טוב, הנס לא קרה. לא פה ולא בליסבון.
לא היינו יותר גרועים מרוב המשחקים, פשוט הקבוצה ממול הייתה הרבה יותר חזקה ממה שאנחנו פוגשים בדרך כלל, ו 5-0 היה משקף יותר את יחסי הכוחות. צריך להגיד תודה לסאנה ולבנדובסקי שריחמו עלינו.
אני לא מבין את הטענות לצ’אבי. גם אני מתבאס ממינגסה, אבל מאיפה אנשים מביאים את ההעדפה לבאלדה? צ’אבי רואה אותו באימון כל יום ואנחנו לא. זהו, חצי שעה וספרינט אחד שיכנעו את כולם שהוא יותר טוב משחקן אחר?
ואותם אנשים אחר כך אומרים שצריך לזרוק את אלבה קיבנימט. כאילו המאמן הטיפש משחק עם קונוס כשיש לו תותח על הספסל.
יש לי טענות לכל שחקן מהקישור ומעלה. וזה כולל גם את גאבי הקדוש. יש לי טענות גם לאראוחו. היחיד בערך שאין לי טענות אליו זה פיקה. זה שהוא אמיגו וזקן אני יודע, אבל הוא השקיע ונתן משחק טוב.
נכון, אבל רצנו 114 ק"מ, שזה הרבה. בזמנם של וולוורדה וסטיין היינו רצים 100 ק"מ למשחק.
זה שרצנו רק 3 ק"מ פחות מקבוצת סופרמנים זאת נקודה לשבח, לא לגנות.
בכל סטטיסטיקה שתיקח אנחנו פחות טובים מבאיירן. לפחות החבר’ה רצו, ובעטו למסגרת. כבר שיפור.
חסכת לי תגובה שאני כותב ומוחק ושוב רוצה לכתוב אבל לא.
כל אחד מהמלעיזים פה שולף שמות של שחקנים שהוא לא רוצה על המגרש, כאילו מי ישמע מי יושב לנו על הספסל.
ובאמת שלא מובנת לי הביקורת על כך שצ׳אבי מעדיף שחקנים של הקבוצה הראשונה מאשר שחקן של הליגה השלישית שגם שם לא כזה מרשים.
באלדה, כמו כל השאר, הוא ברירת מחדל מתוך זה שאין כסף להביא שחקנים אחרים ברמה מתאימה יותר.
למה באלדה זבל? הוא בן 17. עדיף שיתאמן עם הקבוצה הראשונה ויישב על הספסל, במקום לשחק בליגה השלישית. אולי ייצא ממנו משהו. זה לא שהוא תופס מקום על הספסל של שחקן אחר.
אי אפשר לצפות מכל ילד להיות ישר ברמה של הבוגרים. יש כאלה שכן, ויש כאלה שלא. אפילו מסי היה שחקן ספסל שנה.
מה שאני לא מבין זה מדוע אנשים חושבים שהוא יותר טוב ממינגסה ומאלבה כבר עכשיו.
אם ההחלטות של צ’אבי זהות להחלטות של קומאן, אולי זה אומר שקומאן גם צדק לפעמים?
ובאמת שבאופן אישי, נאמן למשפט ״כגודל הציפיות כן גודל האכזבות״, אני לא הגעתי למשחק אמש עם ציפיות, ולכן גם לא התאכזבתי.
ובכלל, סיימתי את המשחק מרוצה.
לפני שנה וחצי אותה קבוצה אבל עם מסי חטפה שמונה שערים על הראש. גם אתמול זה היה יכול להסתיים ביותר משלושה כאלו. ובכל זאת, הקבוצה נלחמת ועושה חיים קשים ליריבה, גם אם קוראים לה באיירן.
הבדלי הרמות הם עצומים, אבל השחקנים שלנו שיחקו בלי בושה ולא עשו הנחות. בתוך רבע שעה כבר היו שני כרטיסים צהובים על עצירת מתפרצות.
אתם זוכרים את ה 8:2 בכלל? זוכרים באיזה קלילות הבקיעו מולנו עד שצ׳אבי הגיע? בחייאת, קבוצות כמו לבאנטה שחטו את ההגנה שלנו. אני באמת רואה את המשחק ומרוצה. יש תהליך ויש התקדמות. זה ניכר, אבל למרות שהתרגלנו לטוב בעולם, הוא כבר לא פה להציל לנו את התחת. עכשיו צריך לשחק עם בני תמותה רגילים, ולמעשה מהחומר הזה אין לנו כאלה שהם ממש טובים.
