צריכים להסתכל על המצב בצורה קרה. קשרים לא חסר לנו, האם אנחנו צריכים עוד קשר שכרגע לא משדרג את הקבוצה או את הכסף שנוכל לקבל עליו? דה יונג שחקן מעולה, אבל נכון לתקופה הזאת לא הוא יעשה את ההבדל. יש לנו קשרים גם בלעדיו. אם נוציא אותו ובמקומו ישחק ריקי פוץ’ או פדרי, אתם תראו ירידה משמעותית ביכולת של הקבוצה? אני לא חושב. אותו דבר אגב עם טר שטגן בעייני. הוא לא מספק את הסחורה, הוא לא מביא לי ערך מוסף, למה לא לקדם מהנוער? אני לא עוקב, אבל אנשים שמכירים כבר מספרים שיש לא שוער אחד, אלא 2! שכל אחד מהם מסומן מאוד חזק, ואלדס סטייל, ושניהם לוחצים לצאת מבארסה בגלל שהם יודעים שהם שווים דקות משחק. כמה רע זה יהיה לקדם אותם?
במחיר הנכון, הייתי מוכר אותם כרגע כי יש עמדות אחרות שאני חייב חייב חייב, והם לא עושים את ההבדל כרגע. בכלל. זה חס וחלילה לא אומר שהם אשמים או שהם לא שחקני על, אבל נכון להיום, הם בעמדות שלא קריטיות לנו והם פחות נחוצים כמו בלם, מגן, וקיצוני.
איזה שחקן שתוכלו להביא יעשה את ההבדל?
אם דה חונג שהוא לטעמי בהחלט בטופ 10 של הקשרים לא עושה את ההבדל אז איזה בלם/מגן/קשר אחר יעשו? בטח ובטח אם נחזיק ברשימה רק שחקנים שיעלו פחות מדה יונג.
ומצד שני, צריך להסתכל על המציאות - לפחות בינתיים (בדגש על ה"בינתיים") ריקי לא נספר על ידי צ’אבי. אז מכירה של פרנקי תשאיר אותנו עם בוסקטס בן 34, גאבי, ניקו ופדרי. זה מספיק לך? כי לי זה לא. גם איכותית, וגם כמותית.
גם אם תבוא הצעה מדהימה על פרנקי, נצטרך להשתמש בכסף הזה כדי להחליף את פרנקי. השאלה מי יכול לבוא כדי שגם יהיה פקטור משמעותי בהרכב, גם יהיה יותר זול, וגם יעלה פחות בשכר?
טר שטגן? אולי. הייתי נותן לפנייה/טנאס לרוץ באירופית ובגביע, ולפי זה להחליט. לא מעיף את הגרמני לפני שאני יודע מה יש לי ביד, ולא הייתי רוצה לצאת לעונת 22/23 עם שוער שיש לו 0 דקות משחק בליגה שהיא לא הליגה השלישית.
לא ברור לי על מה מדברים… הביאו את דה יונג לבארסה כאיזה עילוי. אין ספק שמדובר בשחקן די חכם וכשרוני, אבל אני לא ראיתי שום ראיות לטופ טן. האמת לא ראיתי שום הבדל משמעותי בתרומה מראקיטיץ’ למשל. שחקן שנותן את הלב עם אינטליגנציה אבל מאוד אפור. שחקן מעורב ופעיל אבל בפועל לא מצליח להשתלט על תפקיד הקשר בבארסה.
כל הבעיה נעוצה בזה שאתה מחזיק מדה יונג יותר מידי,טופ 10 קשרים? על מה ולמה? בשנתיים וחצי בברצלונה הוא לא הראה איזושהי התקדמות מהשחקן שהוא היה באייאקס,אם כבר הוא טיפה הלך אחורה.
אני חושב שכדאי לברצלונה למכור אותו כל עוד הוא צעיר ועם חוזה ארוך טווח,קשה לי להאמין שהוא יעשה קפיצת מדרגה בברצלונה הנוכחית,קשר כמו פארחו למשל היה עושה את התפקיד שלו לא פחות טוב עם חצי משכורת.
