיקה, או נתונים. עמדה מולינו קבוצה שהיא לחלוטין בגדר “הדבר הכי טוב שיש במפעל הזה”. נחצמד לחשוב שאם היינו משחקים עם שחקן כזה או אחר, או מערך כזה או אחר היינו מנצחים במינכן, אבל זה לחלוטין לזלזל במפלצת ששמה באיירן מינכן. קבוצת חצי גמר לפחות לכל הדעות.

האמת שיש לי פלאשבקים מארגנטינה של לפני עידן סקאלוני. ארגנטינה שהייתה מקבלת בראש מכל קבוצה קצת מאורגנת ומצליחה לייאש גם את מסי. אמרתי פעם שאני רואה איך התדמית של ארגנטינה נסדקת והיא כבר לא עולה באותה קורלציה יחד המילים “כדורגל טוב” כמו שהיא עולה אסוציאטיבית עם המילים “בשר” או “אלפחורס”. התדמית של בארסה נסדקה בצורה עמוקה. היא לא בקטגוריה של “קבוצה אירופית גדולה” והיא מהווה שינמוך לשחקנים כמו אדיימי, אולמו וכ’ו.

מה נשאר עכשיו? לאסוף את השברים, ולמעל הכל להאמין במודל שלנו. לרצות להתעקש על לפתח שחקנים כמו גאבי, ולזרוק שחקנים כמו דמבלה לכל הרוחות. בהיעדר תקציב ויוקרה, כל מה שנשאר לנו זה לבנות את הכל מאפס שוב. אין לי כמובן ציפיות לעשות משהו בליגה האירופית, גם שם יש קבוצות מצויינות, צריך להתרכז בבנייה מחדש, ואולי, רק אולי נזכה לראות את מקום 4.

על צ’אבי יש לי עוד הרבה מה להגיד, אבל אשמור את זה לקראת הפגרה.

העיקר מווולר המטומטם טורח לתת לנו הסבר פסיכו חינוכי על כמה אנחנו לא מתאימים לרמות האלה. יאללה לך יא חטייאר עם גולים צ’יקמוק. חוסר כבוד כלפיי ספורטאים אחרים מעיד בעיקר עליו. הוא לא המולר שייזכר בדפי ההיסטוריה… גם לא של באיירן עצמה.

אגב
ליגת אלופות שמיגת אלופות, בואו, זלצבורג גם לא מאריות אירופה וגם לא בנפיקה. זה לא או ליגת אלופות או ליגה אירופית. בואו נתחיל לרפא את הפצעים, בקצב שלנו. כמו שצ’אבי אומר-להתחיל מאפס.

לא כל כך הבנתי את “הזלזול” בליגת האלופות מה גם שמדובר בעניין כלכלי. מעבר ליוקרה. אין בזה פסול לקבל הגרלה נוחה בשמינית הגמר כשהקבוצה במשבר ולהמשיך הלאה, נניח נגד ליל. אני לא יודע אם תומאס מולר בא לזרוע מלח על הפצעים, אולי הוא רצה להחמיא שהצעירים כן מוכשרים ומרשימים אותו בפן של הטכניקה?

אתמול לא היה לברצלונה סיכוי. באיירן מינכן גם במתכונת הזו וללא האמצע הרגיל - גורצקה וקימיך - היא עם הרכב מצוין. גם עניין כדור הזהב וכדומה לא ממש ‘הוריד’ מהמוטיבצייה שלה. בארסה איבדה את הסיכוי בתיקו נגד בנפיקה. לגבי אתמול, אני חושב שהייתה חצי שעה כן טובה, מצב אחד מעולה שממפיס הצליח לסדר לדמבלה - ואז הכל נגמר בערך. יש שחקנים שאני חושב שברור שהם בירידה תלולה אבל טר שטגן לא עושה שום דבר טוב השנה. דמבלה בצד שמאל היה מסוכן ממה שחשבתי, כלומר אין לו את החיתוך כמובן לאמצע והבעיטה אבל הוא תמיד השיג את שחקן ההגנה שלו והוציא כמה כדורי רוחב לא רעים. אולי מזה שהמעמד שלו בקבוצה הוא כרגע שחקן ההתקפה השני הכי חשוב או משהו כזה, תחליטו אתם לגבי פאטי - כן ייצא משהו טוב - אבל הוא יוציא לכם את המיץ עם סאגת החוזה החדש.