חחח, טמבלה הוא שחקן ההתקפה המוביל שלנו ואנחנו מתחננים אליו שיאריך חוזה. אנחנו פאטתיים. ועם הפאטתיות הזו אנחנו עולים לנסות לנצח משחקים, כשצ׳אבי מפמם לנו בכל ראיון שאנחנו ברצלונה וצריכים לנצח כל משחק, וכל שחקן שהוא נשאל עליו הופך מיד למועמד לכדור הזהב.
זה טוב ויפה שצ׳אבי מדבר בהתלהבות, אבל אל תתנו לזה לבלבל אתכם. אנחנו עדיין קבוצה במשבר.
ואגב, שמתם לב שעלינו שני מקומות בטבלה למקום 7? תעריכו. הקבוצה הזו מצליחה להשיג ניצחונות שלא ראינו בתקופת הג׳ינג׳י, נלחמת ומשתפרת.
אני תמיד מחפש נסיבות מקילות לטר שטגן ויש לו אבל צריך להודות. הוא בסטטוס של “נעדר” כבר איזה שנה וחצי. יש שמועות שברצלונה לא תגיד “לא” להצעה שמנה עליו. לפני כמה שבועות היתי מתעצבן על זה. עכשיו אולי זה כבר לא כל כך אופציה רעה…
מצד שני הדיבורים על מכירה של דה יונג זה לא מובן. אסור בכלל לחשוב על זה.
בתור אחד שתמיד היה ספקן לגבי צאבי, מאכזב אותי לקרוא פה אנשים שתכלס האמינו ל"פסטיבל צאבי" ושיקרו לעצמם ולנו שצאבי הוא המשיח. עכשיו הם מגלים את המציאות . ואו והמציאות קשה והוא לא הקוסם שחשבתם שהוא.
רציתם צאבי? צווחתם צאבי? זעקתם לשמיים צאבי? תגלו טיפה עמוד שידרה ותיתנו לו גיבוי. אני יגלה לכם סוד קטן, תחתימו את פפ ותנחיתו אותו בברצלונה הנוכחית ואנחנו עדיין חוטפים 3-0 מבאיירן. מהרגע שצאבי חתם. אני איתו עד שהוא יקבל הזדמנות אמיתית. וזה אומר שנה הבאה והשנה שאחריה.
כנראה שלא כולם פה באמת הבינו ועדיין מבינים כמה המצב שלנו הוא איום ונורא. הוא איום ונורא כי צמד הנשיאים הקודם שלנו ימח שימם וזיכרם בזז ומצץ את כל הדם של המועדון הזה עד הטיפה האחרונה שלו. אני באמת חושב שעוד יכתבו על זה ספר על איך בתוך 10 שערים בלבד הם הצליחו להפוך את הקבוצה הטובה בעולם לקבוצה שמתחרה עם הפועל ניקוסיה בליגה האירופאית…
הבעיה שקיוונו לצ’אבי של אל סאד, ואנחנו מקבלים צ’אבי שנלחם על תוצאות ולא על דרך שהיא חשובה בעינינו לפעמים אפילו יותר מתוצאה.
למה אנחנו כאלו נאיבים? כי אנחנו מכירים את הסגל ואין לו מה להציע בשום מסגרת שאנחנו משתתפים בה. לכן מבאס מאד שצ’אבי חושב שבארסה היא עדיין בארסה שהוא מכיר והנסיון להגיש תוצאות-אינסטנט כצפוי לא צולחות. אז פאק אוף תוצאות, אני רוצה לראות רק דרך גם במחיר של אין ליגת אלופות שנה הבאה, כי המאבק פשוט אבוד מראש בלי דרך - על חוסר הכשרון של הסגל אפשר לפצות עם שיטה, רק עם שיטה.
הוא וויתר על הדרך משחק אחד בגלל שהיה המון על הכף. עליה משלב הבתים שווה משהו כמו 10m ולטעמי זה סכום ששווה לוותר על הדרך עבורו למשך משחק אחד.
יש לו עוד יותר מחצי עונה בליגה, וטורניר גביע שלם כדי לבנות את הדרך אותה הוא רוצה (וגם שלב נוקאאוט באירופית). כולה משחק אחד הוא שיחק על תוצאה.
האם הייתם מוכנים לשחק בונקר משחק אחד בשביל 10m (בהנחה שזה משחק אחד)? כי זה המצב אתמול. תתעצבנו כשה532 יחזור על עצמו בליגה.