מפזר החום של פלורנטינו הגיע גם להגרלה של האירופית -
בשלב הנוקאאוט (שהוא כאילו טופ 32, אבל הוא לא, כי אין את אלו שסיימו במקום הראשון בבתים בליגה האירופית) נפגוש את נאפולי.
זו, כמובן, ההגרלה הכי קשה שיכלנו לקבל, כאשר האפשרויות האחרות היו - ריינג’רס, אולימפיאקוס, לאציו, דינמו זאגרב ובראגה.
תאריכי המשחקים:
17/2 - בית.
24/2 - חוץ.
שאר ההגרלה -
סביליה תתחיל את מסע ה"9 משחקים לפרוטוקול" שלה, לפני שתניף את הגביע, מול דינמו קייב.
סוסיאדד תפגוש את לייפציג ותקווה שהאחרונה לא תבוא במוד של בטיס מאתמול.
בטיס עצמה תפגוש את זניט.
הטוב: 2 משחקים, ואז יש יותר חופש באמצע שבוע. אולי ככה השחקנים יזכו למנוחה ולא ישפכו מנוע בדקה 42.
העוד יותר טוב: אם מודחים מהאירופית, לא עוברים לקונפרנס ליג.
המשעשע: אשכרה קיבלנו באירופית הגרלה יותר קשה משל ריאל באלופות.
הקארמה: קבעתם משחק לזכר מראדונה מחר בערב הסעודית? תודחו מהאירופית באצטדיון דייגו מראדונה בפברואר.
בגדול - הרע במיעוטו. נעוף מוקדם, לא יהיה תואר להלחם עליו וחלאס. יודעים מה? הלוואי שנפסיד עוד כמה משחקים שגם המקום הרביעי יהיה בגדר חלום רחוק וכך נוכל להתרכז בשיקום ראוי.
באמת שנמאס לי כבר לרדוף אחרי עוד שלוש נקודות ‘שלא מגיעות לנו’ (ציטוט צ’אבי), אחרי ‘משחקי הגמר’ בכל שבוע, אחרי פאקינג תוצאה.
בדיוק הבאתי באשכול אחר כמה כסף מקבלים על הניקוד של אופ"א. כך שהצלחה במפעל הזה תשפיע בעתיד על ההכנסות.
אסור לוותר על המפעל הזה מבחינה פיננסית. לא בגלל הגרושים שמקבלים ממנו השנה, אלא בגלל הניקוד העתידי בליגת האלופות.
בלי קשר, בחודשיים הקרובים הרבה יכול להשתנות.
לא חושב שמישהו רוצה לוותר, פשוט תוהים על היכולות להתמודד עם נאפולי שנופלים מלחץ של אוסאסונה.
אבל כאמור, זה עוד חודשיים, יד זמן והרבה יכול להשתנות (לטובה או לרועה)
אבדה או ז’וטגלה?
מותר לרשום רק 3 שחקנים חדשים במפעלים האירופיים בחלון החורף. אלה שמעל שנתיים במועדון ללא הגבלה.
מבין 3 חדשים, 2 בוודאי יהיו אלבס ופראן טורס. צ’אבי צריך להחליט מי יהיה השלישי, אבדה או ז’וטגלה.
הרישום מסתיים בסוף החודש, ואין עוד משחקים. אז אפשר לדסקס על זה.
לדעתי האישית, עדיף ז’וטגלה. אבדה איבד את זה קצת. אחרי הסכנה שהוא היווה ליריבה במשחקים הראשונים, למדו אותו. שמים לו מגן פיזי , והוא לא מסוגל לעשות כלום נגדו. גם לא מאיים על השאר. ז’וטגלה לעומת זאת מסוגל לשים כדור בשער, וזה יותר חשוב כרגע מכל מגרעה טכנית שלו.