לגבי מולר, שידבר על הקבוצה שלו. כל דיבור על קבוצה אחרת הוא לא מכבד. וזו לא פעם ראשונה. אבל שוב, הוא לא מעניין.
לא זילזלתי בליגת האלופות, אלא חידדתי שזה לא שאנחנו לא מתאימים לשם, אנחנו פשוט לא קבוצה לשמינית במצב הנוכחי, וגם בליגה האירופית יש קבוצות שיכולות להסתדר באלופות. זו חלוקה פיננסי. יותר מהכל.
אבל טוב לבארסה להתחיל מאפס, מאיזשהו אפס, כי רק אז ניתן לאמוד התקדמות בתוך המצב הקיים.
אפשר להגיד שריאל שרדה טוב יותר את העזיבה של מכונת הגולים שלה, אולי מפני שמלכתחילה היתה סביבו קבוצה איכותית ולוחמנית עם סגל עמוק.
בארסה באמת צריכה להתחיל מהתחלה, כי האימפריה נותרה בעיקר בראש של צ’אבי, על המגרש אנחנו עדר אובד.

עוד שני משחקים בשמינית הגמר, נניח, זה ההבדל בין ‘להתחיל מאפס’ ל-‘לא להתחיל מאפס’? צ’אבי לא אידיוט והוא לא שופר, זה לא שעונה אירופית קצת טובה יותר הייתה מעכבת את המהפכה אצלכם, הכל בגזרת הנורמות הכלכליות. עד פברואר דברים משתנים מקצה לקצה. לא אגיד לך שהייתם עוברים את ליברפול כי קשה לי להאמין אבל אני לא יודע אם זה היה נגמר ב-7:0 בסיכום שני המשחקים אם ברצלונה עם סגל שלם. לעתים כן יש קורלציה בין הליגה לצ’מפיונס. נניח אתמול ברצלונה משיגה איזה 1:1 הירואי אבל בנפיקה מנצחת ועולה. זה לא היה נותן דחיפה גדולה לשחקנים של ‘עמדנו בכבוד, בסגל חסר מאוד, נגד מפלצת כמו באיירן’ והיה עוזר לקבוצה במאבקים החדשים בליגה?

אני חושב שהרבה נובע גם מהעבודה הגדולה של זידאן, שאמנם קיבל הרבה-הרבה-הרבה-הרבה כסף בקיץ 2019 אבל הזאר, אתם יודעים…; לא יודע מה היה קורה עם לופטגי או סולארי על הקווים. כנראה שלא היינו זוכים באליפות הקורונה. תנאי הפתיחה של צ’אבי אף פחות טובים משמעותית מזידאן מרץ 2019, לחלוטין.

אנדרסטיסמנט של השנה חבר. ועדיף שאני לא ימשיך פה.

מאוד מדויק גם לסנטימנט שלי. המאמן האחרון שציפיתי ממנו להחליט מקצועית על בסיס פיזיות מזויפת ולא על בסיס עקרונות ברצלונאים, זה צ’אבי. אתמול הוא באמת שכשל בצורה אדירה.

מינגזה זה הייתה התאבדות וחבלה מכוונת ביודעין. אני תמיד חשבתי שהתכונה הכי חשובה לשחקן בברצלונה, זאת חוכמה. מינגזה זה מהשחקנים הטיפשים שראיתי. רק ריצה ועלאק פיזיות בשקל עם אפס חוכמה מאחורי זה. אז פעם ביובל הוא יצליח פיזית לבצע תיקול טוב, בדרך הוא ייצר אלף חורים וטעיות טיפשיות. ברגע שהוא נכנס, זה היה ויתור מוחלט על תחרותיות מהותית במשחק.