גם אסור לשכוח שדרך צריכה שחקנים שיממשו אותה. יש לכם בלמים צעירים וחסרי ניסיון, מגן עייף ומגן לא קיים, קישור צעיר וחסר ניסיון, ושחקני התקפה רעים. אין שום דרך מיוחדת בה השחקנים שיחקו בנוער אחרי עשור עם ברטומאו, ולמעט קשר זקן ובלם זקן אין לכם שום שריד מאותה שיטת משחק. אז איך ציפיתם שבחודש צ׳אבי ילמד את הקבוצה שלכם שמורכבת משחקנים גרועים/צעירים/גם וגם, משהו שאתם חוזרים עליו שהוא דורש תרגול של שנים?
הסיבה שבזמנו טענתי שצ׳אבי הגיע מוקדם מידי ושקומאן צריך להשאר עד לתום העונה (כמובן עד ששרף את עצמו בראיונות ואיבד את זה לגמרי) היא בדיוק שה, כדי שצ׳אבי יתחיל עם דף נקי. עם קדם עונה, עם הרכש שלו (גם אם רכש מועט וקטן) ובמצב בו הוא אשכרה יכול להגיע לתוצאות.
זה גם בדיוק מה שטענתי עם זידאן בקדנציה השניה שלו, שהוא מגיע מוקדם מידי וחבל.
בסוף אף מאמן לא מגיע לנצח, ופתיחת קריירה כזו יכולה להיות קשה למאמנים רבים. אולי צ׳אבי לא יתרגש, אבל אולי זה יגרום גם לו לאבד את זה. זה קרה לפירלו וללמפארד.
בוא נניח שאפשר למכור בקלות את פרנקי, ומאטס, כמו שמכרנו בקלות את אומטיטי וקוטיניו. ואז מה? נכנס לנו כסף לכיס, ואז מה? מה נעשה איתו? נשמור את הכסף מתחת לבלטות? הרי נצטרך להביא להם תחליפים, שלך תדע אם יגיעו, בכמה יגיעו, ואיך יתחברו. אם בכלל.
וכל זה, כשכולם יודעים שאנחנו מחפשים ופתאום השתחרר קצת הארנק. כולנו יודעים איך זה יכול להיגמר.
להעיף שחקנים זה נחמד, אבל כדי לצאת לעונת/ות בנייה, צריך אשכרה חומרי בנייה. אני לא חושב שלצאת לעונת 22/23 עם בוסקטס בן 34, ופדרי, ניקו וגאבי בני 18-19, זה נקרא “עונת בנייה”. אולי “עונה פיננסית”, אבל לא בטוח שהיא באמת עדיפה פיננסית, כאשר תקרת הזכוכית שלנו תהיה הרבה יותר נמוכה. אני הייתי קורא לזה “התאבדות”.
כל הקונספט הזה של למכור ולגרש שחקנים בכלל לא רלוונטי כרגע ולא רק בגלל המצב הכלכלי. אין שום אפשרות של ממש לבחון שחקן ואת יכולותיו בקבוצה בה אין משחק קבוצתי. שחקנים שמגיעים או גדלים בבארסה הם לא בהכרח שחקנים שנמדדים על יכולת אישית. בסוף אנחנו מצפים מהשחקנים להיות חלק ממכונה משומנת וחכמה ורק ככה אפשר באמת לשפוט אותם.
כל עוד משחק ההגנה לא מתפקד לנגלה ישחק ביד, טר שטגן יצלם שערים, פיקה יאבד שחקן מהיר יותר ואריק יקרא לא נכון מהלך ויישאר בחוץ. אותו כנל לגבי הקישור. כל עוד הקישור מתרחק מהכדור לא תהיה לשחקנים בו השפעה והם לא יצליחו לנהל נכון את המשחק.
כל הדיון פה בכלל לא לעניין. אפשר יהיה לשפוט שחקנים כשהקבוצה תתפקד כקבוצה.
אז למכור את דה יונג ולהביא צעיר בתקווה שהצעיר יהפוך לדה יונג?
תשאלו אותנו בפורום השכן מה אנחנו חושבים על השקעה בצעירים על חשבון קראקים. נכון שיש הברקות מידי פעם כמו עם מיליטאו וויניסיוס, אבל להזכירכם הם 2 שחקנים שנקנו יחד בסביבות ה90 מיליון, סכום ככל הנראה גבוה משתקבלו על דה יונג, והם חתיכת הימור שיכל גם להגמר כמו רינייר או רודריגו.
לגבי כוכבים מבוגרים בשלהי הקריירה אני מבין, יש פה רצון לבנות משהו במחשבה קדימה, אבל דה יונג בן 24 וטר שטגן בן 29.