אציין ששאר הצעירים היו רשומים מהתחלה, אז אין איתם בעיה - ניקו, גאבי, באלדה, אחומאש, אלבארו סאנז, ואפילו קומאס.
עד מתי ניתן לרשום?
זה תלוי מאוד גם בכשירות של ממפיס. כדי להחליט אם צריך שחקן צד או אמצע, צריך לדעת מה האפשרויות הנוספות שקיימות בעת הרישום.
מסכים עם אייל, עוד מוקדם להחליט לגבי זה כשאנחנו בעיצומו של החלון ודברים עדיין יכולים להשתנות.
עם זאת, אני יותר בעניין של ז׳וטגלה מאשר אבדה. הבחור כובש וזה חשוב.
אבל, הוא לא שחקן כנף. וחסרים לנו שחקני כנף, אז לשיטת המשחק שהמאסטרו מנסה להנחיל כאן, יתכן שאבדה יהיה עדיף בשבילו, גם אם הוא שחקן פחות מסוכן.
הייתי מצפה לראות את איליאס יותר בעניינים אם היה אפשר להאמין שצ׳אבי סומך עליו כדי לקבל את המקום של אבדה בליגת האלופות. בינתיים זה לא קורה ואיליאס לא בסגל בכלל כבר הרבה מדי פעמים. כנראה שנצטרך לחכות.
שניהם לא עושים לי כלום
רישום עד סוף החודש.
ממפיס יהיה כשיר בעוד חודש בכל מקרה, והוא הכל מקרה כבר רשום.
ז’וטגלה רשום כקיצוני, וגם שיחק ככה תחת צ’אבי כבר. לא ראיתי אותו בבארסה ב’ או באספניול.
נדמה לי שלהשתמש בו כחלוץ זאת המצאה של צ’אבי כשלא היה לו את מי לשים.
הוא מסוגל לשים כדור ברשת, וזה חשוב יותר מכל יתרון אחר שאולי יש לאבדה.
הוא רשום, אבל השאלה האם צריך חלוץ או קיצוני תלויה גם בכשירות שלו, ולא רק בהאם הוא רשום.
בתאוריה , ז’וטגלה הוא גם וגם.
בתאוריה גם ממפיס הוא גם וגם.
אני רואה בממפיס יותר קיצוני וז’וטגלה יותר חלוץ. איך אתה רואה אותם?
בכל אופן, צ’אבי צריך להחליט עכשיו.
כ"איזה באסה שאילו הברירות שיש לנו".
מה שקובע הוא איך שצ’אבי רואה אותם, ונראה שהוא לא רואה את ממפיס. ועדיין - בשחקנים הרשומים יש את ממפיס, לוק דה-יונג, ברייטווייט ואולי גם פראן טורס במרכז. זה אומנם יותר כמות מאשר איכות, אבל בהינתן המצב של דמבלה והפציעה של פאטי - יותר חשוב, לדעתי, שחקן כנף. ז’וטגלה אולי כזה, אבל הוא יותר טוב בעמדה הזו מאבדה?
לדעתי האישית, כמו שאבדה התחיל, הוא עדיף כקיצוני.
כמו שאבדה נראה אתמול ומול בילבאו - עדיף את ז’וטגלה כקיצוני. ולז’וטגלה יש בונוס של להיות גם חלוץ.
ברור שצ’אבי הוא זה שקובע, ניסיתי ליצור דיון שאולי יהיה מעניין ולא אבסטרקטי לגמרי. מי שיירשם כנראה גם יישחק, זה לא דיון על נערי הפוסטר.
אגב, כנראה שהתשובה לשאלה שלך היא “טראורה”.
מעניין מה יקרה אם ינחת פה עוד שחקן עד סיום חלון ההעברות הנוכחי. יצטרכו לבחור 3 מבין אלבס, טורס, אדאמה והשחקן הנוסף.
מהמר שאלבס וטורס באנקרים ברשימה הזו. אבל אדאמה תלוי ברכש הנוסף, אם וכאשר.