לגבי טר שטגן. הוא היה מהשחקנים המועדפים עליי, עם ביצים ובין היחידים שיצאו והתנצלו אחרי חרפת אנפילד כשכולם התחבאו. אבל באמת שיש רגע שגורם לך לעצור, והשער השני היה ברמה ששולחת שוער לספסל. זה היה מביך כמו לכדרר לעצמך שער עצמי בין הרגליים. מעל הכל תחושה שהוא פשוט איבד את התשוקה, ואת הרצון לנצח ובלי זה אני מעדיף מישהו צעיר שירצה לפחות לעצור את הכדור

לדעתי הפסדנו את העלייה בהפסד בבנפיקה. בבית לפחות שיחקנו ופשוט היה חסר רגל מסיימת.

הוא באמת מהשחקנים שהכי שאין לי כבוד אליהם. עד היום אני זוכר מההפסד לפני שנים רבות בעונת המחלה הארורה של טיטו, כשבאנו בלי מסי, בלי בוסקטס, בלי בלם טבעי בריא אחד. ועדיין את השער הראשון הוא הבקיע אחרי דחיפה מגעילה על אלבה בעבירה ברורה שהשופט כמובן התעלם. אבל ניחא, הפואנטה הייתה במחצית כשצילמו אותו “מדגים” לשחקן אחר לידו בדיוק איך הוא דחף בשער ומתפוצץ מצחוק. גועל נפש של ספורטאי, ומעולם לא שכחתי לו את זה.

אני מאוד מקווה שסיימנו עם לנסות לזייף קישור והנעת כדור רק כי גאבי/ניקו/דה יונג ובוסקטס לוחצים יותר טוב. הקישור צריך להיות דה יונג אחורי עם ריקי ופדרי לפני. כל השאר מחליפים.

נקודה מינמלית של אור (אבל ממש קטנה), אבל לנגלה נראה כמו יותר קרוב לבלם בשבוע האחרון. אולי עשה לו טוב החילוף מאמנים הזה.

בהתקפה באמת שזה לא אשמת צ’אבי. אין לו שחקן אחד לרפואה.

נקודת יאוש? כן. אבל חייבים עכשיו יותר מכל דבר - להתעקש על מי אנחנו באמת, במהות עמוק בפנים. ואת זה להטמיע. רק ככה עוד שנה - שנתיים נהיה מועדון מכובד.

האנטי שלי כלפי צ’אבי ידוע, מטעמים ‘מקצועיים’ (אין ספק שסבלתי ממנו לא פעם כשחקן והוא אנטי מדרידיסטה) ולא מקצועיים (אני חושב שהוא מאוד לא כיבד את ריאל בכל הראיונות בתקשורת וכן הלאה, אין לו את הקלאסה של אינייסטה לדוגמא). בכל מקרה אני חושב שלבדוק את “העקרונות הברצלונאים” והעדפותיו על סמך משחק על החיים ועל המוות נגד באיירן מינכן בחוץ - זה לעשות לו עוול. זה גם נובע מחוסר ניסיון כמאמן. זה גם טבעי מאוד אם היו כאלה שכאשר צ’אבי שולח את פיקה כחלוץ שני לנגוח או מעלה את לוק דה יונג מהספסל - זה נתפס אצלהם כפחות מכוער מאשר עושה זאת קומאן המעצבן והשנוא. זה בסדר שאוהד לא יעשה ניתוח מקצועי קר.

אגב צ’אבי דיבר על כך שהוא זוכר נקודת שפל כזאת בימיו כשחקן, בטח הוא מדבר על הימים שלפני רונאלדיניו. ברצלונה ב-2002/03 שהייתה קבוצה נחותה משמעותית מריאל מדריד באה ושיחקה התקפי ומשולשים בברנבאו? אני שואל ברצינות. לואיס אנריקה השחקן עשה הגנה יותר מכל אחד אחר. אל תגזימו. כן צריך מינימום של חומר שחקנים כדי לשחק בצורה מסוימת (בארסה בעונה אחרי עזיבת ריבאלדו).

אגב, נקודה רנדומלית נוספת לדיכאון אבל:

וזה כשאנחנו מגנים רוב הזמן.