טר שטגן הוא שוער שבכיף ייתן עוד איזה 6 שנים טובות. למכור אותו עכשיו במיוחד כשהוא בשפל זה באמת שפשוט לקחת צעד אחורה ולברוח מהטופ. הוא יהיה חלק בכל קבוצה עתידית שתבנה אצלכם.
דה יונג אפילו צעיר יותר וגם בעוד 6 שנים הוא יהיה שווה לא מעט (כנראה). הוא הבסיס שלכם לקישור כדי שנושא הצעירים יעבוד. הוא יראה את הקבוצה החדשה שלכם וירוץ איתה גם לאורך רוב הדרך. רק לשם השוואה הוא בגיל בו רונאלדו הגיע לריאל, והוא אצלכם כבר שנתיים כך שמחובר למועדון.
המטרה שלכם היא לחזור לטופ. למכור את דה יונג וטר שטגן מרחיק אתכם 2 שחקנים יותר מאותה מטרה. האם תוכלו להביא 2 שחקני טופ בסכומי המכירה שלהם? לא בטוח בכלל.
מדובר בהימור שלא שווה לכם לקחת. גם ככה כבר יש לכם יותר מידי צעירים בקישור שלא יכולים לראות דקות להביא עוד כמה זה ממש לא מה שאתם צריכים.
יש לכם מספיק עמדות להמר עליהן, אין לכם שום סיבה להוסיף עוד
דה יונג שחקן מדהים, קלאס שלנו אבל המצב הנוכחי של בארסה הוא לא רגיל ובהנחה שממינגסה ולוק דה יונג נקבל אולי 7 מיליון ביחד+הצורך להוריד משמעותיח בשכר הכבד, זה לא יבוא מהחתיכות הקטנות זה יצטרך לבוא מהבשר הכבד.
במצב מועדון רגיל הייתי אומר שכל מי שרוצה למכור את דה יונג הוא לא נורמלי ולא פרופרציונלי אבל במצב הכלכלי הרעוע דרוש עבודה לא פרופורציונלית.
אם להנהלה יש דרכים אחרות לבסס אותנו עם כמה ג’ובות ובשביל זה הם הנהלה ואני אוהד עדיף…באמת פשוט לא רואה אופציה אחרת.
שיהיה ברור הרבה מזה כמובן תלוי בגודל ההצעה ודה יונג מבחינתי לא באותה משוואה כמו טר שטגן.
המצב גרוע כי אין לכם אפשרות להביא עוד 9 דה יונגים, לא כי אתם על סף פירוק.
גם בואו, צעירים בינוניים זה לא מה שחסר לכם, וצעיר איכותי באמת יעלה כמעט כמו דה יונג.
המרחק שלכם מהטופ לא כזה גדול כמו שנראה לכם.
לדעתי הרכב כזה:
——טר שטגן——
רכש-גרסיה-אראוחו-רכש
——דה יונג——
——גאבי-ניקו——
—פאטי-רכש-רכש—
הוא הרכב מעולה שיכול להתחרות בטופ האירופי (בהנחה שתפגעו די טוב ב4 הרכישות הללו)
לא מדבר איתכם גם על שחקני על, גם שחקנים טובים מהליגה יכולים בהחלט למלא את החלל הזה. שחקנים שלא אמורים לעלות יותר מ50 מיליון לאחד. תגנבו את פוית׳ ופינו מויאריאל למשל, את איסאק מסוסיאדד, אויארסאבל אולי? אולמו? אלה שחקנים שיעלו כסף זה נכון, אבל כסף לא גדול מידי.
ברור גם שזה לא תהליך של קיץ אחד, אבל תוך שנתיים או שלוש בהחלט אין שום סיבה שלא תחזרו לטופ.
מה ימנע מכם? מכירה של שחקנים כמו דה יונג.
הוא לא יוכל להביא דה יונג אחר כי דה יונג אחר ידרוש משכורת באיזור של דה יונג הנוכחי. אבל אנחנו מעל תקרת השכר, ומותר להשתמש רק ברבע מהמשכורת שהתפנתה מדה יונג. כלומר יהיה אפשר להביא דה יונג סוג ג במקום דה יונג סוג א.
כנ"ל טר שטאגן, אלא אם כן מישהו יודע בוודעות שטנאס יותר טוב מטר שטאגן הנוכחי.
בקיצור, אם אנחנו מוכרים מישהו טוב, לא נוכל להביא מחליף באותה רמה. צריכים לקחת את זה בחשבון כשזורקים שחקנים לכל עבר.